В условията на информационен вакуум за истинската Русия, съпротива срещу нейното влияние у нас е превърната в дело на отделни индивиди

Голямо самодоволство изригна у нас сред властта и нейната т.н. опозиция по повод факта, че за пръв път от 2009 година 44-тото Народно събрание си е изкарало целия мандат. Какъв успех на статуквото и на имитацията на парламентаризъм!

Едните се радват, че протестите срещу тях не са им съкратили управлението, а другите- че са са поживяли добре на завет в ролята на опозиция.

А трябваше вкупом да се срамуват от своето единодушие срещу главния приоритет за всяка държава: националната сигурност, пробита от руското влияние с дружните усилия на властта и “опозицията”, която завижда на управляващите за първенството им в ухажването на държавата, определяна от НАТО като основен противник.

Избиратели в България имат право да знаят на каква държава се кланя управленско-опозиционният екип от върха на завладяната от него държава, чието ръководство отново се канят да си поделят по същия начин.

Не мога да запълня липсата на такава полезна за изтрезняването на нацията информация, но мога в сбит вид да предоставя малко данни в цифри и картинки за улеснение на онези, които биха си направили труда да се запознаят с този текст.  

ЕТО КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДНЕС ДЪРЖАВАТА, НА КОЯТО СЕ КЛАНЯТ РУСОФИЛСТВАЩИТЕ БЪЛГАРИ

И която е настроила целия свят срещу себе си, както илюстрира карикатурата.

 

 

 

 

 

 Част от световния БВП

САЩ: 24.4%

ЕС: 17.8%

Китай: 16.4%

Русия: 1.9%

Част от световния износ:

ЕС: 31.0%

Китай: 10.7%

САЩ: 10.1%

Русия: 1.9%

Част от световното население

Китай: 18.2%

ЕС: 5.8%

САЩ: 4.3%

Русия: 1.9%

Истината се познава в сравнението, нали.

От 2012 година износът на Русия е спаднал от 525 млрд $ до 336 млрд $!

 Полша, която е 55 пъти по-малка от РФ, изнася 250 млрд $ за година. При това изнася предимно произведения на леката и тежката промишленост, а не суровини, от чийто експорт оцелява финансово Русия, за да захранва милитаристичната си мегаломания.

Като става дума за Полша, буквално гладуваща в края на комунистическото й управление, забогателите от цялостното й забогатяване в рамките на ЕС 100 милиардери имат днес заедно 38 млрд $., а най-богатият от тях Соколов разполага с 2.9 млрд $

Състоянието на най-богатите руснаци сред масата мизерстващи руски граждани е общо  460 млрд $, а първенецът между тях за миналата година Потанин притежава 30 млрд $.

Ако Полша се вижда някому привилегирована европейска държава, давам друг пример.

Минималната заплата в Хондурас е 21 400 рубли. Минималната заплата в Русия е почти два пъти по-малка – 12 792 рубли. Въпреки огромните руски запаси от нефт, газ, елмази, злато, платина, паладий, алуминий, никел, титан… 

 От 2014 година потребителската кошница в Русия е поскъпнала със  75% . Ето още малко “цъфтеж” в резултат на “кримската пролет” в Русия.

Преките чужди инвестиции в Русия през 2013 г. са били 70 млрд. долара. Само за година след окупацията на Крим спадат на 7 млрд. 

През 2013 г. средният курс на долара към рублата е бил 31 рубли. През 2015 скача на 61. 

Туристическият поток от Русия намалява рязко много преди пандемията. През 2013 год е бил 1,8 млн., а през 2015 – 0,8 млн.

Прословутото Путинско руско “вдигане на крака” доведе до това, че  хората не искат да работят в тази държава за 15-18 тыс рубли ($200-$240).

За справка ( не в сравнение с “гнилия Запад” спрямо който икономическите показатели на Русия са все така катастрофални от много десетилетия), а в някои африкански държави.

Средната заплата в

Алжир: $417

Ботсвана: $680

Кения – $480

Намибия: $519

Судан: $510

Екваториальная Гвинея: $805

Украина, в която се води война с намесата и по вина на Русия, тя е 450-500 долара. И в България отдавна е далеч по-висока от руските стойности.

Вече две бивши съветски републики бягат от “руския свят” чрез ограничаване на влиянието му чрез радикална езикова реформа. Първи Казахстан, а сега и Узбекистан се отказват от кирилицата.

В резултат на всичко това Русия се е превърнала в третия по големина донор на емигранти в света. По официални данни за миналата 2020 година в чужбина живеят 10, 8 млн. граждани, напуснали Русия. В периода на управлението на Путин такова решение са взели между 1,5 и 2 млн. граждани на РФ.

По този повод руският академик Василий Ключевски е заявил още за царска Русия, че -цитирам:

Руската държава се държи като “циганско племе”, за което е по-лесно да премине на нова територия,вместо да въведе ред на своята…

 

 

 

 

 

 

За сметка на това жителите на многомилионната столица Москва, които определят себе си като руснаци, са вече малцинство спрямо пришълците от азиатските република на бившия СССР и кавказкия регион.

Нещо подобно ли искат у нас състезаващите се кой да се подмаже повече на Русия?

И за да ядосам още повече путинистите, за които е нормално Путин да бъде превъзнасян, докато американският му колега Байдън заслужава само техните лични обиди колко е възрастен и немощен. Руски опозиционери разпространяват по този повод в социалните мрежи списък с путинисти на високи постове в Русия, които са по-възрастни от Байдън.

 

 

 

 

Иначе Байдън наистина държи рекорд по възрастов признак, защото е най-младият сенатор избиран някога в американската история, заел високия пост на 29 годишна възраст пред 1972 г., ветеран с огромен политически опит от половин век.

Ето ви две нагледни сравнения на личностно ниво между младия Джо и младия Владимир

Както и сравнение между семейния живот на американските президенти и на руския Путин:

12 мнения за “В условията на информационен вакуум за истинската Русия, съпротива срещу нейното влияние у нас е превърната в дело на отделни индивиди”

 1. Иво за да не “повтарям” , няма да давам оценка на поредния ти творчески бисер, само пожелавам: Бъди жив и здрав БУДИТЕЛЮ!!! Продължавай в същия дух. И се пази много! (ха не се повтаряй, де).

 2. Иво. следвайки откровението на Оня от сценаристите на учиндолския клоун:”Всички започват деня с блога на Иво”, ерго, теб те четат и много предрешени кат русофили фенове на кремълският гном. Размаза ги! И “отнийде взора надежда не види“. Само за протокола да съобщя, че единствения проспериращ отрасъл за м.г. в матушката е за… погребални услуги. 3,9% ръст!
  А навън, в самият Пиндостан срещу който винаги и особено сега най-паче след издадената от Байдън “присъда”, четете класика Иво Инджев, се бълват змии и гущери на мах, според собствено социологическо проучване на Станислв Кучер, ти да видиш, Буци не е сам, Мордор не го броят на жив. Ето и резултатите от анкетата. 12 от махалата на водещия, до един предпочитащи книгата пред игричките на смартфона, 8 не били чули нищичко за “скандальозната” квалификация, двама-да и още двама, руски американци, единият от тях, сефте се запознал с казуса. Колкото и да се прави на Нерон, не го огрява пут.ин. Янките се занимават в огромното си мнозинство с вътрешните си проблеми.
  Чуйте, само за тези на които уралският диалект на българския, туй по Павел Тинков, не е “противопоказен”.

 3. Впрочем, думите на Байдън за връзката с манията за руско величие и купоните е на път да се превърне в пророчество. Като начало със захарта и олиото.
  Естествено, започват едни “движения” по съветски. За начало обявиха пределни цени. След изчезването на двата продукта, следва нов “ход”, въвели са ЕКСПОРТНИ мита от 50% на тези продукти.

  Същевременно, Шойгу отмени заповедта да се разсекретяват архивите от ВСВ, т.е. те са пак засекретени.

 4. Кремъл доведе 500 000 руснаци в Крим, за да ерозира местното население, ще ги изгоним, когато си върнем територията
  Това е заявил вицепремиерът и министърът на временно окупираните територии на Украйна Алексей Резников.

  То и в България, по Българсктото черноморие, планините, минералните ни курорсти и най-живописните ни градове са се настанили около половин милион руснаци, обособени в цели селища, но рублофилската “българска” администрация прилага хитрата “хватка” да ги разделя (уж) по различни критерии, за да изглеждат не така застрашително многобройни пълчищата “с имперско мислене”, налазили сравнително малката България и така “жонглира” според случая с реалната бройка:
  временно пребиваващи със закупен имот у нас, постоянно пребиваващи с имот, които “уж” развивали някакъв “бизнес” и осигурявали минимум 10 работни места нас, руснаци с двойно гражданство, руснаци само с руско или само с българско гражданство ( малцинство) , руснаци (рускини) сключили брак с български граждани, предимно роми, деца, родени в България с родители руски граждани и руско гражданство, “гениите” на Кальфин получили “сини карти”, руски милинери- перачи, “инвестирали” 1 милион лева в българската икономика и т.н.
  Но тревожната разлика е тази, че украинците се съпротивляват на окупацията, а българските дебили се умиляват от руския етнически окупационен десант и се чудят как да им угодят на “братушките” до момента, в който те им откраднат бизнесите, земята, завземат първо местната власт, наложат руския като втори официален език и превърнат децата им в евтина туземна прислуга или ги принудят да емигрират от родината си , да скитат немили недраги по света, обезсмисляйки саможертвата и свещения завет на предците ни.

  “Русия е “довела” 500 хиляди руснаци в Крим, за да ерозира местното население. Украинският вицепремиер категорично е заявил , че украинските власти ще “ИЗГОНЯТ“ всички пришълци след завръщането на Крим в Украйна!
  Те не са граждани на Украйна, те са дошли доброволно или насила, но всъщност са съучастници в това престъпление, което се извършва от официална Русия, официалния Кремъл”.

  Наскоро президентът на Украйна Владимир Зеленски е одобрил и “Стратегията за деокупация и реинтеграция на Крим”. Той е определил набор от дипломатически, военни, икономически и други мерки, които ще бъдат насочени към връщане на контрола на Киев над полуострова.

  Браво на украинците!
  Срам и проклятие за страхливеца Борисов!

 5. @ Николай
  Кужугетович я свършил кат кучето на новата. Пълна каша. Дежа вю. Марк Солонин-Блеск, го излови по бели гащи. Повече, по-долу

 6. Разпространявайте тази статия на Иво сред всички. Бутайте я и в мордите на мутрите, на опростачените рублояди и неуки русофили. Преди изборите колкото може повече хора да прочетат към каква барака са ни закачили руските лакей тук.

 7. @SMS

  Така Украйна посреща своите герои….

  https://www.youtube.com/watch?v=UEpTkX62jrY

  Бі́ла Це́рква

  Командир на 72-ра бригада – генерал-майор Соколов Андрій Васильович (тогава – полковник)

  Слава Україні!

 8. Да добавя и аз едно сравнение, което намерих в мрежата.

  “За последние 100 лет в ходе шести деноминаций рубль подешевел в фантастические почти шестьдесят квадрильонов раз (ЭТО ЦИФРА С 15 НУЛЯМИ). Так что если в России и есть какая-то национальная традиция, то это, безусловно, падение рубля.”

  “$1 in 1920 is equivalent in purchasing power to about $13.15 today, an increase of $12.15 over 101 years.”
  С други думи, едно обезценяване от около 12 пъти.

  Звучи невероятно, нали?

  ПП. Всъщност, “сравнение” не е правилната дума, защото няка как да се сравняват несравними величини.

 9. Българин, Благодаря за клипа,
  В тази връзка, преди няколко седмици, четох мнение на руски експерт-националист, че според социологически проучвания в Украина 25% на мига са готови при призив на върховният главнокомандващ да тръгнат към Москва. Каквото и да им струва това. Както и ще да е формулирана заповедта.
  Неговата успоредица бе “сърцераздирателна”. У нас само диванни патриоти и 0 мераклии да “бастисат” Киев.
  Много мина, мъничко остана.

 10. @Българин
  Знам го този клип, потресаващ е! Търсих го снощи като илюстрация за поста си по темата за окупацията на украинския Крим, но не го намерих.
  Така че благодаря! Пак преди мен го открихте! 🙂

 11. Разгромяваща русофилите/путинофилите статия! Черешката на тортата в нея е заявеното от академик Ключевски за руската държава/империя- “тюрмата на народите”, но останало валидно и за последвалата я “империя на злото”, както и за днешната Русия на Путин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.