Мера спроред мутра

 

 

 

 

 

Борисов си проси западна подкрепа чрез шпионския скандал с Русия и иска да накара българите да си мислят, че е успял да я получи. Дали успява в опита си за поредна злоупотреба с чужд авторитет ?

Срещу руската намеса в България се изказаха вече във Вашингтон, Лондон, Берлин, Брюксел, в централата на НАТО чрез самия Столтенберг, както и министри от Румъния, Полша, Латвия – вероятно и други . Впечатляващо е, но не и като аплодисменти за Борисов, с чиято решаваща (не)намеса страната ни е превърната в развъдник за руския шпионаж. 

С фалшивата новина с давност от две години за превръщане на България в газов хъб дребосъкът спрямо горната компания Бойко нямаше как да заблуди големите играчи в в световния бизнес, нито пък съответните правителствата клъвнаха на голословната му димка със шпионския скандал, пусната за прикриване на сговора му с Путин за неговия руски “Турски поток”. 

Междувременно Борисов превърна успешно България в хъб за разпределяне на руски агенти с или без дипломатически имунитет в региона и в Европа. Сега, в критичен за него предизборен момент, ББ “залови” шепа нашенци без дипломатическо прикритие. Някак си е по-безболезнено за преглъщане от Москва като проява на неподчинение от страна на София.

В цялата палитра на изявленията на съюзниците не можете да откриете така желания от ББ елемент на лична подкрепа за неговите фатално закъснели действия. Всички съюзници вкупом изразяват възмущение от руското проникване у нас, но не и възхищение от предизборната акция на покровителя на шпионския руски хъб на Балканите. 

Не са толкова прости на Запад, колкото простите, на които той разчита в България с мълчаливата благословия на Изтока. С реакциите си западняците “побутват” Борисов в “правилната посока”.  Това в прав текст беше написал като необходимост посланикът на САЩ Джон Байърли в онзи свой доклад от София за Държавния департамент, в който с точен компас определя, че “душата” на Борисов се намира в Русия.

Обстоятелството, че Западът използва възможността да препотвърди позицията си срещу своеволията на Москва, не му пречи да отчита “за баланс”, че “балансьорът” Борисов от години поставя на една плоскост отношенията си с Русия с тежестта на отношенията със съюзниците ни.Правел го “за баланс”, както сам се хвали с приравняването на главния противник на НАТО към спонсорите на България.

Хитрецът от Банкя се реши на отчаяния ход с хиперболизираната от неговите клакьори тук акция срещу руските шпиони, за да употреби предизборно очакваните сигнали за солидарност от страна на онези в чужбина, които няма как иначе да впрегне на своя страна. Само че на тези сигнали кълват предимно платените му говорители на шумния пропаганден фронт, включително и замаскираните като “независими”.

Ако за българските скептици, каквито по правило са избирателите у нас, имаха водещо значение потупванията по рамото от чужбина,  шефът на русофилите Николай Малинов, награден от Путин за старанието на русофилския фронт у нас, трябваше отдавна да е признат за вожд на квалифицираното мнозинство от предполагаемите пълчища русофили в България. Вместо това радарът на предизборната социология не лови “възрожденската” му партия.

По същата логика прозападните български политици не трябваше никога да губят избори от БСП през 90-те години, когато имаха безрезервната подкрепа на Запада.

Има и друго, което изкривява сметките на Борисов. Той не може да пресметне колко печели от загубата на позиции пред споменатите русофили сред избирателите, домогвайки се пълзешком и със синята каска с надпис СДС до окопа на “русофобията”. 

Руската му рулетка може да се окаже и руска мина, по израза на Лютви Местан, когото прогониха от върха на ДПС заради  проява на “русофобия” ( в очите на Доган и невидимите му кремълски кукловоди, които поне в това отношение го разкриха що за сапьор на руското влияние е у нас). Защото колкото и да му се умиляват на умилкването, от Кремъл никога не забравят проявите на непослушание на онези, които е нахранил. 

Злопаметността на Москва и специално на Путин е пословична, както знаем от преследването на провинили се пред самодържеца бегълци от Русия. Ще си проличи доколко сегашната “русофобия” на Борисов е била автентична, а не е била договорена тактика за заблуда на избирателите у нас, от отношението на Москва от него, когато падне от власт и стане непотребен за нея.

Парадоксалното е, че, от една страна, самият Борисов отлично знае водещото значение на действията си по подкупване на населението с раздаване на порции от държавния бюджет. Щедро тупа този брашнян чувал, но явно не вярва много да е запленил байганьовците, които никак не са малко. На щедрите му почерпки с чуждата пита всеки нашенски Бай Ганьо казва за пред дарителя “аферим”, но зад гърба му вика като Алековия герой “имАл бол пари, дал”.

Точно Бай Борисов ли не разбира от собствен опит сценката, в която Бай Ганьо се ослушва спътниците му да му купят билет за трена към Европа, на което той реагира с прословутото “имАли бол пари, дали”!

На този трен и с европейски пари Бай Борисов се вози гратис вече повече от 10 години. И понеже твърде много нашенци разбраха що за гратисчия е, сега той се опитва да впрегне в предизборната си талига чужди авторитети, с някои от които се гаври в оня неприличен по своето съдържание аудиозапис с неговия глас, хвалейки се какви будали са европейските му колеги и как се прави на луд пред тях докато всъщност ги е на…л “ с 200”.  

Иде време за разплата. Мера според мутра.

13 мнения за “Мера спроред мутра”

 1. МЪЛНИЯ!
  ОТБОЙ!

  Иво Инджев
  23.03.2021 в 21:00
  Към Georgi Nikolov ( и не само):

  Делото се отлага за 26 април в същия час. Това ми съобщи моята адвокатка днес. Информирана е от съда, но не и за причината за отлагането.

 2. Крадеца вика: “Дръжте крадеца”, или най-голямия руски агент (след Доган) ловял бил руски агенти! Кой ще му се върже?

 3. Не трябва да забравяме, че освен бокоТИКВАТА “шпионският” скандал обслужва и генералният прокурорин”-геЙшев, НАЛИ!
  Защото Лаура Кьовеши върна ВСИЧКИТЕ кандидати за европрокурори, които предложи геЙшев, НАЛИ!
  Така че и бокоТИКВАТА и геЙшев симулират дейност пред НАТО и ЕС, но едва ли някой в Брюксел и Вашингтон ще се хване на примитивните им опити за заблуда на нашите съюзници, НАЛИ!
  Също така банкянската МУТРА се опитва да избегне отговорността за най-смъртносната вълна на китайският вирус, до сега. Това е лично негова вина и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу всички българи, което ще доведе до още много жертви на китайският вирус, НАЛИ!
  Но освен бокоТИКВАТА отговорност за това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ носи и неговия здравен министър- КАЛИНКАТА ангелов, НАЛИ!
  ДОЛУ путлеристкият васал бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ МАСОВИЯТ УБИЕЦ и ПСИХОПАТ бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ ПОРЦИОНният крадец!
  НЕзабавна ОСТАВКА на престъпната КАЛИНКА ангелов!
  -ВЪН!
  -МАРШ!
  ОСТАВКА!

 4. ЕНП-то изхвърли орбановата фирма Фидес от редиците си и бацката се насра. Ако знаят в ЕНП-то… Те знаят, де… Ама ако спрат да се правят, че не знаят… Това му е на бацката болката. Затова маже дебело с баданарката на Запад, докато служи преклонно на Изток.
  Но то си е нормално по нашите земи извечни и мъдри, благочестиви и православни от както свят светува и поне една седмица преди това. Да не се мине. Да не го фанат. Това е цялата политическа програма на бацката, каквато щеше да бъде и на поне 80% от останалите баш мъжкари и истински българи юнаци на мама, заобиколени от глупави женички на средна възраст, за които най-съкровената мечта е била да станат шеф на столова, а сега са министърки на най-различни министерства, прокурорски говорителки, а дори и севди от джипки. Еееехх…

 5. Като на свинче звънче
  Забелязах в репортажите от последното заседание на 44-то НС в бившия партиен дом, че прословутият “ретро” звънец от класичската стара сграда на НС е пренесен в сегашната пленарна зала. Сигурно управляващите смятат, че така внасят някаква институционална “приемственост”. Но не само звънецът е в дисонанс с посредствената уж “модерна” технологична обстановка , а и днешното депутатско присъствие. Защото какво общо имат днешните посредствени, неграмотни интересчии и продажни слуги на чужди интереси с респектиращите с ерудицията и родолюбието си народни избранници като Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Никола Петков и т.н., които са влизали в Народното събрание преди 9-ти септември 1944 г., за да работят всеотдайно и саможертвено за народа си ? !
  Добре стана, че днешните депутати напуснаха историческата сграда на НС, паметник на българския парламентаризъм, но мястото на оригиналния звънец, станал свидетел на съдбоносни за България решения и събития, НЕ е в залата на бившия партиен дом, а в историческата сграда на Българското народно събрание.
  ( В новата пленарна зала може да си монтират един електрически пластмасов звънец с бутон.)

  https://www.economic.bg/web/files/articles/120276/narrow_image/thumb_834x469_nova-parlamentarna-zala-snkrsvrakov-6.JPG

 6. От лесния за разбиране от разбирачите “body language” на “разбивачите” на руски шпионски мрежи в България, бързо се прочете ясно, че пушилката с “Кембриджката четворка” е или скалъпен по обичайния за нашите троянски коняри отстрел “с един куршум няколко заека” или е лов на завързан им от натовските ни партньори елен, с трофея от който баш ловджията да се накичи с липсващите му рога срещу руската мечка.
  А руската мечка в пола и дипломатически пагони му отиде на крака за да го похвали за майсторлъка с който премята тъпите западняци.
  Жалка русофилска постановка…Жална им майка на неуките българи. И копейка няма да видят от милиардите на ЕС, защото копейкаджиите отдавна са ги прередили на опашката в дълга индианска нишка.

 7. Борисов си изпусна душата, като замаскира характерния звук на тази физиологична проява със звучно огласяване на шпионския сандал. На звук го докара, но на миризма – не.

 8. По повод на появилите се твърдения, че шпионите не са изнесли кой знае каква информация, на мен ми се струва, че днес агентурният шпионаж до голяма степен съществува гавно за благото на участниците – централи и шпиони, които оправдават средствата. Почти съм сигурен, че повече информация за техническите данни на F 16 може да се намери на сайта на производителя, отколкото в канцелариите на МО.
  Колега, учасвал в разработването на български БТР преди 10.10.89 разказва, как му осигурили достъп до секретна информация за западна бронирана машина, добита от нашето разузнаване. След като се подписал на не знам си колко места, му донесли папка с ксерокопия от страниците на техническо списание, намиращо се в лонданска библиотека.
  Така че основната щета е резилът, че има такива подажници в министерството на Шкембе-войвода….но той не е по голям от този (резил), че точно този (шкембю) ни е министър на отбраната…

 9. Ексшефът на “Военна полиция”, “изпуснала” руския шпионин Иван Илиев, е новото ни военно аташе в Москва бригаден генерал Борислав Сертов 🙂

  ( назначили вълка да пази “овцете” на националната ни сигурност!)

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9646302

 10. Имаше и един Петко Сертов,от един дол ли са.?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.