Съюзниците дебаркираха в българската Сицилия и нашият Дуче е притеснен – предстои десантът в Нормандия

Знаете ли защо годишният доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на демокрацията по света е добра новина за нас със своята остра критичност към положението в България? Не е заради това, че ни казва известни истини, нито дори е във факта, че наистина е важно кой казва истината, която престава да бъде банално по тази причина.https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/31/4192030_sasht_za_bulgariia_beznakazanost_tejka_korupciia/?ref=home_layer2

“Безнаказаност, тежка корупция, цензура”!

Добра новина е тази официална американска констатация защо е лоша новина за самозабравилия се деспот Борисов, срещу когото вътрешните сили на съпротивата не стигнаха, за да го принудят да  абдикира както Дучето в Италия, свален едва след десанта на западните сили в Сицилия на 9 юли 1943 година. 

Апропо, Дучето, който и външно напомня на нашия автократ, е свален от собствените му фашисти две седмици по късно. Големият съвет на фашизма сваля доверието си от Мусолини именно след като съюзниците дебаркират в Сицилия и самите италиански фашисти разбират, че дните им са преброени.

Сега западните съюзници на измъчената по руски образец българска демокрация отварят втори фронт срещу нашия Дуче. Показаха, че опитите му да ги заблуди с демонстрация на бутафорна “русофобия” не хващат вяра сред новата американска администрация, на която той се подмазва безуспешно след като повярва на руско-българските си съветници и заложи на победата на путинолюбивия Тръмп. 

Американският доклад, в рамките на който два пъти съм бил поименно споменаван през годините като български журналист, попаднал под ударите на властта по политически причини, няма аналог в света. Изводите в него са резултат от целогодишен анализ, базиран на данни, събирани от американската дипломация по места. Знаейки, че авторът на доклада е огромен екип, с какъвто никоя друга държава или международна институция не разполага, демократичните държави следят внимателно какво пише в него и се съобразяват с оценките му.  

Апологетите на Борисов ще се опит да ви кажат сега, че това са някакви американски измислици, докато той самият ще мълчи, знаейки отлично какво означава острата американска критика. В превод на разбираем за него език тя му казва пряко в мутрата “ти не си наш кучи син, колкото и да се правиш на такъв”. 

Останалото…Да, останалото не е толкова просто. Защото от Вашингтон изпращат сигнал, но няма да изпратят командоси да свършат нашата работа, която и на тези избори най-вероятно ще остане недовършена. Но с Борисов като рецидивист е свършено.

Вижте му само мутренската реакция срещу кого е насочена. Не е срещу преките му конкуренти според социологическите им проценти. Атакува злобно, вече и с обиди във връзка с тяхната външност, най-опасния си враг, заподозрян в най-големия за него грях – противопоставянето на наложеното досега и бетонирано с консенсус в 44 Народно събрание проруско статукво . 

Това е истинската причина Борисов да пуска мутренските си отровни стрели срещу “Демократична България”, която му разваля играта и без да диктува правилата. С всички останали политически формации, устремени към новия парламент, той се разбира по проруска линия.

Не вярвайте, когато се опитват да ви обезверят, че нищо няма да се промени и този път. Напротив, малкото, което се очертава като пробив и промяна в това статукво, е завземане на плацдарм за бъдещо контранастъпление на демокрацията с помощта на съюзниците. До момента тази военна аналогия се свежда до дебаркирането в Сицилия срещу режима на местния Дуче. Предстои тепърва десантът в Нормандия. https://frognews.bg/novini/panika-vav-varhushkata-dokladat-patiat-kam-zatvora.html

3 мнения за “Съюзниците дебаркираха в българската Сицилия и нашият Дуче е притеснен – предстои десантът в Нормандия”

  1. Американците изминаха своята половина от пътя. Остава и ние насреща им да си свършим нашата работа и се срещнем на родната “Елба”. Датата е 4 април.
    Много мина, мъничко остана.
    БЮЛЕТИНА №11 и за трите софийски ИР доброто трио-Петър Славов, Мартин Димитров, Георги Ганев- номер 105.

  2. За щастие за много неща не ги е заблуди, но май ги е заблуди, че правителството общо взето спазва правото на изразяване, включително и на пресата. А може би нас ни е заблуди, че не ги спазва?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.