Методиевич слезе от джипката и се появи на работа – бори се вече не за надделяване, а за оцеляване

 

 

 

 

 

Първото следизборно чудо се състоя днес: Борисов си спомни, че е премиер и дойде на работа в София. Слезе от джипката най-после, но не и от небесата на самохвалството си, където продължава да се рее по снижаваща се траектория като ракета, загубила тяга.

Монологът му този път се състоя пред смълчаните му министри, на които съобщи предсказуемите баналности за големия си успех, поредната си победа и отлично свършената работа ( но само според него, защото едно много голямо мнозинство българи делегираха волята си на партиите, които отказват да си сътрудничат с него). 

И как да не мълчат министрите, когато знаят, че всичко, което той им казва, вече няма значение. Те са уволнени, но не от него, а от избирателите.

За разлика от пенсионерите, които насилваше при изненадващите си срещи с тях да му благодарят за онези неговите подаяния от 50 предизборни лева, премиерът не пита за пред камерите министрите дали са му благодарни за заплатите, които им плаща(ше). Защото не са благодарни точно за заплатите. Никой не става министър само за едната заплата в правителство, което разпределя чужди милиарди на свои хора срещу проценти за услугата. 

Катастрофалната победа на корпорацията ГЕРБ все още не е отрезвила напълно Методиевич. Махмурлукът му го кара да говори някакви несвързани с реалността абсурдизми. Бърка парламентарната с руската рулетка и стреля напосоки с предложения към новия състав на парламента, където никой не иска да се самоубива солидарно с него. 

Връх на арогантността в това отношение е примамката му към новоизбраните депутати Народното събрание да се върнат към маневрата от есента на миналата година, когато в отчаянието си пред натиска на гражданските протести той нареди на злополучния си правосъден министър Данаил Кирилов да пише на коляно нова конституция, за да запуши устата на критиците, скандиращи “оставка”.  След като се посниши и бурята попремина, захвърли в коша мъртвородената идея, която сега рециклира. 

Никой не е очаквал, че Методиевич ще слезе бързо на земята след като слезе от джипката . Дойде обаче моментът, когато той вече не се бори за надделяване, а за оцеляване.

14 мнения за “Методиевич слезе от джипката и се появи на работа – бори се вече не за надделяване, а за оцеляване”

 1. Какво обикновено с блестяща проза г-н Инджев описва агонията на Змията.

 2. Иво, Приятелю, Все пак ме накара да повтарям: Пак си в Десетката, че и оттатък! Респект!!!

 3. Към Иван А.

  Иване, държавата Русия умря през 1917 г.

  От тогава има само и единствено СЪВЕТСКИ СЪЮЗ.

  На изборите в неделя имаше наказателен вот.

  Разединен.

  Предварително.

  Умишлено.

  Предвидливо.

  Видно е, че СЪВЕТСКИТЕ другари полагат огромни усилия за раздробяване на опозицията ни.

  Щом цели 30 (тридесет) партии, партийки, коалиции и тям подобни творения се борят за властта.

  Смешно.

  И същевременно тъжно.

  Откакто имаме “демокрация” не се допуска създаването на партия от НЕ-СЪВЕТСКИ тип у нас.

  СЪВЕТСКИТЕ надзорници не го допускат.

  Дори първото СДС беше пълно със слушалки и послушковци, които се кланяха на КПСС.

  От 30 години БГ подизпълнителите само слушкат и папкат и работят по “заповед на щуката”.

  Като него (другаря Борисов) когото сега жертват, защото вече не е полезен.

  Той е пореден пример за продажен БГ политик, който е използван умело за СЪВЕТСКИ цели.

  Трябва да се случи чудо, за да излезем от СЪВЕТСКОТО блато.

  НО.

  За да се случи чудо първо трябва да се промени начина на мислене на БГ политическият елит.

  Забележка: У нас няма политически елит, но употребява термина дет’ са вика “от хорска срама”.

 4. Ако не беше толкова много изцапал бухчата, на БойГо щях да му дам един съвет: „ южното крило, 216 килия, при бай Ставри. Човекът е строг, но справедлив. Обича майтапите. Той е млад, ще излезе запазен…“ Но той просто се оля! След такава небивала корупция, крадене и безнаказаност, да го тикнат в затвора му е твърде малко възмездие. Според мен той заслужава да бъде ваксиниран с Астразенека!

 5. Съвършено точно. Бойко Методиевич Борисов се дуе по навик и от отчаяние, че губи влияние, упражнява ненужно показно власт над слугите си с нагайката, какво страдание, и за двете страни, като по книга , разярен, разорен помешчик по Гогол.
  Депутатите от ГЕРБ са няколко талиги крепостни на сударя си и нито той или те го крият. Все пак, тук и сега не е Русия от 19 век и тези хора са имали, имат избор. Колкото до тези гласуващи за подобни народни представители, въпрос е какъв е народ.

 6. Имам питане и чакам отговор.
  Знае ли някой как са били организирани и как е минало гласуването на българите в Русия? Видяхме репортажи от Лондон, Мюнхен, Лос Анжелос, а нищо от Москва. Какви са резултатите от този вот? Дали резултатите от гласуването в чужбина включват и тези от Русия? Или там/тук не е чужбина“

  Очаквам с нетърпение интересна информация.

 7. Бойко е фоьическият образ, поведенческите модел на успешен светоглед, Доган е на просто колониален манталитет, БСП е европейското бъдеще на Съветския колониален модел.
  Чиновникът е началник на гражданина.

  Държавата не е Отечеството, тя е просто чиновници, на които плащаме за обществени услуги. Но, те са стотици хиляди, организирани в ” партии” чрез които периодично препотвърждават административния си пост.

  Затова, с махането на Бойко, няма да си отиде бойковизма или доганизма. Може би трябва да бъде деполитизирана администрацията, армията и полицията….а може би и БАН, а вероятно и Светия Синод….

  Всъщност, всички правни конструкции след отмяната на Търновската Конституция, а с това и Българската Държава, са противозаконни и противодържавни.

 8. Една интересна аналогия от историята:
  Когато на 8-ми май 1945 в Потсдам се подписвала капитулацията на нацистка Германия, влизайки в залата и виждайки че там присъстват и френски представители фелдмаршал Кайтел казал: “Не знаех че и от Франция сме загубили тази война!”

 9. Ако имаше Алкатраз на Балканите за мафията,”големите риби” щяха или да се удавят,или да изплуват с контрабанда внесени надуваеми секс кукли!Затова по-сигурно е се внесат Последните Самураи,и тогава да се говори за Чест и Доблест!В кръгът на шегата!Извън него Азия ни е генетично далечна,както знаем от 20-те години,и от новите проучвания!За Японците сме чужденци на техният език!Имаш ли на 2:30/3:00 часа Централна Европа,с която делим една ДНК,антиосмански,и антидиктаторски коалиции,Бушидо не ни трябва!Рицарските Романи,и Църковните Жития имат повече популярност от Източните Мистики,сред Европейските Институти по Древност!Разбираемо е!Все пак Феодализмът в Европа не е толкова застъпен,за разлика от Шогуните,Копринените Императори,и Чингизовците!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.