Корнелия Нинова се бута в челото на русофилщината, но то е заето т(р)айно от управляващите

 

 

 

 

 

 

Предизборният часовник тиктака и кукувиците вече излизат на кръгъл час от  него да кукат.

 Ето какво изкука Корнелия Нинова:  да си внесем руската ваксина.

 Аргументите й не са рационални, а национални – доколкото в БСП и в редиците на русофилите националното се схваща като проекция на любовта към Русия. Както напълно откровено заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин през лятото на 2011 година с предизборната си агитация на тема “патриотизмът на българите минава през любовта към Русия”.

 Пак е предизборно време.

 В БСП отново отвориха обятията си за този вид партиотизъм.

 Не се отваря парашутът на колегата им по русофилщина Николай Малинов,  напуснал БСП, за да създаде ( също с предизборна цел ) партия на русофилите с “възрожденско” име. Подобно на другаря им Георги Първанов с неговата Алтернатива за възраждане на България АБВ и имитатора му на “възрожденското” русофилско поприще  Костадин Костадинов, дублирал АБВ под формата на  ПП “Възраждане”.

 Състезанието между русофилите в този уникално за новата ни история русофилски парламент бързат да се имунизират срещу подозренията в русофилска недостатъчност, за да се харесат на Москва и наведените на Изток български избиратели.

 Другарката Корнелия Нинова излезе с едни гърди напред пред депутата от ГЕРБ Георги Марков, рекламно лице в България на антикомуниста от унгарски произход Орбан, закупил вече руската ваксина Спутник V. Нима той не заслужава похвала и за това от Г. Марков, яростен апологет на унгарския купувач на руски ваксини и на премиера на България, който Бойко(тира) на този етап руското лекарство в опит да замаже факта, че намаза с руския сапун “Турски поток”, кремълската примката на Украйна?

  Докато видният антикомунист Г. Марков пропуска да похвали своя кумир Орбан за намерението му да ваксинира унгарските антикомунисти с руския Спутник, лидерката на бившата( ?) комунистическа партия в България Нинова няма неговите задръжки. Тя вече открито пледира в полза на руската ваксина. И отново намига на Орбан, когото и друг път е давала за пример като борец за еманципация от Брюксел.

 Нинова Настоява въпросът за пазаруването на руско влияние да се дискутира законодателно с ясното за всички съзнание, че в този 100 процентов русофилски парламент най-големите русофили командват парада и те няма да й позволят тя да се изпъчи начело на русофилите, за да заслужи орден от Путин, подобно на споменатия по-горе Малинов.

 Апропо, русофилите у нас били 80 на сто. Това от години твърди руското посолство в София. По тази зададена от Москва диагноза Малинов бързаше да му регистрират партията още преди края на миналата година, за да се яви на изборите за парламент като вожд на въпросното болшинство проболшевишки българи, предполагаеми мазохисти след 45 години неспирно съветско падение на страната ни като най-покорен сателит на СССР.

 Къде е Малинов и партията му “Възраждане на отечеството” на радарите на статистиката  с неговите 80 на сто избиратели, гарантирани от московската пропаганда?

 Вече си смениха името. Играят още по-агресивно в състезанието кой да се хареса на Кремъл повече. Преименуваха се на “Русофили за възраждане на отечеството”. Не се шегувам. Наистина го направиха преди няколко седмици. https://news.bg/politics/malinov-vnese-dokumentite-na-rusofili-za-vazrazhdane-na-otechestvoto-v-tsik.html

 Но…

 Нямат шанс. Мястото е резервирано от пазителите на проруското статукво във властта и нейната т.н. опозиция, която се опитва да измести ГЕРБ от първото място в сърцата на българските патриоты.  За това място се бори Нинова, настоявайки да бъдем имунизирани с ваксина, която 63 на сто от самите руснаци не желаят да им бъде бита.

 Как да не цитирам за пореден път мнението на Симеон Радев, според когото нашите русофили така се престарават, че дори на руснаците им е неудобно от тях:

 “За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

8 мнения за “Корнелия Нинова се бута в челото на русофилщината, но то е заето т(р)айно от управляващите”

 1. Само за протокола и сведение на техноимпексата кУрнелка от Крушовица Спутник V стигна, регистрирана е вече И там до самата Гана. Само дето президента на страната предвидливо се ваксинира с Астра Зенека. Израел, където над 20% са изселници от матушката не признава цитираната ваксина. Третият стадий на изпитанията в Мордор истинската започва чак сега.

  Партиотизъм си е попадение от всякъде. Поздравление за Иво!

  Сега, копнато от мрежата. Какво ни се случва през управлението на Буци.

  62 години ще са нужни на България, за да достигне средноевропейския брутен вътрешен продукт на глава от населението! 62 години!
  На Румъния ще са й нужни само 20 години, за да достигне въпросния стандарт.
  Осем пъти е разликата в доходите между най-богатите и най-бедните българи /2017 година/.
  Над 1,7 милиона души живеят с до 600 лева на месец – голяма част от тях вегетират под прага на бедността. Кой ще изчисли на какво разстояние са те от нормалния живот?
  97 процента от младите българи до 30 годишна възраст разчитат на финансовата помощ на родителите си/2017.
  България е шампион по смъртност – 15,4 души на хиляда/2018.
  За сравнение – Турция е европейския шампион по най-ниска смъртност – 5,8 на хиляда.
  Първолаците са с 18 хиляди по-малко/2018.
  4 хиляди учители не достигат/2018.
  Учебните програми, специално по литература, са в пълен хаос/2018.
  Според PISA – 2018, едно от най-авторитетните и представителни международни изследвания на грамотността, 47% от българските десетокласници нямат елементарни четивни умения, не могат да осмислят прочетеното. 44% са под критичния минимум знания и умения по математика. 47% са с драстични пропуски в подготовката по природни науки.
  Всяко трето дете на възраст до 17 години живее в риск от бедност – 367 хиляди деца/2017.
  За една година общото закъснение на влаковете у нас възлиза на две години и 4 месеца/2017.
  Колко ли е другото ни „закъснение“ – от нормалността?
  Язовирите са все така опасни, 400 от тях имат спешна нужда от ремонт/2019.
  България оглавява класацията за мръсен въздух в ЕС/2019.
  211 моста се нуждаят от ремонт/2018.
  59% от България става демографска пустиня до 12 години/2018.
  Губим 5,4 милиарда лева от дългосрочните договори с американските централи „Марица изток 1“ и „Марица изток 3“/2014.
  Губим 50 милиарда лева от лоши договори за добив на злато, само 0,75% от печалбата остава за България/2015.
  България прахоса 2 милиарда лева за частично електронно управление, Естония направи дигиталната революция за
  25 милиона евро/2017.
  Масовият строеж с евросредства на стадиони в почти обезлюдени села предизвика проверка на Европейската сметна палата/2016.
  5 милиарда лева годишно крадат от ДДС 20-30 българи/2018.

  Гарантирано от ГРОБ

  И те, така…

 2. Извинявам се за новото включване. Но този сладък гаф, баш на 3 март, няма как да не бъде препублкуван И тук.

  Режисьорът Виктор Божинов и бившият ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев гостуваха в сутрешния блок на БНТ.

  Поводът беше Националният празник Трети март. Водещата Христина Христова прекъсна събеседниците си, за да включи пряко Цвета Караянчева от връх “Шипка”. Държавната телевизия имаше отново проблеми със звука и вместо председателя на парламента, се чу констатацията: “Какви гадове само ни управляват!”. Режисьорът Виктор Божинов заяви пред Faktor.bg, че нито той, нито проф. Илчев е изрекъл подобни думи и дори не са ги чули заради опита на телевизията да предаде на живо брифинга на Цвета Караянчева. Остава мистерия кой е набрал толкова много на властта. На връх “Шипка” имаше репортери и оператори, които бяха дошли да отразят събитието. След като микрофоните на държавната медия не проработиха, Иво Никодимов се наложи специално да запише председателката на Народното събрание.

 3. Уточнение към поста за “сладкия гаф”. “Изпускането дословно е било: “Боже, Боже, какви нищожества управляват бъ;гарската държава”.
  Името на автора на цитата се пази в Юга на юга на Франция.

 4. Да си припомним датата 3 март 1918г., точно на днешната дата преди 103 години се подписва победоносният Брест-Литовски мирен договор между победената большевишка Русия и победителите от Централните сили- царство България, Вторият райх, Австро-Унгария и Османската империя!
  Нека си честитим ПОБЕДАТА над вековният окупатор на България!
  Честит 3 март на всички истински патриоти, които почитат ПОБЕДАТА над североизточната монголска ИМПЕРИЯ!

 5. На живо “сладкият гаф”. Гласът е разпознат. Дано поне значителна част от стотиците хиляди които са чули квалификацията си дадат сметка в т,н. ден за размисъл на 3 април колко е прав “изпусналия” се.
  https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=890611871730658

 6. Нямам нищо против, маймуни да желаят да бъдат ваксинирани със спутник.Той е и без това е извлечен на приматна основа. Това направиха и орбановите привърженици, което не променя обосновката ми. То така и не се знае, как маймуните са понесли космическите експерименти на сПутниците. Та що се отнася до желанията на Корнелия, въпроса се свежда до голямото рокадо (как беше казал един от блогърите НИ, кой разбрал, разбрал!)

 7. А шопарът, натресен ни за “български” военен министър, очевидно няма представа къде се намира, защото днес нагло изгрухтя пред микрофоните на мисирките, че “3-ти март бил символ на българския национален идеал (?!) и, въпреки че е военен министър на държава член на НАТО, зададе позорния въпрос “кой е днешният ни национален идеал, има ли такъв или ще повтаряме общи приказки за НЯКАКВИ СИ евроатлантически или някакви нови европейски ценности…”

  Тоя сигурно си мисли, че вече се намира на овенния парад на “Красняя площадь” сред неандерталците в Кремъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.