Изтрезняването на русофилите е най-добрата новина от изборите в България

 

Всякакви “разбивки” на изборния резултат в България можете да прочетете, да чуете и да видите в подробни графики от анализите на специалистите. Те разбиват в “дълбочина” вярата на наивниците, че поне веднъж са им предсказали вярно какво ще се случи на изборите. Защото специалистите по предсказания масово не познаха резултата от вота на 4 април. Пак се изложиха с техните проценти и акценти, оказали се (гр)адски различни от предсказанията им.

Хем им плащат да се борят с борците срещу разбиването на статуквото, хем пак не улучват в десетката, обслужвайки по навик и инерция статуквото. 

При нормални пазарно-демократични отношения такива калпави изпълнители на поръчката ги дават под съд за измама в особено големи размери. У нас обаче става дума за картел между власт и подизпълнителите на нейните желания. 

Победителите не ги съдят, нали. Нима поръчковите гадатели не познаха, че Борисов ще е победител!  Cash and carry.

Не сте прочели обаче никъде “разбивка” по признака “русофили срещу русофоби”, любим иначе на русофилите, които обосновават своя първо(антина)роден грях да служат на интересите на чужда ( и вековно враждебна ) държава с измислицата за наличието на “русофоби” в България. Точно както днешните антифашисти търсят под бутафорни “антикомунистически” вол Борисов фашистко теле, за да осмислят съществуването си.

Пък и кой у нас се съгласява с тезата, че нашенците се делим манталитетно повече на прозападни и проруски субекти,  а не толкова на леви и десни ? Теза, която от години се опитвам да предложа на вниманието на любознателните читатели.

Нека този път похваля русофилите. Искам да ги поздравя с изборния провал на партиите, които открито се афишират като слуги на Кремъл, за разлика от онези, като БСП, ГЕРБ и ДПС, които претърпяха щети, но все още ги интерпретират като свой успех за оправдание пред Путин. Не вярвам да им го осчетоводи по този начин.  

Не се шегувам. Поздравявам русофилите с прозрението, че е пагубно и за тях да се гласува по начин, който би превърнал България още повече в подобие на Русия чрез зле маскираното съучастие с политиката на “баланс” в полза на руското влияние у нас, която води фаворитът на Кремъл, собственикът на ГЕРБ Методиевич.

Поздравлението ми към русофилите е напълно доброжелателно. Напредъкът им заслужава поощрение. Изглежда те започват да напускат нишата на невежеството, което е основната характеристика на русофилството ( както пише ерудитът от европейска величина Симеон Радев много преди сам да стигна до този извод ). 

Русофилите, бидейки такива, явно следят какво става в Русия. И колкото и да са фанатични, все пак е човешко да се стреснат. 

Не съм русофил и не мога да се меря с тях в познанието за положението в Русия, поради което ползвам информация на руски език от рускоезичния интернет, доколкото тя е все пак различна от официалната, според която всеки момент милиони американци ще започнат да емигрират в Сибир ( преди да бъде окупиран от Китай, може би ). 

В руския виртуален свят, намиращ се извън контрола на Кремъл, пишат от позицията на несъгласието с официалната московска пропаганда руснаци, белоруси, украинци и прочее истински познавачи на истината от собствен съветски опит що е то днешна Русия.

Например колегата блогър Максим Мирович ( Беларус) предлага прогноза, кога Русия ще стане нормална държава – когато руснаците разберат, че нацистките отрепки, които са шиели ръкавици от човешка кожа, са същите като онези, които са наредили да бъде нападната Украйна.

Нацистские подонки, шившие перчатки из человеческой кожи, и те, кто отдал приказ о вводе войск в Украину – это одни и те же люди. Когда россияне это поймут – Россия станет другой страной”.

Популярният в мрежата автор, подписващ се като проф. Преображенски, отбелязва в деня на изборите у нас:

Не Путин научил глубинный народ справлять нужду, не снимая штанов.

Но именно Путин научил глубинный народ гордиться этим”.

В превод: “Не Путин е научил народа да се изхожда в гащите, но точно той го научи да гордее с това”

Друг известен волнодумец с псевдоним Вал Мишель се шегува със скъпотията и връзката между нея и износа на руско “пушечно месо”:

В Кремле заявили, что взяли под контроль ситуацию с ценами на пушечное мясо”.

Някой си леля Розя размишлява на 3 април в деня за размисъл преди нашенските избори, че Русия е страна, в която ставаш сатирик, ако пишеш истината за нея:

Россия такая страна, что если ты пишешь о ней правду, то ты уже сатирик!”

Неизвестен автор се крие поименно от ударите на закона в Русия, който заплашва със затвор посочването на очевидната прилика между националсоциализма и съветската му матрица, правейки паралел между Хитлер и Путин. Обобщаващо: Хитлер обяснявал, че винаги стреля пръв , а Путин – че се е научил от малък, че трябва да удряш пръв.

 

 

 

 

ЦИТАТА, КОТОРАЯ ПОВТОРИЛАСЬ ДВАЖДЫ.

Первый раз как трагедия, Второй – для тупых.

Гитлер: Нажму на курок первым. Путин: Бить надо первым.”

Има едни успоредици в социалните медии в Русия, които могат да подействат отрезвяващо дори и на нашите русофили, известни с това, че се правят на повече руснаци от самите руснаци. Обикновено в рамките на това отрезвително упражнение се появяват сравнителни данни за огромната пропаст в жизнения стандарт на Запада и на мизерията в т.н. руски свят. За още по-голям ефект срещу махмурлиите, препили с русофилство, любителите на статистиката правят сравнения с африканските заплати или със съседни на Русия държави, които са били част от руската или съветската империя, а днес изпреварват  своята някогашна метрополия по всякакви показатели. В пъти…

За разнообразие в мрежата се намира и статистика от този род, която показва къде се намира днес не просто победената, а направо сринатата до основи Япония в онази война, в която СССР е горд победител ( и на Япония), а Русия не може да се нарадва на този факт. 

Япония

Население: 126 млн

Убийства на годишна база: 334

Полицаи: 257 000

Затворници: 50 578

Затворнически персонал: 19 346

Русия

Население: 146 млн

Убийства на годишна база: 11 964

Полицаи: 599 576

Затворници: 563 166

Затворнически персонал: 259 251

Актуални за руската публика са и показателите във връзка с ваксинирането срещу китайския вирус на фона на властовата пропаганда, че Русия е открила първа в света своя ваксина.

Коментатор пише с ирония: 

“От 650 милиона ваксинации в света към 3 април на Русия се падат 12 милиона, т.е. 1.8 %. Но затова пък ние сме регистрирали първата ваксина, а и балетът ни не е лош..”

И още:

Наистина ли някой вярва, че “свръхдържавата”, където се регулират цените на продуктите и 20 процента от населението гладува, има икономически потенциал на нападне открито съседна 40 милионна държава и да разпали Трета световна война?

 

 

 

 

 

 

Следват снимки как изглежда животът на някои руснаци ( могат да бъдат определени като пропаганда, доколкото и в други държави могат да се намерят избирателни илюстрации на местната мизерия, но в руските социални мрежи наистина гъмжи от подобни фотографии).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За финал, ето едно обобщение :

 

Спортсмены без знамён, солдаты без погон, могилы без имен     

Угадайте страну

 

Спортисти без знамена ( заради невиждания руски  международен допингскандал), войници без пагони ( заради участието на руски военни във войни като “доброволци”) , гробове без имена ( заради погребенията на такива военни, държани в тайна).

Познайте коя е тази страна, се казва в този коментар.

Очевидно българските русофили са “познали”, ако се съди по изборния резултат в България, където награденият за извънредно старание от Путин Николай Малинов, претендиращ да представя 80 на сто от българите , се губи със своя изборен резултат като процент от избирателите, гласували за това уродливо партийно образувание с претенциозното названия “Възраждане на отечеството”. П(р)опада в графата “други”.  

“Възрожденците” на Първанов от неговата Алтернатива за възраждане на България АБВ се борят за едната държавна субсидия чрез своя процент от гласувалите, а техният конкурент на това поприще Сидеров и толкова не взима с неговата Атака. Най-върховното постижение на Путинисткия отбор отбелязва новият любимец на руското посолство у нас Костадинов. И той се именува “възрожденец”.  Успява да подмами с имитация на своя злополучен образец Сидеров малко повече от 2 на на сто гласувалите българи.  

Изглежда, че българските русофили започват да проглеждат за лъжите, с които ги хранят хранениците на Путин. За когото, перефразирайки съветската пропагандна за Ленин, един коментатор пише:

“Путин лжил, Путин лжив, Путин будет лжить!”

Не превеждам този път заради играта на думи в руския език, където лъгал и живял, както лъжлив и жив, се застъпват и допълват. Важното е на русофилите да им е ясно и да продължават да изтрезняват.

 

10 мнения за “Изтрезняването на русофилите е най-добрата новина от изборите в България”

 1. Страхотно!
  Да добавя, че на среднощното изхождане-оферта на Буци не реагира нито ЕДИН политик. Зеро! 0!
  Император Тиквоний I Банкянский изцяло заприлича на любимото си политгуро-кремълският ГНОМ Джуджи I. И той вече е смъртоносно токсичен и не заради пандемията “посветена” на китайският вирус всички го избягват. В публичното пространство, сериозни коментатори стигнаха “самостоятелно ” до “моето”. Не е далеч деня когато Баце сам ще моли да го приберат за по-сигурно в СЦЗ, килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив. Главната му, единствена цел, след пировата победа е физическото оцеляване. След като и ченгето Гарелов се одума в този смисъл, а той си е сведущ по материята, Тиквата е пътник.
  Угасна и детската МУ мечта да направи Голям Член. Да го “преместим” наесен в сградата отсреща: Лидер на най-голямата партия, столичен кмет, премиер и затваря с президент. Да, ама НЕ!
  Sic transit gloria mundi
  Много мина, мъничко остана.

 2. Без страхотната инициатива на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-Ти броиш. сега, най-малкото герба МУ щеше да има комфортните 30 и малце отгоре %, Корни-около 25%, нашите Ора с вазелен минават 4% бариера. МВРО-също вътре. Събраха ми се очите приложеният секционнен протокол.. Вижте само снимката от долния линк. И това се случва в духовната столица на България-Пловдив. Предстявам си какъв леш, то пак го е имало де но е пределно минимизиран, е надолу. Как да познаят Цоциолозите га им се спускат едни числа, те ги рисуват и надолу “Бай Ганьо” прави избори ги натъманяват. Този път-Да, ама НЕ!
  https://www.actualno.com/politics/v-izboren-protokol-40-glasa-za-demokratichna-bylgarija-stanaha-0-snimka-news_1578930.html
  И един великолепен анализ на явлението ИТН от общественичката №1 за мен, очарователната умница Мария Спирова. В тази връзка апелирам към ДБ оттук-нататък в посланията си да се обърне към 20% заявили са се като “русофоби”. Не го ли направят, по-досетливи от тях ще изземат огромния сегмент.
  Последно, символно, не паднат ли МОЧА-вците за мен няма как да се отлепим истинската от дередджето на изоставащ по всички положителни класации и шампион на отрицателните.
  https://kafeneto.wordpress.com/2021/04/05/%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b8-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%b4-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86/#comments

 3. Ако трябва да парафразим Калоян Таков, Слънцето изгря, България се събужда. България въстана. Гневът на Протестът миналото лято влезе в 45НС. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ИТН и ИМВ изхвърлиха от НС- вмро-агент иван, победиха бсп, дпс и поставиха в нокдаун герб-методиевич борисов и в нокаут всички родоотстъпници и уродливи политически образования с псевдонационална кауза. СОФИЯ СТАНА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, а страната ни беше ЗАЛЯТА от нея, но Boris ( един от чужденци тук) не вижда това. Той вижда някаква партийка на Христо Иванов, която „набра повече точки“, но „Подминавам я с болка, защото очаквах да е водещата партия“. И естествено човек си задава въпроса: Що за очи и ум трябва да има? Какви му са основанията? Разбира се същите с които определя, че простотията в България е повсеместна и че Българския народ „вече е напълно изчанчен и ще се самопогуби“! Горе-долу на същото мнение се оказва и друг чужденец-симпатизант/ка ДСБ „Българите сме малък, но много прост народ.“

  НАПРОТИВ, ТОЧНО ОБРАТНОТО! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОКАЗА, ЧЕ Е МЪДЪР, ЧЕ Е ЖИВ и НЯМА ДА СЕ САМОУБИЕ. ДОКАЗВАЛ ГО Е ОТ РАЖДАНЕТО СИ И ВОВЕКИ ВЕКОВ!

  Убеден съм, и споделям мнението на THE ROCK, че „Демократична България е ядрото около което ще се изгради новата политически система на България.“ А за ИМВ и ИТН, ще повторя. Тяхното политическо оцеляване зависи единствено от правилното решение на дилемата, която неумолимо стои пред тях: СЪЮЗНИЦИ ИЛИ РАЗБОЙНИЦИ. И в тази връзка, за да запазим топлите и живителни лъчи на Слънцето-Митра, които хвърля вече над прекрасното ни Отечеството и да доведем започнатата добра работа до успешен край са необходими само три трудни, но жизненоважни стъпки на това вдъхващо надежди НС:
  -Промяна на Изборния кодекс
  Служебно правителство назначено от президента Радев
  Предсрочни парламентарни избори септември 2021г.

  Ако ИМВ и ИТН изберат СЪЮЗНИЦИ, това ще бъде НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НА БЪЛГАРИЯ С ЕПИЦЕНТЪР ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И НАРОДЪТ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ. ТОВА ЩЕ БЪДЕ И СВОБОДАТА, НЕЗАВИСИМОСТТА И БЛАГОПОЛУЧИЕТО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ЗА БЪЛГАРИЯ. ХО!

 4. Как ли биха се самоопределили руските опозиционери от мрежата на интернет които освен думи малко нещо друго могат да противопоставят на диктатора си, който настоява да управлява Русия и след 2024 , кой знае до кога, въобще вечно или както се казва, докато смъртта ги раздели.
  Доста българи и без да са американофили, емигрират в САЩ, Канада за да сбъднат или не по някоя мечта. В повечето от случаите успяват и в двете . Не е ясно какво би донесло едно пътуване днес из населена Русия освен кошмари, и сигурно логично няма желаещи за постоянно местожителство там. Става точно обратното. Тук пристигат чисто етнически руснаци за българско гражданство чрез натурализация, при което следва отказ от гражданството на страната, в която лицето е родено. Които докажат български корени или са рускини омъжени за българин имат право на двойно.
  Знае ли се какъв е наплива в действителност, ежедневно, щом в Пето РПУ , Лазур, Бургас има няколко гишета „Имиграция“. Там и около чакащите се говори почти изключително от и на руски, руски с кавказки акцент, български с руски и кавказки акцент.
  Това вече е показателно макар, че този процес, като се включат македонските, бесарабските етнически българи, навярно не е доказателство за всеобщо настъпила българофилия.
  Кой знае как ще свърши, тоест продължи всичко това, все пак българи от началото на 21 век да се обявяват за русофили, путинофили, това звучи комично, още повече когато им се заплаща с блестящи медали и някакви средства, както случая Малинов, Сидеров. Е, вероятно не е чак толкова трагично колкото млади поляци, самообявили се за почитатели на нацисткият пречупен кръст и фашистки ритуали, но има и такъв оттенък.
  Може би трябвало да се отчете, по лични спомени от мюнхенските кръчми от двадесетте годни на 20 век, очевидци на речите на Хитлер споделят за някакво според тях магнетично обаяние. От друга страна, английският посланик който на откриването на Олимпийските игри в Берлин 1936 е бил настанен близо до Адолф Хитлер, след това коментира, че инстинктивно се е стремял да е по настрана от него , тъй като му се сторил малко луд. Както се оказва впоследствие, съвсем не е бил малко луд. Впечатления, май е другото име за недоразумения.
  В днешно време някои наричат обаянието на местният вожд, главатаря на квартална банда, харизма. Дотук добре, дали пък обратната страна на медала, не е страха и тъпизма на подчинените, туземците.
  Твърде е възможно и даже конкретно да се отнася за лица като Путин, Борисов и други подобни, които са възможни където народът поради нескопосния живот на едно две, а някъде вече и никой не си спомня колко поколения, защо и да желае освен по патриотични празници, е принуден да помни от днеска до утре.

 5. “От 650 милиона ваксинации в света към 3 април на Русия се падат 12 милиона, т.е. 1.8 %. Но затова пък ние сме регистрирали първата ваксина, а и балетът ни не е лош..”

  Балета може и да им е лош, но е имперски!

 6. Надявам се в най-скоро време и основните медии да обърнат палачинката, както днес Хр. Иванов напомни на Цв. Ризова.
  Не е по темата но трябва да отговоря на г-н Българин:
  Не преглеждахме бюлетините(разписките) издадени от машината на избирателите гласували машинно. Само ги преброихме и установихме, че броят на бюлетините от гласувалите машинно отговаря на бройката на избирателите гласували машинно по издадения от машината обобщен протокол след приключване на изборния ден. От този обобщен протокол на машината, който е дълъг около 2-3 метра се пренесоха данните в проткола на СИК. Там се сумираха с гласуването с бюлетини и така се ооформи окончатемния протокол за РИК. Би било голяма тъпотия да се гледат издадените от машината една по една и да се обобщават наново след като машината е свършила тази работа.
  Не знам какво се е случило в арена Армеец, тъй като аз не сам носил протоколите там и нямам никаква връзка с тези хора.
  Ако това се е случило да искат комисиите да гледат бюлетините от машините една по една и да свалят резултатите от тях както при ръчното гласуване, то на практика всички изборни СИКове са участвали в изпитание на тази техника. Това е задължение на органите по сертифициранего преди да се използват машините в изборния ден.
  Аз мисля, че фирмата производител може да използва резултатите от тази ненужна проверка за супер реклама.
  По време на изборния ден нашия зам. председате през няколко часа сравняваше броя на гласувалите с машината до момента по списък и броя от машината с издадена за тази цел контролна разписка и нямаше разлика.

 7. До всички!
  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻!!!!!
  Ако махалото тръгва обратно към демокрация, почтеност и образовано участие в политиката и живота, то е заради десетилетния просветителски труд на всички тук и вън от този прекрасен форум.!
  Да не спираме с образоването на деобразованите. Човек по човек…
  Да спрем деобразоването, защото то е дехуманизиране.

 8. Уважаеми господин tervel,
  благодаря Ви за вниманието, че до края сте прочел моето мнение–коментар относно изборните резултати. Съжалявам, че с констатацията си, че „простотията в България е повсеместна“ съм Ви обидил. С това си изказване обаче нито съм Ви имал лично на мушката, нито всички онези значими и мислещи българи, които са антипод на това и фактически са моята надежда да се явят като просветители, за да не се случи моето опасение относно пагубната ситуация в България. Да, аз съм „чужденец“ още от времето когато за да станеш такъв, трябваше да преодолееш хиляди пречки, да рискуваш живота си и най–важното, ако успееш да получиш този шанс, можеше да се сравни с шестица в тотото. Като допълнение тогава се причисляваха и трудностите на всеки чужденец (за какъвто правилно ме определихте). За радост последните преодолях сравнително бързо. Не е нужно да се хваля, но за това ми помогнаха моята професионална подготвеност и желанието да не се различавам от заобикалящите ме туземци. А понеже моето желание беше да се движа в по–отбрано общество (означава не всред простаци които тук също ги има повсеместно) трябваше постоянно да ГИ оценявам в обстановката. Да оценявам бях се „научил“ вече в България и то доста субтилно, защото там гъмжеше от ченгета и продажници, които трябваше допълнително да отсявам. Но за да не се обиждате Вие, както и присъстващите във форума мислех, че ще е достатъчно това нарочно да избера думата ПОВСЕМЕСТНО. Тази дума не е еднозначна примерно с думите „предимно“, „само“ или „всички“, което все пак означава, че има и други, но посочените са „доста“. Нещо подобно, ако можете да разберете сравнението ми, при което в понятието Въздух, се включват и съставките HOn (n = 1, 2, 3), които за съжаление играят отрицателната роля в екологията ни. Аз съм си задавал също и въпроса, има ли в България наистина хора, на които може да се разчита и съм стигнал до заключението, ДА! Да ги изброявам ще е прекалено дълго, но и вероятно при някои бих допуснал грешка. Такава грешка, която допуснах когато аз избрах Симеон„чо“, или Бойко при неговият първи мандат. Точно поради това се самообидих и се нарекох ИДИОТ. Наистина, нито се хвърлих от някой висок етаж, нито продължително се цупих на себе си, а само си пожелах повече да не правя подобни грешки. И понеже такива неща не се лесна работа, прибягвам до похвата да си подбирам учители. От тези съображения съм ежедневен посетител в този блог, дори понякога си позволявам да взимам и лично участие. Тук наистина има от кой да се поуча(им) ! Ако съм попаднал под вниманието Ви, сигурно ще знаете, че имам и съответните преференции, но за СЪЖАЛЕНИЕ тези които бих желал да избера, явно не желаят пряко да се препитават като политици, а само като коментатори. Вашето есе, на което сега отговарям е доста възторжено написано. Този Ваш възторг, от моята гледна точка, ми се струва също доста пресилен, ако се опитам да съпоставя процентните резултати на „спечелилите“ във вчерашните избори. Наистина, преценката която пръв тук даде sms, с което обори мита за „мнозинството“ на русофилите, беше най–показателното от тези резултати, което за мен наистина е повод за радост и надежда. Така, че моля за извинение, но моля да погледнете и към първите три „ партии–победители“, които според мен представляват мнозинството, но и попадат в направената ми констатация. За съжаление, за сега, докато не се извърши успешно просветителната дейност, остава действаща думата повсеместно (това разбира се, само според мен!)

 9. До г-н ГАВРИЛОВ

  Благодаря Ви, г-н Гаврилов, че ми отделихте време в коментара си.
  Наистина, аз не зная каква е технологията за сегашното т.нар. “машиннно гласуване” – не съм се интересувал, защото бях твърдо решен да гласувам с хартиена бюлетина!
  Защо ли?
  Защото им НЯМАМ ДОВЕРИЕ!
  На доставящите, контролиращите, осъществяващи поддръжката на т.нар. “машинно гласуване”.
  Защо ли им нямам доверие?
  Е, тука вече е дълга темата…
  Та така.
  Разбрах все пак, че след като машината извади някакъв протокол дълъг 2-3 метра, все пак трябва човешка ръка и око да “прехвърлят” (по Вашите думи) резултата и да го сумират с резултата от хартиените бюлетини в окончателния протокол.

  Бъдете жив и здрав и Ви поздравявам и Вас с резултата от изборите!!

  Хиляда пъти по-добри от изминалия просеверноазийски парламент!
  Можеше и да е по-добре, но да не бъдем максималисти!
  Най-тъмно е преди зазоряване!

  🙂

 10. По стар обичай руснаците се чешат по тиловият трибуквеник,и умуват над Френски супермодерен военен кораб!Какво да го правят!Ще му откраднат само корпусът,а останалото ще си го измислят!А НАТО вече са на 6+ поколение автономия,и 5+ G!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.