Явяването в Парламента е унизително за Методиевич, смятат унизените му депутати

Едни патриотари, които управляваха 4 години, се провалиха на парламентарните избори на 4 април. Хората не им повярваха на лозунга, че постават “България над всичко”. 

За сметка на това избирателите на ГЕРБ нито за миг не се усъмниха, че гласуват за техния Борисов. Защото той е над всичко и всички в собствената му партия. Чувахме тази мантра многократно от негови говорители, които се поставяха доброволно под него и заявяваха, че няма друг достоен за премиер на България.

Има същества, които и с откъсната глава продължават да мърдат. Така е явно и с обезглавената ГЕРБ, към чиято парламентарна група победителят на изборите Методиевич отказа да се присъедини, но продължава да командва дистанционно.

Видя се в първия работен ден на новия парламент как ГЕРБ продължава да функционира на принципа “без Борисов по Борисовски”. Вече го бранят и от Конституцията! https://www.clubz.bg/112601-den_2_ri_na_ns_tragna_sas_skandal_gerb_ne_dava_parlamentat_da_glasuva_ostavkata_na_borisov_3

Верен на себе си, Методиевич демонстрира презрение към правилата, които би трябвало да важат за всички в държавата, но не и за него- според него. И според победената му армия, която се изживява като победителка и брани правото му да гази дори основния закон на страната.  

Армията му си има разжалван генерал, горд че е завел на бойното поле най-голямото войнство, натикано обаче при реалните бойните действия в глуха отбрана срещу сбора от армиите на врага. “Ама как така ще ни побеждават, при положение, че сме най-голямата войска на бойното поле”, оплакват се победените победители на терена на болшинството, спечелено от зле прикритите болшевики, изпаднали в меншинство.

За да няма съмнение какво означава бойкотът на техния Бойко по отношение на парламента, неговите парламентьори в него обясниха ясно мислите му: за него е унижение да се явява в парламента. Защото се има за “велик”.

А нас, унизените да имаме най-простия премиер в историята на България, питат ли ни как търпяхме това унижение цели 10 години?!

За хората без достойнство може да е било радост да служат на своя автократ и да го издигат в култ, но принципът “Борисов над всичко”, изповядван от тях беше унизителен за всички останали.  

Не очаквам веднага да го разберат хора, които не смятаха за унижение да целуват ръка на простия си кумир и по инерция продължават да го правят. Очаквам все пак някои от тях да се отдръпнат назад от наистина унизителната роля на негови следобърсачи, когато тази ръка спре да ги храни.  

 

5 мнения за “Явяването в Парламента е унизително за Методиевич, смятат унизените му депутати”

 1. На 26-ти април т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. Не ние сме унизените, а неговата чета в парламента, но за тях оцеляването е по-важно от унижението. Ние сме омерзените.

 3. Към оса:

  Така е, уточнението Ви е уместно!
  И все пък винаги съм смятал за унизително от цял европейски народ 10 години да не се намери “алтернатива” на овластената простащина у нас! Питали са ме чужденци и макар да не робувам на чуждото мнение, винаги ми е било неприятно да обяснявам необяснимото влечение на значителна част от сънародниците към дебелокожието.

 4. Сякаш се подмладих с 30 години. На мястото на БКП сега са ГЕРБ. БСП се държи като БЗНС, и тако, и вако. ДПС си е ДПС, а официозите плюят брадатите харамии.

 5. Алтернатива на овластената простащина у нас има:
  Алтернатива на простащината:
  – Цялата орда от любимците на един народ, който го има.
  Алтернатива на дебелокожието:
  – Голяма част от червената орда и повечето изкопаеми от мутрите, които трябва да са вън.
  Слава Богу че тази алтернатива все още не е осъществена.
  Не говоря за тези 27, които могат да се опитат да сътворят нещо, но за съжаление няма да им позволят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.