Путин е убиец, казано от Байдън, е присъда

Снишил съм се втори ден във виртуалния бункер на моя страх от нова световна война след като Байдън нарече Путин убиец. 

Страховете ми, за щастие, не се оправдаха. 

П(а)сува по безпомощен начин в отговор на американското президентска предизвикателство   “бункерният старец”  Путин, както неговите критици в Русия наричат изчезналия президент на Русия от публичността за дълго  време в разгара на пандемията в предполагаем бункер. 

Владимир Владимирович се направи на мъдрец. Реагира на небивалото по своята острота обвинение от страна на най-могъщия политик в света с детинска игрословица на руски, според която обвиняващият (го) Байдън говори на огледалото. 

Така се измъкват от подобни ситуации децата при разправии между тях в задния двор, иронизират реакцията на руския самодържец руски коментатори в интернет. 

Ако трябва да преведа руския идиом на казаното от Путин с български еквивалент,  Владимир Владимирович заяви в поредния си телевизионен монолог, маскиран като интервю,  нещо от рода на “вола рие, на гърба му пада”. 

Дали? 

Дали не става за Вова, който рие и на гърба му се сипят отломки от неговата агресивна политика, които са на път да го закопаят?   

Безпрецедентното по своята прямота изказване на Байдън, само по себе си,  не е най-големият проблем на Вова. За него е важно той да си прави каквото иска у дома.

 

Но в Русия, въпреки мобилизирането на дежурните подмазвачи, не се вижда вълна от (пре)възбуден патриотизъм на базата на практикувания по каноните на Кремъл антиамериканизъм.

Това показва доколко Вова (не) олицетворява Русия в очите на своите поданици. Явно те не се чувстват обидени. Което си е пасивно одобрение на факта, че Байдън даде пример на целия свят как трябва да бъде третиран кремълският диктатор.

Избухнаха  в Руската Федерация само обичайните говорители  на пропагандния идиотизъм. 

Най-големият кошмар на Вова е, че обвинението на Байдън не впечатли публиката в самата Америка.Тя се оказа подготвена и съгласна с оценката на своя президент, че Путин е убиец.

Свърши се с лигавенето на Путин покрай американския президент Тръмп, който не смееше да го погледне в очите.


 

 

 

Водещите медии в САЩ се отнесоха пренебрежително към световната новина Номер едно. Игнорираха я.

Русия, с нейния около процент и половина от икономиката на света, е пренебрежимо дребна величина. А че начело на тази маргинална за американските  граждани държава стои убиец, не е по-различен факт от историята, свързана с  отношението на американците към Гренада, Никарагуа или прочее държави от задния двор на световната политика, с която САЩ са се сблъсквали и преди.  

 

 

 

 

 

 

Това е присъда.

 

14 мнения за “Путин е убиец, казано от Байдън, е присъда”

 1. Има развитие по “този случай”. Но, преди това ще отбележа, че Стефанопулос беше говорител на Клинтън. Все пак от Кремъл са поискали разговор между Путин и Байдън на 19, или 22 март. На което Джен Псаки е отговорила, че Байдън засега е зает.

 2. Juste Say, ИВО!
  Стопанинът на БЛОГА НИ е толкова добър колкото си иска. Няма да се уморя да го повтарям.
  Съгласен съм, с кремълските пропагандисти, че след оценката на Байдън е премината червената линия.
  Но понеже, обаче, защото, не само в Америка но и в добрата, стара Европа, за жълтите комшии отдолу- мълча, отдавна са МУ схванали игрите на кремълския шантажист: “Дръжте ме, седмина” при положение, че всичките му плашила са долнокачествени мулти клипчета със зарязани от съветско време поради негодност образци на ОМП единствено доволно протриват ръце в ЦРУ и ВПК на колективния Запад. Всички останали, както казват на чист български по форуми разни: “Пълен игнор”.
  Първите (ЦРУ): “Не му пречете в нищо. Той е идеалния инструмент за затриване на Педерацията”.
  Вторите(ВПК)-Колкото повече поръчки от Пентагон-и разни, толкова по-гот. Хладилниците им пращят от шампанско. Рутина.
  И те, така.

 3. Пожеланието “Бъди здрав”, изречено от масов убиец (Политковска, Немцов, Литвиненко, Скрипал, Навални и т.н.) ми звучи като “кодирана” мафиотска заплаха!
  Чух преди време как една постоянно пребиваваща по морето ни мафиотка пожелаваше “здраве” на децата на българско семейство , което изнудваше да й плати солидно обезщетение (в рамките на 10 000 евро) защото се била спънала в магазина им и паднала, въпреки че вече й е била изплатена застраховка “злополука” в родината й. Сигурно семейството е отказало да плати рекета и тя им пожелаваше “здраве”! А може и все пак да са платили рекета, защото са предположили от предишен опит, че българската държава ( в лицето на институции като МВР и прокуратурата) няма да ги защити, а ще брани нахалната руска мафиотка.

  Кога най-после ще се махне Борисов, за да започнем да ги репатрираме тези нагли “братушки” обратно във великата им матушка?!)

 4. Но пък нашенските копейкаджии са като разбунени оси!Явно “готвача” на путю е отпуснал от новата партида копейки..

 5. Америка трябваше да удари по масата още като Путин окупира Крим, веднага, на минутата. Нали подписа на маериканския президент стои, заедно с подписа на Путин като гаранти на Украйна да си предаде ядреното оръжие на Русия. Наистина не разбирам защо толкова му се чудят на Путин. Сега има да служаме как в Америка бият негрите.

 6. Този път Байдън заби тежко кроше в муцуната не само на Путин, но и на русия като държава, жалкото скимтене на руската измет просто е уникално.

 7. И нещо за приноса на сибирските неандерталци, където (според генетичните изследвания) неандерталският ген е с най-висок процент, много над 4 % ! 🙂

  Проф. Румен Кънчев: Русия извършва гигантско превъоръжаване
  Кремъл се готви за ядрена война със Запада, прогнозира експертът

  “Всичко това се случва след анексирането на Крим от Русия. Русия вече води активно разузнаване в киберпространството и разпространява на глобално ниво погрешни и неверни данни. Това е активна кибервойна със САЩ и либералните демократи, добави той. Не е обяснимо защо Путин тръгва на конфронтация със Запада, след като Студената война премина и Русия не можа да се представи по добър начин в тази битка. Надпревара в превъоръжаването има, но всички тези системи ще останат ненужни, защото светът трябва да продължи да съществува. Това са излишно похарчени пари, които могат да са полезни на населението”.

  https://faktor.bg/bg/articles/prof-rumen-kanchev-rusiya-izvarshva-gigantsko-prevaorazhavane

 8. Към Българин:

  По този повод искам да призова SMS да не превръща моя блог в нещо като филиал на Фактор, където никак не си падат по разпространяването на моето мнение и на мненията, критични към Борисов ( включително за сервилната му роля на Путински газовик в България).
  Някак си не е много редно да четем избирателно само онова от Фактор, което ни изнася, а за “другото” ( свързано с критиката срещу Борисов) да се правим, че не забелязваме. Който толкова иска, няма проблем сам да се осведомява от източника, нали!

 9. @ Иво Инджев
  Да, май прекалих с цитирането на информация от “Фактор”, но какво да се прави като няма други медийни източници с нерусофилско отразяване на събитията ?! Вземам си бележка !
  Занапред ще си го чета Фактора-а по-“интимно”. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.