Отива си парламентът на “пълния консенсус”, т.е. пълната пълнота, на проруското статукво

 

 

 

 

 

Днес е последният работен ден на последния ни парламент – в смисъл, че като за последно ни доказват какви са последиците от пораженията на посткомунизма върху парламентаризма. И когато ви кажат отново, че китайският грип, наричан иначе, за да се щади китайската комунистическа гордост, е виновен за слабия интерес към парламентарните избори, трябва да се замислите за истината. 

Истината е, че примерът на този последен парламент е токсичен повече от китайската зараза. Срещу този новичок бронебойни патрони няма открити. Досега.

А че новичокът е руски е факт, който само самите обединени русолюбци в парламента се правят, че не виждат. Защото, ако има нещо, с което отиващото си Народно събрание наистина се отличава от предишните, това е фактът на небивалия проруски консенсус в него. 

Едно персонално изключение в лицето на Валери Симеонов създаваше впечатлението за непълнота в твърдението за тези 100 процента. Но в последните дни на законодателната (бези)дейност и то- изключението Симеонов- се присъедини към статуквото. Прегърна се с демонстративно путинолюбивия Марешки, който настоява България да напусне НАТО.

Напускането на НАТО наистина се състоя, макар и не институционално, а на символично ниво. Оправдаха го също с китайския вирус. Имало няколко заразени с него сред нашите моряци, поради което България напусна готвеното от месеци наред учение на НАТО в Черно море. Военния патрэот Каракачанов излъга, че нямало друга причина за угодния на Москва ексодус, макар той да беше предизвестен от онова прословуто яростно противопоставяне на Борисов срещу общи действия на черноморските натовски държави с явната цел да се хареса на Кремъл и неговата пета колона у нас.

Пак по линия на допълзелия до нови избори проруски консенсус, изтъргуван от Борисов срещу няколко спазарени с Москва намигвания на Запад с прогонването на руски шпиони, 4 годишният мандат на това Народно събрание ще се запомни също с липсата на каквото и да било възражение да бъдат похарчени 3 милиарда лева за осъществяването на руския “Турски поток” с фалшифицираното като жалък опит за измама лично от премиера название “ Балкански поток”.

Както често ( и неграмотно) се изразяват говорещите от  “високите трибуни” глави у нас: наблюдаваме “пълен консенсус”, т.е. пълна пълнота без нито едно изключение. Няма опозиция, няма средно положение, няма дори опит за заблуда с имитация на патриотично възмущение в парламента, както с преименуването на руския стратегически проект. 

Тази “изключителност” на “пълната пълнота” се отнася и до пълното отсъствие на желание за реформиране на съдебната система. От факта, че беше потопено в този руски сос състезание между Иван Гешев и Иван Гешев за все по-пълно задоволяване потребностите на властта и фалшивата й опозиция, не се разграничи никой в българското копие на руската Дума. Това окуражи управляващите да гасят пожара на диктатурата на прокуратурата с нов, невиждан в теорията и практиката на правораздаването уникален ход на главния прокурор да бъде му бъде назначен по-главен от него, което не може да стане без контролираната от самия него прокуратура да си го “избере”.   

Главният пожарникар на републиката Борисов знае, че един пожар може да бъде гасен с насрещен, но наливането на бензин в огъня, какъвто е случаят с изобретяването на фигурата на прокурор, контролиращ главния си началник, светът на беше виждал. Удариха от земята дори съветските си учители по лицемерие!

Да спомена и другата очевидност през мандата на партиите и коалициите, имитиращи руския пример и в това отношение: стъпканото свободно слово. 

Какво трябваше да направят журналистите в отговор на Бойкота, който им наложи демонстративно техният Бойко? Правилно. Трябваше да му отговорят със свой Бойкот. Да си дудне монологично във Фейсбук. Но той  ги подложи на проверка за лоялност. Те я издържаха с отличен. Поради което най-видният водач на МПС ( и невидим с просто око от простите съзаклятник с ДПС и БСП)  ги прегази с джипката си в знак на заслужено презрение. Тоже молодцы!

На изпроводяк и сякаш в резюме на написаното по-горе, този жалък парламент, еманация на българската политика от последните 4 ( и повече) години, получи небивало като негативна оценка в годините на демокрацията (ни) прощално послание от американските си колеги. В него руското влияние е закодирано заклеймено като “ширеща се корупция”, а за проблематичната съдебната система и (не)свободата на медиите дори няма опит за подобно гримиране.  https://www.mediapool.bg/shtatski-senatori-koruptsiyata-v-bulgaria-zaplashva-otnosheniyata-ni-news319012.html

И вие ми казвате, че това статукво няма алтернатива?

Ако наистина има “пълен консенсус” относно тази пълна пълнота на падението, трябва направо да се откажем от изборите, да се ваксинираме със Спутник и да връчим вече официално и церемониално царската корона на царския слуга Борисов, който обслужи отлично и опозицията по най-важните въпроси, по които и тя се отчита в Кремъл.

Алтернативата е в масовото гласуване, но то по-всяка вероятност няма да се състои. Умниците ще ви съобщят, че за това е виновна пандемията. “Вервайте” им, ако сами се признавате за глупави. Гласувате и ги опровергайте!  

 

12 мнения за “Отива си парламентът на “пълния консенсус”, т.е. пълната пълнота, на проруското статукво”

 1. 3 милиарда,а не милиона струва потокът.

 2. За съжаление следващият парламент НАЙ-ВЕРОЯТНО няма да се различава съществено от сегашния!!
  Вместо няколко стари муцуни – няколко нови такива…

 3. Наистина това беше срамно проруски парламент, въпреки редките антируски димки. Последната от тях искрено ме разочарова – отказът да се преговаря немедлено за руската ваксина. Не знам дали този ход е съгласуван с Кремъл или каналокопателят Бойко го е предприел на своя глава на принципа, че е по-лесно да получиш прошка, отколкото разрешение, но съм разочарован. Аз съм твърд сторонник на узаконяването и вноса на Спутник. Нищо не може да се сравни с гледката на червени депутати, наредил се на опашка за руска ваксина. Дори може да извика децата си, учещи в Европа и Щатите да се ваксинират с нещо качествено.
  Като казах Спутник, та се сетих за друг един путник. Някой чул ли е дали Путин се е ваксинирал? Не вярвам да са съобщили, защото няма смисъл – все едно няма да му повярват. Създалият си името на страхливец Путин надали ще си сложи руска ваксина, при положение че спортува облечен от глава до пети във вносни дрехи и аксесоари. По същата причина не вярвам да се осмели да стои и неваксиниран.

 4. @Караиванов,
  Не, не се е ваксинирал и мустаците МУ, сиреч оня дет го викат Навка, обясни с думи прости, че това ще се случи някой ден в (не)обозримото бъдеще. За сметка на това, самият ввХУЙЛО се поФали, че една от дъщерите, те са има-няма поне 5, брачни и извънбрачни вече се е ваксинирала. Коя точно обаче и как ѝ е понесло, никой и досега официално в матушката не е посмял да уточни.
  Това е тема-табу и за родните масмедии.
  Ватници, Сър!

 5. Може ли щатските сенатори така да злословят? Корупция?! Липса на върховенство на закона?
  Колко им плати Божков от дубай? Какви соросоидни грантове получават? Как смеят?

 6. Вследствие на този “пълен консенсус”, един депутат от БСП нарече българския народ – съвкупност от дебили. Същата персона е включена на второ избираемо място в листите на тази партия.
  Това се хареса и на депутати от други партии и на членове на правителството. Последните твърдят, че китайският грип е попречил на участието на български военни в учение на НАТО в Черно море и на изграждането на газовата връзка на България с Гърция, която естествено не е в интерес на Русия. Недосегаем за китайския грип е само Турски поток, защото неговата реализация е в интерес на Русия.
  Преди повече от 40 години в България имаше футболен турнир за купата на Съветската армия. На един от финалите две футболни уж български отборчета играха на кръв и пушени кокали за спечалването на тази купа. В резултат на този ентусиазъм “интелигентните” футболисти се сбиха. На тази футболна среща присъстваше военният аташе на посолството на СССР в България, който връчи купата на победителя. Спомням си, че беше с грузинска фамилия. След срещата официални лица от българския футболен съюз са уверили военното аташе, че виновниците за суматохата ще бъдат наказани. Сакън казъл грузинецът и наредил на българските послушници да не се наказва никой, защото е много харесъл настървението, с което будалите са се носили по футболния терен като диви африкански говеда, в името на купата на Съветската армия. Нареждането на човека от посолството на СССР бе изпълнено.
  Имайки предвид изложеното дотук, скептичен съм за резултата от поправителния изпит, на който ще бъдат подложени българските избиратели на 04.04.2021г.

 7. Отива си, пак идва… все тая. Нацията (?!?! Ко?! Не!!) е в мир със себе си, моделът е ясен – ще се краде, въпросът е да сме в далаверата. Корабът потъва бавно, вода има за всички.

  Ще има ли митинги сега? Нали имаме мерки против ковида… та да питам.

  Искам с очите си да видя гербаджиите колко ще съберат. Малоумниците не обичат груповите прояви, притесняват се да не ги заговори някой… Сигурно пак в армеец с охрана и под строй ще е предизборната кампания. Батальона се строява…

  И бесепето – техният електорат е най-уязвим в тази пандемия. Ще рискуват ли да избият малкото останали верни поддръжници? То е ясно, че ваксините няма да свършат работа до началото на април.

  А Славито? Ще организира ли едно-две концертчета в стил турбо патриотична чалга по време на ковид? Ей така, за последно десет. Да се пуснат балеринките по баджаци, да изплакнат окото съмишлениците и симпатизантите… Политика е това, еей!

  Ми воля и оня другия идиот? Те пък как ще докажат тези стотици хиляди гласа, които ще им преброят на изборите? Много пара ще се раздава там, ако има някой безработен – сега му е времето да се запише активист в тази нова фирма, … аа пардон … партия. Те по-добре да не правят митинги, че с двеста митингуващи роми (кой беше казал, че те са бъдещето на България… Е, не са ли?) трудно се доказват двеста хиляди гласа от центъра на Варна и Бургас.

  За депесето – не знам. Те си имат тамагочита от по-старите, лесно се управляват. Обаче и сред тях много народ беше из европа и се върна…

  Като казах “върна” и се сетих. Нали сега много хора са се върнали в бегето, щото в ЕС няма работа в хореката и в реновациите и на черно вече не може да се работи, а и от брекзита бая народ (предимно от просешката и джепчийската сфера) падна зад борда, та си мисля аз – тези хора сега как ще гласуват, ще гласуват ли изобщо, ще искат ли пари за гласа си или ще искат да стане бегето като света, от който идват… Не са малко тези, над половин милион трябва да са. Виждам какво е положението с полетите на нискотарифните компании – намалели са с поне 70%. При автобусите е още по-зле. Значи тези си стоят в бегето.

  Все пак – ще пее ли Данчо Караджов на някой митинг? Това ме интересува за сега.

 8. Струва ми се, че наистина си отиват. Надеждата ми е у българите в чужбина. Ведно с крехкото гражданско общество тук. Струват ми се достатъчно мобилизирани. Дано не приемам желаното за действително. Това е краят им. Или поне началото, ако не самият край.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.