Две снимки на фалшиви великани

В ПИК, пропагадната агенция на новоизпечения предизборен “русофоб”,  се появи негова снимка в позата на великан спрямо багерчетата, които му  ваят образа на строител.

 

 

 

Точно такова е, но в реален мащаб с обратен по смисъл знак, е и съотношението между съветския Альоша, доминиращ над Пловдив спрямо “джуджето” Левски в нозете му.

 

 

 

 

 

 

Две снимки от една и съща картинка.

 

 

9 мнения за “Две снимки на фалшиви великани”

 1. Ето една нова книга, която, може би ще хвърли светлина върху един от пропагандните лостова на българските комунисти – избитите в село Ястребино деца:
  Кой уби ястребинчетата?
  http://knigabg.com/index.php?page=book&id=57164#%D0%A0%D1%94%D0%A0%D1%95%D0%A0%E2%84%96-%D0%A1%D1%93%D0%A0%C2%B1%D0%A0%D1%91-%D0%A1%D0%8F%D0%A1%D0%83%D0%A1%E2%80%9A%D0%A1%D0%82%D0%A0%C2%B5%D0%A0%C2%B1%D0%A0%D1%91%D0%A0%D0%85%D0%A1%E2%80%A1%D0%A0%C2%B5%D0%A1%E2%80%9A%D0%A0%C2%B0%D0%A1%E2%80%9A%D0%A0%C2%B0
  В ДА-Търговище, където се съхраняват архивите на общ. Добротица, в чийто състав влиза и с. Ястребино, не са предадени архивите, в които са вписани ежедневни събития, кореспонденции и пр. до 17.IX.1944 г.

  Без писмена заповед от МВР не се задържат хора, не се убиват, не се прави блокада, не се опожаряват къщи и плевни. За Ястребино такива заповеди няма. Полицейските архиви са прочистени, няма архив, от който да се види кой и кога е извършил злодеянието. В периодичния печат, както и в местни Омуртагски, Габровски, Поповски и Варненски вестници не са публикувани сведения за блокада и убийства в Ястребино. Знае се, че шумкарите са се трепали един друг и са приписвали убийствата на властта, опожарявали са къщи и плевни.

  В ДВИА – В. Търново няма сведения за действията на войската при разгрома на Омуртагския партизански отряд и убийства на деца и възрастни ятаци от с. Ястребино, общ. Попово през декември 1943 г. ДВИА – В. Търново, 19.06.2019 г. /Виж приложението./

  След 9-ти на населението е забранено да говори за убийствата в Ястребино. Архивите на църквата са унищожени.

  Във Варненска област, както и на други места се организират траурни шествия – митинги при погребения на убити шумкари, отразени във варненския в-к „Народно дело”. На някои от тях присъства и партизанинът Рангел Калайджийски от Ястребино, вече зам. началник на Окол. упр. на МВР-Омуртаг. Държат се речи. За убийствата в Ястребино – нито дума, там не се организира траурно погребение, на което биха присъствали живи свидетели и биха говорили за злодеянието.

  Гласност на трагедията се дава при провеждане на монтирания „народен съд”. Военачалниците свидетелстват, че главното командване им дало списъци с имена на ОСЪДЕНИ /от военно-полеви съд въз основа на ЗЗД/. В тях не е имало имена на деца, разбира се, а за възрастните ятаци от Ястребино /писмено/ било наредено да бъдат разпитани и освободени.

 2. https://faktor.bg/bg/articles/ot-db-izpratiha-intelektualets-v-btv-koyto-ne-e-chel-programata-na-koalitsiyata

  Искам да се извиня предварително, уважаеми г-н Инджев, че цитирам споменавания вече “Фактор”, но ето как тенденциозно, заядливо и полупримитивно споменатите “десни” информират за представянето по национална медия на един кандидат от листата на ДБ от гражданската квота!

  Не, това не е Блиц.RU, не е Дир.RU…това са “десните” “демократи” от “Фактор”!

  Спирам дотук! Ощв веднъж моля за извинение, но едва се побирам в кожата си!

  Абе, Тъ***и от ФАКТОР, що примерно не попитате ДОНОСНИКА АГЕНТ ИВАН КАРАКАЧАН КОГА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД ШПИОНСКАТА АФЕРА?
  Всичките НИЩОЖЕСТВА СА МУ ДИРЕКТНО ПОДЧИНЕНИ В МО, НА НЕГО, даже ги е награждавал лично с ордени!
  ЩО НЕ ГО ПОПИТАТЕ В ЕДНА СТАТИЯ, ПРИМЕРНО?
  ИЛИ ОТГОРЕ (ОТ ДЕСЕ) НЕ ДАВАТ?

 3. Г-н главен прокурор, защо съм обвиняем?
  Николай Ненчев
  Защо ме държите подсъдим вече повече от пет години, за това че съм “накърнил” интересите на руската компания РСК – МИГ, която не изпълнява ангажиментите си към българската държава?
  Г-н Гешев, твърдите, че: „Разследването е от особено значение за сигурността на България, ЕС, НАТО и САЩ. И че няма друг такъв случай след 1944 г.“ Сигурно е така, но бих искал да Ви попитам:

  Информацията за този пореден, грандиозен шпионски скандал от нашите служби ли е придобита, или е подадена от чужди, партньорски служби и Вие сте били принудени да действате под натиск?
  Какво се случи с другите разкрития за шпионаж в полза на Русия, които публично обявихте? Има ли подведени български граждани и служители на МО под отговорност? Има ли осъдени?
  Президентът Румен Радев, замесен ли е под някаква форма в този или други шпионски скандали и дали се е поставил в услуга на чужда държава?
  Ако сте искрен в днешните си тези, защо продължавате на думи да сте загрижен за националната ни сигурност, за сигурността на НАТО и ЕС, а продължавате да ме ОБВИНЯВАТЕ и държите подсъдим вече повече от пет години, за това че съм „накърнил“ интересите на руската компания РСК – МИГ, която не изпълнява ангажиментите си към българската държава?
  https://priorities.bg/g-n-glaven-prokuror-zashto-sam-obvinjaem/

 4. На базата на лични наблюдения констатирам, че има представители на някои фамилии като Табаков, Шарков, ИнджОв, Караджов, Стоянович, Апостолов, Карастоянов, Заимов, Петрони, богоявленски разни и т.н., които НЯКОЙ непрекъснато лансира за участие във властта у нас, въпреки че повечето са толкова посредствени, че за нищо не стават. По произход и убеждения са все русофили. (Не че не може сред тях да има и изключения!)

  А въпросът, с който завършва информацията на “Фактор” за кандидата на ДБ от гражданската квота
  защо Христо Иванов предпочита да лансира хора, които не са чели програмата на коалицията, вместо да изведе на преден план доказани експерти и авторитети като Мартин Димитров и Петър Славов за мен е напълно уместен. И аз това питам?

 5. Чест и почитания за господата Мартин Димитров и Петър Славов – силни, компетентни, непримирими личности и кандидатури в 24-ти Софийски МИР и 25-ти Софийски МИР (съответно), добре познати на широката публика..
  Няма лошо да се даде време за медийна изява (в рамките на 5-6 минути…) и на човек, който не е добре познат и не е медийно отразяван досега, аз лично го чух и видях за първи път. (за г-н Николай Табаков говоря)
  А още повече, кандидатирал се за водач в региона на двете “столици на мутрите”!
  Опитвам се да дам отговор на уважавания sms по темата.
  Дано го приемете.

  А относно Фактор, личното ми мнение е че при представянето на кандидатите на Демократична България би следвало да спазват поне едно неутрално отношение към тях (много би ми се искало то да бъде положително и поощрително, но вече ми е напълно ясно, че това няма как да стане и искам “твърде много” от тях…)

 6. @Българин

  Нормално е партиите да се опитват да представят повече от кандидатите си. Но в интерес на ефективността от представянето би било по-полезно някои от тях да бъдат представяни на местно ниво, където са избирателите им, а по медиите с нацинално значение и покритие да се наблегне на онези кандидати, лицата на кампанията, които с експертизата си биха повишили доверието на обществото и биха привлекли повече гласове за партията като цяло. Гледах интервюто на Дремджиев с Мартин Димитров по ТВ1 (или ТВ+) и колкото по-цялостно представяше визията си и даваше решения как може да изплува България от московското блато, разбирах (и си го пожелах) той да бъде следващият ни премиер, един компетентен, отговорен и решителен в действията си българин. Сигурно и много други зрители на предаването са стигнали до този извод!

  Вчера по ТВ Европа, “Свободна зона”, бяха поканили за коментар уж “независим” политолог, Мартин Табаков, а пък вечерта по БНТ в “Референдум” някакакъв Николай Табаков от “Мутри вън!” безсрамно се опита да омаловажи значението на шпионския скандал и да оневини матушката . Все метастази на едно и също разширено фамилно русофилско котило! То да беше само това котило, ще го преживеем някак, ама те са много! Стигат за цял Каталог на продажността!

 7. @sms

  https://offnews.bg/izbori/skandal-v-referendum-mangarov-ne-shte-maski-i-dezinfektanti-748430.html

  Мисля, че грешите, sms.
  Участникът в “Референдум” по БНТ вчера вечерта от “Изправи се! Мутри вън!” се казва Георги Табаков, 52 годишен предприемач.
  Ей сега пак го прегледах “по диагонал” предаването, не забелязах някъде да оневинява матушката им…
  Запомних позицията му твърдо ПРОТИВ АЕЦ БеляНЕ (нарече проекта ПЪЛЕН ПРОВАЛ!), нямаше конфронтационни нотки спрямо участника на Демократична България и се изказа благосклонно за бъдещо сътрудничество.
  За “Свободна зона” с Мартин Табаков хич не се и напрягах да го търся и гледам.
  Запомнил съм цитирания господин като някакъв виден консерЪватор, редовно подвизаващ се по Харизановата ТВ Эвропа, участващ в някакви скучни, монотонни, еднообразни, безкрайно сиви предавания, с редовни участници, без наличие на поканен човек с поне капчица различно от тяхното мнение.
  А Николай Табаков, кандидатът водач на листата на Демократична България в Кюстендил, е съвсем трети човек.
  ————-
  Не знам имат ли изобщо някаква родствена връзка помежду си тримата, или е просто съвпадение на фамилиите.

  Бъдете здрав, sms!

  Поздрави

 8. @ Българин

  Да, знам, че двамата Табакови са различни лица, гледах интервютата и с двамата, но в бързането Георги Табаков е “станал” Николай Табаков или Мартин Табаков.
  Но не Ви ли се струва, че в това политическо, предизборно време, когато нищо случайно не може да се “промъкне” в “независимите” ни медии, прекалено често се споменават и показват представители с тази фамилия?

  В линка към предаването “Референдум”

  https://www.youtube.com/watch?v=B2Pngxu0Q4A

  мин 38:26 ето как Г.Табаков отговаря на въпроса на водещата какво мисли за шпионския скандал: “т.н. шпионски скандал е част от целенасочена манипулация за насаждане на страх ( от руснаците) преди изборите у нас. Чух слухове, че шпионите (руските) са дошли у нас, за да откраднат прословутия успешен български модел за справяне с кризата.” ??!
  Антоанета Цонева, ДБ, с очаквано отговорно отношение към темата, говори за опасното за националната ни сигурност руско влияние в енергетиката и за пробитите ни служби.
  Дори Мангъров, от АБВ (!), който наблегна ,че не е експерт по темата, се отнесе по-сериозно към въпроса и каза, че сигурно има истина в изнесените данни, не са “кьорфишеци” и че България трябва да изпълнява задълженията си като съюзник.
  Табаков говори по другите теми адекватно, но относно шпионския скандал се опита да омаловажи и замаже “гафът” с руските разведки. Точно това беше лъжичката “катран” в меда, отровата, която впръсква “змията”, за да да упои защитните рефлекси на жертвата си (в случая тревогата на българските зрители, че България е разграден двор).

  Иначе гледните ни точки са почти идентични. Много често, когато влизам във форума, за да постна линк към материал, който ме е впечатлил и мисля, че ще бъде полезен, виждам, че Вие вече сте го постнали! 🙂

 9. @sms

  Благодаря много за точната препратка, явно първият път (признавам!) съм пропуснал точно тези десетина-петнадесет секунди.
  Категорично не съм съгласен с изказаното от Г. Табаков мнение по отношения шпионския скандал, и подкрепям Вашето мнение!

  Съгласен съм, че нищо случайно няма в това предизборно време с появата на лица в медийно гледано време, но смея да отбележа, че на г-н Николай Табаков (кандидатът на ДБ) му е за първи път, и (по мое скромно мнение), едва ли ще повтори до края на кампанията!
  Относно М. Табаков, той и отпреди си е абониран като “постоянно присъствие” по Харизановата ТВ Эвропа, така че едва ли ще се промени това.
  Относно Г. Табаков нямам абсолютно никакви наблюдения досега, а не мога да се наема и да прогнозирам колко често и дали ще се появява в големите медии в близките десетина дни…

  Надявам се, че уточнихме позициите 🙂

  (handshake) 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.