Един кандидат за политик най-после издаде четата

 

И до днес, може би с 20 годишна давност, се шегуваме със съпругата ми във връзка със спомена как една наша позната най-сериозно ме попита в един нощен бар в коя партия да влезе, за да направи политическа кариера.  Първоначално си помислихме, че се майтапи, но се оказа, че тя наистина се обръща за съвет от позицията на пълен профан относно политиката, който иска да става политик.

Помня, че след кратък размисъл, също толкова сериозно я посъветвах да се обърне за тази услуга към ДПС. Всички знаем защо…

Ето че най-после се намери новоизлюпен политик, който онагледи чрез простодушната си телевизионна изповед нашите подозрения за това как някои известни хора избират да станат изведнъж ( при това на стари години) политици. Направи го треньорът по футбол и почетен президент на ЦСКА-София Димитър Пенев пред Нова телевизия. Обясни, че се е съгласил ( да е шести, т.е. неизбираем) в листите на коалицията “Воля” и НФСБ в столичните 23-и и 25-и МИР.

Причината? Заради поканата. Лично му се обадил Марешки. Не можел да откаже. Пък и заради младите, които занемарили напоследък физкултурата…

Но това не е всичко. Напротив, направо е нищо в сравнение с признанието на “стратега” ( както иронично го наричат спортните коментатори ), че би приел да се кандидатира и от няколко други партии, изброявайки уж антагонистичните помежду им БСП, ГЕРБ и ДПС. Обаче те го прескачали и затова пристанал на Марешки, който го уважил.

Колко малко ( на пръв поглед) информация за една мотивация, а колко много ни казва чрез нея единственият храбрец, който си призна срамната за неговите подобия истина. 

Благодарим ти, Пена! Ти се жертва, но без да искаш свали маската на лицемерите.

В държавата, в която управляват простите с подкрепата и в името на простите най-сетне се намери достатъчно простодушен разобличител на онова нещо, което се смята за мръсна работа, която обаче все някой трябва да върши.  

Впрочем, търговецът от парламентарния храм Марешки наистина е предприел доста лисичи ход. Хем да му кацне Пената като известно лице в листите, хем пък да не може да стане депутат. Защото, представяте ли си, какви откровения още щяхме да видим и чуем, ако “стратега” наистина се намърда в този храм на политическата търговия! Направо щеше съвсем да издаде четата.

Така поне си мисля с нахлупена розова детска шапка с надпис FBI за прикритие, че не съм достатъчно умен, известен и универсален, за да ме канят на пистите с листите.

14 мнения за “Един кандидат за политик най-после издаде четата”

 1. Посланик Митрофанова иска руснаците в България да станат коварен инструмент на хибридната война
  Константа е не нещо друго, а руската намеса у нас!

  Михаил Найденов, експерт по национална сигурност

  “…който и да управлява в България,

  проруските митове за българската историята ще останат непокътнати и валидни,

  като ще продължават константно да въздействат манипулативно върху общественото мнение”

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-poslanik-mitrofanova-iska-rusnatsite-v-balgariya-da-stanat-kovaren-instrument-na-hibridnata-voyna

 2. Чичо Пенчо пак издаде четата. Не му диря кусур на него. Старост-нерадост, хептен не се усеща вече. Но мръсникът маГарешки в името на няколко гласа повече е готов на каква ли не мерзост. Да ползва една от “националните икони” за примамка-изтривалка. ДГД!
  Сега, другият полюс. Поздравление за позицията на Лютви Местан.
  ДОСТойно ест.
  https://offnews.bg/politika/mestan-simpatizantite-na-dost-da-glasuvat-za-demokratichna-balgaria-747094.html

 3. Пената, Марешки, Калканджиева, Шинова, Л.Дилов-син, Караянчева, Бойко, Мангъров, други знайни и незнайни “герои” на нашето време. Славни чети си имаме ние. Не харесвам народните умотворения, винаги са ми се стрували някак половинчати, но за този случай има един блестящ народен израз – “събрани от кол и въже”.

 4. За мен на предстоящите избори ще има изненада САМО АКО някой направи достатъчно качествен и юридически изпипан запис на манипулациите, които ще се случат, за да стигне нашата мрачна изборна действителност до Брюксел и да му запушат кранчето на Бацката. Като начало. После следва Кьовеши и т.н. Ето, Саркози вече повлече крак. Ние не сме ли европейци, да му ева майката, както казва не без основание обичаният от всички световно известен склуптор и министър на културата от близконо минало.
  Всички ЗНАЯТ!!!, че предстои добре познатата ни избирателна манипулация, която следва да легитимира предварително обявените “нагласи” у избирателите. Герп може да получат малко повече от обявеното, защото у тях е бухалката, но останалите ще се нагодят около 4-5 процента, за да няма още едни непреодолими (с малко пари) фактори. Не знам какви “проучвания” правят т.нар. социологически агенции, но от тях излиза, че от всичките ми познати поне една трета са гербаджии. И от вашите познати – също. Аз не познавам жив гербаджия, с изключение на един приятел, който е влюбен в путин и в русия, а това си има своите негативни следствия… Леля ми, която е малко под 80, заяви тържествено, че “яз пак за Бойко ша си гласувам, пък вий квот щети ми разправяйти”, но майка ми вече не му симпатизира, а това е огромен напредък. От останалите хора, които познавам добре, а това са десетки, никой не е гербаджия.
  За онези ОПР-та там – воля, моля, мвро и другите задочни затворници – нямам не само познати, но и познати на познатите на познатите нямам, за които да съм чувал нещо подозрително.
  Схемата е ясна – агенциите предварително обявяват кой ще влезе и горе-долу с колко, а изборните машинации легитимират тези “прогнози”. И всичко е нагласено предварително, като има малки флуктоации, заради все още не напълно контролирания вот в бегето. Но нещата вървят в тази посока – пълен контрол и никакви изненади.
  Затова ви казвам – резултатите нямат никакво значение. Те вече са обявени. Единствената приятна изненада ще бъде, ако някоя от партиите, които са потенциална патерица на Бойча, вземе да заснеме и да запише разни работи, които после да даде на новата прокуратура в ЕС. Ама не като онзи таshак с бюлетините, дето били повече v kostinbrod, ама не били раздадени, обаче били не знам си кво там и после онва майна да си кема с обърнат на обратно вестник в Брюксел срещу 17 000 евро на месец… язък, че ми е градски.
  Не! Яко ще стане, ако се извадят записи от скрити камери, скрити микрофони, снимки с дронове и т.н. В 21 век сме, да му ева майката (ако мога да цитирам отново министъра на културата, що да не мога), децата вече могат да направят порноканал като снимат тайно родителите си… и изобщо – няма невъзможни неща, ако човек иска да свърши една работа като хората.
  Ех… защо така съм се размечтал. Трябва да си меря кръвната захар, нещо не съм наред с главата…

  В крайна сметка всички искат да се вмъкнат в парламента, а не да развалят тази толкова добре наредена далавера.

  А Пената е велик футболен треньор! Може да е недоучил и да не се справя с говоренето, но от едни разпасани хаймани направи цесекато страшилище в Европа и бегето страшилище в света. Шапка му свалям! Не мога да се бъзекам с него, ако не сме на една маса.

 5. От утре започва официално предизборната кампания.
  Горе-долу политическият пана….пардон, пасианс, се нареди както го очаквах…
  Тепърва ще гледаме, слушаме и виждаме от плакати, медии и билбордове Марешки, като една същинска кукувичка с навита пружинка ще изскача през половин час отвсякъде…
  Новото Яне…
  Нема да има почивка от него, вервайте ми…отсега ви казвам.
  Единственото тъжно и необяснимо нещо (за мен) е присъствието на хората на г-н Ненчев във “винкелната” коалиция.
  Все си мислех, че ще бъдат заедно с Демократите или поне ще им заявят подкрепата си (както достойно направиха от ДОСТ – поздравления още веднъж!).
  Но не би.

  Всичко останало в политическия пейзаж си е баш на мястото…та даже и др Чуков в листите на мвро.

 6. @ Българин

  Дано пък да е някаква тайна стратегия за влизане в парламента, за която намеква Светослав Малинов:

  „От сега предупреждавам, че ще има коалиции и то тежки и непопулярни. Трябва всички да се готвим за тях, дори и психически. Трябва да се снабдим с по-голяма толерантност, защото тези, които успеят да направят коалиция, ще трябва да направят компромиси. Тези, които са тръгнали без компромиси, ще свършат извън властта. В този смисъл самите избиратели трябва да са по-толерантни към лидерите, а лидерите да са максимално откровени с избирателите.”

  Даниел Митов втори в ГЕРБ, Николай Ненчев във “винкелната” коалиция…
  А дано! 🙂

 7. Е,да беше драснал,два реда за легендурата Гибона,беше пристанал по едно време на ДъПъСъ :))

 8. @sms
  04.03.2021 в 22:44

  Дано! Има логика, дано се случи така, както предполага г-н Малинов…
  Сега се сетих, между другото, че не успях да прогнозирам още едно нещо – самостоятелното явяване на КОД на П. Москов на тези избори.
  Предполагах, че ще участват заедно или с РБ, или със СДС, или с нфсб.
  Успяха да ме изненадат, признавам.
  —–
  Среднощен поздрав от мен, sms!
  Бъдете здрав!
  И все така точен в коментарите…

 9. @ Българин

  Thanks!
  И на мен ми се искаше предизборна коалиция ДБ+ СДС+ земеделците на Н.Ненчев+ Републиканци за България+ групата за натиск+ КОД, ама не сe случи.

  Ето каква е реалността (преобладават рублофилските безродници):

  1- “ВМРО – Българско национално движение”.

  2 – “Ние, гражданите”

  3 – “Български национален съюз”

  4 – “БСП за България”

  5 – “Възраждане”

  6 – АБВ

  7 – “Атака”

  8 – КОД

  9 – ДПС

  10 – “Българска прогресивна линия”

  11 – “Демократична България”

  12 – “Възраждане на отечеството”

  13 – “Движение заедно за промяната”

  14 – “Българско национално обединение”

  15 – “Нация”

  16 – ПП МИР

  17 – Коалиция “Граждани от протеста”

  18 – “Изправи се! Мутри вън!”

  19 – “Глас народен”

  20 – “Движение на непартийните кандидати”

  21 – “Републиканци за България”

  22 – “Правото”

  23 – “Благоденствие, обединение, градивност”

  24 – “Патриотична коалиция – Воля и НФСБ”

  25 – “Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”

  26 – “Общество за нова България”

  27 – “Български съюз за директна демокрация”

  28 – Коалиция “ГЕРБ – СДС”

  29 – “Има такъв народ”

  30 – “Пряка демокрация

 10. Това за Вашата позната, господин Инджев, дето търсела партия в която да прави политическа кариера, наистина е смешно, но не е ново. Политик наистина е професията, за която ако нямаш умения и лични качества като умствени способности съчетани с честност и достойнство, но ако си склонен към продажност и подлост с най-голяма вероятност ще можеш да направиш „успешна“ кариера. Това се е доказвало вековно. Дали са Министър–председатели, министри на културата или на армията все едно, влечуги безчет. Има при това между тях и български чужденци и при тях единствено специалното е, че са от „братската чужбина“. Лошото в общ план е това, че като чели няма изглед да се направи пълноценен правилен избор. Ето, Марешки с евтините си бензиностанции, казват някои, бил полезен на населението. Дори познати ме заведоха на негова бензиностанция за да зареждам евтино. Аз обаче, преди да заредя отидох и попитах дали може да се зарежда с ЕС–карта. Това, защото на запад знам, че така не могат лесно да се правят измами и краден или „специално придобит“ бензин, би трябвало поне данъчно да бъде обложен, за да носи държавна полза. Не можело! Значи напразно си направих път до там. Сега научавам, партията на Ненчев, който ми беше станал симпатичен поради анти руското процесиране относно ремонтите на миговете, искал да прави коалиция с немислима за честна политика партия. Така, че много възможности просто отпадат, а изхождайки от мен, мисля си, може да има хора, които желаят да попитат истински осведомените. Просто поради това, за да не дадат пак на вятъра своят вот. Поради посоченото по-горе разочарование и аз често питам. А що се отнася за описаните от Вас личности е ясно, пак стара песен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.