Руското посолство е в траур. Двойната игра на Методиевич свърши. Конец фильма

 

 

 

 

 

 

Руското посолство е в траур. Вече цяла работна седмица руското посолство и самата Митрофанова мълчат за победната катастрофа на Бойко Методиевич.

 

Крайно нетипично е, като се знае, че в предизборно време руското началство на два пъти го защити от лошите американци и въпреки това широките русофилски народни маси у нас не схванаха посланието на Москва и разпиляха гласовете си в подкрепа на други партии, като БСП и ДПС,  а вероятно и за “Има такъв народ” ( дали ще дочакаме разбивка за русофилите по партии с отговор на въпроса къде се дянаха митичните 80 на сто русофили?) .  

Как да разбираме мълчанието на Митрофанова? Като скръбен жест за загубата на дългогодишния кремълски Троянски кон на Балканите от Банкя? Не трябваше ли да мобилизират петата си колона на нещо като всенародни тържества ( гуляния се казва на руски) по повод провала на страшния русофоб?

Нали Борисов вече е най-я(р)кият русофоб, дръзнал да прогони повече руски натрапници отколкото така и не е успял да отблъсне българския цар Петър при руския геноцид над България, извършен от варварите на Светослав при походите му по нашите земи ( 968-971 г.)? https://samoistina.at.ua/2/rusgenocid.htm

Никакъв ентусиазъм от падението на “русофоба” не се забелязва и сред русофилстващите в България. Те много добре знаят, че тяхното момче играе (двойна) игра. 

Играта продължава” ни съобщава днес той лаконично под снимки във Фейсбук с внуците си, с които отново се опитва да ни умилява както в края на лятото по време на протестите срещу него, когато тронът му се беше разклатил. 

Истината е, че при заиграването на Методиевич в ролята на “русофоба” някакви си руски шпиони бяха жертвани с лекота срещу услугата за 3 милиарда лева, платени от българските данъкоплатци за прокопаването на руския проект “Турски поток”. За Русия отделното човешко същество, било то и роден шпионин, никога не е било пречка, която да не може да бъде прегазена в името на имперските цели. 

“За цената не се пазарим” ( “мы за ценой не постоим”), с тъжна ирония пеят ветераните от войната по стихове на Окуджава във филма “Белоруската гара”, напомняйки за нищожността на човешкия живот за съветската военна доктрина, според която танковете са по важни от хората, каквито руските майки пак ще народят ( по друг съветски филм).

Съветският филм с двойната игра на Методивиеч обаче свърши. Конец фильма. Не че той не е готов за продължения, но вече не струва нищо на снимачната площадка.  

17 мнения за “Руското посолство е в траур. Двойната игра на Методиевич свърши. Конец фильма”

 1. Подарък за пасраник мУтрафонова. Вчера в Прага, утре в София.
  Много мина, мъничко остана.

 2. И все пак МОЧА трябва да бъде разрушен! Камерите там на руското посолство потрошени, а преоблечените като полицаи и преоблечените полицаи бдящи да не отслабне блясъка му така легендирани руски агенти в 1-во РПУ уволнени/ако не са сделали по-тежко престъпление срещу българската държава/. Мутрофанова може да скърби на руините одената като черна вдовица.

 3. Поздрави за чехите! Българи, крайно време е да се СЪБУДИМ!!!

 4. Състоянието на Навални е определено от лекари като “критично”. В Льо Монд има публикувано открито писмо до Путин подписано от нобелисти, артисти,музиканти, призоваващи да бъдат допуснати лекари при него. Кръвните изследвания показват бъбречна недостатъчност. Очевидно, планът за бавното убийство върви, след неуспеха с Новичок. Давам линк към Комерсант, заради коментарите. Вижда се до какво са доведени руснаците от пропагандата.

  Правя паралел и с нашата медийна действителност, за да кажа, че, освен съдебната власт, трябва да се обърне внимание и на медийния пазар. Медийната концентрация, рекламният монопол, финансирането на обществено значимите медии са неща, които трябва да бъдат “пипнати”, с цел осигуряване на равнопоставеност и повишаване на конкуренцията.

 5. Толкова е било страшно нашествието на руския варварин – Светослав, че след години цар Калоян е трябвало да заселва земите на север от Стара Планин, които са били обезлюднени от трите варварски нашествия7 на русите, на печенегите и на монголите.

 6. Траур ? Чие протеже е Станислав Трифонов, подмамил почти половината избиратели с идиотската идея за мажоритарно гласуване, което сега пък щяло да се осъществи в друг, “спокоен, сигурен и уверен парламент”, и когато ГЕРБ “изчезне” ? При стария Член Първи парламентът беше точно такъв, всеки път, опозицията беше изчезнала… Кукловодите са сменили Борисов, защото омръзна на публиката, и са заложили на новия спасител. Не са изчислили нивото на простащина, имали са по-добро мнение за
  електората. И сега коригират пиесата, в която предговорът стана първо действие поради грешни сметки.

 7. От трън та на глог! Да не се опияняваме от постигнато, а да бдим, защото не е ясно кой стои зад татази недефинирана збирщина. Др. И. Бакъпджиев

 8. Знаете ли, Дани, няма да е зле да прочетете още веднъж статията, под която правите коментар. В нея няма нито дума за СТ.
  Мирча Кришан и скеча за краставицата, която съдържа 95% вода… Като ви е наредено да биете по ИТН, значи ще биете. Няма значение каква е темата.

  А нивото на простащина на бибитко не ви притеснява. То смеете ли да кажете…

  Вчера народен съд, днес член първи. Никакво въображение в герп авангарда. Страх ви е да вкарате и Карл Маркс, че там се иска четене.

 9. Боко се надява, че – като Гоце – ще се оттегли в спокойствие да си гледа “старините” и да си харчи откраднатите милиарди с чувство за изпълнен дълг към господарите си. Предполагам, че това му е обещано и най-вероятно ще бъде изпълнено. За нас ще остане омерзението и погнусата. И, разбира се, надеждата, че следващият път няма да е така. Наблюдението ми е, че една решаваща част от обществото ни е битово изпаднало (битово пиянство, битово мислене, битово отношение към проблемите в обществото), което означава, че лицето ББ няма да бъде съдено /буквално и преносно/ през критерии като “справедливост”, “морал”, “право ред”, “правова държава”, “законност”, “погазване на основни човешки права”. Скоро обаче ще стане ясно кой е Славчо – аз също смятам, че той е руско протеже. Това е интуитивно. Изключително антипатичен ми е личностно, но това е друга тема.

 10. Къде може да се прочете пълният текст на предложените от “Има такъв народ” изменения в Изборния кодекс? (На сайта на НС има само законопроектите за изменение и допълнение на Изборния кодекс на Христо Иванов-ДБ и на Мая Манолова- Изправи се… На официалния сайт на ИТН също не го виждам)

  Освен референдумите и въвеждане на мажоритарната система Тошко (сценариста) спомена и още някои неща от трибуната в Народното събрание:
  “Българите в чужбина да може да гласуват по пощата, да се махне ограничението в броя на секциите, да има 100% машинно гласуване, да се избере нова Централна избирателна комисия, да има видеонаблюдение по време на вота”. Искат и намаляване на субсидиите на партиите на 1 лв. на глас.

  Дочух, че в предложението на ИТН се предвиждало след смяната на сегашния ЦИК , членовете на следващите ЦИК да се избирали и назначавали от пРезидента. Това е скандално, защото така Радев сам ще си избира комисията, която ще организира и контролира избора му !?
  (Дoсега члeнoвeтe нa ЦИК ce излъчвaха нa квoтeн принцип oт пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пaртии, за дa ce нaблюдaвaт и кoнтрoлирaт взаимно пo врeмe нa избoритe.)

 11. Чехският министър на външните работи обяви експулсиране на 18 руски дипломати и обяви за издирване любителите на църковни сгради Петров и Боширов за издирване и задържане /дали е искал от Лондон доказателства?/

 12. Чехия гони 18 служители на руското посолство в Прага. Обсъжда се и изгонването на руският посланик. Всичко това е резултат от участието на руските служби в терористичен акт на територията на Чешката Република.

 13. @SMS:
  Още Джугашвили беше казал:
  “Не е важно кой как гласува. Важно е само кой брои гласовете.”

 14. На някой прави ли му впечатление, че няма реакция от страна на Русия, по повод изгонването на двама дипломати преди месец? Имаше малко алабализми в Москва, но настана тишина. Да видим кога Москва ще отговори на чешките мерки. Мисля, че няма да мине дълго време. Не и месец.
  Закъсняхте ребята.

 15. Доц. д-р Момчил Дойчев: Да последваме примера на Чехия, кой реши, че взривовете във военните заводи в Сопот не са руско дело

  „Така се прави! Трябва политическа воля и професионализъм терористите от ГРУ и СВР да бъдат разкрити и обезвредени. Чехите гонят цели 18 руски шпиони за подготовка и организация на взрив във военен завод през 2014 година, при която загиват и чешки граждани.
  У нас също имаше на няколко пъти странни взривове във военния завод в Сопот и в няколко складове за боеприпаси. Тогава Цацаров категорично отказа да се разследват тези случаи като терористични атаки. Отказа да разследва и покушението срещу бизнесмена Емилян Гебрев(бизнесът му е свързан с военната индустрия, б.р.) – също, както се оказа, от руски агенти.
  Смятам, че трябва да се разкрият десетките агенти на руските спецслужби от посолството на РФ, така и спешно да започне разследване на руските шпиони в българските държавни институции – от президентството, парламента и правителството до прокуратурата, съда, тайните служби, партиите и държавната администрация!”

 16. към Dr. Ivan Bakardjiev:

  ” …, защото не е ясно кой стои зад татази недефинирана збирщина.”

  Зад тази збирщина от самото им основаване седят руски пари и безплатно настаняване в руския “културен” център. Отвратителни са – повдига ми се от тях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.