Борисовата Болгария размахва пръст на САЩ , докато Румъния разполага с размах американски ракети

Знаете ли защо Румъния, която беше на дъното, ако не и под него в края на комунизма заедно с нас, все повече ни изпреварва? 

Знаете ли защо там се чувстват добре големи западни инвеститори в резултат на което румънците вече ще започнат да сглобяват и “Форд Пума”, докато нас ни заобикалят с недекларирана все още ( но на път да се случи вече и декларативно ) лека погнуса ( например от “Фолксваген”)?

Знаете ли защо тук вървят като “топъл хляб” произведени в Румъния дачии? 

Един Роувър се подмами да дойде у нас в началото на 90-те години, но бързо го сдъвкаха корупционерите и си обра крушите.

Защо се появиха прогнози, че Румъния ще достигне средния жизнен стандарт на “стара Европа” до 20 години, а у нас това евентуално могат да дочакат внуците ни след 60 години?

Да, да, това е така заради онова, което символизира като съпротива срещу голямото крадене по руски образец изборът на румънката Кьовеши за пръв главен прокурор на ЕС. Но и заради още “нещо”.

Американците са разположили в Румъния 18 тактически ракетни комплекси М 142 HIMARS. Те могат да бъдат въоръжени с боеприпаси за залпов огън или с тактически ракети, съобщават руски медии. 

 

 

 

 

 

Българските мълчат. Тук е забранено да се разчува, че в Румъния с бързи и големи крачки върви задълбочаването на сътрудничеството със западните съюзници. Тя прие и прословутите американски радари, отказани от нашия путинолюбив атлант(тик) Бойко. 

Обсег на действието на американските тактически ракети? Стигат до Крим.

И  всичко това в добавка към вече приетата на румънска земя американска база, каквото още преди да кацне във Вашингтон за среща с Тръмп през ноември 2019 година нашият премиер с гордост заяви на борда на самолета си пред български журналисти, че няма да допусне в България. Направо се закле като за ушите на Путин ( каквито на борда на самолета със сигурност е имало). 

Междувременно ласкателите на Борисов у нас размахват пръст на …САЩ заради съвместния демарш на демократите и републиканците в комисията по международни отношения на Сената срещу корумпираното управление и неадекватната съдебна система. Ето това не беше се случвало досега. Остриетата на Борисов едва ли дълбаят в тази посока без неговата благословия, но дори и така да беше, те не само не му помагат, но направо го закопават, включително в очите на наивниците у нас, които му гласуват като на пазител на прозападната ориентация.

Ето затова ще си останем с пръст в устата и ще дишаме пушилката на северните ни съседи, които си взеха поука от “близостта” с Русия, направиха си изводите от историята и пишат нова, в каквато за изоставаща България няма място с такива управляващи лицемери и с възхитената от тяхното путинолюбие червена “опозиция”.

 

12 мнения за “Борисовата Болгария размахва пръст на САЩ , докато Румъния разполага с размах американски ракети”

 1. Споделям всичко написано в статията. Бих добавила и личните си впечатления от Румъния, която ме изненада приятно (доколкото в началото подходих предубедено), а именно: много добър бизнес климат; добре работещи институции; чудесни висши учебни заведения с добри образоваталени програми в сферата на високите технологии, финансите, правото, хуманитаристиката, и то не само в столицата Букурещ; активни хора, желаещи да се образоват и да играят по правилата; спретнати градове; чудесна природа; интересна култура. Не на последно място – младите им хора, които са завършили университети, не непременно чужди, говорят по няколко езика (английски и френски обикновено, но също испански, германски, руски). Не случайно Европа избра Букурещ за свой промишлен, технологичен и изследователски център по киберсигурност.

 2. Койт’ са гушка с братушка, няма да сглобява и крушка.

 3. В много свои статии г-н Инджев е защитавал циганското малцинство от нападките, че то, само то и единствено то е виновно за положението, в което се намира, и че “дълпа” страната ни надолу… В Румъния циганите са доста пъти повече от тези у нас, но аз не виждам това да се отразява на просперитета на Румъния и на огромната й ( вече ) преднина пред нас във всички сфери на икономиката и живота…Изводите можем да си ги направим сами – на калпавите политици все циганите ( и мигрантите, а сега – и коронавирусът) им виновни..

 4. На Буци и КО само туй от мен да го чуят. Открай време има истина една. Когато Америка я хване настинка, останалият свят треска го тресе. А да отвориш “война” на тамошни институции си е такъв автогол, че всичките им книжни самолетчета да сакаш после да изкупиш индулгенция няма никогаж да изпросиш.
  А т.н. презрително у нас мамалигари щото, нъл тъй, ние сме най-яките и таковаме всичко с 200 помнят прекрасно историята си и знаят на кого да се облегнат за да няма повторения. В туй отношение, там няма дясно-ляво и патрЕоти разни.
  https://offnews.bg/dw/masovi-vaksinatcii-chudoto-ot-amerika-747295.html

 5. Още Чаушеску се дистанцираше по някои въпроси-политически и икономически.Например нямаше румънски войски в Чехословакия. А имаше обща граница със СССР/може би заради това?/

 6. Румънците в западна Ввропа ми правят прекрасно впечатление.

 7. Отлюспената от „Демократична България” Росина Станиславова таен русофил, пазител на болшевишките и сталински символи в София
  Кметът на „Красно село” отказва да инициира възстановяване на името на 36-о СОУ и публично да обяви позицията си

  Росина Станиславова е номинация на „Да, България” на Христо Иванов !!!?

  https://faktor.bg/bg/articles/otlyuspenata-ot-demokratichna-balgariya-rsina-stanislavova-taen-rusofil-pazitel-na-bolshevishkite-i-stalinistki-simvoli-v-sofiya

 8. Житейската практика налага отдавна извода: плътно със САЩ – просперитет, сигурност, възможности. В нашият случай: най близки и покорни слуги на руските превъплъщения – мизерия, изостаналост, корупция, латино американизация от осемдесетте години.
  Щом мат’ряла го кефи и устройва…се ла ви!

 9. Огромният русофилски камък, окачен на шията на българската икономика от политиците комунисти и социалисти, завличат същата неумолимо и неизбежно към дъното.
  Не ми е известно в Румъния да има политици, които старателно да се борят за купата на Съветската армия, каквито има в България в изобилие.
  Още по времето на Чаушеску се провеждаше умна външна политика, свързана с Китай и САЩ, вследствие на която над 90% от газа и нефта в днешната румънска икономика са собствено производство. Тази умна външна политика се продължава от днешното румънско правителство.
  Скоро няма да може български политик да се похвали, като турския президент, за спад от 7 пъти на внасяния от Русия газ.

 10. Опел Пума? Какво е това животно? За Форд Пума съм чувал 🙂

 11. Към Fury:

  Възможно е да съм сбъркал форд с опел ( пума), но същината на въпроса е същата. Писах по памет, ако тя ме е подвела- няма проблем да се поправя за пумата…
  Проверих и сте прав за форда. Така че се поправям.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.