Победеният победител се превръща от властелин в пластилин, а унизените му готвят “Жерминал”

 

 

 

 

 

 

Никой не оспорваше прогнозата за първото място на ГЕРБ, но всички се провалиха в предвижданията си за “високите” проценти на ГЕРБ и най-вече за шансовете на нейния собственик да се възпроизведе като премиер за четвърти път. Клакьорите му повтаряха в захлас, че щял пак да ни управлява. Напук на някакви си протести и силно преобладаващите проценти от гражданите, пожелали той да си ходи.

“Не, няма да си ходи”, караха се на тези граждани охранените му охранители от опълчението на опричниците. 

От момента на оповестяването на първите резултати от изборите  нито един от тези натегачи не посмя да повтори тази закана. Нито един. А повечето се изпокриха в очакване на знак от непрежалимия си ( до вчера) бащица.

И той им го даде. Призна се за победител, който е победен. Остави ги да си блъскат главите как да си пренапишат прогнозите така, че да оправдаят досегашните лъжи. Заряза ги да се оправят сами на кръговото движение в блатото, в което катастрофираха при (не)очаквания обрат с разгроменото Борисово статукво. 

Дали за шашмите на шаманите му в медиите и в (без)мозъчните му тръстове им е платено да го славят само до изборите и до очакваното от трезвите анализатори развяване на бялото знаме? Или плащането покрива и периода на прехода му от статута на властелин към пластилин, готов на всичко, за да остане още малко на власт?

Скоро ще разберем от поведението на унизените медии и от гърчовете на арогантните служители на култа към личността му, които обещаваха вожда им да мачка с джипката си България още веднъж. Но в жалката поза на собствен говорител, рязко контрастираща с предишните му дебелашки перчения сред антураж от щастливи мисирки, Борисов хвърли кърпата на тепиха.

Всичко, което можаха да кажат на първо четене провалените оракули на неговото поредно възкръсване е, че той пак бил проявил мъдрост с предложението си да се прегърне с всички. 

За(д)явката му с медиите в среднощния му зов за помощ поставя въпроса дали ще се опита да се върне в играта на надприказване, от която сам се отказа от близо година насам. Дали ще посмее се подложи на гнева на мисирките, освободени от атавистичния си страх пред касапското му поведение на всевластен господар?

Унизените го очакват на свой терен. Ще падне голямо кълване. Да се готви за своя “Жерминал” – пролетния месец на отмъщението на изнасилените. Емил Зола го е описал много натуралистично. На Винету му предстои да се запознае с тази “вековната злоба на роба”.   

За негово улеснение в превода що е то “Жерминал”: това е нещо френско, приложено на двукраки, подобно на  тричането на четириноги у нас.

45 мнения за “Победеният победител се превръща от властелин в пластилин, а унизените му готвят “Жерминал””

 1. Няма сила която да ме убеди, че с невероятно сполучливата инициатива на ДБ-“Ти броиш” щяхме сега да имаме резИлтати. Само един пример. До късно през нощта екзит полове и паралелни преброявания не даваха и 0,1 на Черепа. А сега направете справка с линковете на ЦИК и нашите Ора. Дано си останат кат МВРО у киреча. ДБ отиваше на 6%. Буци, 30% и нагоре. А сега на учиндолкият клоун му се такова, такованката с второто място. “Поболя” се. Случайност? -Не бих казал. Чака инструкциите на кукловодите.
  Но най-важното е ФАКТ. Родният ТръмПутин се разделя с Дондуков 1 и няма кой да го вкара наесен в отсрещната сграда и да сбъдне детските си мечти за Голям Член, туй по обичащата ? го Папка ГОЦЕ. Thé game is over за баш джамбазина, туй последното по легендарната ни коментаторка Д. Савова.
  СЦЗ, килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив.
  Много мина, мъничко остана.

 2. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ разкъса руската обсада въведена от 44НС ръководено от генерал губернатора Методиевич Борисов и пкп. ХВАЛА ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ти можеш много повече, защото разполагаш с неограничен потенциал. Използвай го!. Единственото Ви задължение е да пазите и защитавате доверието, което ви дадохме. И първото нещо, което трябва да направите сегаq е да сложите най-напред на работната политическа маса Изборния закон. Премахнете мъртвите души, осигурете електронното гласуване и гласуване по пощата, освободете Информационно обслужване и ЦИК от калинки, пияндури и комунистически вкаменолости с титли,….НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ! УСПЕХ!

  Към ИБМВ и ИТН: Независимо от изборните резултати Вашето политическо дълголетие зависи единствено от правилното решение на дилемата: СЪЮЗНИЦИ ИЛИ РАЗБОЙНИЦИ.

 3. Аз съм роден оптимист, нещо което ме е държало изправен при всички житейски премеждия, но още не мога да се зарадвам от изборните резултати, сочещи три руски проекта в челото на класацията! Високия процент на ДБ (за които гласувах със семейството си) не трябва да ни приспива, а трябва да запретнем ръкави, всеки един от нас, и да образоваме и информираме колкото може повече хора (тук господин Инджев е безспорен фаворит – да се поучим от него!), за да изпълним един ден завета на Апостола на Свободата за “Свята и чиста република”!

 4. Асолютно навременна и точна статия!
  За да я има България от изключителна важност е свободата на медиите!
  Ще бъда много щастлив това очакване на г-н Инджев да се сбъдне!
  Не е съвсем по темата, но вчера бях в секционна комисия и искам да споделя впечатленията си: Вероятно за да не се провалят изборите имаше макар и малък брой членове на СИК от ДСБ. Нашата комисия работи в намален състав до края. Ако не бяха машините нямаше да свършим сравнително прилично около 22ч. Хубавото беше, че независимо от това, че бяхме от различни партии се обединихме за това да агитираме хората да гласуват с машините. В нашата секция гласуваха повече от половината електронно. Имаше и няколко много възрастни хора над 80 и дори инвалиди, които пожелаха да гласуват по този начин. Обаче след обяд изведнъж се появиха млади избиратели, които искаха да гласуват с бюлетини и се наложи да подмятам, че може би хора на мишо константинов не искат да се гласува машинно и са пуснали някоя партенка във фейса. Това повлия на няколко избиратели и им помогна да разберат, че не боли.
  За пореден път се убеждавам, че огромната част от младите българи не знаят нищо за нашата история свързана с върлуването на руснаците по тези земи, включително и такива привърженици на демокрацията.
  Няма да е лесно. Нужни са свободни медии и децата да изучават в училище, че руснаците не са ни приятели и освободители!

 5. Ех, избори, какво ни показаха до сега? Необходимо е образование! Простотията е повсеместна и това наистина не е случайно. Селата и провинцията ни единодушно гласува за чалгата и безвкусието! Необходима е просвета и просветители, а това не се учи от телевизия, защото там са се настанили нищожествата. Какво излиза, администрацията гласува за раздавача на порциите защото ще им изстинат местенцата, циганите си получават пак от там дажбите, селяните сгушили се около радиоточките се хилят на сервираните им нелепости. Дори се намериха достатъчно избиратели за Мая и Бошков. Боже, Боже, защо не си събереш вересиите защото излиза, че този народ вече е напълно изчанчен и ще се самопогуби!

 6. Резултатите от сънародниците ни зад граница на парламентарните избори, които се проведоха в неделя, СЕ РАЗЛИЧАВАТ от тези у нас.
  (Рекордно висока избирателна активност в чужбина!)

  Слави Трифонов и партията му “Има такъв народ” се оказа голямата изненада в битката за новия парламент, като освен че се нарежда втора при броенето у нас, формацията изглежда печели в чужбина приз близо 97% обработени протоколи:

  Според данните на Централната избирателна комисия към 10:30 ч. най-много гласове зад граница е получила партията “Има такъв народ” – 30,13%. Втори са “Демократична България” с 17,5 на сто. Трети се нареждат ДПС с 13,97%. Това показват междинните резултати на ЦИК, при обработени 96.34 на сто от протоколите.
  Коалицията ГЕРБ/СДС е получила 8.7% от гласовете зад граница, а БСП – 6,47 на сто. Повече гласове от левицата е получила партията “Възраждане” – 7,31%. След тях се нареждат БНО с 5,25%, “Изправи се! Мутри вън!” с 4,22% и ВМРО с 1,57%.

  Ето как си обяснявам тези разлики в гласуването у нас и зад граница:

  1. Мисля, че високият процент на Слави Трифонов в чужбина се дължи на носталгията на нашите сънародници, липсата на България и българското, които той “запълва” с всекидневното си телевизионно псевдопатриотично присъствие. Това са сънародниците ни “бачкатори”, обикновени българи, прогонени от немотията у нас, любители на “мъжките” богоявленски хора и македонскте байраци, които мразят Турция и обичат “освободителката” Русия.

  2. За Демократична България са дали гласа си най- стойностна и успяла част от нашата емиграция, която осъзнава отговорността си за бъдещето на България и е готова на жертви, за да види най-после родината си просперираща европейска държава. Точно тази част от емиграцията ни е автентичният български елит (и той не е малоброен!) от който в момента имаме най- голяма нужда да е тук, за да възродим опустошената си духовно и материално държава!

  3. за ДПС са гласували предимно изселниците в Турция, които си въобразяват, че така “помагат” на роднините си в България, а всъщност помагат на “балансьора” Доган и руските му господари да шантажират българските институции, да продължават да корумпират и грабят земята и народа ни.

  4. за ГЕРБ/СДС са гласували държавната /европейската администрация и едрия офшорен “бизнас” в чужбина със семействата им.

  5. За БСП са гласували предимно децата на висшата комунистическа номенклатура и репресивните й служби, на които в ранната демокрация БСП разреши да откраднат значителна (финансова) част от държавната баница и да се заселят в най- аристокаратичните местенца по света. Онези копелета-безделници, които се изживяват като “елит” (creme de la creme) на българската нация!

  6. Любопитен е високият резултат на “Възраждане” зад граница? Интересно е за каква сума някои наши сънародници, живеещи извън България, са се “навили” да гласуват за копейковците? Да не забравяме и за “резерва” с двойното гражданство, хилядите руснаци и с българско гражданство, които са се засели и разнасят “славата” ни на измамници, крадци и убийци в Европа и по света, и които имат право на глас в български избори. Те за кого са гласували?

  7. Черепа, то е ясно, че яко си е платил за този висок процент на БНО – 5.25%! Изстрадал го е, но и на него, както на Тъмп, му “откраднаха изборите”! Мъка! Заканва се да съди държавата!

  8. “Изправи се мутри” на пчеличката Мая и ВМРО са със “споделено” руско-българско финасиране. Резултатите им са близки до тези в България. Явно в “спонсорството” е подходено небрежно, не е било въпрос на живот и смърт! С тях и без тях!

 7. Тодор Тодоров
  05.04.2021 в 11:34:

  По повод на казаното от вас относно образоването на хората, ето какво споделих на друго място във връзка с изборите ни:

  Искате промяна?
  Няма скоро да дойде след избори. С чалга, мутри, джипки и простащини няма как да стане. Тоз народ това си харесва, това си избира. Няма как прости хора да избират умно. Най-свестните кандидати да изровиш, златни да са, няма кой да ги оцени за да ги избере. За да се промени нещо, това население трябва да получи друго образование и друго възпитание.
  Трябва да си смени чипа.

 8. Демократична България е ядрото около което ще се изгради новата политически система на България.

 9. Митът за русофилска България е развенчан!

  Народът вярва на заветите на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов, Стамболов
  и строителите на съвременното ни Отечество, а не на рубладжии шарлатани.

  Московските продажници могат да станат управляваща партия у нас само със силата на руския ботуш и шмайзер

  Димитър Иванов

  Тепърва политолози и социолози ще отсяват ползите и вредите за страната и партиите от тези парламентарни избори, но безспорно този вот разби окончателно един порочен и брадясал повече от век мит – че сме русофилска нация, прекланяща се пред всичко руско и съветско, изповядваща, че българските национални интереси минават единствено през кремълските. На 4 април този

  лъжовен мит рухна като след земен трус

  с магнитут 10 по скалата на Рихтер. Реално повече от век на тази измама се осланяха една шайка тарикати и мошеници, за които не ценности и идеали, а рубладжийството беше основната движеща сила.

  В продължение на години формации, представящи се като патриотични или национално отговорни, реално мимикрираха и изпълняваха ролята на московски троянски кон в българската плът.

  На този вот имахме за първи път регистрирана явна русофилска партия на подсъдимия за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов. 30 дни той беше превърнал руския президент Путин в рекламно лице на кампанията си, а само дни преди гласуването подписа и „Пътна карта” за съвместно развитие с „Единна Русия” на Путин. Същият този Малинов години наред организираше шумни русофилски събори и седенки, и цинично внушаваше, че над 80% от българите са русофили и предпочитат Путин пред демокрацията. В навечерието на вота Малинов и партията му „Възраждане на отечеството” нагло обявиха, че искат референдум за излизането на България от ЕС и НАТО.

  Според последните резултати на ЦИК вотът за русофилската партия е напълно незабележим и са почти в мъртвата точка на общественото доверие. Непреброими! Това означава единствено категорична явна смърт за натрапеното мнение, че сме русофилски народ. Това е и тотална смърт на кресливите идеи, че искаме в Евразия и сме против ЕС и НАТО. От тук насетне Малинов и компания от бивши ченгета от ДС, РУМНО и стари комунистически номенклатури и безродници трябва да забравят за политика,
  да спрат да мътят главите на народа и единствено да носят отговорност пред съда и закона.

  Смъртта на мита, че България е русофилска губерния получи многократно по-категорично потвърждение. АБВ на Георги Първанов – Гоце и Румен Петков, която също има подписано споразумение с „Единна Русия”, взе едва 0,5% подкрепа. С малко по-добър резултат от 0,51% е друга путиниска партия – „Атака” на Волен Сидеров, който мамеше избирателите, че е български патриот. Другият проруски запъртък „Воля-НФСБ” достига до 2,44%, а „Възраждане” на Костадин Костадинов, станал по-популярен като Копейкин, е с 2,79%, а измислените войводи от ВМРО, пазещи московските интереси са с 3,55%. Дори към тази компания да добавим и другите две съобразяващи се с Путин и Кремъл формация – ДПС и БСП, общият им дял няма да надхвърли 35% доверие от гласувалите, което прави доста под 15% от българите, имащи право да гласуват.

  Митът за русофилска България е развенчан,

  народът вярва на заветите на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов, Стамболов

  и строителите на съвременното ни Отечество, а не на рубладжии шарлатани. Изброените по-горе партии трябва да са наясно, че могат да станат управляващи само със силата на руския ботуш и шмайзер, но никога по волята на народа.
  Дано тези избори бъдат отрезвяващи и за Русия – в Кремъл най-после да прогледнат, че независимо от изсипаните долари и скалъпените хибридни операции, българите са избрали друг път на развитие, различен от техния. И най-важното – ятаците и
  агентите им за влияние на наша територия са чурук,
  обичат само доларите им и както продават родината си, ще продадат за повече пари и руските си господари, които днес им плащат.

  Резултатите от парламентарните изори на 4 април 2021 г. да са обеца на ухото за всички измамници, които тепърва ще се появяват на политическата сцена и ще продължат да тровят съзнанието на народа с русофилски митове и блянове. Да помнят винаги, че най-достойната награда за сляпото русофилство е съдбата на продажника ген. Радко Димитриев – посечен на 4 парчета от болшевиките и полужив зарит в общ гроб. Последното, което е видял в земния си път е как другарите на Ленин посичат и сина му. Така русите се отблагодаряват за вярна служба на своите лакеи.

 10. https://faktor.bg/bg/articles/izborite-postavyat-nachalo-nova-politicheska-sistema-partiyata-na-slavi-e-zagadka-i-trudno-shte-sastavi-pravitelstvo

  Дойчев, най-добре е да смениш точка 1 с точка 8.
  Тъй де, и кажи едно ЧЕСТИТО на Българските Демократи и Европейска България!
  ЗАСЛУЖАВАТ ГО!

  И много поздрави там на Пламен, Стойко, Асен…как бяха?
  От мене

 11. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-100-protokoli-partiite-na-trifonov-ivanov-i-karadaya-pechelyat-vota-zad-granitsa

  Я вижте сега Приятели…Коя е тази “Партията на Иванов”??
  Коя партия имат предвид наш’те другари от Фактор??
  Щото ако е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, те са обединение от три партии…Да, България, Зелените и ДСБ.
  Та коя е тази “Партия на Иванов” бре, Стойко (Пламене)?
  В жлъчта си и омразата си не можахте ли да измислите нещо по-така?

 12. @ E.Gavrilov
  относно машинното гласуване

  Вчера към обяд (във Фейсбук) Методи Лалов призова да се гласува с хартиени бюлетини като мярка срещу манипулации на вота. Всички така гласувахме.

 13. “Проф. Андрей Пантев: Демокрацията не е растение, което може да бъде култивирано навсякъде”

  При червени плевели, като Пантев, култивирането на демокрацията е трудно, но възможно в Бълргария! Култивирането на комунизма закъсва!

 14. В Красно село на ул.”Хайдушка гора”живееше баба Мара-Македонката.Гледаше на булките в квартала на карти,на кафе,но неизменно приключваше с ”ти,булка не се коси,може и за убаво да е.”Та като гледам от Воля-ФСНБ няма да влязат в парламента 8 души кандидати служители и сътрудници на ДС,от ВМРО-7 души,БНО двама,от АБВ 4 души,от Пряка Демокрация-2,от граждани от протеста двама,от Възраждане на Отечеството-девет души,от МИР – един,от КОД -1,от Движение за промяна -6 и т.н.БСП са издигн, али 15 души за кандидати,ДПС 8,Има такъв народ-трима,Изправи се сестра Галева двама.,ГЕРБ един,АТАКА -трима.

 15. към sms,
  драги, направихте отличен анализ относно митът за 80те процента на русофилството в България. За съжаление това е единствената хубава новина, ако подминем тази, че партията на Христо Иванов набра повече точки. Подминавам я с болка, защото очаквах да е водещата партия, но прозвището, че има такъв народ, не се отнася толкова за партията която го е окупирала, а за определението с което този народ се определи спрямо партиеца й.

 16. Кукловодите да не би да таманят влизането на патерицата МВРО през задния вход??
  Ей сега гледам по БНТ…имали 3.65%…били “НА КАНТАР”! Представяте ли си?
  3.65% и “на кантар”…?
  А на картинката в графиката…3.7%.

  Внимавайте, ДС кукловодите тъкмят подмяна на вота!!!

 17. господа Честита ви ЧАЛГА БЪЛГАРИЯ,ако изберят СЛАВИ ТРИФОВ за министър председател ще раздаде на всички жени в народното събрание по едно трико като на танцуващите му мажуретки ще вкара оркестъра на ГОДЖИ игледаите шоуто на СЛАВИв народното събрание!иe. I.IvanovChicagoIIL

 18. @SMS За българите в чужбина от 2 надолу съм съгласен. За 1 – за мен истината е , че голяма част от избягалите са не много умни, работещи гадни неща за мизерни за тамошните стандарти пари, това което им липсва от България е чалгата , Шишо бакшишо и баба Вуна, това им е капацитета.

 19. След като през 1990 г. СССР премина в нелегалност, СЪВЕТСКИТЕ стратези се погрижиха т.н. Източен блок (в това число и ние) да прилага на практика новият модифициран модел на управление наречен „демокрация“ от СЪВЕТСКИ тип.

  Защо.

  За да може СССР да управлява Източният блок както и преди, но вече в новите условия на нелегалност.

  Формата уж е „нова“, „демократична“ и т.н., но по същество моделът си е същият както преди – СЪВЕТСКИ.

  Например – какво се случи у нас.

  За 30 години у нас се нароиха какви ли не политически формати т.е. партии.

  И всичките партии бяха от СЪВЕТСКИ тип – без изключение.

  Защо.

  За да има подизпълнители на новата СЪВЕТСКА политика, иначе новата форма на СССР ще умре.

  Най-общо казано сега в света има две базови форми на управление – Западна демокрация и СЪВЕТСКИ модел.

  Има разбира се и смесени форми, но те са изключения, които потвърждават правилото (както е у нас).

  Както знаем идеална форма на управление в света все още няма.

  НО.

  Западният модел на демокрация е характерен с наличието на голяма и балансирана (общо взето) средна класа, която де факто работи и създава материални и духовни блага.

  Има разбира се и малък процент хора, живеещи на дъното.

  Най-общо казано, в такова общество можеш да живееш нормално.

  Да живееш спокойно, да имаш определени права и свободи, но също така и регламентирани задължения.

  С две думи има правов ред, който важи за всички членове на това общество.

  Има обществен договор, който се спазва.

  При СЪВЕТСКИЯТ модел на управление такива филми няма.

  По време на социализЪма и комунизЪма (по всички земни кълбета), поне имаше една илюзия за средна класа, за правов ред, за правила и задължения.

  Но всичко беше наужким и най-вече на вересия.

  СЪВЕТСКИЯ модел на икономика и обществен живот е сбъркан в същността си и винаги води до срив.

  Модифицираният СЪВЕТСКИ модел е още по опростен.

  Елита е елит – велики великани, които са недосегаеми.

  Има една малка прослойка, която в СССР сега наричат „средна класа“, но по същество тя е направена само с цел да обслужва елита.

  Всичко друго е сволоч.

  Липсата на средна класа води до спад във всички сфери на общественият и икономически живот.

  На пръв поглед няма съревнование между Лошият Запад и Добрия Изток както беше едно време.

  Сега новият формат СССР оцелява на гърба на Лошият Запад. По един или друг начин.

  Станали са като кърлежи. Смучат от всякъде от където могат.

  Както е у нас в България.

  Ние сме богата страна, но благата изтичат на Изток, за да храним въпросните „братушки“.

  Темата е дълга и ще спра до тук.

  НО.

  Имаме нова патова ситуация в държавата – уви нищо ново под слънцето.

  Имаше наказателен вот, който предварително беше обречен, тъй като е разединен.

  Разделяй и владей – базов СЪВЕТСКИ принцип.

  До момента.

  Сега сред партиите които се пънат да влязат в парламента почти всички са СЪВЕТСКИ.

  Казвам почти, защото има едно изключение – партията на Слави.

  Само Слави още не се е обозначил НЕДВУСМИСЛЕНО.

  Другите са ясни – всички са произлезли от някое от многобройните БКП-та, създадени от СЪВЕТСКИТЕ другари по СЪВЕТСКИ модел.

  На Слави му предстои да вземе важно решение.

  В близко време той трябва ясно и точно да заяви към кой модел ще се придържа – Западна демокрация или СЪВЕТСКА власт.

  Ако излъже или подведе хората, които са гласували за неговият политически проект и той ще угасне както други познати ни вече политически партии.

  Ако тръгне пак с компромиси към СЪВЕТСКИТЕ кадри …… значи вече са го купили другарите от СССР.

  Ако има топки – да покаже колко е корав.

  Той се има за патриот.

  Дано.

 20. Искам да се присъединя към радостта на SMS от провала на руските мекерета!
  Отдавна не съм бил толкова малко недоволен от изборни резултати (например на Плевнелиев се зарадвах, чак когато видях, какви ги върши).
  БСП унизена;
  ДБ над прогнозите;
  Мая с мизерна част от вота на протестиращите;
  Шкембю извън парламентан;
  Трифонов далеч под страховете ми.
  На тези, които са разочаровани от доброто представяне на Трифонов, ще обърна внимание, че той не успя да събере и половината от лумпенския вот (поне по моя преценка). Към много точното обяснение на SMS по въпроса ще добавя, че при емигрантите чалга-културата не е заплаха за възпитанието на децата им, а евентуални проблеми в управлението на България не са така фатални, както за нас.
  Накратко – можеше и много по-зле да е….

 21. Към sms
  Не зная защо уважавания от мен Методи Лалов е казал това нещо. Вероятно е подведен.
  Аз съм инженер и имах повече от 44 години трудов стаж, от които 23 съм работил с изчислителна техника и 20 с комуникационна.
  Резултатите в нашата секция за ДБ бяха от бюлетини 28, а от машини 45. Може и да бъркам с 1, 2 но това е порядъка.
  Аз съм фен на машините и смятам, че това е бъдещето. Искаме или не светът върви към дигитализация.
  Време е да влезем в 21век.

 22. Днес, докато вървях по централните софийски улици, се опитвах да отгатна защо товарищ Мутрофанова точно вчера се замете чак до Рилския манастир?! Сигурно, за да се “моли” за изборната победа на някоя партия- матрьошка, забрадена като мюсюлманка, както повеляват крепостническите им традиции или пък да направи данайско “дарение” – някой еретичен позлатен руски кръст, икона на неизвестен руски “светец” или направо да предложи кичозно позлатяване на камбанариите и куполите на манастира…

  Пресичайки булеварда се натъкнах на поредния кичозен цирей от пълзящата руска зараза, постепенно окупирала центъра на София:
  Руски ресторант “Арбат”, точно срещу руската ИМ църква и до паметника на съсечения по руска имперска заповед български премиер Стефан Стамболов!

  https://i.ibb.co/FYdqFrF/Restorant-Arbat-Sofia1.jpg

  То не бяха никнещи като гъби след дъжд руски “берьозки”, руски фолклорни клубове – “балалайки”, свърталища на сводници, наркопласьори и други криминали, пиянски песеньки и пляски с калинки и яблани и груши под наводнилите София ТРАУРНИ рекламни градински чадъри на “Sobranie of London” cigarettes с герба ИМ с двуглавия мутант! “Курение вредит вашему здоровью!”, но кметицата Фандыковна разрешава рекламата на курението.

  https://i.ibb.co/NnP8gPh/Sobranie-London1.jpg

  Ало, тук е Европа и не се пуши на публични места!

 23. Българите сме малък, но много прост народ.

 24. Някой гледа телевизия и се чуди, откъде се намират хора които в ефира обвяват всяка изборна победа на Бойко Борисов за чудо. Как намират сили след това да обясняват че когато вчера на 4.04.2021 ГЕРБ изгубиха 300 000 гласоподаватели, нищо не се е случило.
  БНТ ,СЕМ Кошлуков, Рашидов, там е ясно. По петите следват политически предавания в големи и малки частни медии където продуцентите получават средства от европейски фондове в замяна на телевизионен ефир за напоителни министерски и други платени компилаторски излияния в услуга на властта, по подобие на бившите вече реклами за хазарт. Интернет агенции, там възхвалите наистина са грандиозни, само че едва ли ще им помогнат да изплуват от помията в която са затънали. Въпреки, че се опитват да само- изгребат, заливайки кой ли не встрани.
  Телефонните измамници, печален куриоз на местна почва, се облягат на съвестта на жертвите си при уж липса на такава в собствено им съзнание
  Доста интересно и тъжно , сигурно изглежда друга тема, извън изборите, може би не е. Бойко Борисов, например, не се колебае да унижи унищожи политическите си противници, даже поддръжници, подчинени, разказвайки им в лице или на ухо, за обединение, съединение, общо управление и прочие. Рита ги зад гърба, мами ги , обижда ги, и му вярват. Кой знае какво ще се случи в близките месеци почти сигурно е само, че Борисов едва ли ще се промени. Сега му е времето, да го премахнат, когато е на земята. Как обаче да го направят без да загубят човешкият си облик. Струва малко и всичко да се купи обратно.

 25. Веселине !не обиждай Българите в чужбина мога да ти кажа че много от тях са много по добре от теб аз съм имигрант от1985 година работя в Америка като ТРОК драивер със собствен камион не ни обиждай че сме неграмотни и че сме бедняции че работим зажълти стотинки в държавите кадето живеем ЧАЛГАДЖИЯ ТАКЪВ! I.Ivanov. Chikaco IL.

 26. sms
  05.04.2021 в 22:24

  Поздравления! Напълнихте ми душата с коментара си!

  Искам да попитам едно нещо г-н E.GAVRILOV
  05.04.2021 в 20:44

  Най-накрая, след изборния ден, наложи ли се пак РЪЧНО да въвеждате резултата от т.нар. “машинно” гласуване, в протоколите?
  Е какъв е смисъла от тия машини тогава??? (че и закупени от ВЕНЕЦУЕЛА, забележете, тъй подочух…?)
  Ако е за гласуване ПО ПОЩАТА, както в Полша съм 100% ЗА!
  Ако е истинско ЕЛЕКТРОННО гласуване, човек да си гласува от къщи от КОМПА, защитен с уникален КОД – съм също 100% ЗА!

  Но моля Ви, уважавам Ви безкрайно позицията и коментарите, какъв е смисъла да гласуваш на такъв тип машинка, и накрая резултатът пак да се въвежда РЪЧНО??
  Какъв?
  За идеята, че там свети некъф екран и ще впечатлите някои гласоподаватели, какъв “напредък” отчитаме?
  Вижте в една Естония как се прави!
  ПОЗДРАВИ!

 27. Резултатите от изборите за народно събрание са повече от ясни – може да се създаде при наличие на политически разум много яко анти – Герб правителство със солидна парламентарна подкрепа.
  Затова лидерът на партия Герб падна на колене с молба за мир и милост пред лидерите на останалите парламентарно представени партии.

 28. към На дедо Иван дедовия:

  “На Слави му предстои да вземе важно решение.”

  Слави няма право на взимане на решения, а само на изпълнение на заповеди от Масква! Той не е купен, а е предплатен! Кукувците са проект на КГБ и не случайно са “наематели” на руския “културен” център. Ако има формация на свободната воля в новия парламент, това са ДБ! Лично аз разчитам само на тях! Ако успеят да напишат нов изборен кодекс е го прокарат за гласуване преди закриването на този парламент, ще са свършили много! Слави, за разлика от ДБ няма никакви идеи за промени в България! Промените не го интересуват!

 29. И ДС в лицето на Иван Гарелов прати на Борисов интересно послание:
  “Начинът, по който говореше Бойко Борисов в изказването си, съдържанието на това, което казваше, показа, че е преглътнал загубата. Той преживя горчилката на победителите. Направи отчаян опит да лансира идеята за експертно правителство… Борисов се страхува физически от убийство.”
  https://frognews.bg/novini/ivan-garelov-borisov-strahuva-fizicheski-ubiistvo.html

 30. Броя и пре-броявам русоробите в този нов парламент и сметката все не излиза :(. При другите не знам как е.

 31. Бъдещето на България се очертава да попадне в ръцете на една нова политическа формация с името „Коалиция за успешно развитие и европейски ценности“, която ще донесе на българския народ онова, което изписват буквите на абревиатурата ѝ.

 32. @I.Ivanov. Казвам, че голяма част от имигрантите са такива, не всички. Ти сам си знаеш от кои си. ТРОК драйвер на български не би ли трябвало да бъде шофьор на камион или вече забравихме родния език?

 33. Към ДД:

  Остроумно е, но няма как да е вярно, доколкото Вождът на дебелокожите няма как да състави коалиция този път.

 34. @ Тодор Тодоров

  Написали сте: “Слави няма право на взимане на решения, а само на изпълнение на заповеди от Масква! Той не е купен, а е предплатен! Кукувците са проект на КГБ и не случайно са “наематели” на руския “културен” център. ”

  Ама, Вие направо телепатично сте влезли в главата ми и сте ” преписали” мислите ми! Особено онова с предплащането! 🙂

  Спомних си и за фейк новината, която излъчиха, за аварията в АЕЦ”Козлодуй”, вероятно е било някакво зловещо кодирано предупреждение, че ако не слушкате и се отклонявате от инструкциите…
  Затова не им искам допотопните ядрени “чайници” на българска територия! Не им ща и ваксините. Никакви техни “сПутници” не искам да обикалят край мен и да ме шантажират !

 35. Относно Слави

  Самият факт че празнува 3 март и
  “асвабаждението” вече го позиционира недвусмислено. Да не говорим, че наложи публичното говорене на пошлости, което за мене е проява на много лош вкус. За съжаление се сещам за някакво лаконично изказване на Христо Явашев по повод на властите в България, заради които той докрай странеше от това да се идентифицира със страната си, нещо от сорта, на “те не са естети”.

  Аз по същия начин изпитвам такова отвращение от Слави Трифонов и сценаристите му и тяхното поведение, че когото и да поканят, зад чиято и фасада да се скрият, е, нема такива простаци!
  То досега имахме един такъв дето ги говореше едни пиперливи със 200 вперьод, сега си избрахме друг. Да ни е честит!

  Хайде, да не са естети, но малко повече словесна хигиена и приличие не биха били излишни.

 36. ВЕСЕЛИНЕ! НЕ МИ казвай че не знаиа БЪЛГарски втози саит пиша от пет годинии не ми казваи че трок- драивер на български е шофиор знаеш ли колко българи издържат семеиства с тази благородна професия да дори и в Европа и ипогледни коия година съм напуснал родинат направи СИ сметка по кое време е било ,колкото до теб не искам и да знам коЙ си какъв си . да си ми жив и здрав и се скрий в дупката си ТРОЛЕI.IVANOV Chicago. IL.

 37. @ Иванка
  Напълно споделям опасенията Ви, отнасящи се до цинизма и вулгарността на шоумена със скромни естетически и интелектуални претенции.
  Ако получи мандат за правителство, той сигурно ще премести пошлото си шоу в Парламента, защото това е единственото, което е правил и може да прави.
  Един форумец (I Ivanov) вече го описа в детайли:
  “ще раздаде на всички жени в народното събрание по едно трико като на танцуващите му мажоретки, ще вкара оркестъра на ГОДЖИ и гледаите шоуто на СЛАВИ в Народното събрание!”

  Предчувствам, че голям срам ще берем (и във вътрешен, и в международен план) ако това се случи. Не че досега сме били горди… Още търся обяснение за този чалгаджийски вот. Трудно е за вярване, че народът, избирал министър- председателите на България до 1944 г., днес е стигнал до избора на учиндолския чалгар? Освен, ако не е някаква изборна “шашма”, манипулация.
  Или пък народът ни, като няма пари за хляб, да иска поне безплатни (макар и пошли) зрелища ?!

 38. @sms

  Моето обяснение на гласуването извън България за “ИТН” и “Възраждане” е по-различно и се основава отчасти на личен опит: когато изгря звездата на “политика” Симеон Сакскобургготски, едно чиче, което обикаляше българските свърталища в Германия, ни агитираше да гласуваме за НДСВ, но не раздаваше пари, а се опитваше да измъкне от нас пари чрез банков превод в някаква сметка. На това, разбира се, никой не се хвана, още повече, че бяхме предимно бедни студенти, но на парламентарните избори през 2001 година опашката от избиратели на НДСВ в град Бон, където гласувах, беше огромна, каквато беше и през 2009 година, когато новият “месия” Борисов извоюва първата си победа.

  Какво е общото между 2001/”Царя”, 2009/Борисов и 2021/Славуца? Че са номер 1 сред неинформираните и неориентираните, а именно сред младите и българите в чужбина. Днес времената са други, няма нужда някакви чичета да обикалят българските свърталища и фейсбук играе голяма роля в комуникацията, но принципът е същият: насочваш се към най-големите лапни-шарани, разказваш им приказката за новия месия, те си я споделят и лайкват и ги спечелваш, без дори да се налага да ги купуваш. Така трябва да се е случило например във Виена, където – както научих преди около три седмици – българите се гласели масово да гласуват за ИТН. Дежá-вю.

  По отношение на неприятно високия процент българи в чужбина, гласували за Костя Копейкин, допускам, че е изиграло роля и разпространяването (подаряването) на отровните му книги сред наивните и неинформираните българи на Запад, на които се внушава, че той е някакъв спасител на българщинáта. Интересен въпрос е КОЙ плаща издаването на тези книги, но едва ли бай Кольо от евроком някога ще зададе на Костя Копейкин този въпрос, въпреки че през ден го кани в предаването си.

  В обобщение ще отбележа, че според мен българите на Запад не си продават гласовете. Ако беше така щях да го знам.

 39. Споделям изводите на sms. По т. 1 обаче съм по-склонна да приема “корекцията” на Veselin (макар че разбирам в случая, т.е. в ситуация на (е)миграция, и носталгията като водещ мотив). Което – най-малкото – е алегория на това, че сънародниците ни са си отишли от селото (града, държавата), но селото от тях не. И това по великолепен начин препотвърждава с коментарите си (не само по конкретната тема) I.Ivanov. Както се казва, наяла се въшката, че излязла на челото. Чалгата никому не прощава!

 40. Mери много сте права ЧАЛГАТА НИКОГО НЕ ПРОЩАВА!Такива като ВеселинсЛОПАТА да ги РИНЕШ!I.IVANOV ChicagoI.L.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.