България е на дъното на световната класация по ваксиниране на 100 души , това ли е “успешния български модел”?

Костадин Ангелов е от скоро в ГЕРБ като здравен министър. Наскоро и на бърза ръка стана вече водач по партийна линия – на гербаджийска листа за изборите. Водач е по волята на водача на джипката, който си го вози по строителни обекти точно, както си возеше унизително и предишния здравен министър Петър Москов, за да покаже по онова време, че не всички реформатори са го напуснали. 

Москов, апропо, малко късно прозря презрението, което си е навлякъл по този повод сред онези, които го бяха избрали за друга роля. И броени дни преди 4 април задава на Борисов дистанционно въпроси от управленско и професионално естество, каквито не  му зададе пред публиката в дните , когато  си беше близък с него. Сега създава впечатление за разграничаване, но не и по антикомунистическа линия, където има по рождение силни позиции и би могъл наистина да настъпи болезнено Борисов по фалшивия антикомунистически мазол. 

За разлика от изпадналия Москов, Костадинов е във възход в орбитата на шефа си. Не му противоречи, съгласява се практично с мнението на този прост човек  от позицията на професор, готов да преглътне простотията на началството в името на новооткритата за него политическа кариера.

Но и това не е всичко. Костадинов, възприемайки манталитета на своя политически благодетел, вече е на път да му отнеме първенството по нахално изкривяване на истината.

Вникнете само за момент в смисъла на негово изречение “Европа не говори за български модел, Европа го прилага” https://www.svobodnaevropa.bg/a/31155270.html

Това, че Европа прилагала “българския модел”, е толкова далеч от реалността, колкото професорът е явно далеч от чувството за достойнство и самоуважение. Кой ако не  Ангелов трябва да знае, че мерките за ограничаване на пандемията у нас се провалиха? Вижда се от самия факт, се наложи спешно да бъдат втвърдени. Както в Европа, впрочем.

Само че въпросното смекчаване на мерките от 1 март беше наредено от бутафорния генерал Борисов, който много държеше всички да научат, че той благоволява да ни облекчи. Ангелов послушно му козирува тогава, а сега е изваден пред строя да бъде лош вестоносец за връщането на ограниченията, но по инерция продължава да говори за успешен “български модел”, имайки предвид именно либерализирането на ограниченията.

  Борисов в същото време го няма  никакъв да се похвали с новото затваряне на София от утре – а от понеделник и на цялата страна. Оставил е здравния си министър да се пържи в този горчив сос, а самият той се скри във Виена. Зае там позата на загрижения за разпределението на ваксините български премиер, който се кара “патриотично”, но също така бутафорно на ЕС за безнадеждно изостаналата кампания по ваксиниране в поверената му България. 

Кой, ако не професорът, трябва да е наясно, че ваксинирането в България е пълен провал. Един здравен министър би трябвало да подаде оставка заради това, вместо да се хвали, как  си бил прекратил предизборната кампания в качеството на лекар, необходим на здравния фронт в тези ( отново) тежки времена?

Ако пък наистина не знае къде се намира България спрямо Европа и света по този показател, това е двойно по-голяма причина да освободи мястото за някой, който знае. И който не лъже.

А истината е, че по брой ваксинирани на 100 души към 15 март България е на  дъното на световните класации между Русия и Азърбайджан. 

4 мнения за “България е на дъното на световната класация по ваксиниране на 100 души , това ли е “успешния български модел”?”

 1. Безспорен е провалът на ваксинацията в България. В началото нямаше доставени ваксини. След като се доставиха по-нормални количества, се забрани употребата на търговската марка с най-голяма наличност.

 2. ангелов е поредната ПКП , която задоволява “човешките нужди ” на банкянската МУТРА, НАЛИ!
  Освен това ангелов е двойно по-арогантен ЛЪЖЕЦ и нагъл циник от бокоТИКВАТА, защото е лекар и много добре знае истинското положение с китайският вирус в НРБ , НАЛИ!
  ангелов е в ролята на доктор Менгеле, който е убивал масово лагерниците в нацистките концлагери, НАЛИ!
  Така че ангелов е масов УБИЕЦ и ПСИХОПАТ, какъвто е и неговият началник- бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ психопатът ангелов!
  ДОЛУ политическият ПАРАШУТИСТ ангелов!
  ДОЛУ масовият УБИЕЦ ангелов!
  НЕзабавна ОСТАВКА на ангелов!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 3. Ние сме точно след русия, както винаги. Не може да сме преди русия, нrкога не е можело и никога няма да може. Няма нищо чудно в това. Нито ББ е виновен, нито този министър, как му беше името. Просто така стоят нещата – вечна дружба, братушки, освободители, хляб и сол, казачок, курица не птица и т.н. Нали историята трябваше да се знае? Всичките “истински” версии… Ами ето, знае се, но пак има неразбрали.

  Ако руснаците бяха първи, ние щяхме да сме втори. Трябва тях да обвинявате, че сме толкова назад в борбата с положителните писиар тестове.
  А и по принцип…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.