Борисов превърна лъжата в банална норма

 

 

 

 

 

 

Като дете, някъде около 5-6 годишен, много се чудех какво му е хубавото да е изгорял един завод. Защото по радиото въртяха народна песен  с натрапчивия рефрен “изгоре за вода”. В детската ми глава звучеше като да е изгорел един завод и да са композирали възторжена песен по този повод. 

Сега, когато взех да “пораствам” безвъзвратно, наблюдавам как един пожарникар (би трябвало да ) гори в пламъците на своите измислици, каквито произвежда в заводски количества.  Притури към тях вчера и обещанието си за скорошно производство на СТОТИЦИ МИЛИОНИ ваксини в строящ се завод край Разград.

Няма ли най-сетне да се ядоса претръпналата му публика в България?

Едно не може да му се отрече на нашия премиер. Не си играе на дребно. Ако ще плаши с бежанска вълна, измисля си направо десет милиона мигранти, които щели да ни прегазят. После се “оказа”, че ги няма никакви. И пак благодарение на него – защото се споразумял с Ердоган и построил ограда.

Така е и с ваксините сега: нито казва какви ще да са те и как точно ще се случи така, че един строящ се все още завод буквално до месеци да започне да бълва производство в мащаби, с които бихме ударили в земята световните фармацевтични гиганти, задъхващи се от трудната задача да задоволят огромното търсене на доказано ефективни ваксини.

“Доказано ефективни” е израз, който включва много компоненти по цялата верига от лабораторията, през изпитанията върху животни, после върху хора със спазване на задължителни срокове и накрая през оценките на специалистите и юристите, както и на съответните европейски институции. Всичко това – ако става дума за българско изобретение, за каквото заговори Борисов. Но и наготово да ни предоставят да произвеждаме легитимирана вече ваксина, производството й в бленуваните от Борисов мащаби е абсолютна фантастика, пълна измислица.  

Безогледното му лъгане издава до каква степен е въпрос на живот и смърт за него на всяка цена да заблуди колкото се може повече наивници, за да се задържи под някаква форма над водата чрез спасителния им глас. Това, че не жали абстрактните човекоединици, с чийто живот си играе в момент на нови български рекорди по смъртност от пандемията, едва ли вече може да учуди някого. Но той не щади и собственото си обкръжение, сред които има професори, доценти, специалисти от различни области на медицината.

За по-малко от денонощие след бомбастичната му фалшива новина за предстоящото в най-скоро време българско производство на стотици милиони ваксини, на детектора на лъжата в медиите ( в които самият Той не стъпва да даде някакво обяснение) беше изпратена цяла армия от лекари да се гърчат в опит да внесат някаква яснота по въпроса. Но няма такъв специалист, който да може да добие злато от нищото. И съответно те на практика го бламираха.

Самият здравен министър Костадин Ангелов чистосърдечно си призна, че няма идея що за ваксини щели да се произвеждат ( при това със стотици милиони) у нас. Същото под различна форма отрече да знае главният здравен инспектор доц. Кунчев. Академик Богдан Петрунов направо нокаутира безпочвеното самохвалство на премиера с пояснението, че в Разград всъщност ще се произвеждат ветеринарни медикаменти. 

От обърканите опити за обяснение и разграничение на изненаданите специалисти става ясно, че не може да има никакво ударно родно производства на ваксина ( още по-малко пък  на огромен брой такива) преди най-напред да бъде сключен някакъв договор с някаква чужда фирма и “някакъв си” ЕС съюз да задейства някакви процедури, позволяващи подобно производство в България. То явно съществува само в мокрите сънища за още власт на спинкащия с кюлчета, пачки и пистолет до главата Борисов.  

Тъжна истина е, че Борисов изобщо не се притеснява, че пак е хванат да менти. Защото не му е за първи път и знае от опит, че му се разминава. Държи се като в онзи виц, в който партийният секретар обещавал предизборно на селяните да се сдобият с мост, а на възраженията, че нямат река, обещал да им прокара. След което вдигнал летвата с обещание за детска градина и на репликата, че в селото няма деца, обещал да им направи…

Вицът наистина е банален, но не се чувствам гузен пред читателите, че ги занимавам с баналности. Какво да се прави – най-големият успех на Борисов е тъкмо във факта, че превърна лъжата в баналност, в норма.  Съучастниците на Борисов, които му гласуват, както и онези, които са му насядали на трапезата, би трябвало да реагират като нормални хора на ненормалното му поведение, но явно тъпата пропаганда е притъпила сетивата им, а лакомията е превърнала мнозина от тях в малки Борисовчета по негов образ и подобие.  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/22/4188493_kolko_neistini_kaza_borisov_v_edno_izrechenie_za/?ref=home_layer2

https://frognews.bg/novini/angelov-oproverga-borisov-zaviselo-nas-koga-shte-proizvejdame-vaksini.html

 

 

 

 

22 мнения за “Борисов превърна лъжата в банална норма”

 1. На 26-ти март (петък) т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. Очаквам Боци да открие накрая и завода за цели проводници, за да каже, че е реализирал детската си мечта да изпревари учителя си.

  Сега сериозно, мисля че са му спрели панцер шоколадчетата и е в абстиненция, затова гледаме всичко това.

 3. Аз не казвам, че Борисов лъже. Ще го кажа по-меко:
  ТОЙ НИКОГА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА!

 4. Аз не казвам, че Б.Б. лъже. Ще го кажа по-меко.
  Б.Б. никога не казва истината.

 5. Кви пет лева. Кви факсини. За да приемеш едно такова лекарство, цената е последното което се гледа в нормалния свят. Първо трябва да имаш дългогодишна репутация на всички нива на производство и доставка. А каква е нашата репутация на държава превзета отвътре от русияссср. Ха. .ха. Тези ваксини ако бъдат произведени само полезните идиоти биха си ги сложили. И никоя държава от нормалния свят не биха могли да ти я признаят в т. нар. зелен паспорт.

 6. бокоТИКВАТА е патологичен ЛЪЖЕЦ, арогантен ЦИНИК и ПСИХОПАТ, каквито са всичките МУТРИ в бандитустана НРБ, НАЛИ!
  Във НРБ не се произвежда дори ваксина за сезонният грип, а какво остава за ваксина срещу китайският вирус!
  Големите фармацевтични компании вложиха много милиарди във разработването и производството на ваксините срещу китайският вирус. И въпреки това някои от тези мултинационални гиганти все още нямат ефективна ваксина. Другите имат разработени ваксини, но нямат капацитет за производството им. И поради това има такъв голям недостиг на ваксини, сега.
  А във същото време бокоТИКВАТА открадна 8 милиарда от “излишъка” в края на миналата година, НАЛИ! Освен това бокоТИКВАТА открадна над 3 милиарда за Турски поток, до сега.
  И след такива милиардни кражби не останаха пари за компенсиране на затворените български предприятия, не останаха пари и за компенсиране на уволнените български работници от затворените бизнеси.
  Така че при толкова големи кражби няма откъде бокоТИКВАТА да намери необходимите милиарди за разработването и производството на ваксина срещу китайският вирус, НАЛИ!
  След такива кражби и липсата на компесации много предприятия фалираха, а също така милиони български граждани изпаднаха в мизерия!
  А в другите държави се раздадоха стотици милиарди за компенсиране на затворените предприятия и за парични помощи за всички граждани, НАЛИ!
  Така че бокоТИКВАТА може само да краде милиарди, но не и да произвежда ваксина срещу китайският вирус, НАЛИ !
  ДОЛУ банкянският изверг!
  ДОЛУ МУТРАсалият ПСИХОПАТ!
  ДОЛУ патологичният ЛЪЖЕЦ-бокоТИКВАТА!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 7. Буци спря ли 10 милиона мигранти които щяха да залеят Европа транзит през България през 2015г. Спря! Въпреки че, кметът на Дуисбург се оплака, че сирийските бегълци от асадистите. тогава такива бяха правилата, връщат ги в първата страна, член на ЕС където им е стъпил крака са му декларирали, че в никакъв случай не щат в Боколанд и предпочитат директно в размирната им родина. Правете му сметка какво тогава те са преживяли у нас. Освен това, нали се сещате. Минат ли цитираните 10 милиони, останалите мераклии за “нов живот”, пишете ги поне милиард заливат Мамковината по пътя си за останалата част на Европа. Тук никой и през ум не му минава да се заседи. Случайност? Не бих казал. За матушката, от Урал насам-мълча.
  Баце вчера обеща, че ще ваксинира не само българите но и ще покрие всички дефицити по земното кълбо. Ерго, излиза, два пъти Спасител на човечеството. До тук. И понеже, обаче, защото, няма две без три, чудя се и се мая като как ще се изяви още нашия Салвадоре. Нещо от сорта, сега-засега, ни пази от комунистите и руснаците, щото, нъл тъй, кой ако НЕ ТОЙ, и за Император Тиквоний I Банкянски няма измислена АЛТЕРНАТИВА. Следват още чудеса!

 8. Последно. Копнато от мрежата.

  Откакто ГЕРБ управлява – повече от 11 години, България не е мръднала от дъното на ЕС по всички показатели, свързани с качеството на живот. На микрон дори. Вдигнали сме двойно и тройно заплати и пенсии, ръси Онзи от джипката. Нищо подобно. Най-ниските заплати и пенсии са тук. Най-висока заболеваемост на населението. Най-висока смъртност. Най-нисък стандарт на живот. Най-висока заболеваемост. Най-ниска продължителност на живот. Най-лоши пътища. Най-висок процент неграмотни. Най-ниска производителност на труда. Най-малко инвестиции. Най-много мигранти на глава от населението. Най-корумпираната държава в ЕС. Най-зле сме в ЕС по върховенство на закона. Парламентът е с най-ниско доверие от страните в ЕС. Най-ниско е и доверието към прокуратурата. Не сме мръднали от 111-то място по свобода на медиите и словото.

  Огнян Стефанов

 9. Към Georgi Nikolov:

  Нещо не ми се връзва в първото изречение, защото не смятам, че Буци е този, който е спрял въпросните 10 милиона мигранти.

 10. Много ми е интересно дали китайският мъдрец би казал, че не е важно дали котката лъже?

 11. не е само балона със стотиците милиони ваксини,още по голяма лъжа е енергийната ни ”независимост”,откъде получаваме ядреното гориво,газта,Лукойл…

 12. https://www.youtube.com/watch?v=1EBp3EyuaBE

  Гледам за n-ти път парадът в белокаменен Киев за Деня на Независимостта…

  И си мисля за падението на нашите нищожества, продали Държавата и нашите Съюзници на Кремъл буквално за 30 сребърника (от по 100 лева всеки)…

 13. Ежедновно ми се налага да псувам на глас когато чуя или видя тая мръсна мутра как лъже. Толкова просто и овчо население ли сме? Ако е така и 8ма кой да гласува за тия, да взимаме да закриваме тая държава. Какво се чъчим.
  Мръсната мътра ни докара до тотална деградация. А сега и до смърт или фалит. И на тоя фон …
  Направо нямам думи. Явно бг оростоти население не може без правешки цървул или банкянски боклук

 14. за утешение,Янукович е по-голям предател на народа си от нашите мекерета.

 15. към Ивайло:

  Понеже и аз правя точно същото като Вас, ми дойде наум призив към българския множествен потенциалин гласоподавател:

  Вместо да ПСУВАМЕ, айде да ГЛАСУВАМЕ!

 16. Иво, трябваще да сложа кавички. М.г. по това време пред поддакващата водеща на Севда телевизия и още двама от антуража се кълнеше, че след като не е пуснал през 2015г. 10 милиона мигранти ще се справи и с Ковида.

 17. Вероятно конкретен повод за поредните приказки на едро на премиера е скорошната новина, че “Пфайзер” ще мести производствени мощности от Белгия в Румъния. Тоест, може би става въпрос за нескопосан PR опит да се замаже все по-натрапващата се картина в очите на българите за Румъния като за заминаващ и бързо отдалечаващ се влак. Още помня как преди години в един и същ новинарски блок бяха съобщени две, противоположни по смисъл, новини (което за мен си е гаф и недоглеждане). Най-напред бе показан премиерът, който гордо обяви, че данъците в България са най-ниски. Няколко анонса по-късно бе съобщено, че собствениците на олиото “Калиакра” местят производството от България в Румъния. На репортерския въпрос “Защо?” отговорът бе, че в Румъния условията за правене на бизнес са по-добри.
  Това е положението. Не зная дали премиерът, ако прочете “Джелсомино в страната на лъжците” от Джани Родари, би бил в състояние да схване тънката ирония и втория план в тази иначе толкова приятна и лека за четене детска повест.

 18. Към Тодор Тодоров
  Не сме спряли да гласуваме… за Славиту или Марешки или други дето ще ни оправят, нали?
  И моят с вашият глас са по един, а мръсната мутра вече оферира по 250 лв на глас. Няма да стане с гласуване. Ще стане с протести и бой. Всеки ден.

 19. към Ивайло:

  На протестите сме редовни със семейството ми още от миналия век, но масовото гласуване в момента е по-важно. Ако наистина сте за Славиту или Марешки /визирам техни еквиваленти в миналото/, или сега ще гласувата за тях, пак е по-добре, отколкото да не гласувате! По българското законодателство негласували няма – броят се всички гласоподаватели, независимо дали не са пуснали бюлетина, или са умряли! Това е една от дванадесетте причини, поради която ще подкрепя Христо Иванов! А относно протести и бой всеки ден – осем месеца не бяха малко, свършихме добра работа! Сега гласуваме и започваме отначало до пълна победа!

 20. Здравейте!!
  Ще се включа по темата за гласуването-няма да се уморя да повтарям на всеки,че има три варианта аз да НЕ гласувам:
  -1-ви вариант:Ще го нарека “скандинавски”,т.е.държата е добре уредена,няма нужда да се променя…ОТПАДА МОМЕНТАЛНО!!
  -2-ри вариант:С отнети избирателни права съм,тоест имам влязла в сила осъдителна присъда и нямам право да гласувам!
  -3-ти вариант:чужденец съм и не ме интересува какво става в държавата!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.