В деня за размисъл Борисов агитира с снимка как …мисли

 

Успяха да ме разсмеят със свещената си простота Борисовите пропагандатори в деня за размисъл. Показаха снимка на своя началник в момент… на размисъл. Ето това вече е наистина недостижим от никого досега пилотаж в подмазването. Да покажеш шефа си как мисли! Дори в забранения за агитация ден той агитира чрез демонстрация на собствената си персона в момент на мислене.

 

Не се чува чак какво мисли ( снимка е все пак), но се вижда, че и той го може – предполагаемо.

Това напомня на серията от вицове за другаря директор, който никога не спи, а само затваря очи, за да размишлява. Има и друг виц за секретарката му в момент на обслужване на човешките му желания ( по Борисов през в. Франкфуртер алгемайне цайтунг), но ще го спестя, за да не падам на нивото на мъжките му секретарки.

Забавата по повод подмазваческия напън със снимката, която ни представят като “мистериозна”, става още по-голяма от вербалното приложение към самата снимка. Ако целта е била с малко думи да покажат колко глупости могат да се напишат, направо надминават себе си.

Не е нужно да търсите дълбок подтекст, за да забележите забележителното разминаване между думите и действителността.

 

Премиерът Бойко Борисов публикува загадъчна снимка в личния си фейсбук профил. На нея той е на поляна с минзухари и е облечен в костюм.

Премиерът Бойко Борисов публикува загадъчна снимка в личния си фейсбук профил. На нея той е на поляна с минзухари и е облечен в костюм. 

Борисов е щракнат в цял ръст в анфас и е загледан в далечината. Не е ясно къде точно е правена снимката”.

 

 

 

 

 

 

Това се твърди в коментара към “загадъчната снимка”, от която се вижда, че началникът е сниман в профил, а не в анфас. Може би “фейсбук профил” им се е сторило достатъчно обяснение и за разнообразие добавят, че е сниман не в профил, а в анфас ( с глътнат или прикрит чрез технически финт корем). 

И, не, не е с костюм, а е по черни дънки и сако.

Колкото до коментара на самия Борисов към собствения “памятник нерукотворны”, който “скромно” ни поднася като форма на агитация, той също не отстъпва по своя комичен контекст. “Понякога мълчанието е най-добрият отговор”, заявява шампионът по неспирно самохвално говорене по време на предизборните му монолози, решил най-накрая да млъкне поне за някой и друг час ( защото утре ще му се отприщи пак логореята, ако социологическите пророци познаят, че ще постигне пировата си победа на изборите).

Не можа ли да се досети по-рано за тази мъдрост, чието откритие приписва на себе си? С цялата си досегашна публична дейност е доказал, че за него “мълчанието е злото”, а сега изведнъж открива, че е злато. “Колумб”! – в смисъл, че е се изживява като бос на Колумбийската мафия.

По-полезно щеше да бъде той или тълкувателите на неговите “загадъчни мисли” да ни бяха казали какво вижда в далечината, в която е загледан. Или поне да ни сподели как си представя хоризонта пред себе си. В това отношение е добре снимката му да бъде архивирана и ползвана, когато въпросното негово бъдеще настъпи. Защото може да се окаже, че няма да е с ръцете в джобовете, а зад гърба.

Чак такова своеволие – да му предсказват бъдещето без да се е произнесъл какво смята да прави при гарантираната патова за него ситуация от 5 април нататък- тълкувателите на мислите му не си позволяват. Оставят ни да се гърчим в догадки какво ли още ни чака във връзка фалшивия им герой – толкова фалшив, колкото са твърденията им за неговия “анфас” и “костюма му”, подлежащи на опровержение от пръв поглед за всеки, който не е заслепен от верноподанически възторг пред кумира на простите.  https://blitz.bg/izbori-2021/borisov-ss-zagadchna-snimka-v-ranni-zori_news809479.html

8 мнения за “В деня за размисъл Борисов агитира с снимка как …мисли”

 1. Ха-ха-ха! Това ми напомни стария лаф: “Седим и мислим. След половин час установявам, че само седим”.

 2. Един от най-хубавите лозунги, които прочетох по протестите беше: “Борисов, ти си прост, но ние не сме, и за това няма да се разберем!”

 3. Иво-ДА, защото над неговата камбанария е само небето и е в пълното си право да не ни доразкаже вица за секретарката и шефа. Аз ще си позволя да го допиша. Във варианта който помня:
  “Началник-няма как да му се откаже.
  На семейната спалня при класиката в жанра-пасторската поза: “Време е да се боядиса тавана”.
  С любовник на задната седалка на московеца:
  -Нищо особено, но пусто нали е модерно”
  Толкова са тъпи, че просто ако го осъзнаят, сите ще зачезнат за отрицателното време от публичното пространство. Каквото и да означава това.
  Много мина, мъничко остана.

 4. Всеизвестно е че МУТРИТЕ не могат да мислят, НАЛИ! Така че няма как банкянската МУТРА да се представя за мислител , НАЛИ!
  МУТРИТЕ са ПСИХОПАТИ и могат единствено да грабят и убиват ,НАЛИ!
  МУТРИТЕ кожите си менят , но нрава си НИКОГА не менят!
  ДОЛУ МУТРАсалият ЛЪЖЕЦ-бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ банкянският изверг и сериен УБИЕЦ бокоТИКВАТА !
  ДОЛУ генетичният ЦИНИК бокоТИКВАТА!
  НЕзабавна ОСТАВКА престъпната МУТРА бокоТИКВАТА!
  -ВЪН !
  -МАРШ!
  ОСТАВКА!

 5. И пак с ръце в джобовете. Така “работи”, така и “мисли” 3 мандата.

 6. Май са му дръпнали фотошоп на тулупа.Търбуха му е бая по щръкнал на живо.Или пък се е стопил от кахъри по изборите?

 7. Нов световен рекорд за най-къс виц!
  Стар: “ЕВРЕИН – МИНЬОР” – 13 знака
  Нов /с едно тире по-кратък/: “БОРИСОВ МИСЛИ” – 12 знака

 8. Според мене снимката трябва да е озаглавена “Борисов работи, работи, и пак работи…” :-)))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.