Въздушната политическа целувка на Борисов за 8 март издиша под тежестта на въпросите за истинското му отношение към жените

“Честит празник на всички майки и жени!

Вярвам в силата на жените да възпитават и изграждат поколения, идеи и политики.

ГЕРБ винаги е била партия, която дава възможност на всеки можещ и знаещ човек да се развива, независимо от възрастта, пола или религията му. И на тези избори ГЕРБ е партията, която има най-много жени водачи на листи. Това е знак на нашето уважение и признателност към силата, духа и качествата на българската жена”!

Това написа на 8 март във Фейсбук премиерът Борисов. 

Както се вижда, това е поредната му политическа самореклама. Този път той се изказва в множествено число от името на партията му, която “дава възможност”. 

Обикновено той лично “дава” порциите – а на младите момичета, пратени да го посрещат с хляб и сол, похотливо бута залци в устите. Не се свени да си иска в лично качество благодарностите от притеснени възрастни хора, на които натяква за предизборните надбавки от мизерните 50 лева към пенсиите им, подканвайки старици при бягствата му от негостоприемната за него столицата по села и паланки най-безсрамно: “кАжете едно благодаря, де”!

Осми март обаче се предполага да е ден на всички жени и ББ се опитва да ги “прелъсти” вкупом не с друго, а със самохвалното твърдение, че в гербаджийките водят листи по-често, отколкото това се случва в други партии. Дали статистически е вярно е съмнително, като се знае колко фриволно обича да борави той с данни от всякакво естество в полза на своята пропаганда. Само че воденето на листите му, ако въпросните жени имат самочувствието да му го заявят, би трябвало да е резултат от способностите на водач(к)ите, а не проекция на неговото благоволение.

А фактът, че не го репликират доказва колко правилно ги е подбрал според тяхното послушание.  

Дали пък въпросът не трябва да се обърне и да предположим, че изпъкването на жените в ГЕРБ е резултат на обратната селекция, при която Борисов си избира слабаци сред мъжете, сред които да изпъква? Защото Борисов е доказал многократно, че не търпи около себе си конкуренти за първото място. Точно както учителят му Живков политбюро. Докато жените в ГЕРБ явно не оспорват и не застрашават атрофиралото му его на безспорен коч в стадото.

Със сигурност има жени у нас и в онази част от света, която изобщо е чувала за него, задаващи някои “женски” въпроси във връзка с личността и публичните му изяви. Оставям настрана склонността му да фамилиарничи с езика на туловището си с всяка срещната, която му позволява. Това да го пишем в графата “взаимност”. Щом му позволяват да ги мачка за пред камерите, това си е техен проблем. 

В интерес на справедливостта има жени, които наистина са му благодарни и явно има защо. Като Жени Живкова( на снимката с Борисов), която го хвали: “Бойко Борисов е умен човек, според мен. Попил е каквото може от дядо ми”.https://blitz.bg/politika/vnuchkata-na-todor-zhivkov-razkri-za-senzatsionni-predlozheniya-ot-bsp-radev-i-borisov_news789836.html

 

 

 

Имаше една директорка на училище, която го отблъсна и това се превърна в нещо като сензация, от която обаче кандидатките да се отъркат в телесата му за някоя и друга секунда не си направиха изводи.

Истинското му отношение към жените пролича когато се оттегли подкрепата си за Истанбулската конвенция, която защитава жените от домашното насилие. Той предпочете да жертва образа си на патерналистично загрижен за жените политик, за да се прислачми към мачисткото мнозинство в България.

При това този заклет мачист го направи под чехъла на Корнелия Нинова, социалистическата лидерка, която развя байряка на консерватизма в духа на “славната” балканска традиция, за да угоди на преобладаващия и днес манталитет, консервиран в мазето на “патриархалните” заклинания от времето, когато “отрядници” бяха пращани на лов за хомосексуални мъже по градските тоалетни в София. Така Борисов се присъедини към нейния отбор, яхвайки социалистическо-консервативна вълна.

Жените и майките на жените, към които днес Борисов се обръща бащински, би трябвало да си зададат въпроса предизборно ( след като той сам даде тон за предизборна употреба на 8 март) за отношението му към жените като към обекти, “задоволяващи човешките му потребности”, когато посещават спалнята му. 

Защо той не говори за жените или за една жена като обичани спътници в живота му? Каква може да бъде причината за един парадиращ със своята хетеросексуалност политик, абониран за разни награди под мотото “Мъж на годината”, да не сподели живота си с никоя жена след отдавнашната раздяла със съпругата си и да я направи госпожа Борисова?  Това някава форма на егоизъм ли е – при избора и възможностите, които има да го направи или има банално- криминално обяснение като предпазна мярка срещу споделяне на лични тайни от всекидневието му, които не са за споделяне? 

Да, тези въпроси не са универсални. Хора разни, съдби има какви ли не под влиянието на особен човешки характер или под натиска на различни житейски обстоятелства. При бай му Тошо се плащаше т.н. ергенски данък” ( от 5 лева). Никой не иска това да се повтаря, освен ако не е фанатичен привърженик на онази Правешка диктатура. 

Но за Борисов тези въпроси са валидни. Защото е на показ и за пример. Спомнете си колко грозен може да бъде той , както беше в случая с юношите, които започнаха да имитират мутрите от средите на борците със сплесканите уши и дебелите вратове в началото на прехода от антидемокрация към хибридния вариант на демокрацията, изродил се в клептокрация.

И накрая – от общото, към частния пример. Нямам предвид баналния вече случай с Цвета ( закичена с онзи повече от цветист етикет, лепнат й с неговия глас ), а позабравения май “инцидент” с Цецка.  Борисов “изтегли за ушите” Цецка Цачева от колодата си с кадри в последния миг и я метна на тепиха да се бори с видимо опасния конкурент Румен Радев. След като тя беше прегазена от червения гладиатор, собственият й селекционер Борисов я стъпка вторично с арогантното обяснение, че нарочно я е пуснал на арената да се самоубие, за да угоди на собствената си демократичност, предоставяйки на врага една победа, поднасяйки му главата на една предана до глупост през годините към него съпартийка – от него да мине.

От него да мине, но за сметка на една стъпкана под фалшивия му генералски ботуш жена.  Да речем, че тя е проявила не просто лоялност и пълно послушание към него с една осмислена саможертва и че сама си е виновна, включително за мазохистичното си мълчание след като беше употребена и захвърлена. Но какво да кажем за излъганите чрез казуса с Цачева стотици хиляди избиратели, мъже и жени, с чиято наивност премиерът злоупотреби така брутално? Щяха ли да му гласуват изобщо, ако им беше намекнал поне предварително, че от тях се иска да подкрепят обречена кандидатура заради личния му кеф на “демократ”?

Ето за тези мъже и жени става дума в този текст, а не за твърде прозрачния Борисов.

С нетърпение очаквам кадри от неговата неизбежна първа публична среща с Митрофанова. Дали тя ще удовлетвори премиерските му потребности от документирана физическа близост, каквато той изпитва и показва като скланя глава на рамото на нисичкия Путин? Защото с предшествениците на Митрофанова на поста посланик на Русия у нас той се целуваше страстно. Сега е моментът да докаже, че е настина хетеросексуален премиер, та дрънка, мъж и половина. А не само да дрънка за жените, като за по-добрата половина от човечеството ( и от руското посланичество).  

3 мнения за “Въздушната политическа целувка на Борисов за 8 март издиша под тежестта на въпросите за истинското му отношение към жените”

 1. Буци следва на мах тарикатското: “Куче, кокал не прескача”. За всичко останало, четете КЛАСИКА по-горе.
  ДГД за Баце и КО!
  Сега, искам да поздравя по принцип и изобщо всички съмишленици-коментатори и читатели от името на легендарната НИ съблогарка Д. САВОВА. По технически причини не можем да се наслаждаваме на нейната адекватна и темпераментна клавиатура. Наредила ми е да пиша и заради нея. Колкото, от всяка г.т. да е трудно да вляза в нейната уникалност и смисленост.
  п.с. Не поздравям никого по случай 8 март. Единият от вуйчовците който на 20 години на 10 септември 1944г. по чудо избягва разстрел но косата му побелява за една нощ ме е заклел, че жените нямат нужда от специален ден за уважение.
  Целогодишно!

 2. Много благодаря на г-н Николов,че ни свърза с госпожа Савова. Нейното присъствие и продължаване на борбата й за общата ни кауза ме прави щастлив.
  Мила г-жо Савова, бъдете все така силна, както ви знаем. Да си пожелаем по-.добри времена.
  За ББ? Поцелуйковщината и тъпите му хитринки чакат един български Гогол да ги развие в незабравим сюжет..

 3. 8 март не е празникът на мама и на любимата жена, а на жената феминистка и активистка в борбата за равни избирателни права и на равно заплащане.

  В другите страни има други дати за ден на майката, на бащата, и на любимата жена.

  Ние също имаме такива, но са ни ги изтрили от паметта.

  25 март Благовещение – денят, в който Яворов написва стихотворението “Две хубави очи”.
  Празнува се Богородица и благата вест, която тя е научила, че ще има дете. Нашите деди са го отбелязвали като Ден на любимата жена.

  15 август – Голяма Богородица – Ден на Майката
  Празнува се денят на майката и всеки е трябвало да почете майка си, освен Божата Майка.

  26 декември Св. Йосиф – ден на Бащата. Почита се земният баща на Иисус Христос, както и всеки от нас трябва да почете собствения си баща.

  Така е било някога, а днес не е така.
  И дяконът Левски е бил дякон, посветил се първо на Бога, защото е бил вярващ, но ние това не го разбираме, толкова ни е чуждо.

  Днес Бойко Борисов награбва същисаната г-жа Херо Мустафа и садистично почва да я мляска и мачка като плюшена играчка, а по новините ни съобщават, че жените в България и Норвегия били на първо място по условия на труд!
  О йе!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.