Руският двуглав орел все така свойски гнезди в подвижните камчийски пясъци на българското предателство

 Екозащитници уличиха в невежество при (не)изпъление на служебния му дълг екоминистъра Емил Димитров. Известен е още с прякора Ревизоро. 

Обвиниха го, че нехае за съдбата на камчийските пясъци и това е проличало от пренебрежителната му реакция на сигналите на екозащитниците. 

Развълнувах се от заглавието “По казуса “Камчия”: Екоминистърът бърка дати и фактология. Обезпокоително е” https://clubz.bg/110904-po_kazusa_kamchiya_ekoministarat_barka_dati_i_faktologiya_obezpokoitelno_e

 

Най-после! Това си помислих. 

Усилията на зелените заслужават адмирации. Наистина. Но ще си позволя публицистична закачка по казуса в… “защита” на министъра от квотата на патрэотите.

Извинете, но допуснете за миг, че Ревизоро не е корумпиран. Не бързайте да се кискате над поредния каскет във връзка с “ не е корумпиран”. 

Той отскоро е министър. Направо е невинен, че е мобилизиран да управлява по волята на партия, чийто евродепутат един каталунски евродепутат нарече тези дни “български фашист”. 

Министърът няма вина за Камчия в дълбочина. Там и без това истината е плитка, но само за онези, които искат да нагазят в нея.

Малцина се осмеляват да рискуват да се удавят в камчийските плитчини, където дебне на стража невидимият за всички власти у нас руски крокодил в устието на българския Нил.  

А може би г-н министърът е продължител по наследено задължение на минали престъпни ангажименти? 

Не знам. Смея да предположа, че бившият любимец на публиката от “Шоуто Слави” и чест гост на други подобни “развлекателни” предавания, които го създадоха като публична личност, просто толкова си може. 

Но и това не е главното…

Основното е, че на всички нива в държава, в медиите, че дори и сред критиците на властта, въпросът за съдбата на вкусния камчийски български залък им  “убягва”. Много удобна думичка, нали. Думичка с крака, бяга като вирус от ваксина. 

Истината е, че камчийският вкусен залък е отхапан от Русия чрез нейната московска мафия, начело с доказания мафиот Лужков. Това парче земя официално се намира на картата на България. Но де факто то се управлява от руските властелини и българските корупционери, купени за целта. 

Така е поне от 12 години. Че и от по-рано, откакто се опитвам както гламав да обърна внимание на този руски десант.

Аншлусът на резервата Камчия преди аншлуса на Крим

Руската диверсия край Камчия започва да изплува като съветска подводница

https://ivo.bg/2017/09/03/руският-анклав-камчия-столица-на-бъл/

Московците играят с анклава си край Камчия на “тука има, тука нема”

Там се разпорежда руският собственик. Управлява чрез крепостните му български (по документи) граждани, напазарувани у нас по веригата, в която са навързани изпълнителната, съдебната, местната и т.н. четвърта власт. 

Всички те участваха и участват. Без законодателната, която просто няма нужда да узаконява пред огледалото на корупцията руската далавера със специален закон, след като позволи погазването на българските закони, за да се превърне устието на Камчия в руски анклав.

Случаят с превземането на зоната около Камчия е български вариант на окупирането на Крим. Ако не е и плацдарм за репетиция как се завладява територия за руски стратегически цели без пушка да гръмне в Черноморския регион. Той е завзет не от руски “зелени човечета” в униформи, а чрез плащания в “зелени гущери”, както наричахме някога на шега американските долари.

Ревизоро е безпомощно невинен член на обслужващия чрез мълчание този факт предателски корпус, проникнал  от близо две десетилетия във всички власти.  

Местността в и около резервата Камчия е дадена на нещо повече от концесия на Русия и нейната ударна сила,  московската мафия. Тя е  изградила демонстративно чрез подкупи на българска земя крайморско предмостие, плацдарм на руското влияние у нас. Самият външен министър Лавров не само призна това, но и предложи от московско това владение да бъде превърнато в държавно руско владение за целите на руското влияние.

Путин и Медведев изгониха Лужков от поста кмет на Москва броени дни след като той откри със слугата си Бойко Борисов на 9 септември ( (!) 2009 г. руската стратегическа база за влияние край Камчия. За началниците на московския кмет, провинили се с амбицията си да мери влияние с тях, беше важно да покажат, че руската имперска мафия стои по-високо от московската.

НА СНИМКАТА: Премиерът Борисов и московският кмет Лужков, свален буквално дни по-късно от поста му с обвинения за корупция, откриват руския т.н. санаториум край Камчия на фона на лозунг, обещаващ тази дружба да пребъде завинаги

 

 

 

 

Плацдармът на откупената с московски 300 милиона долара ( по самохвални твърдения на самия Лужков)  може да се види. Но не може да се “пипне” от властите у нас. Защото те са гузно замесени в тази далавера, която няма равна на себе си по мащаб и значение  за всичките 30 години на позволен от Москва преход към клептодемокрация в България. 

Страната ни не познава нищо подобно по мащаб като национално предателство от времето, когато съветският агент Иван Маринов, внедрен като министър на войната в правителството на Муравиев, отваря най-буквално вратата на военното министерство за шепата съветски агенти за целите на преврата в навечерието на 9 септември 1944 година.   

Руският анклав в Росенец, където гнезди Сокола по волята на Кремъл, е на този фон малко кукувиче гнездо, в което Путин се и снесъл яйцето. Няма по-ясен символ за истинското предназначение на огромното руско съоръжение от снимката, на която се вижда арогантно възстановеният на територията му паметник на главният окуптор на България маршал Толбухин, премахнат от Варна след разпадането на СССР. “Санаториумът” открито е превърнат в място  за сборища в прослава на съветския реваншизъм на българска (?) земя.

 

 

 

 

Десантът в Росенец, извършен миналото лято от български демократи, беше полезен за проглеждането на незрящите ( граждани, институции, чужди наблюдатели и български избиратели ). Арогантната самоувереност на грабливата птица от село Дръндар беше наказана с пробив в нейното дебелокожие, изложено на показ. 

Битката за изобличаването на Сокола обаче е дреболия в сравнение с войната за прогонването на двуглавия орел, който е заграбил подстъпите на Варна.

Ето тук, край устието на Камчия ( видно от птичи поглед), гнезди необезпокояван от българските бракониери-корупционери руският имперски двуглав орел.

 

 

13 мнения за “Руският двуглав орел все така свойски гнезди в подвижните камчийски пясъци на българското предателство”

 1. Николай Малинов превърна президента Путин в рекламно лице за предизборната си кампания

  (Въпросът е Кой съд (кои съдии) допуснаха регистрирацията тази антиконституционна, антибългарска партия?)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-nikolay-malinov-prevarna-prezidenta-putin-v-reklamno-litse-za-predizbornata-si-kampaniya

 2. Склонее съм И аз да допусна версията, че Ревизоро токова си може защото лаладжийството си остава пустословие и тоталната липса на професионализъм се оголва на мах при таква висока управленческа позиция. Е, не е изкукал като долните двама но вредите които нанася са неизмерими в (не)обозримото бъдеще.
  https://segabg.com/hot/category-sport/cska-sofiya-izhvurli-penev-i-zhekov-po-politicheski-prichini

 3. Извинявам се, не е по темата!

  Към опонентите ми, приемащи моите статии за Гагарин като конспиративни теории

  Свен Гран (Sven Grahn), генерален мениджър на отдела за Космически системи на шведската Космическа корпорация, беше така любезен да коментира статията ми „Гагарин:Истината“, публикувана тук, в блога на Иво на 21-02-2021 г. Той е автор на статията „An analysis of the flight of Vostok“ за полета на Восток на 12-04-1961 г.

  Имам неговото съгласие да споделя, с читателите на блога на Иво, аргументите му изложени директно в статията. Ето накратко позицията на Свен Гран.
  Той вярва, че Гагарин е летял. Вярата му се крепи единствено на излъчените и прихванати от американците кадри на мърдащия Гагарин. Може да допусне, но не вярва, че кадрите, както и гласът на Гагарин, са предварително записани. Вярва, че снимките и филмите за полета, които е виждал, са документални. Няма сериозно обяснение за липсата на катапулиращия стол на мястото на приземяване. Липсата на тази съществена улика, както съм посочил в статията, недвусмислено сочи, че парашутистът Гагарин не е приземил се космонавт. За всички разминавания на съветските твърдения с истината, Свен вини комунистическата пропаганда. Склонен е да допусне, че разминаването на изреченото от Гагарин с действителността, се дължи на това, че му е предварително подготвено и наредено да го извърши. Дори прави препоръка на какво, от казаното от летеца, да се вярва и на какво – не! Което е несериозно. Нека дам пример.

  В 9:51 ч. м. вр. се включва автоматичната система за ориентиране по слънцето. И двамата сме съгласни, че това е станало по команда от Земята, а не от слънчевите лъчи, които ще осветят спътника след 10 часа. Ясно е, че написаното от Гагарин в книгата му за наблюдавани в този момент от него „оранжев хоризонт“, „слънчева дъга“, „красиви неща като от картина на Рьорих“… са абсолютна нелепост, бълнувания на луд. Той, ако е бил в капсулата, със сигурност ще е знаел, че в този час е било невъзможно да се видят подобни неща от спътника. Тогава, защо ги има в книгата му? Само заради пропагандата? За пропагандата е изключително важно Гагарин да твърди, че се е приземил с капсулата, за да бъде регистриран полета като рекорд от FAI. Той отказва да направи това, не само на проведената три дена след полета пресконференция, но и в книгата си. Определено е имал някакъв кураж да ѝ се противопостави. Отказва да твърди нещо много необходимо за съветската пропаганда, но пише измислици, само за да е интересен?

  Най-логичното обяснение за неистините написани в книгата му, а преди това обявени от ТАСС, е приемането, че Гагарин, както и ръководителите на полета са вярвали във възможността подобни картини да бъдат наблюдавани в посочените часове. Тази вяра обаче щеше да е убита още по време на полета, ако в спътника е имало човек!
  Е, на кое да вярваме: писал е лъжи защото му е наредено или защото е вярвал, че са възможни? Не само несериозна, но и абсурдна дилема.

  Когато в една история лъжите са прекалено много, те са там за да прикрият истината, не да я осветят и направят по-видима!

  Свен Гран не коментира присъдения на Гагарин рекорд. Посочва, че след 1969 г. може да се признае пълна орбитална обиколка на спътници дори и да не е завършена докрай. Това обаче, предполагам, не е отговаряло на критериите на FAI през 1961 г., за да бъде признат рекордът. Руснаците заблуждават не само FAI но и света, че в 10:25 ч. м. вр Восток, след както „обиколил“ Земята, започнал процедурата за приземяване, когато той, в този момент, дори не е долетял до Африка!

  Незавършен, диалогът ни беше приключен от Свен Гран така:

  I knew you were the author all the time 🙂
  Well, you have stated your case and I have made some arguments. There it stands!
  Have a nice week-end.
  Sven

  Дискусията ни затвърди убеждението ми, че полетът на Гагарин е лъжа. Определено смятам, че тя накара Свен Гран да усети някаква, дори и малка пукнатина във вярата му за полета.

  Накрая, запазвайки всеки аргументите си – се разделихме като добронамерени пенсионери след раздумка.

  Българин

 4. Руски политик заплаши Киев, че “ако опита да си върне ОКУПИРАНИТЕ територии, Москва ще бомбардира офиса на президента!”

  Ами, ако утре руски политик заплаши България, че ако не иска да отстъпи Българското черноморие, целенасочено заселено с руснаци по времето на Борисов, на Русия, то Кремъл ще бомбандира София!

  Чия ли страна ще подкрепят безродните ни русофили?
  За Малинов е ясно, той се срамува от българския си произход и нарича българите НОМАДСКИ примитивен народ. “Възраждането на отечеството” му е антиконституционна партия, която ще защитава чуждия руски окупационен интерес. Вижте им само предизборния плакат, където “нашият” се натиска на Путин и предлага в 12 точки как да бъде затрита България от европейската карта и цивилизация, и запокитена обратно в евразийския концлагер !

  Който посегне да гласува на предстоящите избори за нов Български парламент с бюлетина за № 12, ще го застигне ВЪЗМЕЗДИЕТО за предателство на българския род и отстъпване в полза на руския окупатор на свещена българска земя, извоювана с кръвта на хиляди български войни през вековете!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ruski-politik-zaplashi-kiev-che-ako-opita-da-si-varne-okupiranite-teritorii-moskva-shte-bombardira-ofisa-na-prezidenta

 5. Току що съобщиха в новините , че сайтът на министерството на отбраната бил хакнат и било възможно там да се появат нецензурни неща, които не идват от министреството 🙂

  Какво ли може да се появи ( или вече се е появило ) на военния сайт ? Сигурно някоя предна или задна част на някое свинско туловище, готово за разфасовка? Или паникьосаното лице на шефа на пресцентъра на МО, поетът Александър Урумов, агент на ДС с псевдоним Абел, избран в чест на руския шпионин Рудолф Абел, видял някакакъв соросоиден “джендър”, който се кани да краде български деца?
  Ще видим! Ще се чуе! 🙂

 6. Ще споделя едно наблюдение: Всеки път (предизборно) форумът на ivo.bg е атакуван по някакъв начин с цел да бъдат отблъснати или отвратени читателите му: имаше периоди, когато това бяха целенасочено организирани и провокирани форумни “дискусии” (точната дума е скандали), изобилстваха и персонални атаки срещу някой от участниците във форума. Очаквам подобни прояви и сега, но виждам, че този път стратегията за предизборно отблъскване на читателите е друга: публикуват се прекалено дълги постове, отдалечени от реалността и актуалните проблеми на обществото, които правят форума неинтересен, даже досаден и хората постепенно престават да го четат. И това се случва и повтаря точно преди изборите, когато всички имат нужда от честна и цялостна информация, публикувана НАВРЕМЕ, за да направят информиран избор!

 7. Хакнаха Министерството на отбраната във фейсбук
  … а реакцията е… нова страница. И “преодоляване на последствията”

  Хакнатият профил си е брандиран все така като официален, а най-отгоре стои съобщение (от хакерите), че той се ребрандира. Името му вече е “Dũng Tiến Lê Armed Forces”. Видно от съобщението за “ребрандиране” е, че атаката е финализирана рано тази сутрин. Văn Tiến Dũng пък е името на виетнамски генерал, министър на отбраната на комунистическата страна през 80-те години на 20 век – ако това е била асоциацията на хакерите.

  Потребители на фейсбук се забавляват с обстоятелството, че точно страницата на въоръжените ни сили е похитена. Нищо, че именно Министерството на отбраната е една от основните институции, отговорни за нивата на киберсигурност в България, а неотдавна бе създаден и…. център по киберсигурност.

  https://clubz.bg/110939-haknaha_ministerstvoto_na_otbranata_vav_feysbuk

 8. @Българин

  Имам навика да се връщам назад и да препрочитам някои постове след основния материал на Иво.
  Дано Българин, авторът на интригуващия пост, свързан с “полета” на Гагарин, да не е останал с впечатлението, че постът ми с “наблюденията за прекалено дългите текстове в предизборно време” се отнася до неговия материал, който няма начин да е по-кратък, защото дава голям обем нова информация и уникални подробности, до които човек не би могъл да достигне сам, дори ако е воден от специален интерес. Извинявам се, ако е станало така и го поздравявам за разследването, свързано с една от най-големите пропагандни лъжи на СССР ! 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.