Италия, за разлика от България, скърби със свалени знамена за българската ромка Наталия

Не знаех. Научих едва днес от e-vestnik чрез публикация на Димо Райков, че ромката от врачанското село Борован Наталия Бельова  е просълзила Италия със своята саможертва, спасявайки двама възрастни италианци от пожар, в който тя самата загива. 

Знамената на Италия са били свалени наполовина в нейна чест! 

Знамето на Италия е сведено в чест на… една ромка „баданте“

Защо ние с теб, читателю, научаваме със седмица закъснение? Публикациите в италианския печат са от 8 март, т.н. наречения международен ден на жената.

 

 

 

 

 

Отговорът на въпроса “защо” е диагноза и присъда след като тук не е новина събитие, заради което в Италия споменават България с почит в памет на една българска ромка. 

Там обявяват траур за Наталия. Тук трябва да обявим траур за България като  жертва на деградацията на нацията.

Нямам какво да коментирам. Защото нямам думи.

 

 

10 мнения за “Италия, за разлика от България, скърби със свалени знамена за българската ромка Наталия”

 1. Светлина в небесния й път на жената… Поклон и респект.

 2. Защото режима на Бойко Мутрата го е страх да признае, че е изгонил от България над два милиона души да слугуват в чужди държави, докато той продава България на Кремъл и на Белград. С набита отзад газова тръба страна, за което удоволствие си е платила три милиарда на своите господари от Москва. А по телевизиите – неприличната физиономия на съвецкия фъшага Копейкин.

 3. Горката! Светла и памет!
  Дано Господ да и пази детето!

 4. Когато стане дума за помощ ромите са всеотдайни.
  Не знам дали помните пожара във влака за Червен Бряг. Тогава на нещастните пътници им помагаха ромите от близката махала, докато българите правеха клипове.

 5. Мир на душата на покойната!
  В каквито и шовинистични причини да облекат мълчанието на медиите, истината е убийствена:

  “Отговорът на въпроса “защо” е диагноза и присъда”

  Поклон пред саможертвата на покойната!!!

 6. В дните на Великия пост, такава саможертва е също велика, тази жена е в Рая!
  Затова в Италия свалят знамената, защото там във всяка училищна стая има Разпятие, защото там хората са християни първо, после италианци, роми и т.н, защото там Светия Отец каза на мафиотите, че не ги иска на Литургия, защото те не са истински християни а лицемери.
  Ето защо в Българи нищо не се случва, защото християнството, което има в основата си саможертвата за ближния и изтрито като култура в хората, защото в България хората нямат “Страх Божи”!

 7. Поклон пред паметта ѝ!
  И най-печалното е, че никой от мутрите във властта (предполагам) не е вдигнал телефона, за да нареди на големите медии да не го отразяват. Както би казал един съфорумец “Журналисти, Сър”.
  Отделно ирония на съдбата е това, че едно време се възмущавахме, че в италианска енциклопедия статията България беше илюстрирана със снимката на възрастен ром с каскет, а сега се възхищавам от постъпката на това момиче. Енциклопедистите май са прозрели бъдещето….

 8. До г-н Караиванов

  А аз пък си мисля, че доста отдавна (от години…) по червения телефон Мутрите са се разпоредили на медийните си лакеи такива новини ДА НЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ.
  И те (лакеите) стриктно спазват височайшето разпореждане.
  Справка – 111-тото място по Свобода на словото у нас…

  Каквото можах (на този етап), направих в памет на тази почтена жена – изпратих на двайсетина приятели линк с тъжната новина…и с молба и те да направят съпричастни максимален брой ХОРА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.