Руски плагиат насред шпионския скандал отново показа на българите, че Москва очаква от тях да разбират езика на своите окупатори

НА СНИМКАТА ( БТА): Митрофанова приема строя на българските гвардейци при връчването на акредитивните си писма миналата седмица. Във военен мундир, каквито по официални поводи са длъжни да носят руските посланици.

 

 

 

 

 

С рецитиране на руско стихотворение без превод на български посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова затвърди впечатлението от две нейни досегашни писмени изявления, че набляга на контактуването със своите сънародници в България и с българите, които разбират руски език и се предполага да се умиляват от оказаното им внимание.

https://topnovini.bg/novini/873472-kremal-e-gotov-da-izgoni-nashi-diplomati

Забавна подробност е, че заснетото за целта видео с участието на съпруга на Митрофанова и на няколко младежи от посолството не показва никакъв сняг, какъвто наистина иначе валя тези дни тук. Явно (раз)решението на Москва за крайно нетипичната акция на тънещото още от времето на комунизма в мистериозна самодостатъчност зад бетонните стени руско посолство е закъсняло. 

Липсата на стопения междувременно сняг не смущава рецитаторите, които нелепо повтарят, че в София вали московски сняг. 

 

Руската имитация на подобни рецитали на поляци, украинци, американци и други български съюзници се различава коренно от оригинала на наистина оригиналната идея на чуждите дипломати да се обърнат към българите не само на български, но и с български стихове и песни.

Нищо подобно не минава явно през ума на московските служители тук, доколкото изобщо имат право на самостоятелна мисъл. Наредено им е да продължат демонстрацията на пренебрежение към българския език в духа на мисълта на Путин, че азбуката им не е дошла от българските земи. Демонстрират, че днес по българските земи всички са длъжни да разбират руски език. 

Не си струва да се търси някакъв дълбок смисъл в плиткото напомняне, че щем, не щем тук сме обречени на “Московски сняг”. В случая – невидим, за разлика от все по-видимия руски шпионаж. Римуването на “ снега московски” с “улица Раковски” обаче отива отвъд ръба на внушението за добронамереност по линия на дружбата ( спомената, разбира се, в стихотворението) чрез някакъв (с)нежен обмен. 

Родоначалникът на българското национално-освободително движение  Г.С. Раковски, учител по родолюбие, духовен наставник на осъдения на смърт с руско съучастие Васил Левски, няма равен на себе си сред нашите възрожденци по изобличаване на пагубния за българите стремеж на руската империя да обсеби българския копнеж за свобода за целите на своето влияние в региона. 

Плагиатът на руските рецитатори, които имитират западните дипломати, може да разнежи живеещите в България руснаци и нашенците, за които руският език звучи от устата на Митрофанова като награда за усилията им да обичат една чужда държава повече от родината си. В същото време плагиатът не може да заблуди никого, че няма връзка със злободневната тема за руските шпиони в България. Тя предизвика доста коментари и в руските социални мрежи.

Ето един от тях, писан очевидно от човек, който има представа какво се крие зад непристъпните стени на руската цитадела в София, построена като някакъв огромен бункер за самоотбрана от българската любов.

Публикувам коментара на руски без коментар и превод, т.е. пак за сведение на руснаците в България и на разбиращите руски език българи.

В этом здании, на бульваре Драгана Цанкова, размещается две резидентуры – СВР и ГРУ – и места для т.н. дипломатов, коих, включая посла Митрофанову, всего 45. Торгпред сидит по другому адресу. В числе 45 дипломатов много женщин, при этом 80% – офицеры и коллаборанты СВР и маленькой резидентуры ГРУ. Плюс журналисты и остальные официальные представители, из коих все 100% работают на спецслужбы России. И что же может сделать болгарская контрразведка? Страна полностью пенетрирована. 

Кгб-шный режим Кремля, под руководством офицера Кгб, из прошлого, товаришьчя Путина, который плюхнулся в кресло презика 20 лет назад и не вылазит из него, как инвалид из инвалидной коляски, способны на любые диверсии, провокации, пропагандистскую ложь, для достижения цели захвата чужих территорий, дестабилизации других стран и издевательства над своими и иностранными гражданами. Доказано временем и многомиллионными жертвами от рук НКВД-Кгб настоящего и прошлого.

Ну как то уж очень дешево продавались…

“….но успели задержать у самого посольства России”.

_____________________________________________ 

Bот где надо ставить шпионские ОТЛАВЛИВАТЕЛИ во всех странах мира !!! 

В левах, $$$, евро и Вануату травяной валюте платит великая россия шпионам (русским отравителям – в рублях и квартирами !). 

Позор ! Позор ! Но россия, как известно веками, сраму не имет…”

Понеже не всички русофили у нас наистина разбират руски, като им се струва, давам ключ към някои от по-трудните думички в горния коментар:

СВР е Служба за външно разузнаване

презик е президентче

 

11 мнения за “Руски плагиат насред шпионския скандал отново показа на българите, че Москва очаква от тях да разбират езика на своите окупатори”

 1. Едва ли руските посланици рецитират стихотворения някъде по света?!?
  Може би в братските държави като Сирия, Куба, Китай и Венецуела! Само в тях!
  Освен това Путлеристкият рай(х) и НРБ не са съюзници, а са противници и няма как мУтрофанова да рецитира български стихотворения, НАЛИ!
  Така че няма защо да очакваме някакви дружески жестове от мУтрофанова, НАЛИ!

 2. А за финал, ето какво прогнозира руснак-разбирач на “шпионски” разборки с роден адрес по отношение на матушката.
  “Потом как и всегда,очередной премьер Болгарии как это было с Бойко Борисовым приедет в Кремль навстречу с Путиным и скажет “Русские, простите нас болгар” !!!
  Не болгары они а “румыны” ( израз-идиом в матушката-бел. моя) одним словом!!!”
  Не виждам нужда да го “превеждам” от уралския диалект на български, туй по Павел Тинков. Шпагатаджията №1 на планетата пак осира пейзажа. Дежа вю!

 3. Паднаха гащите на ГРУ. За втори път след 2001 година
  Капитан I ранг о. з.Васил Данов, съосновател и член на Атлантическия съвет на България

  https://breaking.bg/mneniya/%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b3%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-2001-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0/

 4. Оказва се, че единият от шпионите-продажници е бил награден с орден на церемония във Военния клуб преди година от ДС агент Иван Каракачань.
  Последният няма ли да подаде оставка, поемайки политическа отговорност за скандала??

 5. И гледам по ТВ Эвропа А. Тодоров се е “запенил” от два часа – цяло мерзко предаване, посветено на Демократична България – в негативен контекст и оплюване!

  Браво, Харизанов!

 6. Тия военни униформи на руските посланици са такъв върховен кич, с тях приличат точно на портиери пред входа на бардак! Сигурно си въобразяват, че като се натруфят като панаирджийски коне, внушават “респект”. А пък върховният им главнокомандващ точно обратното – гол на кон ( по новогодишните им календари)
  Много ме кефи целият този комплексарски маскарад!

 7. Ех, Инджев, Инджев!
  Русофоб си ти и от там иде всичко!
  Много неща не проумяваш ти, щото си русофоб. А русофилите са човеците с главно Ч! Ама как да го разбериш ти това, като си незрящ русофоб? Той и нашият Костя ти го каза – подчовек си, низшо същество! Няма как да го разбереш – щото не си русофил. Напъваш си акъла, ама не става с акъл – той и мужикът го е казал – на русофилът акъл не му трябва, щото с акъл не мож проумя Русия! И ти затуй си безсилен – щото с Еразъм в руската /и русолюбската / душа не мож прогледна, трябва да си /чел/ Идиот. И Рьорих също, и Дугин по-отскоро, та белким схванеш, че мужикът е с мисия на тази сбъркана от бога планета, а русофилът е нещо като посветен! Затуй и мечтата на всеки русофил е да бъде мужик, щото на такива като теб го каза тов Калфин – да не обичаш мужика е все едно да не обичаш себе си. И Румко-запалката ви го рече на твърдоглавите русофоби, ама по-изтънчено, по съветски интелигентен начин /той и по-разбираемо би могъл, ама закриха Белене и Слънчака/…
  Бях ти наскоро в блога – не спирате да ровите, ей! Сега пък на Гагарин ровите кокалите. Не бил летял, не бил обиколил нацяло, не бил заснел, не бил кацнал с модула и прочие тъпотии. Не бил – ти ли незрящият ще ми кажеш? Не помня ли аз как летеше момчето и колчем се вдигнех нагоре главата, то като звездичка свети и мига ли мига, и пию-пию – писука! И гласа му чувах – „Здраствуйте таваришчи!”! Ама как да го чуеш ти като си незрящ и вяра нямаш?!
  Да ти кажа – ние /съветските другари, де/ и на Луната да сме кацнали, колкото си пъти искаме, и на Марс и на Слънцето значи, ама имаме по-важни задачи – Бащицата-Путин каза: „Приоритет е Хиперзвуковата!” Многокилотонната! Да може да изпепели и Вашингтон, и Лондон, и Париж … с всичките им либерасти-русофоби. И да настъпи вечен мир, и вечна правда, и равенство… Само тогава – в новата „Евро-афро-американоазия” на мужиците и русофилите! Нали ви го рече и Шойгу – за чий ни е изобщо Земята ако не я владеем мужиците и русофилите?!
  А ти – защо била пасолът Митрофановна в униформа… Не било според дрескода – ай стига с тия джендърщини бе, Инджев! Малките мужичета не си ли видял в какви креватчета С-400 спят? По-големшките – с танкчета „Армата”, с каски-шлемчета и калашничета движат по манифестациите! Маладци! А, ти – мамаша Митрофановна що била с униформа – ами това в ГРУ им е работно облекло бе, Индже-ев! Ама ти не схващаш – щото си русофоб!
  И сняг нямало! Сняг имаше – това всеки русофил ще ти го каже! Ама трябва очи да имаш, да го видиш! Посветен трябва да си, а не русофоб!

 8. Към Павел Тинков:

  Прав си Тинков за всичко, но най-вече се покайвам за снега, който го нямаше в кадъра при рецитацията. Нямаше го. Ама кой ме дърпаше за езика, че да дърпам дявола за опашката. Заваля снегът след това. Сега създава проблеми на тов. Фандыковна.

  Има две хипотези по този повод.

  Или снегът, както всичко хубаво насред пролетта ( например след Пражката пролет от 1968 г. и у нас се запролети през ноември 1989 г. по знак от Москва).

  Сега снегът заваля по укзание от Москва. За да ме опровергае, че нямало сняг.

  Или пък митеоролозите в Кремъл малко са объркали прогнозата за бремето си в България.

  Във всички случаи имат изход от ситуацията. Трябва да си направят перестройка, да се перестроят и да изрецитират отново стихотворенийцето си на фона на московския им сняг в София. Така ще убият всичко наведнъж: “русофобията”, скуката от плагиата им, лъжливото усещане, че винаги лъжат.
  Защото за техния случай има клише като за лъжеца: когато той ти каже, че е нощ и вали сняг, погледни все пак през прозореца дали пък не е ден, грее слънце и е 30 градуса по целзий.

 9. Към Кристиян Спиридонов:

  Това е като в съветския виц за полския и съветския граничар. От скука си подвиквали през границата.

  Съветският искал да знае как е на полски “задник” ( жопа, на руски).
  “Дупа” отвърнал полякът.
  “Тоже хорошо”, съгласил се съветският другар.

 10. Поредният спектакъл по сценарий на товарищ Мутрофанова: Наметнали се с агнешки кожи вълците от руското посольство напевно рецитират на русский диалект, защото не искат да се унижават с българския език: “Идет московскии снег в Софии…” . По повод снега си спомням, че поколението на нашите баби имаше устойчив израз: “задуха ли болшевишкият вятър…”, значи, че много бързо и задълго ще се развали времето.
  “Умом Россию не понять…” (Фьодор Тютчев) Какво толкова му е непонятното? Много е просто:
  Русия е огромен кърлеж , който се е впил в тялото на България и вече 150 години изсмуква кръвта й!
  Изсмукването днес го разрешава неукият ни “вожд Винету”, който щедро разменя българското злато за огледалца, стъклени мъниста и разноцветни ” орлови” пера на дружбата. Те, московците, все такива “умници” си ги избират, за да върви безпрепятствено “дружбата”!

  Асоциативно ми дойде в ума и една друга песен пак на руски:
  Никогда мы не будем братьями (песня Анастасии Дмитрук)

  https://www.youtube.com/watch?v=jj1MTTArzPI

  КОЙ е виновен, че вече всички братя, тия “неблагодарници” украинците, грузинците, молдовците, балтийците, белорусите, та даже и дебилните българските братушки ненавиждат великата им Россия?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.