Шишигербера заприлича на Шикългрубера

 

 

 

 

 

 

В рамките на по-малко от денонощие премиерът в оставка Бойко Борисов потвърди два пъти твърденията на свои бивши съратници от каратето, че е страхливец, който бяга от сблъсък с опасни съперници. 

Бойко се бои от бой щом мачът не е уговорен в негова полза. Хвърли кърпата на тепиха още сутринта, когато си подаде оставката писмено в нарушение на конституцията. Тя повелява премиерът да застане пред депутатите в Народното събрание, за да предаде легитимно властта. 

Часове по-късно новото мнозинство в парламента го призова още утре да бъде изслушан в пленарната зала. Приканиха го да отговаря на въпроси за Плана за възстановяване и устойчивост на Европейски съюз.  Но Методиевич показа отново своята страхливост. Обяви, че излиза в отпуск.

Вече не му се ръководи бламираното правителство, не му се ще да го наставлява господарски пред камерите в ранни зори с монолозите пред немите си министри, за да видят всички всички колко строг и справедлив началник е. Почива му се изведнъж на неуморния пропагандатор на собствените победи.

Със селски сюжети той финтираше недоволните граждани. Близо година разиграваше гражданството с внезапни локални посещения. Изтезаваше възрастни хора при неочакваните срещи да му ръкопляскат за благоволението да им строи нещо с държавни пари или да ги дарява предизборно с по 50 лева.

Сега шикалкавещият все повече прилича на Шикългрубер. И тук” Берлин” падна, що се отнася до едноименния хотел край София, откъдето се управляваше модела Борисов от години, продаден  от Шиши в последните дни на управлението на Шиши от Банкя .

Така изглежда неадекватността на Шишигербера в последните му дни в бункера на обречената му власт, откъдето издава неадекватни на реалната обстановка заповеди.

Беглецът от възмездието става все по-жалък. И колкото по-бързо помогне  чрез своите заешки подскоци на зиг-заг на собствената проста публика да прогледне що за “смелчак” е, толкова повече шансове има да се състои промяната в България.

Не е новина, че Методиевич мрази да застава пред критична аудитория. Постара се да подчини медиите. Беше приоритетна задача на неговото путинолюбиво управление по путински образец. В “мек вариант” – т.е. без да хвърля в затвора волнодумци. “ Само” ги маргинализираше по всякакви начини. Газеше ги с властовата джипка, яхната от него.  

На него му дай да дудне без опоненти. И докато не го призоват в съда, това няма да се промени.

Още по-жалко е да се види постоянството му в това отношение, ако е възможно да има такова степенуване на падението му, при обяснението за бягството му. Неговата все по-пресирана му от реалностите пресслужба заяви: 

“Министър-председателят обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев”.

“Работа, работа, работа”. Тя ще го направи свободен, обясняват следизборно в потвърждение на нацисткия му по звучене предизборен лозунг от щаба на неговата безпомощност.

Джон Ъпдайк е предложил аналогия още през 1960 година с романа си “Заеко, бягай”. В него главният герой Хари Енгстръм – Заека се наслаждава на безгрижната си безотговорност, вярвайки, че е постигнал някаква граница на спасението. 

Време е “верващият” Методиевич да се събуди от тази заблуда и да освободи по този начин от съня им своите прости гласоподаватели.

 

22 мнения за “Шишигербера заприлича на Шикългрубера”

 1. Като продължавам да анализирам (за себе си) значителната разлика в изборните резултати на някои партии у нас и в чужбина (като “странните” масови предпочитания към “Възраждането” на Копейкин и “Лятото”- БНО на Черепа) и като имам предвид подозрителното единодушно бързане за промени в изборния кодекс, защото скоро се очакват нови парламентарни и президентски избори, стигам до извода, че бъдещите фалшификации НА ЕДРО с изборните резултати сигурно ще стават чрез гласовете на българите в чужбина, тъй като, заради локални и организационни специфики, там манипулациите са по-трудни за “улавяне”.
  Копейкин е толкова еуфорично нагъл, защото вече му е обещано сигурно парламентарно присъствие в следващите парламенти, но в замяна на предателство на сънародниците си и на българския интерес:

  Копейкин в “Честно казано” при Люба Кулезич
  от 1.27.07 мин.
  (Много гнусно интервю! Малинов направо избледня!)

 2. Ха ха ха, весело стана. Днес само добри новини, визирам и санкциите на БайДън.
  Сега започва едно здраво обръщане на палачинката. Очаквам Каскета Гешев да погне другарят Методиевич за корупция, като гледам ДъПъСъ каква опозиция го раздават.

 3. @sms
  За първите избори не смея да се произнасям (все ми се иска да сме ги загубили поради фалшификации, а не поради глупост), но при останалите гласовете са броени достатъчно точно.
  Всеки който е слушал как гладко (мазно) и убедително говори Копейкин не може да не се радва на ниския му резултат. Защоту у нас има повече от заветните 4 % идиоти, които са на неговия акъл. За щастие те са пръснати, но ако БСП още малко се спихне, ще си го припознаят. Електоратът на старата Атака никъде не се е дянал.
  Много ме е яд, че казаното от Хаджигенов, че резултатите от паралелното преброяване на мутрогоните съвпадат с тези на ЦИК, потъна между другите новини. На тези, които проведоха изборите не им е до това, а на останалите не им се връзва с приказките.
  Проблемът с путинофилите ще си отиде с путиновото, а не с тяхното изчезване.
  А за създаването на нормални условия за гласуване от чужбина съм скептичен. Страхувам се, че първоначалната демократична еуфория ще отстъпи място на туркофобията и благородното желание да се прецака раздаващия порции хидрофилисоф ще вземе връх.

 4. Честит Рожден Ден на Стопанина на БЛОГА НИ!
  Иво, жив и здрав (да Илядиш!), прав и корав (“да милиардиш”, туй по Павел Тинков).
  Бъди и за напред СЕБЕ си!

 5. Чуйте сами в обръщението си вчера към пут.инова русия каква хубава лапсус лингви прави около 4 мин. и 20 секунда Президентът на Великите САЩ.
  Случайноист? Не бих казал.

 6. В тази телевизия (“Евроком”) можеш да си платиш, за да участваш. Покрай протестите миналата година имаше някакъв скандал между Сашо Диков (БСП) и Веселина Томова (Румен Петков). Томова обвини Диков за участията на Копейкин, на Което Диков и каза “знаеш, че неговите участия са по договор и няма собственик на ТВ, който да откаже 300 хил. лв”.
  Бареков също имаше платено предаване, но нещо стана. Май не беше си плащал.

  А тази сутрин гледам любопитна статия:
  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/04/16/4199020_konstituciiata_pozvoliava_premierut_da_bude_zaduljen/?ref=home_NaiNovoto

 7. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СКЪПИ ИВО!
  ДА СИ НИ ЖИВ И ЗДРАВ ДО АМИНА!ДА ОЖЕНИШ ПРАВНУЦИ!
  ЖЕЛАЕМ ТИ ВЕРНИ ПРИЯТЕЛИ, ЛЮБЯЩА СЪПРУГА, ЗДРАВО, СПЛОТЕНО И ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО!
  НЕСКОНЧАЕМИ УСПЕХИ В АПОСТОЛСКОТО, СВЯТО ДЕЛО!
  фамилия Тинкови
  Видин

 8. Честит Рожден ден, уважаеми г-н Инджев! Бъдете здрав, щастлив и все така неуморен в мисията си на будител на заспалия в русоробски сън български народ!
  След работния ден в home office ще се чукнем за ваше здраве 🙂

 9. Питомците на путин си приличат. Както тръмпи нямашв топки да сдаде властта на Байдън, така и каратиста роден се покри в миша дупка.
  Със здраве.

 10. Честит рожден ден, с най-добри пожелания.

 11. Честит Рожден Ден, г-н Инджев! Отлично здраве и дълъг живот!

 12. Честит рожден ден на Иво с пожелания за здраве на героичното му семейство и непресъхващ творчески подем, за да имаме удоволствието още дълги години да четем най-силния и вдъхновяващ информационен сайт, единствената предупредителна камбана в българското медийно пространство за връхлитащи обществото опасности. Уникален сайт, чрез който всички растем в патриотизма и проникновеното разбиране на истината за случващото се в България!
  Продължавам да се изумявам от работоспособността на стопанина на ivo.bg, да се възхищавам на качеството на уникалното му творчество и на жертвоготовността му в родолюбието!

 13. Честит рожден ден г-н Инджев. Не спирайте да ни информирате по своя неподражаем начин. Малко са журналистите в България, които пишат толкова интересно като Вас. Пожелавам Ви крепко здраве и остро перо.

 14. @Николай

  “Томова обвини Диков за медийните участия на Копейкин, на което Диков й каза “знаеш, че неговите участия са по договор и няма собственик на ТВ, който да откаже 300 хил. лв !”

  Това яко “предплащане” дава отговор на въпроса за корените на копейкиновата наглост в ефир, но остава без ПУБЛИЧЕН отговор въпросът КОЙ (И СРЕЩУ КАКВО В ЗАМЯНА) ПРЕДПЛАЩА ????

 15. Към sms:

  Този случай си заслужава разгласяването! Въпреки дългогодишния си опит в медиите, вкл. в телевизията, не съм срещал по-ясно декларирана “фактура” за търговията с влияние в медийното пространство.

 16. ЧРД, ИВО! Бъди жив и здрав ти и скъпото ти СЕМЕЙСТВО! Съжалявам, че няма да съм се прибрал, за да присъствам на делото. Ти ще го спечелиш! Пожелавам ти успехи във всяко твое ДЕЛО!!!

 17. Жорж Ганчев: Уплашиха се Бероне.
  Обещанието: Работа, Работа, Работа, се изпълнява като Отпуска, Отпуска, Отпуска.

 18. уважаеми г-н Инджев,честит рожден ден,да си жив и здрав.

 19. Присъединявам се към поздравленията и пожеланията по случай рождения ви ден, г-н Инджев! Бъде здрав и не спирайте да показвате разликата между добро и не толкова добро, хиляди живеем чрез вас и вашето зашеметяващо (буквално) перо. Честит рожден ден!

 20. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, па макар и на патерици, г-н Инджев!
  Бъдете жив и здрав Вие и всички Ваши близки и в бъдните дни.
  Господ да Ви води и пази!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.