Байдън удари по масата на Путин и Борисов се стресна

Както не веднъж се е случвало, властите  у нас потвърдиха сведенията, изтекли най-напред в доверена на управляващите “агенция”: имало е наистина акция на ДАНС срещу руски шпиони. Тази новина беше разпространена вчера най-напред от въпросната “агенция”, а днес се очакват подробности.

Днес “агенцията” триумфално се хвали, че Телеграфната агенция на съветския съюз ( ТАСС) е потвърдила нейната -на българската “агенция” – новина. А как тази “агенция” е научила толкова ексклузивно държаната в тайна от всички други медии информация, явно няма значение за властовите агенти във виртуалния официоз. Те не се боят от загуба репутация защото знаят, че и без това нямат такава.

Руската реакция на новината от София отново е подигравателна спрямо България, както и при предишните случаи, свързани с руския шпионаж, за чиято дейност държавата тук чудодейно взе да проглежда от миналата година насам с наближаването на изборите. 

Константин Косачов, висш руски дипломат, отговарящ за международните въпроси в Горната камара на параламента, беше цитиран от Газета.ру да изразява презрителното мнение, че България е назначена от своите покровители в НАТО да бъде рупор на тезата за “руската заплаха”. https://www.gazeta.ru/politics/2021/03/19_a_13516742.shtml

Сенаторът не само заяви, че това е незавидна мисия за която и да било страна, отказваща се от своя суверенитет в угода на лъжливото разбиране на съюзническите задължения, но отиде и по-далеч в насмешката си. Косачьов ехидно подметна, че му е “трудно да си представи” каква информация могат да събират руските дипломати в България. 

Смисълът на това ехидство е сред най-циничните руски тези по български адрес, според които за Русия няма тайни в България,  “пробита” отдавна и отвсякъде от руския шпионаж.  

Банално, но все така нахално Кремъл използва всяка възможност да напомня на жертвите си , че изнасилените не могат да бъдат девствени.

Показателна е и снимката на Ройтерс, с която руското издание избира да илюстрира темата: развявано българско знаме на фона на катедралата в София, наречена под натиска на Русия на руския светец , васал на Златната орда Александър Невски, канонизиран от Руската православна църква 300 години след смъртта му за заслуги в противопоставянето на западните християни. 

 

 

 

 

Като прехвърля упреците си от българските власти към НАТО  Москва потвърждава още веднъж, че не смята България за суверенна държава, макар да се опитва да я поучава по въпроса за съхраняването на своя суверенитет като натовски съюзник. С други думи Москва ни съобщава, че строителят на руския газопровод в България не може да проявява инициатива в противопоставянето на руския шпионаж и го оневинява почти съчувствено, че му се налага да сътрудничи със Запада.

Истинският повод за тази московска позиция е поведението на самия Борисов. Той се пази от коментари във връзка с руския шпионаж сякаш той не се случва в поверената му държава, в която иначе се разпорежда лично за всичко, което му е важно. За пореден път Борисов се крие и позволява да бъде определян като американски слуга от Москва, за да се възползва предизборно от това за запушване на устите на опонентите, за които той е преди всичко васал на Путин, доказал готовността си да обслужва с настървение стратегическия му газов проект в България.

Ако беше “мъжкар”, за какъвто се представя пред разни лелки, Борисов трябваше да напусне удобното си мълчание и да поеме отговорността за неприятностите, които причинява на Кремъл. Обаче хитрецът намига съучастнически на Изток “ не съм аз” и “стоически” понася унизителните московски шамари, а заедно с това се опитва да се докарва на Вашингтон, вбесен от предателството му в транзитното обслужването на Путин по трасето Москва-Белград.

Във Вашингтон обаче трябва да са много наивни да му повярват и да не разгадаят тази негова поредна подлост. Изявлението на сенаторите от двете водещи американски партии срещу корупцията и липсата на върховенство на закона в България ( също посрещнато от Борисов с удобно премълчаване) показа, че американската наивност си е отишла заедно с путинолюбивия Тръмп от Белия дом.

Днес неговият стопанин най-после нарича Путин с истинската дума: убиец! Надскочи в това отношение Рейгън , който определи СССР като империя на злото и вдъхна увереност на силите в самия Съветски съюз и на западните съюзници в противопоставянето на тази империя.

Аналогията явно е стряскаща и за Борисов.  

 

28 мнения за “Байдън удари по масата на Путин и Борисов се стресна”

 1. Знамето, показано на снимката е руско, не българско

 2. Към Алексанъдр Спасов:

  Бяло, зелено и червено е, но внушението от общата картинка е проруско.

 3. На 26-ти март т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,
  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 4. Време е вече да преименуваме Храма на “Св.Св. Кирил и Методий”!
  Дали на вси славяни книга да четат! Колко история и истина има само в едно изречение!?

 5. Поредната предизборна имитация на прозападна дейност от геройкото с цел оставане на власт.
  Не знам дали правилно съм разбрал понеже почти не гледам продажните медии, но снощи чух, че по решение на столичния общински съвет е променено името на площад Батемберг с жельо желев. Ако е така това е гадна провокация към българите.

 6. Путлер не е само УБИЕЦ, Путлер е масов УБИЕЦ и ПСИХОПАТ, какъвто е и бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Банкянската МУТРА даде над 10 милиарда за Турски поток, и сега няма пари за подпомагане на българските граждани и бизнес, които са затворени заради карантинните мерки срещу китайският вирус, НАЛИ!
  Това доведе до много фалити и мизерия в НРБ, НАЛИ !
  ДОЛУ мутренският УБИЕЦ И ПСИХОПАТ бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ ПОРЦИОНният крадец и грабител!
  ДОЛУ СУДЖУКовият дон Жуан!
  НЕзабавна ОСТАВКА за банкянската МУТРА!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 7. Какво да се прави,княз Батемберг не е бил марксист,а и отношението му към Боянските ливада е било отрицателно…

 8. Май номерът с Малинов не е минал, та трябваше предизборно да закопчаят някого “по-така”.

 9. На власт са руски отрепки, които обичат Русия и рублите и ненавиждат българското, каквото и да е щом стане дума за избор между България и Мужикия. Катедралния храм на БПЦ трябва да се зове на Св.Иван Рилски! И това трябва да стане сега! Но първо енужно да се разбие руската шпионска група в “светия” синод. А преди всичко трябва да се събори МОЧА!!!!

 10. До момента Байдън е адекватен и точен.
  Не е полезен идиот като предишните американски президенти, които подкрепиха аншлуса на Крим към Русия и хибридната война на Кремъл за унищожаване на ЕС.
  Не е полезен идиот и като Борел, който посети Русия, за да узакони аншлуса на Крим, ареста на Навални и хибридната война на Русия за унищожаване на ЕС.
  Не е полезен идиот и като тогавашните европейски лидери и президент на САЩ, подкрепили с действия и бездействия аншлуса на Австрия към националсоциалистическа Германия.

 11. Аз, ако бях на мястото на тия шпиони, щях да се измъкна в някоя циганска каруца, скрит под купчина сено.
  Във филми като “На всеки километър” така се измъкваха народните синове.

 12. каза се,че разработката започнала преди шест месеца,което съвпада със залавянето на Милушев и неговата осведомителна група от Военна информация.там двама-трима души бяха замесени.сега излизат оше,въобще групата на Боевой и Заимов.Да видим кой парк да им наречем.

 13. Преди как беше? Ако руснаците искат да узнаят нещо специфично в бегето, което по някаква случайност все още не знаят, просто питат съответния министър и той им казва всичко. На банкет, както следва, с белуга и другарки с намалено поведение. Може и писмено – казва се доклад.
  Днешно време. Понеже повечето министри нищо не знаят за нещата, на които са министри… та се налага руснаците да питат хора, които разбират повече от своите министри. Защо на тези хора им викат шпиони? Те просто правят справките, пишат докладите. Шпиони друг път. Гешев ги гони, защото знаят повече от шефовете си. Мръсници! Развалят общия фон на безмерна тъпота в държавните учреждения! Ще ми знаят… Аре, като много знаеш, у дранголника.
  Ако Кара Качана разбираше нещо от военно дело, руснаците щяха да го питат него, ама той завалията живее още в 19-ти век. Обаче знае история и е православен християнин. Някои казват, че е важно.
  До изборите на 4-ти киломе… пардон, на 4-ти юли много народ ще се кръсти в телевизора, ще разказва историята с патос и ще си дава ризата на ближния. Рибарите му викат захранка на този процес. В бегето винаги действа. Пожелавам ви успех, дано всеки да си нахрани душата, преди да налапа въдицата.

  Ще я налапате, спокойно.

  И какви рубли се говори, че давали? Нищо не дават! Дълг е на всеки държавник в бегето да донася безплатно и безропотно на вечните си дружки в москва. Тези, които не са изпълнили дълга си, са били поругани, съсечени и забравени. За да знаят следващите. Ей го, наш Бойча, цяла тръба положи и скромничи, не се хвали. Реакторите плати, компенсации плати, тапа на гръцката граница сложи, спря фракинга, с оня от лукойл карти играе… Ще пребъде, ще се знае от векове за векове каква България е построил. И това е само на повърхността! Колко още добрини е направил, само времето ще покаже.
  Неблагодарници сме ние.

  Защо сградите, в които хората влизат да се молят, трябва да имат имена? Като цирковете – цирк Буш, цирк дьо Солей… Не трябва да е така. Трябва да е като в МВР-то. Първо РПУ, второ РПУ и т.н. Много повече ще отговаря на личния състав, който работи в тези сгради. А и хората, които ходят там да се молят, общо взето получават един и същи отговор.

 14. https://www.dnevnik.bg/poll/8298

  Кое е събитието на седмицата?

  Прави ли Ви впечатление, че събитието на седмицата изобщо го няма в анкетата?

  “Президент Байдън каза истината за Путин: УБИЕЦ!”

 15. Шпионите предадоха договорите за Ф-16 и вече можем да ги пренесем в жертва, в името на запазване на големия агент на Русия!
  А главния прокурор е просто смешен!

 16. Преди години бившият шеф на КГБ Олег Гордиевски даде онлайн интервю пред журналиста Георги Коритаров. В края на крайно интересното си експозе той каза следното (цитирам по памет):”Сега у вас, в България, работи мощна руска резидентура съставена от 200 клетки, от 3 до 20 души всяка, командвани на място от руски генерал. Те са навсякъде! Те са внедрени буквално във всичките ви национални ведомства, включително и в тайните служби и в службите отговарящи за националната ви сигурност.”.

 17. Имаме нова театрална постановка.

  Предизборна.

  Това се вижда даже и от космоса.

  От РОССкосмоса.

  Другаря Гешев удря мъжеството си по масата за да покаже колко (му) е голЕм.

  Как мачка лошите.

  След толкова издънки сега има златна жила.

  СЪВЕТСКА.

  Дефакто таквиз (СЪВЕТСКИ) клетки у нас – с лопата да ги ринеш.

  Сега “жетват” една компрометирана (СЪВЕТСКА) клетка, за да затвърдят позицията на другаря Борисов.

  Както в шаха – жертваш пешка за изгодна позиция.

  Защото той (другаря Борисов) е човека.

  Защото той (другаря Борисов) слушка и папка.

  Защото той (другаря Борисов) е направо сладур.

  Защото той (другаря Борисов) също като другаря Гешев има голеЕм кур(аж).

  Разбира се неговият (на другаря Борисов) е по-голям.

  За кур(аж)а говоря.

  Днес в БГ парламента всеки има толкова голям кур(аж), че не знам как се разминават по коридорите.

  Хем да имаш голям кур(аж), хем да си опазиш задника.

  Че ако не внимаваш може болезнено да усетиш кур(аж)а на другарчето от ляво или от дясно.

  Парламента е станал като баня.

  Турска баня.

  Но нека не забравяме – парАта е СЪВЕТСКА.

  А както знаем от време оно – който плаща, той поръчва музиката.

 18. Колко ли мандата ще му трябват на Гешев да излови и останалите 199 шпионски клетки !?

 19. Инджев, а ти пък все едно не си руски шпионин!

 20. Към Никола Василев

  niki_georgiev59@abv.bg

  Малей, Георгиев, дегизиран като Василев – направо съм изобличен, как не се сетих сам!

  “Разкривам” те и аз, че да ти се обади Гешев за повече подробности.

  А може и лично обожаемият от теб ББ да да те повози в джипката, че да почерпи от сведения за мен ( стига да не ревнува, че съм го надиграл в преструването), за да се усъвършенства и да не се издава повече с разни АЕЦ “Белене”, руски потоци и прочее продажни акции на показ, в сравнение с които целокупният руски таен шпионаж бледнее – от срам за нищожния си коефициент на (без)полезно действие.

 21. @Никола Василев

  “пигмеи мерят Одисеев Връх”

  Таня Благова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.