Методиевич уж искаше мир, но се готви за война

 

 

 

 

 

Броени дни остават на Методевич да се хвали в качеството на премиер и той не губи време, приказвайки празните си приказки. Едно не може да му се отрече, това бърборене е неустоимо предизвикателство за мнозина коментатори. Грешен съм в това отношение. Защото най – правилно би било да не му се обръща внимание като на онези болни хора, които си говорят сами на улицата.

Макар да е вече “заклан петел” той продължава да подскача. По инерция раздава обещания, които много добре знае, че няма да може да изпълни. 

Поредното му изненадващо за гражданите публично посещение на обект днес в Пловдив роди още едно мегаломанско негово послание към бъдещето, което не му принадлежи. Загриженият за държавните разходи за избори ( ако го питате, той би ги отменил, за да царства без да му се пречкат някакви избиратели) напомни, че е отпуснал 25 милиона за ремонт на стадиона в Пловдив, на чийто терен с яви днес сам с няколко партийно-държавни служители. Пред тях и пред служебната камера декларира колко е доволен от инвестицията.  

Апотеоз на самохвалството му стана обещанието, че щял да осигури на този стадион да има един финал за купа. Така било в УЕФА. Как точно ще го постигне като един от опозиционните политици в България, това остава на въображението на онези, което още не е обедняло в държавата на голямото крадене от държавни поръчки.

Освен като раздавач на порциите в България Борисов иска да бъде възприеман вече и като фактор за решенията на международни институции без оглед на факта, че за тях престава да съществува в близките дни. Мачлетата, които демонстративно играеше в работно време ( вместо да се явява в парламента, например), сигурно вече го затрудняват поради обстоятелството, че става повече за сумист. Но това не му пречи да се изживява като благодетел на любимата игра на милиони хора.

Дали пък не си прави сметката, че футболните агитки тепърва ще му трябват като на опозиционер? 

Вярва си, че ще продължи да бъде кръчмарят и се подсигурява в духа на зле прикритата си закана от нощта на изборите, когато подхвърли в самотното си изявление, че може да организира млади и енергични хора да тормозят политическите му противници. Стига да иска.

Искал обаче мир, каза той тогава. От него да мине. Но май се готви за война.

 

19 мнения за “Методиевич уж искаше мир, но се готви за война”

 1. Буци не случайно днес е в Пловдив. Отива да “компенсира” звучният шамар от града на тепетата от възможно най-високото местно равнище. Вчера, кметът на града Здравко Димитров известен повече със звучният си прякор Зико, МУ би дузпата. И пет пари не дава за каквито и да е обещания на отиващия си се премиер. Напротив, даде сигнал И на колегите и всички останали дето се барат за активисти на политическата класа, че удари дъгоочаквания миг да се зарита падналия от високо. При това много имат реално да МУ връщат. И това е само началото на началото.
  “Моето” много мина, мъничко остана е с изтекъл срок за годност за обекта на насмешките ни. От почнаха ГО. Четири непосредствени хипотези пред Бибитко.
  1. СЦЗ-килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив.
  2. Освидетелстване от “компетентно жури” психиатри и 4-ти км.
  3. Бързо последване-няма време, на офертата на Жоро Дантелата, унгарския зет и под крилото на Орбан, докога, само обозримото бъдеще ще покаже прави компания на низвергнатия македонски президент-ГИ.
  4. Анти-депресанти на мах за хроничното високо кръвно с произтичащите от туй последици.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-ziko-ne-iztraya-i-devet-dni-traur-obarna-grab-na-gerb-i-borisov

 2. Никой не гласува за ГЕРБ, а те пак печелят.😉
  Време е италианската мафия да идва на частни уроци у нас.

 3. Абе, Ко стана, имаше един с дЖипка обикаляше, Дали Е добре?!?…😉

 4. Бойко и Слави пускат ново парче:
  – “Едно чекмедже за теб, едно за мен!”…😉

 5. На Слави Трифонов пожелавам много Здраве и Пълен Успех в Начинанието си!😉
  На Баце пожелавам оная работа, работа, работа… на Бай Ставри…😉

 6. Притеснен съм от фиксацията върху министър-председателския пост. Ние сме парламентарна република. Преди всичко, изборът на Председател на Парламента е ключовия избор, и то сега, тези дни. Това е отправната точка.
  Колкото до настоящия и бъдещите премиери, ще ги превикват, ще им набиват канчето и ще им дават указания.
  Дали!?
  Ако Председателят на Парламента, а така и на Републиката е пак П.К.П. ще трябва веднага да сме на улицата. Или на терминал 2.

 7. НЯМА СПИРАНЕ ХИБРИДНАТА ПРОПАГАНДА!

  https://faktor.bg/bg/articles/ruska-mediya-1

  “Руска медия: В Донбас смятат, че войната между Русия и Украйна е неизбежна”

  “Московский Комсомолец“ ——–> “Фокус”.——–> “Фактор”
  ——————————————————————————————–
  Който разбрал, разбрал…

 8. Дойде време да научим позицията и на тов. Песков, след като прилежно ни информираха за същата на тов. Игор Иванович Стрелков

  https://faktor.bg/bg/articles/sled-malchanie-i-spekulatsii-kremal-s-pozitsiya-ne-se-gotvim-za-voyna-s-ukrayna

  „Русия не е страна в конфликта, а полага всички възможни усилия да помогне за решаването му. Участниците в нормандската четворка, с изключение на Украйна, като цяло разбират това“.

  Предаването „Москва, Кремъл, Путин“ по телевизия „Русия 1“—> БНР—> “Фактор”
  ———————–
  Който разбрал, разбрал…

 9. Болен или не, Борисов изпадайки сам по себе си в захлас, по стадиони, пътища, села, градове, настоявайки за толкова, още и повече власт, дали не се превръща в напаст, за тях вас нас. И при все сила за убеждение принуждение подчинение, въпрос ли е , кой си отива роб, който настоява за малко да е вечно цар, или което вече е народ.

 10. Ех, тази народопсихология!

  Пием, пеем буйни песни
  и се зъбим на тирана.
  Механите са нам тесни,
  крещим “Хайде на Балкана!”

  Крещим, но щом изтрезнеем,
  забравяме думи, клетви,
  и немеем, и се смеем
  пред народни свети жертви.

  С работа, работа, работа няма да стане.

  И с пеене по стадионите няма да стане.

  Трябва да се започне със защитата на националните интереси и на националната сигурност, защото България е разграден двор.

 11. Като искаш келепир,построй си Станция “Мир”!Но ако те хванат ВойноЛюбците,те очертават с тебешир!По-добре е да се отиде на Марс със синьо-бяла боя, и да се напише”Пепси и Кока-Кола”!Печалбата е гарантирана!

 12. През държавната помощ за спорта и най-вече за футбола подлата мутра опитва (и за съжаление успява) да държи зад себе си паплач, с помощта на която пази съветските символи като цска, альоши, мочи и всички подобни. “Уж” спортните фенове, кланяйки се на петолъчки са най-голямата пречка за почистването на България от всякакви съветски вредители.

 13. Пурата на Мирът е Лулата на Мирът,но по Рашидовските 1001 Помощи!Ориентът ни се натрупа прекалено!С екзотични вкусове ще имаме чревни трусове!А политиците са от филмът “Предай без остатък”!Сапунени сериали,и кукумицинолози,с разни празнословни “диагнози”са плочите на БалканГалфон,и БалканКултурист!Сякаш е нямало Култура и Изкуства преди тях!Имало е,но са били Естествено Създадени!Покрай фалшивото злато алхимиците са измислили уродливите бебета в епруветка!Инвитро в примитивни условия!Сега е същото!

 14. ПараДебелум!Това е девизът на МагнаАурата Буда!Името Буда е отдавна заето!Като се има Свети 7-МоЧисленици Будители,и 1 -Ви Ноември,за какво е пироманът 450 по Фаренхайт !?Пали,и пирува!Нерон с пагон!Не че повечето сме елегантни,но чак такова Ганешено стадо е виждано на Цирк,и по Анимал Планет!

 15. @sms

  Руската Алтернатива за Германия AfD преди четири години имаше наглостта да лепи в града, в който живея, предизборни плакати на руски език. Да видим тази година как ще бъде преди парламентарните избори – 26-ти септември не е далече.

 16. Правещите се на хахо се”измъкват”лесно с подправени документи!А направените на луди от “системата”с опиодни лекарсва,забранени от 1960-1989 година,заради странични ефекти,и масовата употреба от страна на докторите,не са смахнати!А постояннно мачкани и подигравани!Диктатурите са”майстори” в пласирането на дрога,под формата на законен “бизнес”,или износ на терор!

 17. От 1944г. до 1947г. България е окупирана от сталиновата Червена работническо селска армия. През 1948г. в България се създава футболния отбор ЦСКА София по съветски образец /ЦСКА Москва/, като есетествен продължител на съветизацията в нашата Родина. Патрон на този футболен отбор е българската армия, помогнала на 05.09.1944г. СССР да превземе и оплячкоса България. Футболният отбор с черевената петолъчка в емблемата съществува до днес, защото в българската политика комунистите, социалистите и русофилите /наследници на съветофилите/ са много. Ако трябва да сме точни в началото на 90-те години Валентин Михов и Илия Павлов смениха петолъчката с лъвчета. В края на 90-те години се върна старата емблема с петолъчката, за да е ясна на всеки комунистическата семантика на този футболен отбор.

 18. Поздравления, Иван! Откакто чета този, иначе чудесен блог, на няколко пъти пиша за това колко вреден е за България този, маскиран като “спортен” клуб съветски символ. И досега, мисля, само Георги Николов и Вие изразявате подобно мнение. Започвам да се страхувам, че останалите или подкрепят този “спортен” клуб, или не осъзнават важността и ролята, която русофилите отдават на тази абревиатура.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.