Настана мученическо мучене с руски акцент в защита на Борисов от САЩ

Голямо мученическо мучене се надигна от Борисовите радиоточки на фона на неговото радиомълчание, което той пази след новото американско кроше с доклада на Държавния департамент. Получи го вече веднъж след двупартийния шамар от началото на предизборната кампания у нас от двама американски сенатори заради корупцията, беззаконието и потискането на медийната свобода в поверената Му държава.

Всичко, което роди безпомощната защита на нашия Дуче след онзи шамар, беше твърдението на слугите му, че ставало дума за солова акция на двама души – пък бил и единият от тях и шеф на външната комисия в Сената. Не било официална позиция на САЩ, каза официалното лице Георг Георгиев, заместник министър на външните работи, прочул се вече като “дипломатичен” следобърсач на Борисов. Изживяваше се като говорител на САЩ, но от Държавния департамент го оставиха без коментар след злополучните му коментари му като израз на заслужено пренебрежение. 

Глупава позиция, но като за глупави хора може и да е свършила за времето си някаква пропагандна работа. Глупава беше най-малкото поради факта, че не е работа на някой у нас да обяснява доколко американска  и официална е една една американска институционална позиция. 

На глупостите, разбира се, сенаторите не отвърнаха тогава. Но някои написахме, че следва продължение и Борисов не трябва да бърза да се радва на премълчаването, заредено с презрение към лая срещу неговия руски Балкански керван, наречен с истинското му име в София от американски заместник-министър на външните работи: Турски поток. 

За да не съм голословен колко голи са царете на пропагандата в Борисовата свита, ето два примера:

“Недялко Недялков пред СКАТ: Докладът на САЩ върши лоша услуга на поръчителите”

Чак ми е неудобно да обяснявам като за малоумни ( защото Недялков е всичко друго, но не и малоумен) що за абсурд е да се твърди, че годишният доклад на Държавния департамент за състоянието на демокрацията по света, дело на огромна администрация в най-могъщата държава, е всъщност…”поръчан” от българи. Па макар и в частта само за България. 

То бива “патриотизъм”, но това предположение граничи с идиотизъм. Според Недялков едни много лоши българи нареждат на Държавния департамент, направо си поръчват какво да напише в доклада си.

Явно не става за някаква авторска екстравагантност. Защото в същия пропаганден сайт, който изобличава без да иска какво си мисли властта у нас, четем в друга публикация, с автор Ингилизова, че докладът е “Удобно публикуван три дни преди изборите в България”

Първо, това е рутинен годишен доклад, който всяка година се публикува по едно и също време. И не е писан като за България, за да съвпадне с изборите тук. Това е “малка подробност” като за пренебрежимо малки величини в журналистиката ( подобни на “дипломацията”, спомената по-горе), сведена до ролята на обслужващ персонал в нозете на “великана” Борисов.

По-интересното е, че в твърдението колко “удобно” е публикуван американския доклад се съдържа признание, че САЩ не само не са на страната на Борисов, но и съзнателно улесняват противниците му в България. Това е признание за провал на Борисовите напъни да се представя като “американски човек”. 

За финал и за краткост: ако този убийствен за реномето на Вожда на дебелокожите у нас доклад наистина е “удобно публикуван три дни преди изборите в България”, това би означавало само едно: 

НА АМЕРИКА Й Е УДОБНО ТОЙ ДА СЕ РАЗКАРА

Ето така отчаяната пропагандна издава страховете на своя шеф и вместо да му изпише вежди, му изтръгва ноктите, с които драпа да остане на всяка цена на власт.

Апропо, макар авторката да не заслужава разговор поради очевидната си неадекватност, ще я цитирам още малко:

“На какво основание американците са си дали правото да пишат подобни документи за 194 страни?

Със същата сила Русия може да реши да пише доклади за САЩ, страните от Европа и т.н. Защо пък и другата най-голяма икономика в света – Китай, да не драсне няколко реда? Достатъчно голяма мощ са, че да имат правото да коментират по примера на САЩ”.

Ще се съглася с Ингилизова. Така е. Всеки може да пише всичко. Самата тя го доказва. Но е друг въпросът кой ще ти повярва. 

Съветският съюз бълваше всекидневно змии и гущери срещу загниващия капитализъм и “ястребите, накацали край Потомак”. Както и в Китай кълняха и продължават да ругаят лошата капиталистическа Америка, от която възприеха капиталистическия метод на производство.

СССР междувременно се спомина, а нейният наследник Русия е заедно с Китай в отбора на държавите, които се борят срещу демокрацията. Могат да си “драскат” каквото искат, но колкото и драскат Русия и Китай с претенцията да дават тон по въпроса за демокрацията, няма нормални страни в света, които да им вярват.

Толкова за воплите на Борисовите адвокати, които не бяха разочаровани и този път от руските си покровители. В изявление на руското посолство днес, което прилича на плагиат на споменатите по-горе писания в ПИК, се отправят нападки срещу американския доклад. Без да са канени от българските власти, които мълчат по темата, руските им началници налитат да бранят властта у нас от американските оценки.

Случва се за втори път вече в рамките на броени седмици. По същия начин реагириха московските представители тук и на демарша на двамата американски сенатори, критикуващи в навечерието на предизборната кампания у нас корупцията и други недъзи на демокрацията в България.   И сега, както и тогава, Кремъл се чувства засегнат и длъжен да закриля българската корупция от американската критика, разпознавайки Русия като най-големия вносител на корупция в България.

Разликата днес в идентичната реакция на руското посолство, което остроумничи колко похвално било САЩ да се борят срещу безработицата в страната си чрез писането на този доклад, е в опаковането на България заедно с Русия в ролята на невинни жертви на въпросния документ.

Иначе казано Москва отново изобличи своите евразийски васали в София, които си мълчат, оставяйки Кремъл да говори вместо тях. Ако бяха евроатлантици, за каквито се представят пред богатите ни западни донори, трябваше да отхвърлят нахалната московска претенция за покровителство срещу Запада. Премълчавайки това нахалство, Борисов и компания за пореден път се издадоха, а медийните му клакьори с едната си ръка му ръкопляскат за акциите срещу руски шпиони, а с другата пишат гневни филипики срещу САЩ в пълно съгласие с руските напъни да бранят своя безмълвен човек във властта тук. 

 

9 мнения за “Настана мученическо мучене с руски акцент в защита на Борисов от САЩ”

 1. Когато Америка кихне, Буци треска го тресе, сън не го лови и плещи глупости на мах. А и да си затрае, както е сега, няма отвъд Голямата вода да се смилят. “Сготвен” е, да му вляза в криминогенният лексикон.
  Е, това обаче за мен е далеч по-важно като отклик сред избирателите. Призивът на Касим Дал и Лютви Местан да се гласува за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
  Бюлетина №11, и за София 105.
  https://offnews.bg/izbori/kasim-dal-prizova-da-se-glasuva-za-demokratichna-balgaria-748986.html

 2. Г-н Инджев,
  дали не сте пропуснали новината от онзи ден – https://ppvo.bg/2021/03/30/%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0-%d0%b2-%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%82/

  Ако сте се чудили докъде може да стигне наглостта на някои хора 5 дена преди изборите. ББ, НН и прочее са примерни чавдарчета в сравнение с онези “възрожденци”.
  Извинявайте, ако съм Ви развалил деня!

 3. Към Явор:

  Не че е невъзможно да е истина, но на 1 април избягвам да давам ухо и око на “сензации”. Във Фактор пишат днес, че ВМРО-ДПМНЕ се била върнала към българските си корени и си променила съответстващо названието на снощно заседание…

 4. нИдялко е една от многото ПКП на бокоТИКВАТА, НАЛИ! Той е най-яркият представител на КАЗИОНната проституция в бандитустана НРБ, НАЛИ!
  Само за илюстрация ще припомня, че нИдялко е издател на книгата “ШАЙКА” през 2013г., когато бокоТИКВАТА беше в опозиция. А сега нИдялко е най-големият апологет на банкянската МУТРА, нали!
  Това само потвърждава, че нИдялко е финансово зависим от своят СЕГАШЕН сводник-бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  ДОЛУ КАЗИОНните проститутки на бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ ПОРЦИОНният сводник-бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ серийният УБИЕЦ и ПСИХОПАТ бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ гнусната и цинична банкянска МУТРА!
  НЕзабавна ОСТАВКА на всички КАЛИНКИ и МУТРИ на бокоТИКВАТА!
  -ВЪН!
  – МАРШ!
  ОСТАВКА

 5. Това за ВМРО е фейк, защото го няма на сайта на партията, но не е фейк мнението на руското посолство за доклада на Госдеп, както е на евразийски:
  https://www.facebook.com/rusembul/
  Очевидно лютото гонене на руски шпиони не пречи на “вековните връзки между двата братски режима”.

 6. Голямата драма на путинската дипломация е, че тя е постоянно под натиска да взема едно от двете решения за реакция: да мълчи или да лъже. Да мълчи защото “мъдрото” им ръководство в Кремъл не може да си позволи написването на подобен на американския доклад поради очевадното разминаване на руската политическа и икономическа действителност с поставяните ежегодно на оценка общочовешки ценности. Затова руските дипломати мълчат по съществото на доклада. Това е по-мъдрата позиция. В реакциите на руското посолство у нас до сега мълчанието беше честа практика. Мълчаха си и копаеха газопроводи, подкопаваха правовия ред, поддържаха корупцията в своя полза, усмихвайки се на публиката. С лъжите са занимаваха долните чинове – “хванати” политици и олигарси и тролове, техни и наши и купени медии.
  Сега дойде Митрофанова и както се очаква за падналите от високо, тя набързо направи няколко гафа за удоволствие на прозападната публика в България. Тя реши да проговори за да се изпъчи като въшка на чело пред българите – аборигени според нея. И като не може да каже нещо по същество, тя трябваше да лъже, разчитайки на българите глупаци, които няма да схванат отблъскващата причина за лъжата и – Русия поддържа крадците, корупцията и беззаконието в България защото това е проекция на руския “политически” модел в чужбина. Дали Митрофанова се е почувствала неудобно или не си е неин проблем. За руската външна политика бруталната наглост винаги е била отличителен белег. Факт е, че Митрофанова оголи истинското лице на руската политика спрямо България, отваряйки си ненужно устата. Което е добре за българската демокрация.

 7. Като стана въпрос за Китай, някой интересува ли се от нарастването на дълга там? Феноменално! Както всички останали комунистически стопанства, така и китайското ще стигне до естествения си край, но с много голяма заря.

  Комунистите не разбраха, че икономиката е наука за много сложни ДОБРОВОЛНИ социални процеси, а не циркъджилъци и алабализми, които могат да бъдат НАЛОЖЕНИ със сила. Всички компоненти на размяната (най-общото определение за пазар) трябва да са базирани на рационалния (доколкото е възможно) човешки избор. Всяко силово налагане на определено пазарно поведение прави размяната нерационална, а изводите от поведението на хора, които са силово заставени да изпълняват определени роли в бутафорната размяна – недействителни. Ако стопанството не е свободно, икономиката, като наука, не съществува. Всички данни, които се използват за пресмятането на на различните икономически показатели в несвободни “икономики”, са нагласени по един или друг начин. Лишен от рационалния си избор, човек не участва в икономически процес, а нещо подобно на затворнически дневен ред – ще работи това, ще яде онова, ще стои там, ще спи толкова. Това не е икономика, няма БВП и съответно няма растеж на БВП. Ако няма ресурси (пари, суровини, организационни модели, прираст и др.) отвън, това не може да съществува. А те нека си смятат…

  Китай е най-големият финансов балон, който светът е виждал. И спукването му ще се помни с векове. Т.нар. инвеститори в Китай, с изключение на някои от даващите ишлеме световни компании, са нищо повече от участници в надуването, спекуланти (дори да не дават вид на такива). Всеки иска да участва в надуването… лесни пари са това. Затова данните с растежа на БВП (менте, като всичко китайско) всеки ден се изливат в световните медии. Но за дълга – нито дума.

  (Един страничен въпрос: знаете ли кога е измислена китайската традиционна медицина?)

  Положението ще се влоши, когато желаещите да участват в надуването започнат да намаляват. Това се казва “отлив на инвестиции”. Растеж пак има, но темпът на растеж намалява. Демек – никой не ще да му гръмне балонът в ръцете. По-добре да се лиши от някаква малка печалба, отколкото да загуби всичко. За ККП това (ще) е началото на края. То вече се вижда на хоризонта, с този експоненциално нарастващ дълг, който реално е много по-голям от обявеното (прикрит зад редица изкуствено поддържани “добри” показатели) и значително изпреварва разсежа на БВП (повтарям, по нагласени данни, за да изглежда внушително).

  Тогава, когато няма вече накъде да се лъже, ще излезе наяве виновникът за китайската криза. Той ще е чужда държава, както винаги при комунистите.

  Китай е много голям, за да потъне сам. Заплахите вече валят. Но врагът все още не е посочен, това може да изненада всички.

  Голямата радост на троловете, породена от фалшивите икономически данни на китайската пропаганда, е едно от най-отвратителните явления в българската медийна каца с пумия.

 8. Ако на САЩ им е писнало от бацето, защо днес или утре не изтипосат един хубав материал в някой таймс или поуст? Нямат материал? Или не е хубав? Да, бе…

  Предупреждения са това. Баце остава, но с жълт картон. Така или иначе на тоя народ такъв премиерин му се пада.

  Обаче как само лъже… Бай Иван Карачомака, легендарният филибарски разказвач на лакърдии, може да му завиди.

 9. Браво г-н Инджев!

  Добре сте го казали.

  През последните 30 години в България умишлено се сваля нивото на интелектуално развитие за да може народа да бъде лесно манипулируем.

  Не се допуска умни хора дори да си помислят, че може да управляват.

  В СЪВЕТСКИЯТ модел ясно е указано, че на върха следва да бъдат само удобните.

  Въпросът колко са умни не се коментира.

  На хората с висок умствен капацитет не се позволява никакво кадрово развитие.

  Те могат само да бъдат работни магарета.

  За това много от тези “работни магарета” емигрираха и намериха развитие в чужбина.

  Същевременно на народа му се обяснява, че е прост и така трябва да си остане.

  Издигат се елементарни (СЪВЕТСКИ) лозунги.

  Създават се елементарни (СЪВЕТСКИ) партии.

  Накратко – всичко трябва да е просто (по СОВЕТСКОМУ).

  Или по-скоро елементарно, точно като него (другаря Борисов), който е с голЕм кур(аж).

  Това е СЪВЕТСКИЯТ модел на управление у нас и по света.

  Винаги има един скрит (СЪВЕТСКИ) елит с необходимият умствен багаж.

  Не го подценявайте – има го този (СЪВЕТСКИ) елит.

  Този елит налага СЪВЕТСКИЯТ модел и знае, че така лесно може да управлява масата от хора.

  Чоко и Боко не са го измислили този СЪВЕТСКИ модел.

  Те са били развити в кариера (както тайно, така и явно) по този начин и само това знаят.

  Нека не се заблуждаваме от новото име на техният спонсор – Русия.

  Това име е взето за да се покаже, че тази “НОВА” страна има древна история.

  На практика СССР все още съществува, но е в нелегалност – смениха името, но не и модела.

  През 1991 г., след падането на Берлинската стена Запада реши, че е спечелил студената война.

  Уви това не е така.

  Струва ми се, че най-сетне в САЩ разбра, че СССР все още съществува.

  Време е и ние да разберем, че все още живеем в социализЪма.

  Има само една разлика.

  Преди управляваше БКП, която беше вярно куче на КПСС.

  Сега жиеем в епохата на нЪй-развития СоциализЪм.

  Поради което през последните 30 години ни управляват все СЪВЕТСКИ партии.

  Всички тези СЪВЕТСКИ партии са производни на БКП и са новите верни кучета на т.н. Русия

  И разбира се всичко друго си е по старому.

  А относно Китай сте много прав.

  Когато китайският СЪВЕТСКИ балон се спука ще им е запоследно.

  Историята е показала, че където се работи по СЪВЕТСКИ МОДЕЛ рано или късно става мазало.

  Голямо мазало.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.