С едната ръка властта дава подаяния от 50 лева на пенсионерите, а с другата им взима ваксинирането

Култът към мускулестата младост, на който сме свидетели като “модна” тенденция от години насам, не е просто мода. В националСоциалистическите диктатури в СССР и в Германия той е бил държавна политика.

“Път на младежта” беше лозунг от съветско-нацистки тип. Освен, че беше лицемерен, защото геронтокрацията управляваше самодостатъчно и в НРБ, и в СССР, той беше направо гавра с факта, че бяха похарчени за компенсиране на безумията на плановата икономика милиардите от пенсионния фонд, изработени от “робите на труда” ( както се пее в “Интернационала”). 

Докато по школи и държавни люпилни за шампиони в прослава на социализма по света се изливаха водопади от пари за отчаяна автореклама на обречения по своята непригодност в световното състезание “строй”, бъдещето на българските пенсионери беше брутално и безвъзратно ограбено за разходи, целящи да удължат живота на диктатурата. 

България осъмна в края на 1989 -та като държава на милиони унизени хора на труда, които нямаха шанс да разкъсат никакви окови на стария комунистически свят, за който са работили даром, подобно на пчелички за царицата майка, ЦК на БКП.

За фиксираните върху мускулестата идеология националСОЦИАЛИСТИ старците са бреме. А от отношението към възрастните и безпомощните хора се познава дали говорим за цивилизация или за нейна уродлива мутация.

А как се отнася по въпроса днешната национал-популистка власт, която се опитва да се откупи с предизборни подаяния от мизерните 50 лева за пенсионерите?

Ето как нейният министър и водач на листа за изборите Костадин Ангелов признава защо възрастните хора не са приоритет при ваксинирането срещу китайския вирус. 

Той с гордост съобщава, че  на възрастните хора им се налага да работят, за да оцеляват!

 

“В България възрастните хора са на работа, не са в домовете, като са в другите държави. 800 хил. пенсионери работят. Затова нашата стратегия беше такава, избрахме да ваксинираме лекарите, сестрите, санитарите, учителите….”, разясни здравният министър Костадинов на един от своите изтощителни за слушателите по своята продължителност брифинги – нищо, че английската дума, от която произлиза терминът брифинг, означава кратко, бегло информиране.

 

Никой не е против да бъдат ваксинирани лекари и други изложени на риск групи от гражданите. Но “намекът” на министъра, че възрастните работещи хора не са приоритет в стратегията за ваксиниране в тази държава по нищо не се различава от прословуто човекомразко оприличаване на старците като “съчки” ( в огъня на пандемията) , с което се “прослави” доктор Менг…Мангъров, оказал се главно рекламно лице на “възрожденската партия ” АБВ за предстоящите избори.

 

Лекари, които гледат на дълга си като на изпълнение на клетвата да служат на хората, вместо да ги подреждат по важност на групи, подлежащи на лечение по целесъобразност, многократно предупреждават, че възрастните хора са в най-рисковата от заболяване група, но са ощетени в достъпа си до ваксините. Заяви го в интервю за бТВ конкретно д-р Георги Миндов,председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Властите продължават да се хвалят с успехи във ваксинирането, но отказват да съобщят конкретни данни как се осъществява то за хората над 70 и 80 години. Дали защото не водят такава статистика поради “стратегическата си визия” за тези избиратели като приоритетни измиратели, или се опитват да си прикрият геронтомразието?

Беше поразително да се види в неформалната дискусия по форумите в българското интернет пространство как привържениците на Тръмп у нас нападат опонента му Джо Байдън заради възрастта му. Те поне, макар и в повечето случаи анонимно, го правеха “открито”. Докато Борисов и свитата му тайно се надяваха  путинолюбивият Тръмп да победи, за да опрости колаборацията на това българско управление с Кремъл в осъществяването на стратегическия му пробив през България чрез руския газопровод “Турски поток”.

Борисов не позна. “Старецът” взе, че победи в Америка и от там долетяха небивали досега критики към автократичния режим в България.

Автокрацията ни  може да се опитва да си смени козината, за да спаси кожата, но нрава не си мени. Вижда се и от отношението й към най-уязвимата група от българските граждани в условията на пандемията, която същата тази власт на Борисов най-безсрамно твърди, че управлява за пример на останалата част от света. 

14 мнения за “С едната ръка властта дава подаяния от 50 лева на пенсионерите, а с другата им взима ваксинирането”

 1. На 26-ти март т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,
  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. към Georgi Nikolov:

  Горния “специалист” говори за накрадени милиони от Иван Костов и поставянето на Гешев с разрешение на щатите! Откъде го намерихте?

 3. Преди време имаше един, който казваше за трибуквието СДС, че означава “стани да седна”
  Сега има политици, които излизат с лозунга “МУТРИ ВЪН!”
  Какво означава това? Означава мутрите да станат и да си заминат с накраденото, за да може други да седнат на тяхно място.
  Никакво “Мутри вън”
  Мутрите вътре……….на топло в затвора за да отговарят за окраденото и за зулумите им.
  Къде е сега Саркози?
  Там да бъдат и нашите мутри, ако искаме да сме европейци.

 4. “Старецът “Бай-Дон и младежът тРамп.Този оксиморон разпространяван от тръмпанзетата по света.Навсякъде подчертават че Бай-Дон е на 78 г. но никъде не споменават че полудебила тРамп е близо 75 годишен.И както има 90 годишни с чудесен ум,така има и 60 г. със Алцхаймер!

 5. ангелов е поредният арогантен садист, поредната КАЛИНКА и поредният ПАРАШУТИСТ назначен за “министър” от бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Всички пенсионери са застрашени от китайският вирус, както работещите пенсионери така и НЕработещите пенсионери! ВСИЧКИ!
  Даже работещите пенсионери са още по застрашени от НЕработещите пенсионери, защото са подложени на риска да се заразят на работното си място, НАЛИ!
  Така че работещите пенсионери са най-ЗАСТРАШЕНИ от заразяване и смърт! Поради това работещите пенсионери трябва да бъдат ваксинирани преди всички!
  ДОЛУ КАЛИНКАТА ангелов!
  ДОЛУ арогантните медицински изроди на банкянската МУТРА!
  НЕзабавна ОСТАВКА на всички медицински подлизурковци на байХУЙ!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 6. @ Тодор Тодоров
  За Иван Костов, първо на първо, наистина са без доказателствени твърдения. На всичкото отгоре покрити с “давност”.
  За назначението на Главният Каскет на Републико наша, Здравей за “Инструмент на Господа” от янките, той заедно с Цацата и всички шефове на службите няколко седмици преди “избора’ му от ВСС бяха на около седмично посещение в САЩ. Разбрано от медиите у нас постфактум. И оттам тръгна, че е получил “добро” за поста си.
  Нормално е да има спекулации и в двете посоки. До каква степен трябва да им се доверим е друга опера. Лично аз, в битността си И на юрист за ИК го пропускам. За назначението на ГеШтапото, туй по Иво, няма как той да не обещавал всичко и себе си дори в борбата среу корупцията и организираната престъпност. Налице до тук са резИлтати. Вкл. и отменената вчера европейска заповед за арест на Черепа.
  За мен същественото в позицията на РМ са фактите и обстоятелствата които аргументирано изложи срещу Моделът КОЙ.

 7. Даа,Лили Маринкова го изтърпя този Йоло Денев /младши/,неотстъпващ по нищоговорене,празни приказки на агитпропчик,без нищо конкретно.Ахмед Доган се криел от Държавна сигурност!Как?Работейки за три служби с три различни агентурни имена?Да отиде пред хотела на Иван Костов да протестира!Защо не отиде конкретно пред Техноимпекс?Много ме е яд,млад човек,а нищо не става от него,това ли ще е бъдещето ни?

 8. Аз пък вярвам на казаното за Костов и достлука с Доган. Спомням си и любимия му ресторантьор Славчо Христов и кръга Олимп. Костов възприе модела Доган с обръчите от фирми и разби дясното, защото искаше да се облагодетелства. Не му отричам някои постижения, най-вече, че не пусна руските самолети за Сърбия. Но – и той не махна МОЧА, и той не пипна Доган, и неговите хора рекетираха фирмите за дарения за фондацията на жена му. Ако беше толкова велик, колкото сега някои го описват, сега нямаше да сме на това дередже – превзети от мафията отвсякъде, страна на ПРОПИЛЕНИТЕ възможности.

  Онзи ден майка ми тръгнала да се диви кои били тези 300 000 българи, дето имали пари да ходят в Занзибар и Малдивите, то било много скъпо, по 2-3 хиляди лева на ден!

  Ами г-н Миленов го каза много ясно кои са : 50 на върха, 500 под тях, 15 000 под тези последните и 300 000 най-отдолу, които се въртят в обръчите от фирми и администрацията и ползват активите и ресурсите на държавата като бащиния. Като решат или станат неудобни, се оттеглят или ги изпращат на почивка в Дубай. Няма партии, няма политики. Останалите са роби.

 9. към Иванка:

  Ако ще нападате някого, направете го с факти, а не по подразбиране!

  Ето някой факти, показващи точно обратното:

  “Иван Костов завари:

  1. Месечна инфлация 300%. 2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар 3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал „… под нивото на възможния минимум“. 4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия. 5 . Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара. 6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара. 7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време. 8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ. 9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара. 10. Пълен блоцкаж на държавата и разгул на „бригадирското движение “ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП“ бизнесмени“.

  След Иван Костов:
  1. Месечна инфлация 0,2 % – годишна 3%. 2. Национална валута – 2 лева = 1 долар. 3. Валутен резерв – 7 милиарда DM 4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години. 5. Средна заплaта 250 лв = 125 долара. 6. Средна пeнсия 130 лв = 65 долара. 7. Премахване на Шенгенската изoлация и свободно пътуване из Европа. 8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции. 9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара. 10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина. Започна да има ред. НЕ се допусна НИТО един бежанец от Косово, въпреки че войната беше на 350 км югозападно от София. НЕ предаде НИТО един кюрд на Турция заради голи обвинения.НЕ допусна преговорите с НАТО и ЕС да продължат излишно дълго (Турция тази година ще има “юбилей”: 50 год. преговори за ЕС).Преговорите приключиха за 6 години. Така че е добре да се спомни всичко това, да се даде сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова вкараха нескпосаната пиеса “Първо царя, после пъдаря”. Ако не беше ОДС и Костов какви еврофондове щеше да усвоява Тиквата,царистите,БСП+ДПС? P.S. Отваряне на досиетата като първи етап на лустрация + Събаряне на мавзолея на Георги Димитров и гласувано решение за преместване на МОЧА.”

  8 лъжи за Иван Костов – http://novabulgaria.com/?p=69 +
  http://kanarko. com/?p=77

 10. Иванка, аз съм на същото мнение като Вас, дори смятам Костов в още по-голяма степен недостоен за доверие. С комунистическите правителства е живял и работил като твърд комунистически кадър закотвен в катедрата по Марксизъм-Ленинизъм (това твърдение за политикономика да ми го разправят на старата шапка). А след така нареченият „преход“, от немай къде, пак „преходно“ се пребоядиса. Ако по времето на соца беше само комунист „от групата на Шаро“ (което определение давахме за привидни действия защото сме под наблюдение) щеше по време на СДС мандата си да разсекрети ченгетата. Не го направи, както и всички преди и след него. По това може да се разпознае колко ефективен и деен е всеки един от управляващите, особено пък ако се обявява за антикомунист. Ако не е бил от службите ДС или съпричастен с тях (въдворен), трябваше да свърши тази важна работа. Това, защото точно тогава този въпрос беше особено актуален. А това, че не пусна(Л) руските самолети през България е също така съмнително дали е имал съответната възможност да решава. Обикновено при изявени военни конфликти с особена важност, на отговорни постове засягащи въздушното пространство поставят военни кадри (от алианса), дори нещо повече– американци, защото САЩ са основната величина в тази сфера и може да вземе стответните правилни решения. При нормална мирна обстановка, щяха да си минат както сега при Борисов и никой нямаше дори да разбере. Костов не беше нищо по-различно от един обикновен печалбар на една необикновена длъжност, нещо което до сега, за съжаление, е абсолютно познато като установен управленчески манталитет. А книгата му също е пропита с хвалби, подобни на наш Бойко, и също не е нищо ново под българското небе!

 11. Към Boris i Ivanka:

  Пак палите темата за и против Костов, която, доказано, е най-благодатната за отклоняването на вниманието от всичко останало.
  Това се е случвало тук многократно.
  Нямам намерение да ставам домакин на тази препирня.
  Съжалявам, но си намерете друга територия за борбата с неговия призрак, който дори не броди вече из “европейската” България на Борисов.
  Не желая да бъда от полза чрез поредната караница от истинските противници, които са наклякали на брега на руския поток в очакване да минат нашите нашите трупове.
  Всеки следващ коментар по тази тема изпращайте в сайтовете на Борисов, Нинова, патрэотите и т.н., за да не се чувствате пренебрегнати.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.