Владетелят Методиевич дава десет крепостни двукраки джипки на лизинг на друг владетел

 

 

 

 

 

Помните ли как медийните говорители на Методиевич възторжено глаголеха преди по-малко от седмица, че само той може да бъде излъчен за премиер след предизвестената му победа?

Е, явно вече разбраха по трудния начин, че няма да го бъде след като загуби стотици хиляди гласове в рамките на победата си и си спечели врагове в лицето на всички останали партии, на които мнозинството българи делегираха гласовете си.

Пак с половин уста това прие и острието на ГЕРБ Деница Сачева, която се прочу международно с онова верноподаническо интервю с неистинските си твърдения за управлението на кризата, причинена от китайския вирус, за които послъгвания после й се наложи да се оправдава и почти да се извинява ( с половин уста).

Г-жа “социална” грижа със загрижен тон призна на практика за тази “промяна” пред БТВ вчера, заявявайки, че името на следващия премиер ( вече) не е известно. Какво тактическо отстъпление от стратегията на сплашването, че без Методиевич начело вкупом ще мрем!

По – рано и Екатерина Захариева направи подобно признание от телевизионния екран.https://offnews.bg/politika/gerb-niama-da-predlaga-borisov-za-premier-749497.html

Да не изброявам всички, но днес към тях се присъедини и Томислав Дончев, който също “не изключваше” 4-ти кабинет Борисов.

Едва сега прозират какво се опитаха да предозират.  Заканата, че техният Методиевич няма алтернатива мобилизира доста желаещи в България да докажат обратното. 

Г.Марков се провикна от медийния бункер на Методиевич ПИК, за да го призове патетично изобщо да не приема мандата за съставяне на правителство, а да остави другите да се мъчат да управляват ( джипката, която трябвало да им остави). Да ни лиши от себе си за наказание, че не го боготворим. 

Чудил съм се и пак се чудя какво е усещането да си слуга на Вожда на дебелокожите, който те третира като мат’рял без собствено мнение. Владетелят на ГЕРБ отново демонстрира това робовладелско отношение, предлагайки на друг владетел ( Станислав Трифонов) да му “даде” 10 депутати, за да си състави правителство.

Методиевич и преди се отнасяше с депутатите от ГЕРБ като с негова лична собственост. Нареждаше им публично как да гласуват. 

Най-позорният от гледна точка на националния интерес подобен случай помним, когато той клекна на Русия и “Газпром” след бутафорните протести в края на 2011 и началото на 2012 г. срещу американския гигант “Шеврон”, спечелил търга за проучване за наличието на шистов газ в България. Организирания от Москва и петата й колона у нас шум прогони американците след като Методиевич сервилно нареди на депутатите си да напишат и гласуват буквално за три дни закон за мораториум върху тези проучвания. 

Това предателство на Методиевич у нас беше посрещнато с аплодисменти от мнимите му политически противници у нас сред явните русофили, маскирани като опозиция, но никак не е забравено от западните ни съюзници. Напомня го сега го в своя статия Марк Крамер от Devis Center .https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-slaboto-zveno-v-nato-balgariya-rusiya-i-primkata-na-shpionazha

“Когато западните петролни компании информираха българското правителство преди петнадесет години, че значителни енергийни запаси в България могат да бъдат осигурени чрез т.нар. фракинг, руските власти създадоха и финансираха в страната протестно движение срещу фракинга. За съжаление българският парламент се огъна пред исканията на това фалшиво протестно движение и забрани фракинга, оставяйки страната в почти пълна зависимост от Русия”, пише авторът.

Да припомня също, че кандидат за президент на БСП през 2011 г. беше Ивайло Калфин, който превърна прогонването на американците в своя водеща предизборна кауза, в точка номер едно от предизборната му програма. Методиевич прояви сега последователност спрямо него като го награди с подкрепа за шеф на международна фондация, базирана в Дъблин. Русофилите се подкрепят и не си оставят калфите в калта.

Този път Методиевич надмина себе си в поведението си на руски дворянин спрямо крепостните му селяни. Вече ги “дава” на заем или под наем. Предложи 10 от тях на Станислав Трифонов, сякаш са джипки. На лизинг. Само не  каза какво ще стане с тях след като бъдат употребени в името на (не)човешките му властови нужди – ще му ги върнат ли после и ще минават ли за девствени, че да го обслужват отново.

В духа на неговото самоусещане за царственост и накърнено его, Методиевич, който практически бойкотираше като премиер Парламента, обяви също, че няма да става депутат. Отказва се. Не искал имунитет. Явно вярва безрезервно във верността на прокуратурата към него.

Че как ще бъде равен с другите, след като е свикнал да го носят като фараон на раменете си неговите слуги! Пък и не случи на народ, който да го оцени и с гласовете си да го бетонира на върха за четвърти път. 

 

 

 

 

 

16 мнения за “Владетелят Методиевич дава десет крепостни двукраки джипки на лизинг на друг владетел”

 1. – Как се познава кога Боко лъже ?
  – Много лесно – отваря си устата и си мърда устните!!!

 2. Вместо да отиде в Новосибирск или Владивосток, този върл русофил Калфин се е уредил на работа доста на запад, благодарение на русофилската солидарност на раздаващия порциите, който сигурно пак се е похвалил по този повод тук и там как прекарва западняците с 200.
  Със синджира с 10-те роби, с които разполага, очевидно Борисов иска да върне България повече от 1000 години назад в робовладелската и феодалната епохи. Явно не е разбрал, че тече 21-та година от 21-вия век.
  Съпротивата срещу проучването и добива на газ в България доказа по безспорен начин кой в тази бедна държава служи на руските интереси.

 3. Слави има много сериозен организационен проблем и не му е до глупостите на онуй.
  Къде, по дяволите, да сложи ку-ку бенда…

 4. Това са ходове и проби, уважаеми дами и господа! Търси се от кой храст може да изскочи заека! А заека, това е поне да се избегне южната килия при Бай Ставри. Дори в определението „южна“ пак има известно съмнение, защото и Гешев, макар съответно избран от него, също трябва да се грижи за кожицата си. И понеже и на него ризата му е по-близко до гърбът, отколкото раздавачът на служебната порция, със сигурност ще трябва да го подгони, както трябваше да подгони шпионите. Както предполагат някои политически наблюдатели, изглежда Бойко ще е първият министър председател на който ще се търси съдебна сметка. Това, че се отказва и от съдебната недосегаемост която се дава на членовете на парламента, пак е опит за спасение и вероятно ще е последен ход, поне заради южното изложение. Вероятно ще позове с думи подобни на– „Уважаеми сънародници и господин съдия, принизих се до Вас (понеже съм прост като вас) и се отказах дори от служебна протекция. (За да я нямам както вас), Проявете разбираемост, каквато аз някога проявявах като давах на много (като подаяния, които бяха ваши и които иначе щяха да отидат в моите сметки). Разбира се, това в скобите няма да бъде произнесено, но го подразбирам. Така, че „ще гледаме да видиме“! Във всеки случай, за мен, ако се случи последният сценарий, пак ще е крачка напред относно съдебната система. Както казват някои във форума, много мина, мъничко остана! Дано!

 5. Ей, ги на и 10 героини на герба МУ които ще дадат всичко от себе си, каквото и да означава това, за просперитета на България.

  https://apis.mail.yahoo.com/ws/v3/mailboxes/@.id==VjN-HB__TZ3yVsX9nCW0DzYkbyuc1F7toqcpD9k-W43-8GcRV6S-rMqFGBD7U2sGl7xHUWhjIv2uHVC2R0Wv8Q9VgQ/messages/@.id==AFhQeR0PKD5MYG8DiQVyiFPzBbM/content/parts/@.id==2/thumbnail?appid=YMailNorrin&downloadWhenThumbnailFails=true&pid=2

 6. Още един пример от Партията на гражданите за европейско развитие на България
  https://www.mediapool.bg/kmet-tvardi-che-e-prebit-v-ofisa-na-gerb-v-kavarna-news320380.html

  В ГЕРБ пребиват собствените си кметове недоволни от броя на гласовете за други партии в населеното място. Битият от село Белгун, мислил да замълчи. Разбрал за други пострадали и заедно подали жалба. По думите им, РПУ-та и местната прокуратура обикновено си траят в случаи с нарушения на закона свързани с местни феодали, чакали на ГЕРБ. Хората се надяват, чакат и се отказват от правосъдие.
  За по непослушните, се намират прокурори които измислят дела и обещават смотаването им срещу преминаване в лагера на ГЕРБ. Няма медии, съд, кръгът е затворен, мълчание, омерта за целофана на ГЕРБ и неговото съдържание. Община Каварна, област Добрич, едва ли са изключение Вероятно е, и да не е така. Засега други оплаквания няма и нищо особено ясно не става освен, че подчинения на Началника сипе към себе си хвала след хвала , към други закана след покана и обратно, ходи от черква на манастир, пали свещи и се кланя, не се знае дали се изповядва.

 7. Направихме първата стъпка към нормализацията на страната, но пътят ще е дълъг и много труден. Няма да е лесно да бъде разбита тази брутална корпорация. Тези извратеняци може да не управляват грамотно една държава, но са изключително коварни и разполагат с пари и достатъчно мръсници и гюведжари. Освен това за тях работи с пълна пара и риси.
  Смятам, че първата задача трябва да бъде възможно най-бързо да се подготвят следващите избори докато не са започнали предателства и тайни договорки.

  Към Georgi Nikolov
  Като цъкна върху линка излиза празна страница?

 8. Една интересна аналогия от историята:
  Когато на 8-ми май 1945 в Потсдам се подписвала капитулацията на нацистка Германия, влизайки в залата и виждайки че там присъстват и френски представители фелдмаршал Кайтел казал: “Не знаех че и от Франция сме загубили тази война!”
  Не Ви ли напомня нещо, а?

 9. Чух Падишаха да казва, че бил експерт. Някой може ли да ме светне по какво?

 10. Към Христо Цонев:

  Френските представители са били поканени от англо-американците по изрично настояване ( молба) на Де Гол. Пак в резултат на упоритото му настояване Франция става член на Съвета за сигурност.
  Де Гол моли неговата френска дивизия ( една спрямо 26 англо-американски, ако не и повече, достигнали подстъпите към Париж) първа да влезе във френската столица през август 1944-та. И отново получава благословията на САЩ и Великобритания.
  Напълно зависимият от Чърчил и Рузвелт Де Гол държи после реч в чест на победата, в която не само изтъква “водещата” роля на френските освободители, но и практически подминава с пренебрежение заслугата на съюзниците, освободили ( Западна ) Европа и конкретно Франция към онзи момент.

  Нещо общо с нашия подмазвач, който пази реликвите на червеноармейските ни “победители” и “освободители” като собствена джипка?

  С кого да сравняваме нашия простак в тази координатна система- с победения Кайтел или с победителя Де Гол?

 11. До другаря Христо Цонев:

  Батка, за Втората Световна Война има много митове.

  Легенди няма.

  Легендата има древна история и никой не знае как и от къде се е появила.

  Мита е насосан.

  Демек “модифицирана” легенда.

  Уж е вярно, ама не е.

  Тоз, който създава митове го прави за собствена изгода.

  Въпросният “цитат” който вкарваш в употреба (при това не на място) го има в няколко варианта.

  Единият е, че Кайтел казал на Жуков въпросните думи след като видял делегацията на САЩ.

  Има такава “работна” версия и за Великобритания.

  Източникът на всички митологизирани варианти е СССР и то още от времето на Студената война.

  Защото те (СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ) са нЪй-великият и единствен победител.

  Винаги и навсякъде.

  По всички земни кълбета.

  НО.

  Да не зачекваме тази тема, че е много дълга.

  Накратко.

  Тез “китайски” номера ги продавай другаде.

  Интересната “аналогия”, която ни предлагаш е вкисната боза.

  И няма никаква връзка с него (другаря Борисов).

  Отваряй бозаджийска сергия нЕкъде другаде.

  Примерно в нЕкой СЪВЕТСКИ “новинарски” сайт.

  Там ще вървиш.

  Много.

  Прав ти път.

 12. До Христо,
  То пък единия Кайтел, ръйш ли…

 13. На властта лъжата й расте възрастово,наследствено,и пъхащо където не е “Частно Политическо”, регламентирано общинско,и 100%частното!Да си гледат корупцията!Че там им е проблемът!За 30 години можеха да заменят изкопаемите горива с обновени вятърни мелници,и воденици,прототипът на днешните хидропомпи,и механизация!Това е за музейните експонати уредници!А за по-адаптивните-ново внесена Кралско Нидерландска драга за извличане на наноси!Такива наслагвания са ценни за Земеописание учебниците!Всичко многовековно е в тези пластове!От стотиците намерени останки на 1,6 милиона поколения преобърнахме Дарвин и Фройд с публицистиката им,грешно помислена за наука,какво остава за тоновете органика и минерални богатства!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.