Имперска руска власт умее да си създава и вътрешни врагове, които стават герои за младежта

Понякога героите ( на опозиционна Русия) се оказват родом от друго място, емблематично за вековната борба на народа им за независимост от самата Русия.

В такъв се превърна 20 годишният младеж, който на демонстрация в подкрепа на Навални на 23 януари на емблематичния от съветско време за дисидентите Пушкински площад се би с голи ръце срещу тежко въоръжени униформени специалисти по смазване на протести.  

Видеото с неговата яростна съпротива, поставила на колене неколцина “космонавти” ( както в Русия на подбив наричат бронираните побойници от специалните части за борба с безредиците ), спечели огромна популярност в рускоезичния интернет.

Оказа се, че става дума Сайд Мухаммад Джумев, син на чеченци, живеещ в Москва. След двумесечно издирване е арестуван в Псков на 23 март от руската полиция по обвинение за нанасяне на побой над трима полицаи. 

 

 

 

 

Чеченецът, по обвинението на прокуратурата, е “пребил” трима души от специалните части на русия за борба с масовите безредици ОМОН. Трима наведнъж – при това наистина с голи ръце срещу тях, екипираните с щитове и изобщо с цели “скафандри”, както и с палки, включително електрошокови. 

 

 

 

 

Интересно, дали пребитите от младежа, на вид около 70 – 75 килограма и приблизително 180 см. на височина, който без да демонстрира някакви изумителни техники от областта на бойните изкуства ги е напляскал сам, ще свидетелстват с физиономиите си! 

Примерът на Джумев е (електро)шок за властите в Русия и за властта в подчинената й Чечня, “умиротворена” под командването на Путин в бруталната му война срещу чеченския бунт за независимост през 2000-2001 година.  Образът на яростно сражаващия се с юмруци и ритници срещу омразните омоновци чеченец спечели овациите на чеченските младежи. За ужас на Путин и неговия наместник в Грозни Рамзан Кадиров, който в безсилието си да попречи на този ефект обвини младежа, че не бил истински чеченски мъж, щом не се е предал веднага на властите. Което, между другото, трябва да означава, че Навални е “истински мъж” , защото доброволно се завърна в Русия, знаейки, че го чака съд и затвор.

 

 

 

 

Сайд Мухаммад Джумаев е заплашен сега от 5 годни затвор. 

Имперска Русия умее да си създава легендарни врагове. Засега среща предимно (сам)иронията на самите руснаци, но никой не може да каже кога и в какво ще се трансформира тази критична енергия.

4 мнения за “Имперска руска власт умее да си създава и вътрешни врагове, които стават герои за младежта”

 1. Поне адресата е същия.
  Не е по темата но ми се струва, че си заслужава постването
  ЗА Българин и другите “фенове” на “полета” на Гагарин в космоса. Попаднах на нещо уникално и допускам всичко. Каквото и да означава това.
  https://ic.pics.livejournal.com/marquenoire/37867344/355026/355026_600.jpg

 2. Г-7 : Няма да приемем руската анексия на полуостров Крим

  “Недвусмислено осъждаме руската временна окупация на Автономна република Крим и град Севастопол. Опитите на Русия да го легитимира не са и няма да бъдат признати”

  https://faktor.bg/bg/articles/g-7-nyama-da-priemem-ruskata-aneksiya-na-poluostrov-krim

 3. Момчето е файтър и е в много добра форма. От краткия клип можете да разберете следното:

  – Около 15 секунди не губи равновесие и нанася няколко серии точни и отмерени удари от идеална дистанция и с двете ръце. Това е невъзможно за нетрениран човек. Абсолютно невъзможно!
  – Движението му в зоната на боя е много правилно, не допуска да бъде атакуван отстрани, където няма защита. Оглежда се и търси възможност за нова атака. Атакува най-близкия противник и веднага се изтегля крачка назад.
  – Позицията на тялото (изправен с изнесен крак назад и в постоянна денамика) показва опит в ръкопашния бой. Едновременно с атаките по противника няколко пъти блокира ударите с палка с дясната си ръка по начин, който показва подготовка и решителност.
  – Оглежда се и преценва възможностите за изтегляне. В пъвия момент, в който е повален и не може да се изправи, той се загубва в тълпата.

  Основно трябва да обърнете внимание на факта, че не залита и не губи равновесие. Повтарям го, защото това е нещо, което не може да се постигне интуитивно. Нетренираният бързо губи равновесие, влиза в клинч и бива лесно повален. Трябват много часове тренировки, за да успее да се научи човек да спазва средна дистанция от противника и да контролира позицията на тялото си в зоната на боя.

  Знае къде да удря, как да удря, как да се движи, как да се пази и евентуално как да се оттегли от боя. Не се колебае. Знае, че не трябва да позволява на противника да го хване и да го повали на земята, не трябва да бъде заобиколен или притиснат. Видимо не е паникьосан или отчаян. Донякъде контролира боя.

  Точно в този момент на идеална позиция се оказва случаен добър оператор на смартфон, който заснема всичко от чудесен ракурс… И това не става без предварителна подготовка, макар и не толкова сериозна.

  Не казвам, че е невъзможно такова нещо (неподготвен младеж да удържи в неравен, но сериозен бой 15 секунди на трима “космонавти” и да се измъкне, като всичко това бива заснето от прекрасна позиция на видео) да се случи случайно по време на протест, но на мен ми прилича на предварително замислен план поне от двама човека. Това не намаля ни най-малко въздействието, което този младеж оказва върху връстниците си, дори напротив – ако повече хора се подготвят и се бият по този начин срещу “космонавтите”, шансовете им да променят страната си към по-добро се увеличават. Просто не трябва да си свалят качулките.

  У нас такива неща изобщо не се очакват. Управлението на ББ донесе реки от мед и масло за народа, тръби от газ за съседните народи и стабилност на кристали за региона, континента и света. През трите си мандата ББ построи хиляди километри магистрали, дори ги ремонтира, а само той се движи с джипката си офроуд, за да не амортизира народното богатство. Мисли за бъдещите поколения!

  В следващия си мандат, който му е в кърпа вързан от поне три партии и един учен долски новобогаташ, които смятат да се намъкнат в парламента, ще се заеме със Слънчевата система (по-известна като Македонска система, демек чисто Българската система), че глей кво стаа на Марс – тази изконно наша територия, дето само онези, които не си знаят историята и не могат да се идентифицират, си мислят, че е някаква пустиня. Ако е пустиня, защо тогава сичко живо се е юрна̀ло да праща марсоходи?Още не знам си кой ювиги е казал “Марс на три морета!”, с което е доказано, че вода има и за поене, и за сичко.
  Абе ние сме космическа държава от времето на Кубрат, дето му счупили копията в неуспешен опит да докажат ползите от картелите.
  Но така е, когато се откажат хората от Бога Исуса Христа и православната църква, не им остава нищо друго, освен да фанат ковид и да умрат на някоя децка площадка. Радостното е, че покрай ковида изчезнаа всички останале причини за смърт, демек – след ковида ще живеем вечно, или поне теа дето ще оживеем от третата и следващите вълни.

  То не беше пиене на белина, то не беше ядене на джинджифил…

 4. до г-н георги николов : приложеният от вас документ “маскира” и датата на полета на гагарин. мейби. може да е грешка на машинописеца.мейби. може да менте за продажба в антиквариата. мейби.
  но е повод да се изтъкне ФАКТЪТ, че ужасно ми писна от безхаберието на западния свят, безхаберие, за което отново ще си платим с морета от кръв, страдания и разрушения. и хак да ни е! защото имаме пълно, законово основание, да елиминираме т.н. полет на гагарин, чиято регистрация е плод на ИЗМАМА ОТ СТРАНА НА СССР в продължение на много години. ОК, измама от комуноидите – нищо ново, но след като се разкри ИСТИНАТА, ЧЕ ГАГАРИН Е СКОЧИЛ С ПАРАШУТ / може и от кукурузник /, което означава, че не е летял в космоса, че НЯМА ПРЕДМЕТ НА РЕГИСТРАЦИЯ, т.е полет в космоса, ПРИЛАГАЙКИ ОБЩОПРИЕТИТЕ В СВЕТА ПРАВИЛА И НАРЕДБИ, ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЕЛИМИНИРА “регистрацията на гагарин”, да се дисквалифицира и каквато е практиката на планетата земя- вторият да стане първи. НО НЕ- ЗА КОМУНОИДИТЕ НАПРАВИХМЕ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, пуснахме си европейското перде пред очите за ФАЛШИФИКАЦИЯТА “полет на гагарин в космоса”, ОСТАВИХМЕ НАГЛЕЦЪТ ДА СИ НАГЛЕЕ! И ЩЕ СИ ПЛАТИМ ЗА ТОВА! но, естествено, първо ще ги насипем мераклиите в техния рай! те отдавна мечтаят за това.
  за неинформираните: полет в космоса се регистрира, освен след другите изисквания, само ако космонавтът се е ПРИЗЕМИЛ СЪС СВОЯ ЛЕТАТЕЛЕН АПАРАТ върху земята. ссср дълги години ЛЪЖАТ И МАЖАТ, че точно така е кацнал гагарин. КРИЯТ ФАКТА, ЧЕ Е СКОЧИЛ С ПАРАШУТ, защото знаят, че така няма да им признаят претенцията, че са летели в космоса. те никога не си признават – истината просто ИЗТЕЧЕ от секретните папки .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.