Живковизмът на БСП осиротя при обезценяването на живковиста Методиевич

Ръководството на БСП реши вчера на свой пленум ( все пак ) да подкрепи действащия президент Румен Радев за втори мандат. 

Президентът Плевнелиев, който разочарова много от малцината си последователни защитници срещу неговото обругаване по “русофобска” линия ( превръщайки се вече в любимец на ругателите си от от онова време заради верността си към Методиевич ), по същото време беше цитиран от агенция Фокус да предизвиква ( цитирам) демократичните сили: 

“Въпросът е дали демократичните сили в България ще извадят силна кандидатура срещу генерала-популист и русофил. Това коментира за Агенция „Фокус“ Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода от 2012 – 2017 г. http://m.focus-news.net/?action=news&id=2862696

Демократичните сили! Дали се надява ГЕРБ да бъде припозната като “демократична сила” за общи действия срещу Радев? Не са ли тези “демократични сили” вече популистки, както напоследък ги нарича Плевнелиев?

От тази кратка и уж необвързана с решението на БСП да подкрепи Радев реплика на президентът Плевнелиев на практика разбираме, че Борисов няма да се кандидатира за президент заради гаранцията, че няма да има необходимата за това широка поддръжка – от “демократичните сили” ( подчертавам отново , а не от “популистките”, както ги нарече Плевнелиев няколко пъти през последните дни). 

Сега, след когато цялата “безалтернативност” на ГЕРБ се срина, а лансираната преди изборите версия за напълно възможен кабинет “Борисов 4” е изтрита напълно от реалността, партията и нейният вожд ще трябва да преглътнат и отказ от битката за свой президент. Прехвърлят топката към “демократичните сили”, за да се види при победа на Радев колко струват те без бившите управляващи.

Явно в популистката ГЕРБ са убедени, че Радев ще спечели втори мандат и се опитват отсега да обяснят това не със собствения си провал в личната война на Методиевич с него, а …с всичко друго и всички други.

 

Янаки Стоилов се пошегува, че пленумът на партията му няма да стане исторически. Признавам си, че (почти) ревнувам шегата му. Изпревари ме със замисленото от мен заглавие относно вчерашния Априлски пленум на партията му ( за младите : Априлският пленум е отправна точка на победилия Живковизъм в съветската колония НРБ през 1956 година ). Иронията му, иска или не, се разпростира и върху факта, че Живковизмът наистина загуби позиции си чрез пировата победа на изпадналата в изолация ГЕРБ, начело с ученика на Живков.

Колкото до живковизма в БСП, демонстриран от Нинова с решението си да постави през 2016 година “ново начало” в управлението на БСП с поклонение пред паметника на Живков ( където беше и Янаки Стоилов), той си е жив. Но не много здрав. Даже е доста болнав поради обезценяването на верен спътник по общия живковистки път, какъвто е Методиевич.http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-se-pokloni-na-pametnika-na-Todor-Zhivkov-v-Pravets/102388/2/48

 

 

 

Но БСП и ГЕРБ въпреки това имат шанс да запазят мнозинството си в групата за приятелство с Русия и пак да си поделят ръководство й на паритетни начала. Бащицата Методиевич и досега не оставяше съмнение относно привързаността си към Матушката Русия, но като опозиция ще получи шанс да докаже още повече силата на своята любов към нея.

 

7 мнения за “Живковизмът на БСП осиротя при обезценяването на живковиста Методиевич”

 1. На 26-ти април т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. За повърхностния четец, на “първа мотика” не е много-много по темата долната препратка към мнение на съблогаря ни Тервел. И на мен ми е много трудно да се отърва от чистофайничеството и сектанство в което обвиняват опонентите ни мнозинството от избирателите на Демократична България.
  Които, споделям го напълно, по Иван Костов са: “Интелигентни, критични и никак не са “лесен електорат”.
  Давам думата на Тервел. И отсега да си кажа приказката: “Кой разбрал-разбрал”.
  (Първата голяма проверка на истинността на долното съждение ще е при президентските избори(
  Много мина, мъничко остана.

  “Вие говорите за дърветата борисов, нинова, доган, но не говорите за катастрофалните им загуби възлизащи на стотици хиляди избиратели. Не виждате гората от стотиците хиляди нови гласове които се вляха в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Вие виждате „чалгар“, но не виждате случая със Стойчо Мъглата. Не виждате, че ако ИТН и ИМВ не продължат с линия близка до тази на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ако не станат СЪЮЗНИЦИ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, със сигурност голяма част от техния електорат ще се влее в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ наесен и тази гора ще влезе в 46НС…”

 3. Преди малко водещият попита Тома Биков дали си дава сметка защо ГЕРБ е изолирана в парламента? (завалията не можа да отговори). Веднага след това видях в предишния форум нападки срещу коментатор, който не харесва Слави, и ми хрумна въпросът дали критиците си дават сметка защо някои хора не харесват Слави? Само защото са гербаджии?
  Като човек, който не е харесвал (а често и мразил) доста политици (от Виденов, през царя, та до Орешарски и Борисов) безплатно, сега се опитвам да дам шанс на ИТН да покажат кви ги мислят. Загърбил съм неприязанта към чалгата, това че Слави се правеше на хъш с парите на Газпром, че се подмазваше на Първанов, а обиждаше Лили Иванова, че презираше антиковид мерките и др. Засега не харесвам само мълчанието му. Въздържам се да го “бия” за това, но разбирам по-невъздържаните…. Особено тези, които не са гербаджии…

 4. БСП винаги е била секта, но под ръководството на Нинова стана видимо с просто око дори за съпартийците й, че е пълен анахронизъм. Обаче в задръстената от сърпове, чукове и петолъчки кратуна на Нинова няма място за такива прозрения.

 5. из биографията на новата председателка на НС:

  От Разград, веднага след дипломирането, назначение в Министерството на правосъдието и после в Парламента на Р България. Дай Боже всекиму!

  “Професионалния си стаж Ива Митева е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието. От 2000 г. е назначена в Народното събрание – държавен експерт, директор на Дирекция “Законодателна дейност и право на ЕС”. Била е член на експертните екипи за подготовка на предложение и обсъждане на промени в конституцията. От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони като член на експертните екипи за изработването на Изборен кодекс.”
  “…Съпругът ѝ Георги Рупчев също е юрист, дълги години той работи в министерството на правосъдието. Когато министър бе Данаил Кирилов, Рупчев е изпратен в Брюксел като пълномощен министър по наказателно-правни въпроси към европейската съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа и върховенство на закона.”

 6. към Караиванов:

  “… сега се опитвам да дам шанс на ИТН да покажат кви ги мислят.”

  С парите на Газпром (както чета, добре сте информиран), не се мисли, а се изпълнява! За мисленето е нужна свобода, която рублите отнемат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.