Патерицата ВМРО подкупва избиратели с държавни поръчки за милиарди


 

 

 

 

Кипи предизборен труд по подкупване на избиратели. По липса на виртуален външен враг, който да бъде громен, както стана преди миналите парламентарни избори с измислената мигрантска вълна и експлоатирането на хорските страхове от милионите азиатско-африкански терористи, патерицата ВМРО се е запътила към новото Народно събрание “сухопътно” чрез разпределяне на държавен ресурс под знамето на патриотизма.

Премиерът Борисов построи магистрален  руски газопровод с български пари. Строи и магистрали с европейски средства, хвалейки с този успех като от него да мине.

Вицепремиерът му Каракачанов е на път пак да му се предложи коалиционно и залага за целта на политическа самореклама чрез баснословен нов харч от бюджета под формата на държавна инвестиция. 

Каракачанов възлага на български производители да ни превъоръжат пехотно. Не ще вече чужденци да ни продават продукцията си. Което няма как да стане през главата на премиера, крайно нуждаещ се в аванс от рециклиране на досегашанта си патерица ВМРО. https://www.clubz.bg/111202-karakachanov_sprya_targa_za_novi_boyni_mashini_shte_si_gi_pravim_sami_bez_konkurs

 

В страните с пазарна икономика и действаща ( от столетия ) демокрация – като Великобритания, важи правилото проектозаконите за превъоръжаване да се пишат от опозицията. Защото още от историята на Месопотамия и древния Египет е знайно, че най-големите корупционни сделки се правят за военни поръчки и изкушението за властта е неустоимо.

У нас такива глезотии няма. Съединението на властите прави силата им.

Парламентът и преди отсъстваше от изпълнението на задълженията си по контрола на еднолично възлаганите поръчки за милиарди защото беше функция на изпълнителната власт на Борисов и коалиционните му парт(н)ери. Кой повече е бил в партер, това е мръсна тайна по путинофилска линия. Но в отсъствието на парламент раздаването на огромна военна порция  без търг и ( чужда) конкуренция с очевидната цел да се спечелят предизборни дивиденти минава по своя откровен цинизъм хоризонтите, които ни се струваха достигнати в това отношение.

Купуването и продаването на гласове по отделно може да се смята за престъпление по закон, но купуването на гласоподаватели на едро минава за проява на патриотизъм.  Наблюдаваме какво на практика е имал предвид Иван Гешев, който спечели състезанието с Иван Гешев за главен прокурор, когато си призна откровено, че е против разделението на властите. Защото  ако имаше такова разделение, изпълнителната власт нямаше да се подиграва с парламентаризма пред широко затворените очи на всякакви овластени съучастници и нихните медии при рушенето на демокрацията у нас.

14 мнения за “Патерицата ВМРО подкупва избиратели с държавни поръчки за милиарди”

 1. На 26-ти март т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,
  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. С малко но завинаги Шкембе войвода-ДГД, ще се размине навсегда с парламента. Баламите, поне в рамките на необходимите МУ % отдавна умряха.
  Сега, не е по темата, но историята ни трябва да се знае от всеки БЪЛГАРИН.
  Петър Бочев-забравения герой прави на кашмер бъдещият главен маршал на съветското ВВС. За което, броени дни след това заплаща с жовота си.
  Повече, по-долу.
  https://www.facebook.com/SpomeniOtTsarstvoBulgaria/posts/3764388393653006

 3. https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/17/4186693_baidun_putin_e_ubiec_i_shte_si_plati_za_namesata_v/?ref=home_mainStory
  “Путин е убиец и ще си плати.”
  Прилича да има връзка между скоростното потапяне на “корпулентния млад бизнесмен”, трескавото разпродаване на така наречени ‘медии” в България и горната констатация.
  Не помня друг освен великият президент Рейгън (мир на душата му) да е бил така
  честен и смел в оценките. Уважавам Обама, но неговият подход на “рестарт” беше леко недообмислен, да не кажа наивен. Но, както казва “мъдрият народ” – като не щеш с добро, на ти дърво.
  И сега можем да направим една тукашна / провинциална връзка. Севрно-македонците пак ожалиха “еуропската уния” дека сме им го сложилЕ ветото. Не е било то’а убао и еуропско! Ми, не сте още за таа уния. В титовски лъжи и измислици в главите нема да го биде.
  Нема до го бъде обаче и с ДСарси и ченгесарски подход и от наш’та страна на границата. Че от вожда на простите и подбния му дебелак от ДС, дето се опитва да затъкне патриотичната ниша с туловището си , така както оня запуши “десните”, реална защита на бългаските интереси не може да има.
  Идват избори, но КОЙ изглежда е подготвен пак. Че освен патрЕотите и една нова “дълга” патерица се подгрява.

 4. План за ударни 2.5 милиарда за газови проекти до 2023 г.

  Откъде “Булгартрансгаз”, взел назаем 3 милиарда лева за строежа на “Балкански поток” и плониращ нови кредити за газовата връзка със Сърбия ще осигури останалите инвестиции не се посочва.

  https://www.mediapool.bg/plan-za-udarni-25-mlrd-lv-v-gazovi-proekti-do-2023-g-news319456.html

 5. Виждам, че Българин ме е изпреварил, но, прощавайте ще подчертая – ВМРО имат нова дъвка в момента – Северна Македония.

 6. Държавата изпадна в летаргия за заменките на гори

  Предложението ни съдържа конкретно решение как да се възстанови законността на най-голямата група заменки, тази в местността Камчийски пясъци. Отговор не сме получили.
  По тази причина внесохме петиция в Европейския парламент, която е отворена за подписване и ще бъде разгледана от Комитета по петициите на институцията.

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/03/17/4186505_durjavata_izpadna_v_letargiia_za_zamenkite_na_gori/

 7. каракачански иска да продължим да използваме съветските танкове и БТР-и, НАЛИ! Защото ние нямаме необходимите технологии за да произвеждаме съвременни БТР-и по натовски стандарти! Цялата бронирана техника на БНА е съветска, и ние не сме произвеждали друга техника освен съветска! Затова и няма да можем да конструираме съвременна бойна машина по натовски стандарти! Нито имаме опит, нито имаме конструктори, нито имаме технологиите за това!
  Освен това каракачански даде парите за съветските самолети и сега няма достатъчно пари , за да поръчаме нови бойни машини за пехотата.
  ДОЛУ ваню каракачански!
  ДОЛУ тескереджиите от МВРО!
  ДОЛУ масовият УБИЕЦ и ПСИХОПАТ бокоТИКВАТА!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 8. журналистът Стоян Тончев:

  Кьовеши е върнала още двама от пратениците на Гешев в Европрокуратурата. Тоест, само един е останал.

  Върнала е и помощниците им (персонала)!

  Така на практика се оказва, че 9 от 10 делегирани прокурори, изпратени от ВСС (Гешев), са неодобрени от Лаура Кьовеши!

  https://frognews.bg/novini/kjoveshi-varnala-oshte-dvama-pratenitsite-geshev.html

 9. Ето как проксито на “русофоба” Валери Симеонов (бившата му секретарка) без да й мигне окото, кани пълчищата руски туристи, поне обичайните 450 000, които ще плъзнат с фалшивите си PCR тестове, “сертификати” и ще разнесат заразата по цялото ни Черноморие. Ще пламне цяла България и тогава кой нормален, платежоспособен турист- западняк ще стъпи по летните и зимните ни курорти? Но алчните ни ресторантьори и хотелиери ще посрещнат “братушките” с отворени обятия, без дори да осъзнават, че така се самоубиват и унищожават българския туризъм като цяло.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9619732

 10. Посетих през лятото на 1990г. югозападната част от тогавашната Република Македония, която по това време беше част от Югославия. Сега същата република се нарича Северна Македония.
  Основното население, което срещах по улиците и в кръчмите бяха албанци. Същите ми заявиха, че тяхната република се управлява от скопските курви на великосръбския шовинизъм.
  Днес българските политици се надпреварват кой да направи по-зрелищен плонж на Русия.
  Сигурен съм, че албанците ще квалифицират днешните български политици като софийските курви на великоруския шовинизъм.

 11. Д-р Дечо Дечев: България е сключила договори за ваксини само с АстраЗенека и Санофи

  От 10 години здравеопазването се управлява от финансово-корпоративен кръг, изключително подходящ когато не трябва да се прави нищо

  https://offnews.bg/zdrave/d-r-decho-dechev-balgaria-e-skliuchila-dogovori-za-vaksini-samo-s-ast-747755.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.