След Горан Благоев и Иван Анчев от “Републиканци за България” призова за премахване на МОЧА

След Горан Благоев, още един кандидат за депутат от “Републиканци за България”,призова за премахване на МОЧА от центъра на София. https://faktor.bg/bg/articles/izbori-2021-ivan-anchev-moskva-shte-preglatne-izgonvaneto-na-ruski-diplomati-ako-tova-shte-zakrepi-statukvoto-koeto-da-izgradi-turski-potok-prez-balgariya-s-pari-na-naroda

 

 

 

Интервюто на Иван Анчев е като резюме на десетки мои текстови и няколко книги.  Ще си спестя преразказа на онова, което стотици пъти съм призовавал вече десетки години. Ясно е, че съм се подписвал под всяка негова дума много отдавна.

Пожелавам му успех! 

 

21 мнения за “След Горан Благоев и Иван Анчев от “Републиканци за България” призова за премахване на МОЧА”

 1. Както писано в една книга: “Ледът се пука господа съдебни заседатели!”

 2. И аз пожелавам успех на всички разумни хора, кандидатирили се за 45-тия Парламент, осъзнаващи пагубната роля на Русия – вековен поробител и грабител на българския народ.
  Много руски мекерета /рубли и копейки/, повече от сто на брой, правиха приятелство в 44-то Народно събрание с нашите душмани. Това е срам и позор за целия български народ.

 3. Има още 2-3 дни до края на предизборната кампания, надявам се и Цветан Цветанов най-накрая да вземе публично да се обяви за премахването на МОЧА!
  Знам, че е трудно (предвид Биографията, ама ДАНО, дано, дано…)

 4. Най- после! Ледът се ПУКА, и то много видимо!!! Благодарение на къртовския труд на ИВО ИНДЖЕВ! Поклон!!! Долу русофилщината!!!

 5. към Българин:

  “надявам се и Цветан Цветанов най-накрая да вземе публично да се обяви за премахването на МОЧА!”

  Ако го направи, Вие ще му повярвата ли? Аз не!

 6. Към Тодор Тодоров:

  Цветанов може и да претърпи подобно развитие, но позицията му и тази на партията му едва ли ще имат значение в следващия парламент.
  По-скоро се чудя защо кандидати от партията със сигурни перспективи за присъствие в 45 Народно събрание, на която разчитаме да представя прозападните българи ( па макар и като малцинство), отново не застават зад обещанието за съпротива срещу съветското колониално наследство.

 7. @Тодор Тодоров

  Г-н Тодоров, хубав въпрос, благодаря Ви, че го задавате (и ме попитахте).
  Аз лично отговарям за себе си – НЕ, НЯМА ДА МУ ПОВЯРВАМ! ТВЪРДО НЯМА ДА МУ ПОВЯРВАМ!
  Причини – МНОГО!
  Ако някой се интересува подробно за тях – готов съм да почвам да ги описвам…ще отнемат страници!
  Жокер – ще почна със стотиците ухилени захаросани репортажи на МИСИРКИТЕ от последните 10+ години, на които Цветан Цветанов и Борисов, ухилени, РАЗДАВАТ ПОРЦИИТЕ…
  Още искате ли?
  ЧАО ЗАСЕГА!

 8. Повтарям въпроса на Иво Инджев: Защо ДБ мълчи гузно по темата за руското влияние и МОЧА!!! Да не би Христо Иванов да е в положението на Цветан Цветанов и се нуждае от още “време за мислене”да се заяви като изразител на позицията на огромното мнозинство от симпатизанти на ДБ??? Дали това му/им мълчание не е причина за забелязвания отлив на подкрепа за ДБ в дните преди изборите.
  Аз лично започнах да се колебая дали ДБ възнамерява да провежда политиката която отразява възгледите ми за бъдещето на България.
  Какво значи изразът му от днес, че му е “през оная работа”/перефразирано по народному/ дали ДБ ще е във властта или не?…
  Иво, твоята къртовска работа за освестяването на приспаните българи няма цена. Идва денят когато колосът с глинени крака ще рухне подмокрен от капката на търпеливото просвещение.
  Сиромашията и простотията са ни от русията!

 9. А Стоян Михалев от Демократична България наистина ли е активен участник в гражданската инициатива за демонтиране на МОЧА, както е посочил във визитката си за кандидат-депутат?

 10. Една птичка пролет не прави, две птички – също. По-ефикасно би било един силен инициативен комитет да действа за провеждане на местен референдум, в който гражданите на София да се произнесат дали искат, или не искат МОЧА да им стърчи над главите. Ако не са узрели да го съборят ще трябва още работа по събуждането им от робски сън.

 11. Към Любен Пандев

  Знаете ли, не ми се мисли как трябва да се чувства човек, като да речем Христо Иванов, който изглежда (използвам “изглежда” само защото още нямам емпирични доказателства за реалната реализация, поне не в достатъчно голям мащаб) се опитва да бори туморът на ГЕРБ/БСП/ДПС и всички псевдовъзрожденски мекерета, когато собствените му поддръжници започнат да се “колебаят”. Това е и най-големия проблем на ДБ – голямото “колебание” на иначе уж интелигентите хора. Първо бяха коментарите “Ама вие само съдебна реформа ли ще правите”, след това бяха “вие вече бяхте в коалиция с ГЕРБ, сега пак ли ще направите” (апропо, именно за това Христо Иванов каза, че влизането им във властта не е самоцел), след това беше умишленото набутване на ДБ от разни медии и говорещите главички от ГЕРБ в коалиция с БСП, за да се покаже “розовостта” им, след това са жалките писъци за това, че ДБ са “деца на родителите” си (все едно всички останали не са) и прочие, и прочие. Смятате ли, че електората на ГЕРБ/БСП/ДПС има тези ваши съмнения и колебания относно собствените си кандидати? Смятате ли, че онези хора гласуват за някакви светли личности, които ще им донесат рай на земята? Целта на целия този един месец предизборен цирк е точно това – да се всее съмнение в “почтеността” и “истинността” на онези, които са единствената реална алтернатива на цирозиралата ни политическа система. За съжаление това очевидно работи.
  Доста е тъжно, че липсата на събарянето на МОЧА в предизборните документи на ДБ ви е направило толкова негативно впечатление. Все ми се ще да си мисля, че това е по подразбиране, но “очевидно” очевидните неща трябва да се повтарят, за да има успокоение на духа. В американската конституция има едно изречение, което винаги ми е правило впечатление и сега ми изпъква много ясно в съзнанието – “WE HOLD THESE TRUTHS TO BE SELF-EVIDENT”. Иначе казано, смятаме тези неща за очевидни и по подразбиране и произтичащи от много по-належащите неща като съдебна реформа (пуста да опустее, само за нея ли ще говорят), здравна реформа, образователна такава, справяне с икономическата и енергийната пропаст, към която сме се насочили. Има милиони и милиони неща за оправяне в държавата ни и всяко от тях има различна степен на приоритизация за всеки отделен човек, но истината е една – ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТНЯКЪДЕ. Ако смятате, че Републиканци за България са правилният избор, защото декларират махането на МОЧА – гласувайте за тях. После да не се кахърите, че вълкът пак си е вълк, само е наметнал овчата кожа пред входа на кошарата.
  Проблемът ни на нас, като гражданско общество е, че търсим язви и неудачи дори в тези, които още не са успели да се провалят в ръководенето на държавата ни, но надменно приемаме за даденост циреите в текущото ни управление.
  И за финал, че стана много дълго, „погрешната оценка на некомпетентните хора произтича от грешка относно самия себе си, докато погрешната оценка на високо компетентните хора произтича от грешка относно другите“ – често цитираният ефект на Дънинг-Кругер. Хайде този път да не го мислим много, а да изберем това, което наистина ни изглежда разумно и постижимо? С уважение към всички списващи тук и най-вече Иво Инджев, който имам честа да познавам от много години, от времената на RCNY Sofia, ако си спомня :).

 12. Към Илиян Илиев, намирам изказването Ви за доста разумно! Да, налага ни се да гласуваме за неща които ни „изглеждат“ някак си и това е винаги при едно начинание. Още повече, че ВИНАГИ до сега само сме се парели (по Левски) и то мъчително, катопри това ни остава само едното „духане“ по раната. Както Вие споменахте, трябва да се започне от някъде и то от съществени неща които всеки един от нас, въз основа на специалност или съответната си специализираност, може да придвижи. Христо Иванов, като юрист, ни дава за пример съдебната реформа и това говори хубаво за него защото там може да ползва личното си разбиране по темата. С това той също показва, че говори с разбиране и не бръщолеви празни приказки. Разбира се, това е моето мнение по въпроса, но цитираните от господин Илиев „писъци“ са също такива, които за съответните индивиди са техните основания. Важното тук обаче е това, че в момента на преден план би трябвало да бъдат отстранени такива, които са от една сравнителна маловажност. Подобно твърдение също е опасението, че били „един файтон хора“, значи нямало да има количествена полза. Да, има такава възможност, но нея ни я обтурират. Ако все пак трябва да се започне от нещо коренно различно и при това противоположно на това което е сега, трябва да се направи така като при първата крачка на всяко прохождане. Тя винаги е плаха. А дали ще е правилна, биха могли да ни посъветват такива, на които наистина им се отдават правилните анализи. Има и още нещо, това могат да го направят само наистина свестните които са го показали от години и винаги го показват. Щом ТЕ нямат желание да се заемат ПРЯКО с политиката (да я ползват за начин на работа и препитание), то поне като консултанти. Това, защото точно сега, в момента, му е времето! Да, политиката е станала е мръсна работа, но това е защото е оставена в мръсните ръце. Както и да е, има много неща с които може да се започне и със сигурност ще се намерят хора в тандем за да ги задвижат. Според мен, а така разбирам и колегата Илиев, има и по-наложителни неща и критерии по които да оценяваме един кандидат. Моето мнение е това, какво е отношението му към руското попечителство, което МОЖЕ БИ (поради известни основания) нарочно не се посочва, но поне би трябвало да бъде загатнато защото това е от особена важност…

 13. пост на Методи Лалов във фейсбук от 26.03.2021-

  “1️ година се навършва днес от деня, в който от Демократична България внесохме в Столичния общински съвет доклад, с който предложихме монумента “Паметник на Съветската армия”, който е държавна собственост, да бъде преместен от общинската Княжеска градина в музей.
  1️ година управляващите от ГЕРБ/СДС, ВМРО и Атака в сегашния СОС показват, че не са по-различни от БСП и в нарушение на закона и правилника на СОС отказват да разгледат този доклад.
  1️ година Малина Едрева, Елен Герджиков, Силвия Христова, Симеон Колев, Николай Стойнев, Георги Георгиев, Антон Койчев, Борислав Бориславов, Стефан Марков и останалите от “Коалицията на софрата” в действащия СОС защитават успешно ПСА. Така, както те или съпартийците им са го правили десетки години преди това.
  1️ година самоопределящите се като защитници на правовата и демократична държава демонстрират, че разчитат не на силата на аргументите, а на аргументите на силата и блокират публичния дебат по темата, за който ние от Демократична България настояваме.
  🍗 Днес “Коалицията на софрата” празнува.
  🎂Честит празник, мерзавци!
  👉 Още мои публикации по темата можете да видите тук:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1088950141523219&id=100012247303695
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1102859726798927&id=100012247303695
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1090457664705800&id=100012247303695
  👉 С пълния текст на доклада ни можете да се запознаете тук:
  https://sofia.demokrati.bg/…/premestvane-na-monumenta…/

 14. Към Чоки
  Искрени благодарности за този пост!

 15. Към “критиците” ми с уважение.
  Аз съм “гърмян заек”. Това, че ме причислявате към “колебливата интелигенция” мога да приема и като комплимент.
  Приятели, има критерии по които безпогрешно се прогнозира кой какъв е и какъв ще бъде в политиката.
  Днес критерият е отношението към МОЧА.
  В окупационната и тоталитарна символика е фокусирана битката за бъдещето.
  Не е случайна агресивната и координирана защита на тази символика от обединения фронт на руските и проруските открити и камуфлирани маши.
  Не е случайно явление и умишлено маргинализираната и разпилявана, и поради това безрезултатна атака на МОЧА от противниците на съществуването на тази позорна символика до сега.
  Падането на МОЧА означава край на руското господство.
  Край на руското господство означава начало на истинско демократично строителство.
  Преценете всяка партия и личност през този критерий и ще видите кой е истински и кой лъжедемократ. Кой е евроатлантик и кой прикрит русофил или най-малкото страхливец.
  И ако искаме информирано и сплотено гласуване за ДБ, трябва да изискаме ръководството на ДБ да заяви отношението си към МОЧА ясно и категорично!
  Ако не го направи вероятно ще ни се наложи да преглътнем поредното си разочарование на изиграни.
  Страната ни, в момента е обект на открита, тотална,антидемократична, проруска пропагандна икономическа и политическа агресия която по наглост и самоувереност прилича на успешен, пълзящ проруски преврат. Добре, че вятърът от към САЩ задуха обратно.
  В тази обстановка няма място за снишаване и за хитрувания на дребно от типа “Ще си траем, пък като дойдем/ако дойдем/ на власт, ще видите какво ще направим”…или “сега да не дразним русофилите, за да не загубим някои друг глас пък после ще видим” или “да не дразним Русия пък после..”
  Усещате ли къде е колебливостта на интелигенцията? – В компромисите! В страха от Русия!
  В глупавата българска доверчивост “Той Христо си знае какво да направи после..”
  Достатъчно компромиси са правени на лидери на уж демократични партии които “после” са се оказвали подставени лица.
  Христо Иванов трябва да заяви какво ще прави с МОЧА!
  По отношението към МОЧА ще ги разпознаете! Мълчанието означава страх. Страхуващите се от Русия никога няма да се изправят срещу МОЧА.

 16. Към Любен Пандев: „Аз лично започнах да се колебая дали ДБ възнамерява да провежда политиката която отразява възгледите ми за бъдещето на България.“

  Г-н Пандев успокойте се, и спрете да се колебаете! Винаги имате възможност да станете за резил.

  П.С. Апелите Ви да не гласуваме, под благороден предлог-МОЧА, си ги сложете на сянка!

 17. До “tervel”
  Драги ми “tervel” аз стоя с името си зад позицията която десетилетия отстоявам с думи и дела. Не влизайте в ролята на високопарен съдник без да знаете кого така високомерно съдите и съветвате. Първо си посочете името, после посочете точно къде прочетохте мой “апел” “да не гласуваме” под благороден предлог – МОЧА”. Иначе в “сянката” си ще оставите полъх на нечистоплътност. А да не би да имате и втори псевдоним? – “Асен” например? Много си приличате в изказа.
  Да изискваш от политиците ясна позиция по вълнуващ те проблем, първо означава че ти самият имаш ясна позиция, а второ че не оставяш на политиците поле за следизборно шикалкавене.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.