Не е луд Марешки да раздава мазна баницата с фалшиви късметчета, а онзи раздавач на “мазнинки” с широко затворените очи

 

 

 

 

 

 

Яростният путинофил Марешки, който успя да прелъсти в предизборната си коалиционна прегръдка бившите (вече) “русофоби” , като бившия вицепремиер Валери Симеонов и бившия военен министър Николай Ненчев, продължава да бракониерства. Лови дребен електорален дивеч сред евентуално податливите на подкупи за жълти стотинки хорица, живуркащи извън жълтите софийски павета. 

Марешки разпространява листовки, предлагащи “договор” с потенциални клиенти. Обещава им материална облага в бъдещето, за да гласуват за него в настоящето. 

 

 

 

Предлага да им плати с нови бензиностанции. Стига да му услужат с гласовете си по начин, по който се плащат услуги за задоволяване на “човешките потребности” ( по Бойко Борисов). https://clubz.bg/110941-podpishete_s_mareshki_nov_opit_za_agitatsiya_na_raba_na_zakona

В качеството си на два пъти награждаван от “Хелзинкския комитет” за правозащитна дейност български общественик искам да защитя правата на гражданина Марешки от нападките на “екстремните либерали” . Те са в момента голям враг на други кандидати за парламентарна слава в навалицата от борци за колкото се може повече, по-твърд, стоманен, да не кажа сталинистки консерватизъм, в борбата с въпросния либерализъм.  

Марешки е невинен защото е оневинен по дефиниция от успеха на собствения си успех да попадне в парламента чрез масово подкупване на избиратели.Той просто следва нашенската традиция на злоупотребите с политическо положение още преди да му приключи мандата, постигнат безнаказано пазаруване на хора, които си броят стотинките в неговите аптеки и бензиностанции. След като веднъж е успял и му се е “разминало” от страна на онези, които го употребяваха 4 години, защо да не опита пак?

За да не се връщам и по-назад, нека да припомня, че президентът Георги Първанов си създаде “възрожденската” партията Алтернатива за българско възраждане в качеството си на държавен глава. Обикаляше държавата с кортежа си от държавно платен персонал с държавно платено гориво за скъпарските си държавни автомобили, за да си създаде структурите на АБВ. От А до Я. 

И какво? Нищо. Все едно, че не било. А беше явно и много нахално. Чудесен пример за подражание е от страна на други нахалници, легитимиран от широко затворените очи на политици, медии и институции, призвани да удрят камбаната на тревогата в такива случаи, както и през пръстите на провинилия се.

Първанов, рекламното лице на руската енергийна агресия на Балканите, не успя да си подсигури политическа реинкарнация. Протежето му Борисов продължи делото му.  Прокопа руския “Турски поток” за все по-пълното задоволяване на кремълските потребности от поддържането на балканския поток на мисълта в България, секнал напоследък заради желанието на провинилия се пред Вашингтон премиер Борисов да умилостиви новата администрация в Белия дом.

Първанов успя  “само” да си гарантира недосегаемост за деянията си в държавата на пожарникаря, когото произведе в генерал. Да не е малко!

И какво обещаваше Първанов? Светло енергийно бъдеще под крилото на Путин, чието рекламно лице на енергийните му проекти у нас беше самият той. Провали се в обещанията си пред Кремъл. Но отрочето му Б. Борисов осъществи все пак олекотена версия на мегаломанията му под формата на руския “Турски поток”, платен с български пари.

Апропо, Ивайло Калфин, калфата в проекта АБВ в ролята на “Първанов с човешко лице”, беше подкрепен от Борисов за международен пост, какъвто не успя да уреди за Ирина Бокова като кандидат за Генерален секретар на ООН. Твърде много шум се вдигна тогава за Бокова , а и летвата на този пост беше твърде висока. 

Така че Бокова беше разконспирирана като прекалено явно руска торпила. Нейният дългогодишен фен Бойко се принуди я изостави на финала на геополитическата разправия. Изяви се като Андрешко насред българското блато. Предстои да видим близката на др. Бокова тов. Митрофанова дали и как ще отмъщава в качеството на посланик на Русия. 

Калфин е от вчера Изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд, базирана в Дъблин. Той лоялно благодари за подкрепата от българска страна, макар да не назова поименно главния си спонсор, от чието благоволение зависеше неговото номиниране. 

Стара любов ръжда не хваща, стига да бъде лъскана с каквото трябва ( може и с лъскателства, ББ е податлив).

А да не би Марешки да върви единствено по стъпките на Първанов по острието на закона в злоупотребата с власт, морал и демократични правила? 

Същото правеше Сидеров с неговите истерии срещу “циганската престъпност” при предишни предизборни кампании. Нима не беше нарушение на закона да агитира по срещу цял етнос с езика на омразата? Беше. Но в държавата на Борисов никоя институция не трепна пред тази провокация. Как да не се вдъхнови Марешки и той да си прави каквото иска на ръба на закона, че и отвъд него!

Марешки налетя на бой в някаква лична разправия на едно свое подобие от Варна, което агитира от години да бъде овластено с обещание за разправа с “подчовеци” нарочени за врагове по негов списък. Направо е чудно, че двамата с “възрожденеца” Костадинов ( Господи, какви нищожества се именуват “възрожденци” днес !) , не се прегърнаха предизборно. Толкова си приличат! За разлика от Ненчев и Симеонов, Костадинов не само не се е представял за “русофоб”, но открито се бори за тържеството на путинофилията у нас. Точно като Марешки.

Не е луд Марешки, че яде баницата, която разпределя куцукащият към следваща си победа закрилник на мошениците-русофили, крайно нуждаещ се от поредна парламентарна патерица.

И престанете, моля, да вините онзи “боянски майстор” от сараите за някаква ръководна роля във варенето на тази супа от магарешки бодили. Босът край този казан отдавна е Борисов, които се покатери до този връх по гърбовете на “боянския майстор”, Първанов и бутафорния ни цар.

 

Началникът на рая на недосегаемостта и вслевластността си разчита на гяволите си да му помогнат да управлява своя пъкъл. Те са отглеждани на принципа на нацистките надзиратели в концлагерите, избирани от средите на страдалците, за да поддържат реда, по който после да бъдат унищожавани въдворените в бараките.  

Чудно ли е, че Марешки посяга към този ключ от бараката без опасения от сблъсък с пазителите на закона и разчита на аналогията със своите успели на този фронт подобия? Не. Той просто копира най-добрите образци.

За тази роля не се изисква изискан ум, а брутален цинизъм. Както се иска и широк гръб от страна на онзи, който говори от джипката си с гръб на българския народ от лятото на миналата година. Време е същият този народ да му обърне гръб също, но изгледите са за пореден пагубен за България триумф на възпроизвеждащото се статукво. Засега.

 

 

 

25 мнения за “Не е луд Марешки да раздава мазна баницата с фалшиви късметчета, а онзи раздавач на “мазнинки” с широко затворените очи”

 1. На символична сума и в сърцето на столицата общинско жилище е отдадено под наем на Георги Харизанов, отчаян тръмпист! 🙂

  ( Харизанов – едно от арогантните протежета- простаци на Борисов, редовно канено от Коритаров да саботира и проваля петъчните срещи на тв зрителите с Иво Беров )

  https://frognews.bg/novini/simvolichna-suma-sartseto-stolitsata-obshtinsko-jilishte-otdadeno-pod-naem-georgi-harizanov.html

 2. N.B.!

  На 26-ти март т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,
  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 3. Като член на ЕС България има право на СВОЯ квота в различни европейски агенции и европейски стуктури. Предложението за подобна позиция “Изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд”, базирана в Дъблин, задължтелно трябва да мине през цедката на обществено обсъждане на кандидатурИТЕ, а не да научаваме от медиите, “след дъжд качулка” (при вече реализирано назначение) името на “българския” избранник.
  Чии избранник е Ивайло Кальфын, който публично заяви: “Който не обича Русия , не обича България!”, към когото Борисов и досега изпитва овчо умиление, след като преживя тежко оставката му от правителството СИ, за да прехвръкне възторжено (руският кальфа) в АБВ-то при Румен Петков и сие?

  Би трябвало в Дъблин много стриктно да го наблюдават какви точно решения прокарва и в чия полза “нашичкият” с женствения ханш!

 4. Преди около 6 месеца имах неблагоразумието да повярвам на комшии за евтиното гориво на марешки. Напълних резервоара до горе с дизел и на следващия ден стана страшно. Около 10-15 мин. пищеше алармата за проблем в двигателя, след това компютъра в колата се настрои по някакъв начин и започна да работи двигателя без аларма, но с повишен моментен разход.
  Моят автомонтьор ми заяви да изгоря горивото на марешки и никога повече да не зареждам от там!
  Това е марешки брутален ментърджия!

 5. Престъпниците на “прехода” винаги са посягали с мръсните си ръчички към святата дума ВЪЗРАЖДАНЕ, свързана с най-светлите мигове от възкресението на българския дух. Като се започне от “Възраждането” на Илия Павлов и се стигне до днешните скверни “възраждания” на рублофили като Николай Малинов, Костя Копейкин, Магарешките родолюбци, патЕоти разни и “атакисти”. Всички те се изживяват като “възродители”, но на какво ? На българо-съветската дружба, разбира се, чието въплъщение в реалността е жестокият вече 150- годишен грабеж на държавата ни: https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_03_bg.pdf и периодичното “зачистване” на елита на българската нация, започнало с масовите убийства на т.н. “народен съд” и продължило с отрицателната селекция на личностите, допускани от “освободителите” до властта в България . Затова думата Възраждане, изречена от тези безродници, вече звучи като мръсна дума, като национално предателство в действие!

 6. Безцеремонната самореклама по медите на Марешки прави на човек да му се гади. Той дори не купува,той само обещава безплатни лекарства,евтини бензини,много бензостанции и нормални цени. Терминът “нормална цена”
  е негова тъпа измишлъотина.
  Да се чуди човек след като жертва всичко за електората,как му остават пари за скъпите реклами.
  И още 2 въпроса – нали и той е бил обикновен човек при социализма със заплата около 100 лв,.как се е добрал до богатия бизнес от аптеки,бензостанции и неизвестно ощо какво, който му дава възможност да продава и купува по собствена воля.
  Освен това – защо не си гледа благодатния бизнес,а дава мило и драго,чест и достойнство за власт в политиката.
  Излишни въпроси. Той им отговаря с противни физиономия,действия и език.
  Трябва да призная, че и аз съм облагодетестван от неговото човеколюбие, В една от неговите аптеки, мапко консперативо, ми дадоха да подпиша дълъг формуляр за да ми дадат карта да купувам лекарсва с намаление. Картата е с голям надпис “ВОЛЯ”. Оказа се,че дават 6 козметики, между които шкшенце с глог,валериан и мента с намаление от 40 стотинки. Преди намалението то струвало 3 лв. Това – ментата и валериана са добре подбрани.
  Била и другите супермаркети,където намаленията са 20,30 до 50% трябва да ги избираг не за депутати,а направо за министри.
  Завършвам с перефразиране на най- съдържателния цитат от речника на Марешки – Като гласувате за мен вие гласувате за нормални цени.

 7. Иво пише: “Чудно ли е, че Марешки посяга към този ключ от бараката без опасения от сблъсък с пазителите на закона и разчита на аналогията със своите успели на този фронт подобия? Не. Той просто копира най-добрите образци.
  За тази роля не се изисква изискан ум, а брутален цинизъм. Както се иска и широк гръб от страна на онзи, който говори от джипката си с гръб на българския народ от лятото на миналата година. Време е същият този народ да му обърне гръб също, но изгледите са за пореден пагубен за България триумф на възпроизвеждащото се статукво.”

  Непрекъснато си задавам въпроса как да се отлепим от “дъното”, на което сме закотвени вече 30 години и не можем да помръднем ? Всички останали източноевропейски страни в ЕС вече се оттласнаха и постепенно изплуват. Дори Румъния, която доскоро “уж” ни “дишаше праха” ( статистически), вече ни изпревари! Ние ли сме най-тъпите двойкаджии в ЕС? Защо другите успяват, а ние продължаваме да потъваме надолу, засмукани в рубладжийската тиня? Коя е най- спешната стъпка, която трябва да предприемем, за да започне и нашето изплуване ? Кое би спряло или ограничило всеобхватната корупция, престъпността, повсеместното нарушаване на законите, което разлага и обезсмисля държавата ни и институциите й? Разковничето е НЕИЗБЕЖНОТО И БЪРЗО НАКАЗАНИЕ НА ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Ако съдът за месец- два -три излиза с адекватна присъда, много престъпници ( и кокошкари , и “бели якички”) биха се замислили дали си струва да извършат престъплението и повечето сигурно биха се отказали?
  До момента безотговорни, корумпирани съдии и прокурори си “подават топката” в продължение на години, докато изтече давностният срок и престъпникът си тръгва “по живо, по здраво” и без наказание, даже и без неудобство, защото обществото отдавна е забравило за какво става въпрос.

  Затова да благодарим на Лаура Кьовеши, Европейският главен прокурор, защото води НАШАТА битка и на всички европейски, “венециански” и други задокеански институции, които настояват за рефориране на съдебната ни система, защото без реформи ПЪРВО там, завинаги ще си останем закотвени на цивилизационното дъно, последни по доходи и качество на живот в ЕС, последни по здравеопазване, образование, разигравани, будалкани и унижавани от крадливи нискочели мутри и безродници, “навязани” ни от братушките.

 8. Направил съм неволна грешка и съм излезнал като коментатор “e”

 9. Добър вечер на всички в сайта на Иво,
  Искам само да изчистя името на бившия министър г-н Ненчев: Той не е в изброената коалиция. Видях го написано в две публикации, но е фалшива новина! Който иска може да гласува за него. Той се кандидатира самостоятелно.
  Приятна вечер!
  Роберт

 10. https://www.dnes.bg/polls.php?id=724&page=1

  Да гласуваме в анкетата, приятели!
  Не е ли срамно някак си Копейкиновците да имат равен % (12) с Демократична България, а бсп – цели 2% отгоре?

 11. Има само една тухличка, която като се дръпне, рухва цялата им рублоядна кула – МОЧА! Тя е циментирана, но с постоянство и ежедневно чегъртане ще падне. Сципион е повтарял години наред в края на всяка своя реч “Картаген трябва да бъде разрушен!” И накрая лично го е разрушил.
  МОЧА трябва да падне и на негово място да се издигне паметник и мемориал на цар Борис III.

 12. Заслужава си да се гледа АЛТЕРНАТИВАТА ( по tv1) всеки ден от понеделник до петък, 18ч. Интересно ми беше предаването от 9-ти март 2021г. с водещ Калин Манолов и събеседници Асен Агов и проф.Тодор Тагарев, както и това на Емилия Милчева от днес, 11 март 2021 г. със събеседници доц.Велизар Шаламанов и Джема Грозданова.

  https://tv1.bg/alternativata

 13. @Любен Пандев

  В Будапеща има Площад на героите, който е до парк (също като МОЧА) и композицията му е подобна.
  В центъра на площада се издига мемориал със статуите на конници, царете на 7-те племена , основаватели на Унгария през 9 век, държавотворци, изиграли съдбоносна роля в унгарската история. На централната колона, висока около 40 м. (там, където при нас оня червеноармеец размахва калашника) е поставена величествена статуя на Архангел Гавраил.
  Не заслужават ли нашите славни царе от Първото и Второто българско царство подобен монумент? А на мястото на червеноармееца ще поставим Основателят на българската държава, кан Аспарух!
  Композициите на двата площада са сходни, мястото е подходящо и представително, така че трансформацията ще стане лесно. Средства ще дари от сърце всеки българин, особено живеещите зад граница, които тъгуват за родината. Стига да има смелост, достойнство и чувство за исторически дълг от страна на властимащите ! Но къде ти достойнство и родолюбие в нашите пигмеи на духа и руски слуги ?!

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4_%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5_(%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B0)#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Heroes'_Square_in_Budapest.jpg

 14. Лидерът на „Воля” Веселин Мрешки е колега с руския премиер Михаил Мишустин от университета. Двата са завършили МГТУ “Станкин” в Москва. Марешки разказа за познанството си с Мишустин първо във фейсбук Копирано от standartnews.com

 15. Днес саботьорът на Иво Беров в уж “Свободната зона” при Коритаров, за разлика от предишни изяви в ефир, се беше леко “кротнал”, държеше се “прилично”, поне в началото на разговора, като снизхождаше горкия Иво Беров да завърши започнатото си изречение, но към края на разговора не издържа психически и се върна към обичайното си арогантно държание на всезнайковец, който се изживява като “последна инстанция” във всеки спор. Сигурно от “уважение” към нас, простосмъртните зрители, шефът на ТВ “Европа”, фанатизираният тръмпист Георги Харизанов, беше облечен в някаква жълта найлонова жилетка като хигиенист от улиците и парковете на София или като протестър- побойник, привърженик на Марин Льо Пен от площадите в Париж .

  Тъй като всекидневно принудително “общувам” с агресивни видове като Сидеров, Копейкин, Джамбазки, Каролев, Симеонов, Слави Трифонов и други, които несъмнено се нуждаят от обществен “звероукротител”, чувствам как (огледално) и аз започвам да се опростачвам и да агресирам! Засега само в мислите си! 🙂 Очевидно спешно имам нужда от “общуване” по медиите, с възпитани и интелигентни личности като проф. Калин Янакиев, Иво Инджев, Илиян Василев, Иво Беров, проф Антоний Гълъбов и др., докато предизборната агресията не cе е затвърдила окончателно като част от характера ми !
  Мисля, че всички ние се нуждаем от слушане и четене на казаното от възпитани, умни и отговорни хора, иначе България, вместо да се приобщи към европейската цивилизация, постепенно ще се превърне в някакъв балкански зверилник, под командата на (размахващ нагайката) садистичен руски дресьор- извратеняк.

  https://econ.bg/pictures/103903_300_225_2.jpg

 16. “Направо е чудно, че двамата с “възрожденеца” Костадинов ( Господи, какви нищожества се именуват “възрожденци” днес !) , не се прегърнаха предизборно. Толкова си приличат!”.
  Има и други в предизборната фауна, които приличат на Марешки и Костя Копейкин: Шадраван Пиклев (АБВ), Никалай Малинав (НДВП=Национално Движение Владимир Путин)… и … и …
  Защо всички те не се събраха предизборно ли? Най вероятно за да не лъсне неприятната истина, че 0+0+0+0+0+0+0 не е равно на над 4% електорална тежест.

 17. SMS:“Непрекъснато си задавам въпроса как да се отлепим от “дъното”, на което сме закотвени вече 30 години и не можем да помръднем ?“

  Ако синтезирам казаното напоследък от проф. Илчев и г-н Иво Инджев стигнам до ясния и верен отговор. Благодарение на нашата наивност и слепота позволихме на нищожества и брутални партии и циници да застанат начело на държавата ни. На какво се надявахме като гласувахме за хора като Б.Борисов, К.Нинова, А.Доган, В.Симеонов, Кр.Каракачанов, В.Сидеров, Марешки, Копейкин, Н.Ненчев, Р.Христов, Ал.Йорданов…….. и техните партии? Да променим статуквото? Никога! Защото винаги след поредните избори получавахме едно и също и то е: пак от същото. НО ВЕЧЕ ПОРАСНАХМЕ!

  За 12 години Борисов създаде духовни нищожества, повсеместна корупция, масова простащина, карикатурна евроатлантическа ориентация и непрекъснато увеличаваща се зависимост от Русия. Въпреки това аз отказвам да приема, че ни очаква поредния пагубен за България триумф на възпроизвеждащото се статукво и че това статукво не може да бъде унищожено. Напротив, сегашната ситуация заредена с гнева на миналото лято ни дава възможност на 4 април да премахнем това статукво. Как? Независимо от многобройността на партии и коалиции регистрирани за изборите, според мен има 4 (четири) основни отбора: герб, бсп, дпс и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Всички останали участници са само резерви на герб. Изключвам бсп и дпс, защото за тях гласуват само ментално обременените. Тогава? Тогава скъпи мой избирателю, ако гласуваш отново за борисов вече ще знаеш какво ще получиш, но и вече ще знаеш, че гласуваш за разрухата, престъпността и простащината в България, но ако искаш да гласуваш за твоята свобода, за щастието на твоите деца, и за независимостта и благополучието на твоето Отечество, то тогава повече не се двуоми, а вземи твърдо бюлетина №11 и гласувай с усмивка. БЪЛГАРИЯ И ТВОИТЕ ДЕЦА ЩЕ ЗАПОМНЯТ ТОВА!

 18. @Тодор Тодоров

  Отваряте дадения линк, и с курсорът на мишката отивате отсрани до кръгчето или квадратчето на партията, която подкрепяте.
  Кликвате.
  Готово!

  Втори вариант:
  Отваряте сайта Днес.бг.
  Долу вдясно е споменатата Анкета.
  После с курсора на мишката правите описаното по-горе.
  Готово!

 19. Към Веселин Димов:
  Не знам за Мишустин, но Марешки със сигурност не завършва МГТУ “Станкин” в Москва, а техническия университет във Варна, за който, според ВМРО, турските студенти влизат без изпит. Често те преминавали в горните курсове, без въобще да присъстват на лекции.

 20. Към Тодор Тодоров

  Ако можете, помогнете и в тази анкета.

  https://www.marica.bg/

  Доста надолу, вдясно е анкетата.

  А “синята крепост” Пловдив мутросикаджиите успяха да я превърнат в брутално презастроена, чалгарска столица, и резултатите са “видими” отвсякъде!
  (не само от временното класиране в анкетата…но повярвайте ми, като че ли то отразява сравнително правдоподобно разположението на силите в региона…Твърдя го от собствени наблюдения)

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.