Посланик Митрофанова се възмути, че България смята руския шпионаж за незаконен


 

 

 

Още в първата си среща с новия посланик на Русия в София даде доказателства за своята лоялност към Кремъл, преглъщайки обидните намеци на Москва за България като изпълнител на нечии чужди интереси.

 

Посланик Еленора Митрофанова беше цитирана часове по-рано в български и руски медии да призовава България да прекрати “шпионското шоу”.https://www.gazeta.ru/politics/2021/03/23_a_13522766.shtml

Интересн е констатацията за “шоуто”, която е на ръба на истината. Защото българските власти създадоха с бездействието си не само дългогодишен комфорт за руския шпионаж в България ( и в региона, превръщайки София в ръководен център на руския шпионаж на Балканите), но и сега, когато се опитват да компенсират с ударни акции, дават поводи на Русия и нейния посланик в София да намекват колко изкуствено изглежда това старание след толкова дълго бездействие. 

Митрофанова отново оневинява управляващите у нас за тяхната бутафорна “русофобия”, нищо че я нарича в същото време “истерична”. Постига това внушение като говори за “някой, комуто развитието на отношенията ( между България и Русия) му е приседнало”. С други думи тя повтаря тезата на своя предшественик Анатолий Макаров, който в новогодишното си обръщение към българите отбеляза колко прекрасно си сътрудничат двете страни без да обели дума за взаимното прогонване на дипломати. А хубавото от кремълска гледна точка, което очевидно натежава многократно над някакво си “шпионско шоу”, е в обслужването на руския газов проект на българска територия и с български пари.

Намеците на руските посланици, че някой външен ( спрямо нашата “вековна дружба”) злодей създава неприятности на традиционното българско русофилство няма да спрат, докато Борисов не се засегне на чест и не поеме отговорността за автентичната българска воля в рамките на неговото “шпионско шоу”. Отказвайки да направи това, Борисов приема за вярно, че той е невинна спрямо Кремъл пионка в чужди ръце и ако зависеше от него, не би помрачавал десетилетното безнаказано вихрине на руския шпионаж в България. 

Настойчиво повтаряната от Митрофанова теза, че Русия не върши нищо незаконно СРЕЩУ България вероятно отразява истината, каквато я виждат от Москва. Тя не лъже. Възмущава се искрено, че се появяват някакви спънки в традиционното й разпореждане с българската плячка. Вярва искрено, че да се шпионира връзката на страната ни с НАТО не е незаконно и дори е в интерес на нейната си България, а от гледна точка на българската пета колона на Москва е дори патриотично дело, заслужаващо адмирации. 

Но вместо да отговори подобаващо на претенцията си да бъде автентичен лидер на евроатлантическа България, Борисов отново избра да се умилква на Русия. Как иначе изглежда в такъв момент срещата му в собствения кабинет с посланик Митрофанова! Вместо да заяви, че защитава националния интерес и не позволява достойнството на България като самостоятелна държава да бъде поставяно под съмнение, той спешно прие руското началство като форма на извинение за причинените неудобства на руския шпионаж в България, ръкувайки се с Митрофанова демонстративно пред камерите днес.

https://offnews.bg/obshtestvo/v-duh-na-dobronamerenost-i-pragmatichnost-borisov-se-sreshtna-s-748366.html

21 мнения за “Посланик Митрофанова се възмути, че България смята руския шпионаж за незаконен”

 1. На 26-ти март (петък) т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. Трябва да има избори пез три дена и пак няма да стигнат да изхванат и половината!

 3. Сега, пиша го напълно сериозно.
  БУЦИ не се ли вземе у ръце и някой от антуража най-сетне с думи прости му обясни, че съгласно руската военно-политическа доктрина България е ВРАГ на матушката утре ще МУ краднат И Жипката. Не съм ни най-малко голословен. Зам.кмета на Страсбург е изгорял с колелото си бастисано от шофьора на руския консул там. И далеч не е само той. Ватникът е откраднал около 300 колела на обща стойност има-няма 100 000 евро. И после, какъв “хитрец” само ги е предлагал в специализирани сайтове-он лайн продажби. Така са го и пипнали.
  Докато на ръководните тикви у нас не им уврат главите, че си имат работи с бандити от всякакъв калибър по вертикала от най-горе, Байдън за пут,ин: “Убиец” и до най-долу, цитирания водач на МПС-то на КОЙто трябва в една от общо европейските столици, никакъв алъш-вериш с тази сган.

 4. Констатирах, че всички медии публикуват ЕДНА и съща протоколна снимка от срещата на Борисов с посоль товарищ Мутрофанова, след разпореждането й “да спрем с това шпионско шоу”. На снимката за медиите той гледа строго и справедливо. Но мога да си представя стриптийз танца около пилона дружбата ИЗВЪН прокола! Но не знам дали въображението ми е достатъчно развито, за да си го представя в детайли това унизително за България и българите “шоу” !

 5. Тя не лъже.
  Възмущава се искрено.

  Бой по морду!

 6. Руснаците винаги са смятали България за тяхна “законна военна плячка” след ВСВ.
  Същото е било и след т.нар. “освобождение”, добре че е имало “луди глави” – по думите на Захари Стоянов, които са извадили България от ноктите на руския, двуглав, имперски орел.

 7. Нека видим.
  След изгонването на няколко дипломати, а също и разкриването на мрежа за шпионаж в такъв кратък отрязък от време, би следвало да има извикване на руския посланик, връчване на нота, изобщо някакви други дипломатически мерки.

 8. Насред водопадите от лъжи, които се леят от устата на падишаха, тук-там се намира и по някоя капка истина. “Да не дразним Путин” е не просто негово откровение, а девизът на трите му премиерски мандата. Време е поста му да заеме политик с характер, защото Борисов е един бездарен палячо без наченки на характер. Какъвто премиерът, такава държавата.

 9. Ако стъпим на якия “ленински” постулат – търсете кой има интерес зад всяко привидно необяснимо при разследване действие – стигаме до заключението, че самият Тулуп Войвода би трябвало да е резидент на сериозна руска шпионска група. И неговото досие е “Горе”.
  Като разширим обхвата на необяснимите ходове на управляващите, представляващите, отговорните, контролиращите, разследващите, преследващите, залавящите и обясняващите необяснимите ходове в държавата ни, и проследим “по ленински” в чий интерес е крайния резултат от привидно хаотичните ходове, стигаме до Русия. Т.е. цялата каша в поведението на българския държавно-политически и културно-информационен “елит” се бърка, вари, сервира и лапа В Интерес На Русия.
  С две думи, шпионо-диверсионната резидентура на Русия в България е стройна плитка от привидно хаотично преплетени черва, която започва от пРезидентъ и завършва до ануса, в случая резидент Илиев, о.з. пк Петров и сие.
  Та тия от “органите”, подредени по-горе, които, с малко боцкане от партньорските служби, са разплели възелче като малък хемороид наречен помпозно “Кембриджка четворка” в същност само са избърсали задника на туловището от руски черва по върховете на държавата ни.
  А, това че ББ е изиграл танго с Митрофанова пред камерите,
  и частушка след камерите си в пълно съответствие със задачите поставени му “от Горе”, като ръководител на ключова резидентура. Митрофанова здесь непричем. Колкото до Главатъ на червата – пРезидентъ – той мълчи, защото трябва да мълчи.
  Нали те чували определението за шумно изпускане на газове от ануса? – Зов на ла..ното за свобода.

 10. Хора,

  Не се е@авайте с другарката Елеонора Валентинова.

  Тя е чистокръвна кобила от КГБ порода до девето коляно.

  Пратили са я тука да размаха нагайката и да ни натрие носовете.

  Дошла е да замени другаря Макаров, който е дърт алкохолик и не върши работа.

  Преди да ни ощастливи с присъствието си въпросната кака се е подготвила добре.

  Не я подценявайте другарката Митрофанова.

  И тя е от спец-службите.

  Откатко е дошла у нас, под нейно ръководство тече операция “Шменти Капели”.

  Сериозна спец-операция съгласувана между 3 (три) спец-служби.

  Целта на операцията е да разбуни духовете и да подкрепи другаря Борисов.

  Предизборно.

  Както скрито, така и явно.

  Той (другаря Борисов) има нужда от (СЪВЕТСКА) подкрепа за да продължи да управлява.

  Понеже е удобен.

  Не че другите в парламента са стока, но той (другаря Борисов) има кур(аж).

  Съвестно и безропотно до ден днешен той управлява ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ на другаря Путин.

  Последно време обаче той (другаря Борисов) нещо забуксува.

  Джипката попадна в дупка.

  Сега пращат багер да го извади.

  Зашото той (другаря Борисов) е човека.

  Удобният човек.

  Достоен наследник на другаря Живков.

 11. Към Georgi Nikolov ( и не само):

  Делото се отлага за 26 април в същия час. Това ми съобщи моята адвокатка днес. Информирана е от съда, но не и за причината за отлагането.

 12. Руски агент №2 /след Доган/ Борисов е порицан за лов на руски агенти – ЦИРК! Колко се е объркал банкянския цървул, въобразявайки си, че може безнаказано да прегръща щатската посланничка, а да се държи почтително с руската му “братушка” – независимо дали го е гнус, или го е страх!

 13. А може би товарищ Мутрофанова е изкомандвала Борисов да я покани в МС, за да му даде инструкции за какво да внимава, какво да иска или подписва България на утрешната среща в Брюксел на външните министри на страните от НАТО, защото на тази среща ще се обсъждат нови мерки и санкции срещу агресивната политика на Русия и Китай.

 14. Василий Ключевски-академик в Руската императорска академия на науките (1841-1911) „Руската държава се държи като цигански катун, на който му е по-лесно да се премести на друго по-чисто място, вместо да почисти своето“.

 15. Не мога да намеря номера на Мартин Димитров, за да гласувам преференциално за него. Бих бил много благодарен, ато някой ме информира. Благодаря предварително!

 16. До г-н Тодоров

  https://demokrati.bg/parlamentarni-izbori-2021/kandidati/

  24 МИР

  Район Възраждане, Район Искър, Район Кремиковци, Район Оборище, Район Подуяне, Район Сердика, Район Слатина, Район Средец

  101. Владислав Панчев Панев
  102. Цецка Георгиева Бачкова
  103. Ивайло Николаев Мирчев
  104. Стефан Любомиров Тафров
  105. Мартин Димитров Димитров
  …………………………………………

 17. @ Тодор Тодоров
  Както се казва в една култова реклама: За тебе е!

  ttps://www.facebook.com/martin.dimitrov.75054

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.