Борисов се прави на “русофоб”? Някой да го попита най-сетне за монументите на съветската окупация в България!

 

 

 

 

 

 

При цялата очевидна бутафорност на своята дозираната “русофобия”, употребявана за предизборна употреба, Борисов предприе отчаян ход да се разграничи от себе си в очите на българите, за които Русия е “тюрма на народите”, горд приемник на съветската окупация на България.  Доколко ще успее да ги заблуди, че процъфтяващата пред неговите затворени очи вече толкова години русофилщина у нас вече не му харесва?

Има начин да бъде поставен на изпитание. Сега е моментът да бъде проверено доколко е искрен в това отношение.

Трябва най-после да се намери партия или поне кандидат за депутат с реални шансове да попадне в следващия парламент, който да го притисне с въпроса за демонтирането на обгрижваните от българските власти жалони на робството. Така проф. Любомир Далчев нарече паметниците в прослава на съветската окупация у нас. Самият той е участвал в условията на диктатурата в изграждането на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, но при демокрацията намери сили през 1993 година да нарече тези тотеми на раболепието пред СССР жалони робството ни.

Вече не помня за кой път пиша “тази статия”. От дълги години призовавам кандидатите да представят истинския български патриотизъм, основан на евроатлантически позиции, да се обозначат пред своите съмишленици с ясен знак срещу МОЧА и неговите подобия в българските градове. Резултатът досега, включително в настоящата предизборна кампания, е нулев.

Този път обаче условията са различни. Създаде ги самият Борисов със заявката да се представи пред прозападните избиратели като солидарен с нагласите на Запада към Русия лидер на евроатлантическа България. Тази инерция по принуда, зададена користно от него с цел отново да бъде победител, рускувайки удобния си “неутралитет” в поощряването на руското влияние в България, трябва да бъде използвана. Като в каратето.

Ако той иска да бъде възприет наистина като радетел на освобождението на България от мита за съветската освободителна мисия чрез окупация на България, ще трябва да отговори на предизвикателството да заеме ясно позиция по този въпрос.

Да, Борисов бяга от отговорите на още много други въпроси и е малко вероятно да бъде принуден да отвърне точно на най-срамния от всички : защо покровителства унизителното извисяване на жалоните на съветското ни робство в българските градове. Бягството му обаче не може да спре желаещите да подкрепят каузата да се освободим от мита за съветското “освобождение” да го запитат в рамките на предизборните си послания дали и в бъдеще ще продължава да обслужва този руски интерес.

Мълчанието, с което най-вероятно би отвърнал, ще разконспирира фалша на постановките му с руските шпиони в България.

Виждаме как медиите в момента не могат да откажат на партиите и техните кандидати гостуване, пък било и то в платения формат, разрешен от закона. Това е моментът!

 

16 мнения за “Борисов се прави на “русофоб”? Някой да го попита най-сетне за монументите на съветската окупация в България!”

 1. Или пък СОС да изпълни СОБСТВЕНОТО си решение за преместване на “шмайзера”?!
  Или да променим имената на ул. “Незабравка” на ул. “Сергей Магнитски”,
  а ул. “Никола Мирчев” да стане ул. “Борис Немцов”?!?!

 2. И да вземе Борисов най-после да репатрира (с подходящи промени в закона за чужденците) онези над 300 000 “постоянно пребиваващи” с имоти по Черноморието ни, планинските и балнео курортите ни, които ни натресе с умишленото си бездействие, защото след 5 години “постоянно пребиваване” тлъстото “вице” скоростно ще им даде българско гражданство и ще започнат да гласуват на избори у нас. Освен антиконституционната ДПС, в парламента може да се появи (Пази Боже!) и някоя РПС! Тогава в България вече нищо няма да зависи от българите.

 3. Този някой е Румен Христов от СДС, който с половин уста заяви преди година, че включват в програмата си събарянето на МОЧА! Сега е предизборен съюзник на ГЕРБ. Алооо!

 4. Другия “някой” е ген Атанасов от ДСБ и Христо Иванов от ДБ. Те са длъжни да дигат вой до небесата срещу окупационната символика! Ехоооо!

 5. Третия “някой” е нероденият още български Ян Палах…

 6. господин инджевснощи по БТВ имаше интервю с един chicgski милионер които се набута в партията на ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ защо вняма телефонен номер гражданите да задават въпроси на интервюираният, защото имаще доста за питане този господин вълнев от трок компанията АМЕРИФРЕЙТкак е купилкамионите и треилирите и на кои парите изпра а не да говори глупости по БТВ от пица деливари е започнал този бизнессъщото го беше писал в Чикагскиат весник та цяло Chicago им се смяха! i.ivanov

 7. Който има желание , не чака нито удобен момент , нито повод .
  Това е очевидно от достатъчно дълго време.
  Тъй че не очаквам и този път приятни изненади .
  Обаче ако прогнозата ми се провали както тази с байбойковата оставка , ще имам основателен повод да посетя изборната секция .

  И да знаете , няма никакво значение кой ще се осмели , освен ако не са повече от един .

 8. Германската Партия на зелените се обяви против строителството на “Северен поток-2”!

  Как да не ги поздрави човек, от сърце?

 9. Към I.Ivanov

  Има един въпрос ,които упорито не се задава на Вълнев от страна на всички журналисти, – Как и на кой продаде телевизията си BIT?

 10. Достатъчно ясно се разбра, че преди да говорим за примахване ма МОЧА, е необходимо да свалим неговите защитници. И това може да стане на 4 април, при положение, че ги изритаме.
  Ще пропусмем ли шанса? Ще се разбере след тази дата.

 11. към СтоианBITбеше продадена защото собствиниците на парите им се скараха затова беще продадена БИТ.колкото до тези двама дебелаци които се бият в гърдите че чесно са спечелилипарите си.защо ли азкоито работих годинив този бизнес не станах милионер на истина станах но милионерно в мили ,едва ли тези двамата някога са спали позатворените зимни пътища в уаиоминг или небраска защо не посочат от коя фирма са започнали тази работа!i.Ivanov.chicago, il.

 12. Откакто лъсна, че самата ПСП Свэтлана Шарэнкава прави предизборната кампания на Бойкa Бaрисaв, няма никакво съмнение, че библиотекарско-сарайската шайка бута колата към четвърта изборна победа за банкянския балон. Значи, ще разчитаме Румен Христов да придобие властова позиция, от която да бутне МОЧА. Вярно, че дори Коритаров напоследък не (смее да) го пита за намеренията му в тази посока, но надеждата умира последна.

 13. Ама, моля ВИ се!!!! Той строи нови и нови монументи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.