Вижте кой е шампион по нагла заявка и разминаване с нея на парламентарните избори

Появиха се обобщените данни на ЦИК за резултати от парламентарните избори на 4 април 2021 година. Всички са се вторачили в победителите, които прекрачват прага на следващия парламент.

Предлагам ви да погледнете обаче най-куриозния резултат от дъното на класацията от гледна точка на предварителната заявка и реалността.  

Безспорен победител по такова разчекване между претенциите и действителността е най-откровената от всички русофилски партии у нас “Възраждане на отечеството”. Нейният лидер Николай Малинов, шеф на Национално движение “Русофили”, не спираше да рецитира указанията на руското посолство, според които в България има 80 на сто русофили. Внушението му беше, че победата му е в кърпа вързана.

Не му помогна личното внимание на Путин, нито образа на страдалец на попрището русофилщината, който му създаде путинолюбивата власт у нас, откроявайки го като руски шпионин. 

Орденоносецът на Путин, който дори сключи предизбно партийно споразумение за сътрудничество с управляващата в Русия  партия “Единна Русия” е привлякъл подкрепата на 13182  души в цяла България. 

Това прави 0,41 процента от гласувалите българи.

Толкоз на онези 80 на сто русофили у нас.

Николай Малинов имаше наглостта в едно свое интервю да отиде дотам в езика на омразата, че каже, че “русофобите” ( т.е. огромното мнозинство българи, както се вижда от меродавната статистика) били “модерните фашисти”. https://fakti.bg/bulgaria/540484-nikolai-malinov-rusofobite-sa-savremennite-fashisti

Очевидно това е точно толкова “вярно”, колкото и претенцията в България да са се навъдили 80 на сто русофили.

Горното може да изглежда някому дреболия като детайл от пейзажа на актуализираната политическа картина в България, но за протокола не е без значение да се посочи кой е шампионът по наглост на тези избори. За да се знае и за следващите, ако същият има нахалството пак да се появи в качеството си на кремълски слуга, горд да играе тази роля, каквато може и да му забранят от Москва поради доказано вече обратния ефект от преиграването му. 

 

 

26 мнения за “Вижте кой е шампион по нагла заявка и разминаване с нея на парламентарните избори”

 1. Така и не разбрах как са гласували “милионите” избягали в ссср българи!Сигурно там е имало стотици секции.

 2. Някой който мисли да е очаквал нещо друго? Но тези от дъното са си където им се полага. Все пак обаче, не е без значение как изглеждат нещата в началото на класацията. И това е повод за срам.
  Къде си отче Паисие, да ти изповядам поради что се срамя да се назова болгарин. Всички видяха чекмеджетата и чуха думите. И пак един от всеки четири припозна крадеца и простака за своя месия. От останалите, пак всеки четвърти е готов да връчи юздите на народната колесница в ръцете на този, който дори не му казва накъде ще го води. Защото великите царе и светците останаха в твоята история, а сегашните раздават България на чужди господари, заряват му милиардите в земята, грабят я с пълни шепи, преместиха и народното представителство от сградата, където пише “Съединението прави силата” под чуковете и съпровете и където, ако и да не са го още написали, то така служат народу, като да пише “Мижи да те лажем”, както Иво веднъж отбеляза. А днешните свети отци, допускат в божиите домове чужди кръстове и икони на чужди светци, самите те отдавна отрекли се от Бога и пристанали на мамона.

 3. 13182 ( хиляда триста сто осемдесет и двама ) души

  По-скоро тринадесет хиляди сто осемдесет и двама (приемам изписването с цифри за вярно)

 4. Цифрата, г-н Инджев! 1382 или 13182?

 5. Тринадесет хиляди сто осемдесет и двама, 13 182, капка в морето.

 6. София отново е синя! Както се казваше в една реклама: “…Сега в София, скоро и в други градове.”
  Освен този повод за радост, осебено ме радва и фактът, че всики патриотични издънки – обида за интелигентността на нормалните Българи – са изритани в периферията. Това, че злорадствам, правили ме лош човек? Ще си позволя тази слабост.

 7. Това е от фейсбук от днес
  Костя Копейкин е политик от Варна, многократно избиран за Общински съветник и спечелил 14 процента в кметска надпревара. Той е в играта от 20тина години, на всеки протест е, има си фенове. Дори понякога е свършвал нещо за града. Да, практикува реч на омразата и бих го нарекъл човек на Путин, ако във Варна не бяха почти всички такива. Неговата формация има всички шансове да запълни в бъдеще националналистическата ниша, която остава незапълнена в новия Парламент, но пък с 10 тина процента плюс електорална сила. Сега, пиша всичко това, за да сложа в контекст 8те му процента в Америка. Не ги намирам за сензация. В Америка и в целия свят тече хибридна война, и Путин има фенове. Социалните медии са пълни с бот-генерирани безумия, които правят странна връзка между неща като БЛМ, Путин е добър, джендърите са подивели. Не критикувайте българите в чужбина, а се замислете за национализма, правата и всички тези “Истанбулски дебати”. Ако не направим нещо по въпроса, след известно време ще гледаме Костя като новата Каракачантичка.

 8. 13182 души не са малко,това е почти дивизия безродници и предатели на Отечеството ни.Беше докаран в телевизия Европа в последния ден за размисъл и агитация.

 9. Според мен руснаците, колкото и експертно да проучват обстановката у нас, правят сериозни грешки, робувайки на разни свои измислени клишета. Те в голяма степен си вярват на мантрата за 80-те на сто русофили, за вечното чувство на благодарност у българите към тях и за това, че управлението ни било про-европейско и натовско, но народът обичал безумно Русия и искал да напусне НАТО и ЕС. Когато са изстрелвали ракетата Малинов към нашия парламент, те явно са били убедени, че той ще стане някакъв незаобиколим фактор. В този смисъл големият губещ на тези избори е руското посолство. Резултатът беше шамар за тях и, сигурен съм, че те ще променят стратегията си за въздействие у нас.

 10. Българите уж “русофили” всякога воюват мъжки срещу руснаците. Четохте ли за плановете на българския ГЩ за отбрана срещу червената орда? Ако комунистите не бяха убили Цар Борис и не бяха предали отечеството отвътре с оня руски агент ген. Маринов, Толбухин и ватниците му щяха да ядат такъв пердах по Дунава и Стара планина, че ум да им зайде…

 11. @Ясен Прахов
  Малинов е димката. Чалгаря е истинската ракета.
  Със здраве.

 12. @Ясен Прахов
  С всичко съгласен, страхотен анализ но с прогнозата в заключителното изречение-НЕ, НЕ и НЕ.
  Мотивирам се.
  Тъпи са а и толкова си могат. Не трябва да забравяме НИКОГА контгениалното съждение на Виктор Суворов. Когато успеят с титанични услия да докарат нещо което за Западният свят е ежедневие и никой не го забелязва, гордо се изтъпанчват, бият се в гърдите и гръмогласно, да ги чуят всички заявяват: “Когато искаме, МОЖЕМ.” ВС е до тук, пак аз се питам. Добре бе, аланколувци, защо не го правите винаги като хората а не като за пред журналистите. Защото са неспособни на постоянство. Та и руската амабасада у нас, каквото и да измислят оттук-нататък, няма да е ефективно. Нещо повече-неработещо.
  Но нищо не пречи да се напъват, да се охарчват, да осветяват нови лимонки дето им викат а междувременно евроатлантическият влак на България след БУЦИ най-сетне окончателното да се отърве от “многовекторната” политика на досегашните пишман силни на деня.

 13. Единствените, които със сигурност не са русофили в тези избори са ДБ и РБ. Общо малко над 300 хиляди души. Или едва 5 процента от населението без да броим хората в чужбина, защото те не се знае колко са точно. Колко от останалите 95% са убедени русофили и колко са просто рублофили (тоест волнонаемни русофили) смятам не е от съществено значение.

 14. @Ясен Прахов

  Pуските стратези не са толкова наивни, че да вярват всичко това. Напротив, не вярват и затова прилагат изпитаните си методи (мека сила) зa налаганe нa волята си над други народи и точно това правят бавно и търпеливо у нас. След тристата хиляди руснаци с имоти у нас логично (от тяхна гледна точка) идват и руските партии. Сега никалай мальйнав е все още някаква екзотика в българската политическа фауна, но след две-три петилетки народът ще е свикнал с нея, както свикна с антиконституционната етническа партия ДПС, с мутрата-премиер и peд други ненормалности в милата родна картинка.

 15. Всички българи приели робското преклонение пред Русия за любов към България, всички родоотстъпници бележат дълбок и рязък спад в менталността си водещ до инфантилност. И няма как да е другояч. Цивилизационната разлика между Българите и русите е огромна. Българската държава съществува от 165г, а руската в най-добрия случай от 1547г. Но да се върнем към по близките векове.

  „Гявол да те вземе, отечество мило!
  Нека да си дума кой каквото сака,
  Нека да ни лаят пцета по сокака,
  Ама и русия на деда Ивана
  да дойде да каже: триста гроша давам ,
  Отечество мило, я те па не давам!”

  Горното Българите го заявяват в края на 19 век. Днес е 04.04.21г. Изминали са близо сто двадесет и една години оттогава, но при Русия и руските посланици у нас няма еволюция. Те не могат да видят, осъзнаят и приемат факта, че 80% от русофилите са дебили. Те са убедени и твърдят, че 80% от българите са русофили. Какво да се прави-цивилизационна разлика. Няма как да им помогнем, всичко е в ръцете на еволюцията, ако все още съществува за всички.

 16. Драги Тервел, относно оценката Ви на моето мнение относно мнозинствата Ви дадох на съответното място отговорът си. Как обаче трябва да тълкуваме Вашето първо изречение за „ВСИЧКИТЕ“ българи и спадът на менталността? Явно не са 80 процента, по Иво Христов, но по резултатите маркиращи първите три изборни позиции, колко ли са? И моля, кажете не е ли обидчиво, че такава „част“ от българите (без да ги наричам така както ги определих, за което ми се и обидихте) избират един чалгаджия, и една партия която вече век е против българските интереси и дълбоко се прекланя на Русия. Е, и стихът на шопа, макар и патриотичен, не е на нужното ниво (според мен).

 17. Към Boris:
  Моето първо изречение напълно разгънато:“ Всички българи приели робското преклонение пред Русия за любов към България, всички родоотстъпници бележат дълбок и рязък спад в менталността си водещ до инфантилност.“ И не се тълкува, защото е аксиома. Може би, по-скоро искахте да разберете дали това се отнася и за чужденци като Вас. Да, и то с пълната си сила!
  С констатацията си че „простотията в България е повсеместна“ вие не обиждате само мен, Вие обиждате БЪЛГАРИТЕ, частица от които за моя голяма радост съм и аз. Благодарение на тях, на БЪЛГАРИТЕ политическата обстановка в България след 04.04.21г. се промени в полза на можещите, почтенните, свободните и демократични хора. Аз Ви наричам ЧУЖДЕНЕЦ, не защото сте спечелели „шестица от тотото“ както казвате, а защото нямате нищо общо с БЪЛГАРИТЕ, а най-нагло се месите в техните работи с „просветителска дейност“. СЛЕД 09.09.44г. БЪЛГАРИТЕ БЯХА ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ТРУДНОСТИ И ЖЕСТОКОСТИ, КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА ПОНЕСАТ,ТЕ НЕ СТАНАХА ЧУЖДЕНЦИ, ТЕ СИ ОСТАНАХА БЪЛГАРИ. И именно тези БЪЛГАРИ, а не чужденците разбиха, руското статукво в 44НС, изхвърлиха Каракачанов от него, и промениха политическата обстановка в България.
  Тези БЪЛГАРИ не само ще отстранят герб и методиевич борисов от управлението на Българската държава, но ще потърсят и отговорност за всичките зулуми, които герб и методиевич борисов извършиха спрямо БЪЛГАРИТЕ и тяхната държава. Вие намирате българския фолклор „не на нужното ниво“, а аз с преклонение и наслада ползвам неговата съкровищница.
  „От дърветата не виждам гората.“
  Вашата слепота дължаща се на родоотстъпничеството Ви(справка: моето първо изречение напълно разгърнато) е поразителна. Вие говорите за дърветата борисов, нинова, доган, но не говорите за катастрофалните им загуби възлизащи на стотици хиляди избиратели. Не виждате гората от стотиците хиляди нови гласове които се вляха в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Вие виждате „чалгар“, но не виждате случая със Стойчо Мъглата. Не виждате, че ако ИТН и ИМВ не продължат с линия близка до тази на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ако не станат СЪЮЗНИЦИ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, със сигурност голяма част от техния електорат ще се влее в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ наесен и тази гора ще влезе в 46НС, но и тогава Вие пак ще виждате само дървета, защото сте хора без душа, а менталността Ви ще запада и ще запада, естественото следствие и възмездие за предателството към рода (Моето първо изречение напълно разгънато)
  БЪЛГАРИТЕ ЗАПАЗИХА ВЛАСТТА НА ДУХА И МЪДРОСТТА НА ВЕЛИКИТЕ СИ КАНОВЕ. Слънцето изгря. Нашата свещена МАДАРА се събуди и стана. Как да не изпитвам възторг? Как да не изпитвам гордост, че съм СИН НА ТОВА СЛАВНО ПЛЕМЕ? Това Вие не можете да разберете и никога няма да го разберете, ЗАЩОТО ПРИ ВАС ЧУЖДЕНЦИТЕ „ИНТЕЛЕКТА“ Е ЗАЕЛ МЯСТОТО, КЪДЕТО НЯКОГА Е ВЛАСТВАЛ ДУХЪТ.

 18. Драги tervel, благодаря за патетичният отговор и за цитата на аксиомата, която приемате безкритично. За Ваше успокоение, не водя война с Вас, нито Ви мразя. Само Ви оспорвам! Моя милост на „времето“, също заради подобно като Вашето аксиоматично послание, предпочете да си пощади живота и се махне от концлагера наречен НРБ (омотан надлежно по изпитан руски образец с бодлива тел и сигнални устройства, които регистрират и зайците, но стреляха не по тях, а по ХОРАТА, вместо да се съпротивлява. Прочее,тогава тях също като Вас ги наричаха РОДООТСТЪПНИЦИ! Ако бях на Ваше място тук, след като сте от противоположният лагер, бих подбрал поне някоя по-подходяща дума която да не е чак толкова опетнена. Това, защото тази тогава излизаше само от фалшивите уста, които ние тук (самовключвам се без Вашето позволение) се мъчим да оборим. Малко ме съмнява, дали по онези времена много сънародници (които със сигурност като мен смятаха, че соца ще е вечен– поне в отсечката на собственият си живот), ако им се отдадеше възможност (по вица) масово не биха се юрнали, че да няма кой след тях да изгаси лампата. А и другата Ви теза, че тези които са „останали“ са истинските българи е доста повърхностна. Има много истина в това, но според мен си патим повече, защото някои от тях не се изнесоха в Москва, която от сърце и душа обичаха. Друга е аксиомата, драги tervel, българин роден в почтено българско семейство (в случая дори произлизащо от опълченец на Сливница) си остава българин в сърцето. Това е моята аксиома и поради това си позволявам да беседвам там където има полза от това. Иначе бих безмълвно отминал. Да, наистина не виждам „стотиците хиляди гласове“, дето са се били влели, но поне, ако има там някой от турски произход, би казал на това Беркетверсин! „Стойчо мъглата“ на мен, като „чужденец“, не ми е известен, но ще се опитам да се информирам за него. Относно последващите ходове на ИТН, за разлика от Вас оптимиста, съм на изчакваща позиция. За сега, поради чалгата, имам опасения да не би да трябва после да произнасям абревиатурната думат „имА…“ ( ударението не на първата, а на последната буква). Просто имам предчувствието от много подобни случаи, че мълчанието с което тази формация е обвита не предвещава нищо добро. Като Вас се опитвам в „има“ да използвам български фолклоризъм), но и аз все пак имам желание надеждата да не умре като последно! Как беше казало българското литературно величие Димитър Талев, Минке, …докато не умре и последният комунист, няма да се отървем (?). Извинявам се, не събирам цитати на изтъкнати мислители, поради което и не предавам дословно, а само по смисъл. След като споменахте фолклор, бих желал да Ви обърна внимание на цитираният от Вас фолклор – „Гявол да те вземе, отечество мило!“. Подобни на Вашия стихописач други също с лекота се опитваха и харизваха отечеството НИ на „Гявола наречен СССР“ по подобен необмислен начин. Вероятно си спомняте, и ми се струва тогава само НАТО го възпря (ГЯВОЛА) да не приеме подаръка, който си желаеше от векове!
  tervel, учудва ме, при цялата Ви гордостна реторика, защо избягвате Кирилицата за да се идентифицирате? Така ли са се подписвали „великите ни Канове“ на които се опитвате да подръжавате? „Мадара се събуди и стана“(дано не от колениченето на Путин, защото тук в страната ни „великаните“ само се прекланят и лижат ръце и други части…, а забравих, тупат се по гърдите и реват Болгар, Болгар и Кронграчулейшън!

 19. Към Boris:
  Вие сполучливо се определяте с типичното си кокетничене за ИДИОТ. Така е! Истина е , но непълна. Пълното определение за Вас и за такива като Вас изглежда така: ИДИОТ ЗАГУБИЛ ДУШАТА СИ.

  „АКО ЕДИН ЧОВЕК ЗАГУБИ МИТОЛОГИЯТА НА ДЕДИТЕ СИ , ТОЙ СЕ РАЗПАДА И НАПОМНЯ НА ЧОВЕК ЗАГУБИЛ ДУШАТА СИ.“

  КАРЛ ГУСТАВ ЮНГ

 20. @ Boris
  Някакъв скункс “с мисия” овонява форума. Не си го слагайте на сърце! 🙂

 21. tervel, някои притежават качеството и висотата да се усъмнят в себе си, дори да се укорят, без да се страхуват от това, че ще им падне реномето. Прослойката понеже е на дъното не притежава това качество. Тя може само да ползва висотата на средата на която е попаднала! Имаше един от Правец, който твърдеше, че щял да прави цели проводници, след като „чужденците“ французи бяха направили фабриката за полу–проводници. Толкова по определенията, наистина по някога е излишно губенето на време за просвета на такива, които са в обятията на безнадеждността. Там има само гордост с митологията т.е. с неопределеността описваща се с качествата на другите. Ама това е синдром, има също доста подобни западноевропейци, които родили се в някоя развита страна, се гордеят с това, за което не са способни да прибавят абсолютно нищо. Забелязвате ли случайно някакви прилики?

 22. Към SMS:
  Все повече и повече губите ориентация SMS. Ви сте сама в стаята си и друго животно, дори и скункс , освен вас няма. Затова най-добре отидете до прозореца и го отворете широко, свалете си дрехите и се намажете с Ne-O-dor, после си вземете душ. Процедурата е ефикасна и я прилагайте винаги, когато започнете да се потите.

 23. Биеш се с Наглите,а ти си нагъл!Това е Еверестът на тундровците!Гноми да пишат за полиноми,биноми,и алгебра формули,а да не разбират материалите”пригодени”за децата!Както казват гейовете,иронично”Тези са по-големи педали от нас”!Дори и “нестандартните” не ги харесват!А е имало епохи,когато хетеро и хомосексуалните са имали равни права!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.