Йешилкьойска България на 4 морета

 

 

 

 

 

 

Няма да се повтарят, потретвам и т.н. , за да обяснявам защо 3 март е руски символ, натрапен на България като национален празник от московската пета колона в замяна на съветския 9 септември. Ако някой се интересува от мнението ми, има го в книгите ми и в статиите ми, лесно откриваеми в интернет.

При всичко, което съм изписал и цитирал по темата, не мога да се начудя на едно нещо: защо прекланящите се пред руския император на рождената му дата и на подмазвачески предварително нагласеното от Николай Игнатиев подписване на предварителния договор между двете империи на 3 март 1878 година, воювали коя от тях да разделя и владее българите, не празнуват великата за тях дата там, където събитието се е състояло: в Сан Стефано. 

В края на краищата две поредни години 3 март е бил честван от българите – още в условията на руската окупация и година след нея именно като ден на възшествието на руския император и на декрета му за освобождаване на робите в Русия, а не на поробените българи. Само че вероломният Запад прекратява руската окупация на конгреса в Берлин и още по-вероломните тогавашни българи си присвояват руския празник 3 март като свой, макар и не национален празник. А пък най-вероломните болгары в съветската България признаха значението на рождения ден и на инагурацията на руския монарх чрез общонационално тържество само на 100 годишнината от него през 1978 година.

Добре че ни позволиха от Москва демокрацията, за да разцъфти истинската любов към Русия и да приемем за национален празник нейния 3 март.

Ето защо правя обосновано предложение: в Сан Стефано трябва да се отбелязва денят на българското русолюбие. Там е мястото, където истинските русолюбци трябва да изразят благодарността си, че нито един българин не е поканен на церемонията по подписването на предварителния договор, за да си знаят мястото, когато две евразийски империи се карат кой да ги управлява и как – дали с ятаган или с нагайка. Нагайката е победила ятагана, за което също трябват съответните благодарности.

И поради что се срамят да признаят историческия факт за победата на нагайката в Сан Стефано?

Вместо това се катерят до Шипка, който на всичко отгоре не се нарича така. Нарича се връх Свети Никола. Шипка е друг, съседен връх. Голямо надкатерване пада на лобното място на опълченците, оцелелите от които са били натирени от руското командване напълно съзнателно чак в Еленския Балкан, за не направят някоя българска беля при договарянето със султана край Истанбул. 

За да си дойде всичко на мястото, русофилстващата турска партия ДПС трябва да поеме инициативата за организиране на тържествата в Сан Стефано, прекръстен при един “възродителен процес” на Йешилкьой през 1924 година. 

На русофилско-туркофилската ДПС, която е естественият мост между Турция и Русия, ще отива най – много да поеме ролята на организатор на честванията в памет на руския император и в угода на днешния султан Ердоган. Той би се зарадвал да види възстановяването на историческата справедливост чрез признанието за това къде точно е заровено кучето на българската свобода : на негова територия.

Фокусирането върху празненства в Йешилкьой ще се хареса и на нашия падишах, отдаден на посредничеството между Русия и Турция. Така ще може да се докаже с дела като геополитик от световна класа. 

Вярно, в днешния Йешилкьой нищо не напомня за триумфа на нагайката, освен названието на католическата църква “Сан Стефано”. Но и тя ще свърши работа за фон на нашите патриоты. Та нали толкова много се загрижиха за драмата на българските католици, които нямало да могат да гласуват на 4 април заради техния Великден!

Всъщност в турското предградие има и още две църкви, гръцката православна “Агиос Стефанос”и арменската апостолическа “Сурп Степанос”. Но ние сме горди, на гърци няма да се кланяме. Навеждаме се само пред руснаците. А “арменския поп” има лоша слава у нас като понятие.

За да не обидим доказано докачливия Ердоган можем да прекръстим подхвърлената на българите в Сан Стефано мечта в съгласие с новите турски реалности и да я наречем Йешилкьойска България. Тъкмо ще можем да я поразширим с актуализиран лозунг “България на 4 морета”. Защото Йешилкьой е на Мраморно море.

Нека на всеки 3 март от ДПС организират една голяма екскурзия до Йешилкьой, за да се отплатят и за добрините, които по съветско време бяха сторени на турското население у нас. 

Да здравствует Йешилкьойска България! 

17 мнения за “Йешилкьойска България на 4 морета”

 1. Титулы русских императоров
  Титулы вел. кн. Ивана III Васильевича:

  Великий Князь Иван, Божиею милостию, Государь всея Руси и Великий Князь Владимирский, и Московский, и Новгородский, и Псковский, и Тверский, и Угорский, и Вятский, и Пермский, и Болгарский.
  Божией милостию, Государь всея Руси и Великий Князь Владимирский, и Московский, и Новгородский, и Псковский, и Тверский, и Югорский, и Вятский, и Пермский, и Болгарский, и иных.Т

  Титул имп. Александра II:

  Божиею поспешествующею милостию, Мы, Александр Вторый, Император и Самодержец Всероссийский, Московский, Киевский, Владимирский, Царь Астраханский, Царь Польский, Царь Сибирский, Царь Херсониса Таврического, Государь Псковский и Великий Князь Смоленский, Литовский, Волынский, Подольский и Финляндский, Князь Эстляндский, Лифляндский, Курляндский и Семигальский, Самогитский, Белостокский, Корельский, Тверский, Югорский, Пермский, Вятский, Болгарский и иных; Государь и Великий Князь Новагорода Низовския земли, Черниговский. Рязанский, Полоцкий, Ростовский, Ярославский, Белоозерский, Удорский, Обдорский, Кондийский, Витебский, Мстиславский и всея Северныя страны, Повелитель и Государь Иверския. Карталинския, Грузинския и Кабардинския земли и Армянския области, Черкасских и Горских Князей и иных наследный Государь и Обладатель, Наследник Норвежский, Герцог Шлезвиг-Голстинский, Стормарнский, Дитмарсенский и Ольденбургский и прочая, и прочая, и прочая.
  https://www.rusempire.ru/arkhiv-statej/1890-tituly-russkikh-imperatorov.html

 2. Българският поробител дали е искал да освободи своите роби или по право да властва и над останалите българи и на Дунав които по титул му принадлежат.

 3. Как в България се посреща „особа”, приближена на императора“?
  Г-жа руският посланик, Румен Радев и фъртуните на баба Марта

  Светослав Пинтев

  “….3-март, национален празник-прогноза

  Посланик Митрофанова връчва акредитивните си писма на президента Радев навръх светлата дата, ако е пропуснала да го направи на 2-ри. Радев благодари, почти със сълзи на очи. Не споменава никакви финландски, румънски и пр. войници, паднали за свободата на България, защото помни отлично как заради тях го направи на саздърма патриарх Кирил, по-известен като офицера Гундяев

  Решават да отидат заедно на Шипка

  Копейкиновците там реват от възторг, веят се български и руски знамена. Електоратът се подгрява до червено. Предизборно време е, време за реванш. Поне в очите на някои.
  Леят се слова за мъжество и себеотрицание. За Навални, който днес е руският и световен символ на тези две качества, не смеят дори да си помислят. А трябва, защото много скоро ще им го припомнят.

  Няма да е изненада, ако Радев пак реши да покани Путин у нас от висотата на историческия връх.

  Включването на Митрофанова в тържествата за 3 март несъмнено би било демонстриране на мощта на основния канал на влияние на Кремъл у нас – историческата връзка между народите и настояването и за вечна благодарност на България към Русия, която да се изразява в пълна покорност. И се споделя от доста българи, отровени от пропагандата.

  4 март- прогноза

  Започва богатата програма на посланик Митрофанова, която ще продължи през месец март и нататък. Да кажем – срещи с руската общност в България, разходка при своите по бреговете на Черно море, можем да очакваме и вълнуваща демонстрация на културна близост между нашите страни и народи – гастрол на прославен руски балет, на Червената армия, засега представена само от хора си. И разбира се топли другарски срещи с наричащи себе си русофилски “граждански” организации в условията на предизборната кампания и пандемия. Може посланик Митрофанова да отскочи и до някой руски енергиен проект като „Белене“, да речем. Няма само Херо да ги обикаля…”

  https://faktor.bg/bg/articles/kak-v-balgariya-se-posreshta-osoba-priblizhena-do-imperatora

 4. 3-ти март очевидно не е национален празник!
  Три са Националните празници на България!

  Топонимите не се превеждат.
  Но това не важи за руснаците!
  Те винаги ще забъркат манджа с грозде.

  Населеното с гърци село се е казвало Агиос Стефанос.
  Сан Стефано е манджата с гроздето.

  Агиос Стефанос е селището, където русите спират настъплението си и завършва Руско-Османската война (1877 – 1878),
  Тук Русия и Османската империя подписват на 19 февруари (стар стил) / 3 март (нов стил) т.н. Санстефанския мирен договор.

  Не се възстановява Българската държава!
  Българите са БЕЗСРОЧНО окупирани!

  Агиос Стефанос е прекръстено от Турция на Йешиль кьой.
  Но не го превеждаме Зелено село.
  Въпреки, че името му значи точно това!

  Интересна е връзката на Агиос Стефанос/Йешиль кьой/,
  с МОЧА и с Мавзолея!
  Руснаците, както винаги, си припикават окупираните територии с паметници.
  Такъв паметник, за славата на руското оръжие и т.н. е имало и в Агиос Стефанос/Йешиль кьой/.
  Но 1914г. младотурците са го взривили!/на снимката/

  1926г. селището Агиос Стефанос е преименовано на Йешиль кьой.

  Та… МОЧА си очаква своят втори Бакърджиев.
  Първият Бакърджиев взриви мумиярника на Димитров.
  Но заплати за това с вице-премиерският си пост.
  Премиерът-съпруг на БКП-секретарката Елена Костова,
  уволни Бакърджиев от кабинета си.
  Дори да е от бакър-юнак без рани, не може!

  За Националните празници.

  Националните празници на държавите са няколко:
  -учредяването на държавата.
  -обявяване независимостта на държавата.
  -рожденият ден на монарха.

  Нито 3-ти март, нито 9-ти септември притежават такива качества.
  Днешните Националните празници на България са изпразнени от съдържание!
  За всички, те са просто почивни дни!
  За някои големци и калинки, са и кьор софра!

  Днешната Българската държава се учредява с Берлинският договор от 1/13 юли 1878 г.
  Договорът урежда промените в Османската империя след Руско-турската война (1877 – 1878)

  Българската държава се обединява със Съединението на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 година.

  Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в Търново.
  Българският княз приема титлата „цар“.

  Очевидно е, че датите, които притежават качествата за Национални празници са три!

  Република България има три Национални празника:

  13-ти юли- учредяването на днешната Българска държава!
  18-ти септември-обединяването на днешната Българска държава!
  5-ти октомври- обявяване независимостта на днешната Българска държава!

 5. Към предния ми пост. На последната снимка, малко “ретуширали” и снимка на Гагарин и Корольов, “Один человек исчез с фотографии,” другарки и другари!
  Колко му е. А дали не е изчезнал и един полет?!

 6. Николай Ненчев yтpe да почерпи. Най-сетне си намери мястото в коалиция Не(фсб)ВОЛЯ сред зетьовете на КГБ, говорещи с руски акцент.

 7. Една малка поправка: Александър II е роден на 29 април 1818 г. Баща му, Николай I, е починал на 1 март 1855 г. и Александър наследява трона от този момент, а на 3-ти март той държи първата си реч пред Имперския съвет и, фактически оттогава се смята, че става владетел на империята. Граф Игнатиев е нагласил датата 3-ти март не към рождения ден на Александър, а към встъпването му във власт. Иначе официално коронясват Александър чак на 7 септември 1856 г. (всички дати са по новия стил).

 8. Да хвърлиш в кацата с мед лъжица с катран /или не дай си Боже с нещо друго/. Това си помислих след като прочетох написаното от Българин: “Премиерът,съпруг на БКП секретарката Елена Костова уволни Бакърджиев от кабинета си”. Дето е взривил мавзолея.
  Налага се малко пояснение за иначе ерудирания Българин – Никой не може да взриви капище като мавзолея на своя глава без решение на правителството и съответният премиер /макар и да не е Бойко Борисов/.
  И още нещо – Както Сталин ,например, не е от стомана, така и Бъккърджиев не е възможно да е от бакър.
  Това са елементарни 2 земни истини,немащи нищо общо с космическите.

 9. Кога ще бъде включена в учебниците ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ на България:
  Примерни теми и въпроси:
  -кой точно уби Апостола ни,
  -кой праща до Петербург телеграми, че Софийската завера ще получи „положителен край, т.е.че Апостола ще бъде обесен,
  -кой награди с високи постове ,тези които свидетелствуваха срещу Апостола, излъгани че съдят някакъв хаирсъзин, бандит,
  -кой си изтегли от младото българско княжество военните инструктори и насъска Сърбия да ни нападне след Съединението 1885г.,
  -кой финансира и организира ВСИЧКИ проруски метежи, атентати и заговори в България,
  -кой и защо съсече Ст.Стамболов,
  -кой организира атентатът в църквата “Св. Неделя”- 1923 г.,
  -кой насъска през войните съседите ни срещу нас,
  -кой и защо отрови Цар Борис-III,
  -кой имаше изгода Царство България да е без върховен водач при окупацията ни от ссср на следващата ,1944г,
  -по чия заповед и защо беше избит българският интелектуален,военен и икономически елит и десетки хиляди невинни българи,
  -кой и къде изнесе златният резерв на България и открадна пенсионните фондове на милиони български граждани,
  -къде все още е архивът на Третото Българско Царство, защо не ни е върнат и се води „военен трофей“, нали РККА ни била уж освободила,
  -кой целенасочено разруши българската индустрия, смаза българския национален дух и превърна България от цветуща средноевропейска страна (избрана до 1944г. от хиляди европейци- австрийци, унгарци, французи, германци, белгийци,италианци,украинци,румънци,сърби и т.н., пожелали и получили българско поданство, защото са видели по-добри възможности за бизнес,работа и живот в Царство България) в един потънал в разруха концлагер, където със сетни сили оцелява физически и духовно най-бедното население на Европа!?
  -кой праща и ДНЕС агенти на ГРУ да тровят с БОВ(бойни отровни вещества) българи на българска територия,
  -кой иска да унищожи ВПК на България в угода на русия,
  -и т.н…всеки може да продължи списъка!!!!

 10. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-iliyana-yotova-otbelyaza-3-i-mart-s-poslanichkata-na-rusiya

  Преместили са датата и мястото за да не ги изненада народната “любов”.

  Все пак, може би има напредък?
  Досега влачеха хора в автобуси срещу заплащане по разни активни мероприятия, а сега вече се крият в храстите и джипките и ги виждаме само из фейсбук.

 11. Към Асен:

  Наистина за протокола: този българин не е онзи ерудиран Българин, който е автор на статиите за Гагарин

 12. Това с имената е много важен детайл от пропагандата. Цариград сменя името си през 1930 г. А Сан Стефано може да е бил Свети Стефан. Документи има ли. И ако има дали не са фалшиви. И за Одесос казват че бил населен с гърци които му дали името. Но Одесос е древно Българско име . Буквален превод вода суча. И няма руско-турска война. Има руско-Османска. Турско след 1923. А през Първата световна война сме съюзници с Османската империя срещу врагът русия, та нищо чудно тогава да е взривен паметника от Османското население, което е смес от много етноси включително и Българския.

 13. Г-н Инджев, ‘дет са вика “С ПРАЗНИКОМ”!

  Днес вече нямам желание нито да ползвам Интернет, нито да гледам телевизия, нито да излизам навън.

  По улиците – поздравления, ‘некакви рокери на мотори развяват национални флагове и се изживяват като големи СЪВЕТСКИ (така де руски) войни.

  По телевизията отразяват всенародната обич и признателност към “освободителите” под различни форми.

  И нито една “осведомителна” агенция (било то телевизия, медия и прочие) не смее да се изкаже по същество……… Абе пълни простотии.

  В нета “интелигентни” админи трият моите коментари с презумцията, че трябвало да се спазва добрия тон. А инак ‘секви твари, наричащи себе си “родолюбци” могат да се радват на свободен изказ………….. и да се прекланят пред “ОСБОДОДИТЕЛИТЕ”.

  Тъжно е, когато един народ се държи идиотски, при това с активното участие на медии, правителство и прочие ОРГАНИ…………

  И НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ИЛИ ДОРИ ДА ОТРОНИ ДУМИ ПО ТЕМАТА ОТ НЯКОЯ ОФИЦИАЛНА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ТРИБУНА……..

  Тъжно е………

 14. Трети март-Празникът на унижението на България, на който робите-комунисти и русофили, се надпреварват в челобитен ентусиазъм да засвидетелстват овчата си инфантилност към Русия-единствената страна причинила най-много жестокости и злини на Българите.

  СЪЕДИНЕНИЕТО, това е националния празник на гордите и свободни Българи, и няма сила да попречи на това!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.