Защо успехът на нашето момиче Мария Бакалова в Холивуд не възбуди обичайните спекуланти на патрэотичния фронт у нас

Първо да си призная, че не съм гледал “Борат 2”. Видях само трейлъра. Стори ми се, че ми е достатъчно. Няма да се изказвам нито за качеството на филма, нито за ролята на Мария Бакалова в него. 

Питам къде гледат обичайните паразити в България. Те обичат да се вкопчват във всяка тема с успешно българско участие в нея, за да изсмучат от тази симбиоза осмозата на своето всепроникващо пропагандно злоупотребяване с чуждия персонален успех с български адрес, за да се присламчат към него.

Този път не го направиха.

Мария Бакалова с нищо не им е длъжна. Те не знаят как да извъртят нещата така, че да си присвоят някаква заслуга. Нито са я номинирали за международна награда и пост в чужбина, нито трябва да им е благодарна, че са я подкрепили като българска квота по волята на премиера. 

Премълчаха небивалото събитие българска актриса да потриса журито в Лос Анжелис дотолкова, че то да й присъди специална награда както на никой наш сънародник досега.https://www.ploshtadslaveikov.com/mariya-bakalova-e-izborat-na-krititsite/

Защо нашенските комплексари, другарки и другари, “пропуснаха” да се покатерят по тази награда, спечелена от една българка? 

Защото това не е Купата на съветската армия. За нея непрекъснато, макар и в символичния смисъл, нашият набеден Футболист на годината ( спомнете си, че и такъв беше!) се бори като бистришки тигър.

Ентелекталецът от Банкя се лигавеше с Лепа Брена. Също и с Цеца Величкович  ( на снимката с Него), вдовицата на сръбския военнопрестъпник Аркан ( на снимката), която още през 2012 г. му пожела да стане президент. https://www.ploshtadslaveikov.com/mariya-bakalova-e-izborat-na-krititsite/

 

 

 

 

 

 

Да не би да му е под достойнството на този фен на сръбската чалга да каже нещо положително за оспорваната от някои български интелектуалци роля на Мария Бакалова на кантара на тежката им преценка, че фабулата на филма е твърде лека? 

Или внезапно и издайнически го е обзела солидарност със засегнатия на чест Казахстан и с осмивания от Борат измислен казахстански образ на постсъветски журналист от евразийски тип? 

Нашенецът схваща аналогията с неговата България, (пре)върната в Булгаристан . Включително като угодничи на Ердоган и обслужва Доган 

А къде са неговите патрэоты да изръкопляскат?

Заети са. Плясают предизборния си казачок. Да не би Мария Бакалова да е наградена от московско жури, че да се обаждат с възхищение по повод нейния успех! 

А изглеждаше толкова прелъстително лесно Той и Те ( комбина във властта от години) да се възползват от такава възможност за нещо като селфи със звездата в меката на твърдината на американското кино! Тя, Мария Бакалова, може би нямаше да отблъсне опитите му да се подмаже ( на българите, напомняйки, че момичето е пробило на световната сцена в Неговата епоха).

Нямаше как, май. Дори и Той се е усетил, колкото и да е невероятно да проявява толкова тънко чувство в рамките на дебелашкия си манталитет да употребява всичко и всички в своя полза, че няма как да инкасира печалба в сложното позициониране между  местния негативизъм и инфантилния му щам в другата му крайност под формата на национализъм.

Мълчат и другарките и другари от скамейките на първия ред. Представяте ли си “възпитаничките на Нешка” да бяха на(д)градени! Щяха да ни спукат тъпанчетата с тъпаните на своята прослава. Обаче ролята на “невъзпитаната” съратничка на Борат, заслужила аплодисментите на американското жури, не ги възбужда. 

В отражението на лъскавата н(д)града на американските филмови критици, заслужена индивидуално от Мария Бакалова, се о(т)глежда колективната (ни)щета на статуквото у нас, доминирано от низки управляващи и нихната (о)позиция.  

Пиша горното само ден след премълчаното от визираните субекти събитие. Може би съм избързал със заключенията си? 

Не изключвам да бъда опроверган от споменатите по-горе спекуланти. Няма да се учудя те  да намерят начин все пак да се възползват някак си от ситуацията.  

Едва ли. Защото вероятно знаят, че в Инстаграм Мария Бакалова е написала миналото лято следното, подкрепяйки протестите срещу Борисов и неговата кочина:

mariabakalovaofficial's profile picture
Verified

#BulgariaProtest #day7 2020 #ImWithYou
Дори не в България, с вас съм, БЪЛГАРИ! ❤️

 

8 мнения за “Защо успехът на нашето момиче Мария Бакалова в Холивуд не възбуди обичайните спекуланти на патрэотичния фронт у нас”

 1. Не му е на Буци сега до Мария Бакалова, има си други дертове. Сега борим частното становище на американски сенатори за корупцията в България и Буци е зает да си събира верисиите лично и на място докато не е настанала жегата. Иначе за какво ще бие толкова път по пътищата на родината и да го раздава Фигаро-тук, Фигаро -там. Пачките и кюлчетата вече стана опасно да му ги носят в резиденцията Мата Хари-тата и той лично ходи да си прибира договореното. Проследете къде се прави на строителен инспектор. Още не се знае, може и Бакалова да влезе в употреба, макар че искрено се надявам поне това да му се размине на момичето.

 2. Съвсем естествено лежалият и обработен подходящо в български комунистически пандиз Димитър Маринов, който само с пет приказки в епизодична роля в “Зелената книга” преди три години и снимка с груповия Оскар за най-добър филм великодушно подаден му да вдигне за малко от Джулия Робъртс, бе обявен във всички български медии като първи българин носител на Оскар, без дори да е пернонално номиниран за нищо, поради незначителността на ролята му, и поради незначителността на всички последващи роли, които той получава, нещо като трети папур в балета Лебедово езеро. Това не му попрепчи да превъплащава Лайза Минели в Като две капки вода, да се бара собственик на театрална шккола в София. Докато днес, независимо от факта, че Мария Бакалова бе номинирана за Главна женска роля и спечели Голдън Глоуб заедно със спечелилия за най-добър филм Борат 2, тя бе обявена от всички гадни български медии като ЗАГУБИЛА или НЕСПЕЧЕЛИЛА ГОЛДЪН ГЛОУБ, може би защото не се е изказала като Маринов положително за режима на Тодор Живков, който той похвали, че при соца “имало ред”?

 3. @Петров

  Нема страшно, и тя ще се изкаже. Вече ни поздрави за 3 март. А и никак няма проблеми с отправяне на захаросани комплименти към правилнитe хора. Sasha, you are genius. I knew you would save from anything in the world. You are the best actor in the world.

 4. Към Иванов:

  О, да. Всичко е възможно от нейна страна. Не я познавам(е).

  Но каквото и да каже, написаното от мен спрямо отказа на нашите паразити да се възползват от нейния успех, остава валидно.

 5. “Борат” и “Борат 2” са чуждоземски прочит на “Бай Ганьо”-вските истории на Алеко. В този ред на мисли няма нищо чудно, че Барба Ганьос и придворните му се направиха, че нищо не се е случило на г-ца Бакалова.

  Пропускам ли нещо?

 6. Както отдавна знаем, “всяко тържество на България е смърт за Русия“. Както се вижда, това е валидно и за руските пудели у нас до ден днешен. Няма никакво значение колко (не) струва филмът, щом филмовите експерти са забелязали таланта на нашето момиче. Джордж Клуни е започнал кариерата си в някакви лигави тв сериали, а днес е “незаобиколим фактор” в Холивуд (за да си послужа с жаргона на политическите ни анализатори). Пожелавам от сърце същото на Мария Бакалова!

 7. Повдигате интересни въпроси. Не съм сигурна, че това са отговорите. Една причина за липсата на идентификация на Ганьо с МБ е, че тя изигра роля на една циганка или нещо подобно. Т.е. Ганьовица не могат да се издигне с нея като с т.н. Златни помичета, а пада на дъното с мръсни гащи. Трогателно е колко много хора не правят разлика от роля и актьор, а се държат като в Многострадална Геновева. Жалка работа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.