Вместо “Батальонът се строява” Методиевич вече припява с вдигнат юмрук “Партизан за бой се стяга”

 

 

 

 

Завръщането на парламента в историческата обител на българския парламентаризъм от храма на БКП, където законодателната власт беше вкарана от шайката ГЕРБ, е малка крачка, но голям шамар за шайката. 

Решението на всички партии в 45 – тото Народно събрание новият му състав да направи “кръгом” и да се закълне на площад “Народно събрание” е първото практическо потвърждение за възможността законодателната власт да работи в режим “всички срещу “ ГЕРБ.

Освен, че е символ на комунистическото минало, с което ГЕРБ уж се бори, сградата с отнесената от хеликоптера червена петолъчка по нареждане на др. Андрей Луканов с цел заблуда на противника ( т.е. на народа и на Запада), се превърна в еманация на арогантността на управляващото мнозинство от 44 парламент по още няколко линии.

Първо – не пожалиха 23 милиона за своя кеф да се разширят в ремонтираната зала. Упражнението нямаше нищо общо с рационализация или с някакво усъвършенстване на законодателната дейност и по никакъв начин не беше свързано с подобряване на законодателните услуги в интерес на гражданите. Единият комфорт на самодоволните парламентарни задници спечели от тези похарчени 23 милиона!

Второ- “реформата” засегна най-много достъпа на журналистите до богопомазаните депутати, за каквито те се имаха. Парламентарните репортери бяха изолирани като вредители в изолатор, за да не се пречкат в кулоарите на другарките и другарите от висшето ръководство на законодателната власт.

Трето – в цитаделата на БКП, строена като отбранително съоръжение срещу евентуално избухване на народната любов, наследниците на комунистическия манталитет се чувстваха по-добре защитени и подсигурени с повече възможности за бягство от гнева на гражданите. 

Преди всичко преместването на парламентарната дейност в Партийни дом по такъв безцеремонен начин демонстрираше самозабравянето на управниците и презрението им към традицията. Щом те са решили така, значи така и ще стане. Това ни казаха тогава.

Сега, поне заради церемонията по откриването на новия парламентарен сезон, ГЕРБ ще трябва да изпият горчивата чаша на изолацията в сградата, в която се завръща парламентаризма, погазен от партията-мастодонт, обслужван от бракуваните на изборите нейни патриотарски патерици. 

Това добро начало е знак за възможни бъдещи общи действия срещу низвергнатия авторитаризъм. Интересното е, че се потвърждава интересът на самия приземен автократ Борисов да има каквото и да е правителство, само не и служебно, предложено от конкурента му Румен Радев.

По свой обичай Борисов обеща от името на предполагаемо одушевените си депутати да “даде” част от тях курбан на дръвника на общественото презрение – само и само да не му се случи очакваното отмъщение на Румен Радев.

При поредната си църковно-манастирска изява днес Борисов потвърди готовността си да съдейства с каквото може за избягване на хипотезата със служебния кабинет – не че ще има нужда от гласовете на неговите крепостни депутати. Във Велико Търново той за пръв път ясно заяви, че е готов да предложи друг премиер. Щял да бъде натовски настроен. Как не- малко ли такива  седнаха на неговата властова трапеза през годините, все ще се намери някой от тях да му се отблагодари със самоубийствена мисия!

Политикът, който Борисов смята да изпрати с бялото знаме в противниковия лагер с пълното съзнание, че го подлага на унизителен неуспех, ще бъде всъщност първият “буен младеж” сред онези, с които той ни заплаши в нощта на катастрофалната си изборна победа. 

Досега Методиевич беше генерал на избуялите лакомници, предстои да го видим и като партизански командир на буйните младежи. Дали ще му бъдат толкова предани и в опозиция, след като вече  няма да е в позиция да им раздава порциите? Питам, защото енергията на “буйната младост” , която няма идеологически мотиви и задръжки ( например да натика по волята на вожда “дясната” ГЕРБ в Партийния дом), суче от траншове, поръчки, постове и прочее корупционни хранилки.  Ако се окаже, че голямото плюскане е свършило за буйните лакомници, ще се наложи на самия Методиевич да се нагърби с част от мръсната работа на своите шерпи. 

Досега любимата му песен беше “Батальонът се строява”, но ще трябва да се настрои на “Партизан за бой се стяга”. С вдигнат юмрук. https://ivo.bg/2020/07/29/не-юмрукът-на-радев-младите-демонстра/

 

 

10 мнения за “Вместо “Батальонът се строява” Методиевич вече припява с вдигнат юмрук “Партизан за бой се стяга””

 1. Нищо добро не очаква депутатите от ГЕРБ и СДС в историческата сграда на парламента. Няма да се чувстват у дома си, както в Партийния дом, построен от българския народ за БКП.

 2. Янаки Стоилов вече си го поиска обратно,бил строен с пари на партията.Усилва се реваншизма на комунистите.

 3. OpenLux: Шефът на Лукойл – собственик и на България Мол

  “Нефтеният гигант Лукойл НЕ плаща данък печалба в България, но шефът му си е напазарувал тайно у нас имоти за стотици милиони. Милиардерът Вагит Алекперов, съпругата му и детето му са реалните собственици на България Мол и прилежащия към него офис комплекс с Инфинити тауър.

  Преди десет години покойният шеф на “Агенция Митници” Ваньо Танов обяви, че „Лукойл” е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка”.

  Танов разясни в интервю за БНР, че по веригата на „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма регистрирана в Швейцария. През нея се определят цените на вход за суровия петрол, и на изход за произведените горива. Митническият шеф предположи, че в тази фирма се акумулират и печалбите, които не се декларират в България.

  Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен нефтен терминал в Росенец. Опитите на Ваньо Танов да дисциплинира монополиста и да сложи броячи обаче удариха на камък. Монополната роля на “Лукойл” в сектора на горивата се изразява и в това, че фирмата държи всички данъчни складове, през които задължително трябва да преминава всеки внос на гориво от друга държава. ”

  https://bivol.bg/openlux-alekperov-bulgaria-mall.html

 4. На 26-ти април т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 5. СДС ще трябва да помислят къде ще се позиционират…

 6. Очаквам Слави Трифонов и Куку Бенд изненадващо да поздравят Корнелиа Нинова с песента “Мы с тобой два берега у одной реки”.

 7. Дали ще му бъдат толкова предани и в опозиция, след като вече няма да е в позиция да им раздава порциите?
  ####
  Затова , чета тук. Защото остана кажи речи единственият пристан за качествена журналистика.
  Защото на всички е ясно, че това е въпросът за 1 милион долара, нали така? Нали така? Но колко от дръжките на микрофони по големите телевизии ще посмеят да Му го зададат?

 8. Четох, че геройкото щял да предложи политическия номад и гюведжар даниел митов за министър председател.
  Чудя се тези чворове имат ли грам акъл или са си толкова тъпи? Нали преди изборите същия този “младеж” показа дипломатическа неграмотност и глупост с насир.нето си по отношение мнението на двамата американски сенатори представители на демократите и републиканците. То бива бива гьонсуратлък и наглост, че просто нямам думи!

 9. Само аз ли имам чувството,че гледаме фарс на 10 ноември

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.