Мърлящина на Русия не може да заплени българите

“Двете русофилски формации в България “Възраждане на отечеството” и АБВ  ( ДВЕТЕ, сякаш са само те – бел. ivo.bg ) получават подкрепа под половин процент. Партията на Николай Малинов, който е и лидер на русофилите в България – “Възраждане на отечеството” получава 0.43% от вота. През 2020 г. той бе задържан и обвинен в шпионаж в полза на Русия. Другата партия – АБВ на Румен Петков получава 0.48%, съобщава БГНЕС, като се позовава на данните от Централната избирателна комисия при преброени 61.08%  от секционните протоколи”. https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101448542

В същото съобщение се уточняваше, че партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов постига най-висок резултат 2,73%. “Като общо трите формации са набрали 66 566 гласа”. Т.е. не само “две” русофилските партии, все пак…

Има и други партийки със сравним в проценти провал. Но от БНР решават да поканят два дни по-късно наградения от Путин Николай Малинов да обясни катастрофиралото руско влияние, видно чрез (не)видимия и под микроскоп негов резултат на изборите. 

Направихме красива кампания, събрахме интересни личности, отправихме смислени послания. Явно това не е важно в изборите. Важно е да имаш финансов и медиен ресурс, изградени структури“. Това обобщи пред БНР Николай Малинов, лидер на партия „Възраждане на Отечеството“, която не успя да спечели място в парламента. 

По думите му отново се потвърждава усещането, че русофилството има нужда от партийно надграждане. 

В предаването „12+3“ Малинов допълни, че е сигурен в съставянето на правителството:  

„Почти съм убеден, че ще има правителство. Коалицията е ГЕРБ – ДПС – Слави Трифонов“, продължава безнаказано с небивалиците си в националния радиоефир Малинов.

Провокиран съм да се върна към тази тема от твърдението на Малинов, че руското влияние има нужда от “ финансов и медиен ресурс, изградени структури”.

На пръв поглед не звучи нестандартно в общия контекст на политическата борба. Само че орденоносецът на Путин, който обявява за “ нови фашисти” всички нарочени от него за “русофоби” българи, не си дава сметка, как и в това отношение издава …истината.

А истината е, че Русия се напъва да си купува влияние с пари, чрез медии, структури. Ордените, с които Путин кичи носителите на своето влияние в България, като Шаренкова, Димитър Иванов ( Гестапото), а от миналия септември и Николай Малинов, са “подсладени” с милиони рубли. Не е тайна. Връчват им ги демонстративно. За да се услади и на други.

Апропо, видя се, че докато явните агенти за влияние на Москва се радват на руски дрънкулки и инфлационни рубли по официално утвърдени за целта тарифи, тайните руски агенти у нас получават наградата си за предателството в долари. Май да се работи на тихия фронт за интересите на Русия е по-изгодно за продажниците, отколкото на шумния.

Мъката на мучениците на попрището на платеното русофилство е също в това, че не могат да обвинят своите опоненти в друго, освен, че те също били платени, макар и само от фондации, а не лично от ръката на държавното ръководство на чужда държава.

Нека се “съглася” за момент, че траншовете на западните фондации в подкрепа на гражданското общество и проекти от обществена значимост в България са сравними с подкупите за русофилстващите лидери, горди да бъдат привикани на червения килим край Червения площад.

Дори и да беше така, въпросът е съвсем друг: докато Русия има нужда да си купува влияние чрез подкупи, тайни и явни, на Запада изобщо не му е необходимо нищо подобно. Страдащият от унизително ниския си резултат на изборите Никола Малинов обяснява катастрофата на изборите си с липса на финанси, медийна подкрепа и структури за неговата откровено чуждопоклоническа партия, нахално рекламирана като “Възраждане на отечеството”. Проси си от чужбина пари за медийна подкрепа и структури.

В самата Русия, в чиято полза агитират тук Малинов, Шаренкова, Копейкин, АБВ на Първанов, БСП , русофилите от ГЕРБ и читаците на Доган, националсоциализмът е обикновено всекидневие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Докато на запад, например във Франция,  хотелиери лепят предупреждения, че в техните обекти не се допускат руски гости.

 

 

 

 

В западните медии отношението към руския цар Путин отношението е следното:

 

 

 

 

 

 

 

 

Руският “отговор”  се вижда чрез руския консул в Литва Руслан Ушаков,  заснет да показва на съседите си какво си мисли за тях, когато му правят забележка за шумно тържество в условията на карантина.

 

 

 

 

 

В руските социални мрежи е пълно с “картинки” от руската действителност.

 

Хайде сега да видим чрез пресен пример как стои въпросът с подкрепата за Запада в наши дни  там, където “руският свят” никак не привлича като магнит хората след съветската епоха..

В събота, на 17 април, в гр. Ивано Франковск ( в Западна Украйна) , беше открит първия McDonald’s. Някой да е агитирал местните жители да пристигат на откриването в 15.00 часа? Не. Обаче всички в града и областта знаят и по своя воля превръщат събитието в огромен за местните мащаби митинг. Коли задръстват центъра. Опашки се извиват.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Толкова за необходимостта от медии, структури и финансиране на чуждото влияние, за което плаче тук Малинов. Неговата Русия с нейните берьозки, нацвъкани иначе на много места в българските градове, не може да се надява на нищо подобно. Защото истинското влияние на една страна в чужбина се измерва чрез отношение на хората към онова, към което те се стремят като качество на живот. В случая с McDonald’s дори и за това не става дума: говорим за символиката на превъзходството над мърлящината, която “руският свят” предлага като алтернатива.

По това време пред трупа на Ленин отново се вият опашки в дух на възродената съветска некрофилия.

8 мнения за “Мърлящина на Русия не може да заплени българите”

 1. Ивано Франковск e в прозападната част на Украйна и Мк Доналдс означава много за тези хора.
  Не съм срещнал все още разбивка на вота по образование. Мисля, че е умишлено.

 2. “Аварията в завод „Миджур“ е промишлена авария в резултат от взрив на 1 октомври 2014 година в завода за обработка на боеприпаси „Миджур“ в село Горни Лом, община Чупрене, област Видин.

  Загиват 15 души, други 3 души са ранени, а двете сгради на засегнатия цех C са напълно унищожени. Заводът е собственост на акционерното дружество „Видекс“ ”

  .”На 16 октомври 2014 г. 50 тона боеприпаси избухнаха в склад в село Върбетице, близо до Злин, Чехия. Фрагменти от тях бяха разпръснати в радиус от 800 м от мястото, където се е намирала сградата на склада. Двама служители на местната компания „Имекс Груп“, наела склад от държавния Военно-технически институт, бяха убити.

  Абе нещо мноооого странни съвпадения?

  1 октомври 2014…16 октомври 2014

 3. Винаги, когато минавам край някоя “Берьозка”, хвърлям по едно око през витрината дали има пазаруващи граждани. Обикновено няма никой, защото там всичко е скъпо, но затова пък некачествено. Наскоро (за пръв път!) видях някакъв гражданин да влиза в “русския гастраном” и се зачудих какво ли може да си купи там? Но само след около минута, за мое огромно удоволствие, гражданинът почти тичешком напусна “търговския” обект. Защо ли така панически се “изнесе” от “Берьозката” този неблагодарен за освобождението ни субект ? Стигнах до 3 опции:
  1. стресирал се е от цените на стоките
  2. погнусил се е от хигиената на магазина в пика на covid епидемията
  3. или е бил някой от милионите читатели на ivo.bg с “русофобско” съзнание, който не е обърнал внимание къде точно влиза и се е ужасил от постъпката си. 🙂

 4. Към #БЪЛГАРИН
  Aз също се замислих за това, когато разбрах за причините за изгонването на руските дипломати. И не беше само завод Миджур. А по-късно някъде прочетох, че експлозивите са българско производство. Дали тези взривове у нас не са, за да се прикрие кражбата им. Още повече, че чехите директно обвиниха двамата Чепиги.

 5. Връщам се на свой коментар под статията “Руското посолство е в траур. Двойната игра на Методиевич свърши. Конец фильма”.
  Реакцията беше бърза, когато го изисква “международното положение”
  https://www.kommersant.ru/doc/4780897?from=hotnews
  Отговорът на руснаците дори надхвърля броя на екстрадираните от Чехия.

 6. Лесно може да се провери (ако има желание от Органите) дали хората на Чепига и останалите са се разхождали из Северозапада в края на септември 2014 г.

  А и след това…из Казанлъшко!

 7. Ами имаше един Федотов,който шеташе като у тях си,интересно,кой му дава виза?

 8. Като стана дума за костя копейкин, гледахте ли последното предаване на Люба Кулезич?
  В него въпросният индивид се възползва нагло от повечето минути, дадени му от водещата за право на отговор. Похвали се, че били единствените патриоти и започна с лични нападки да прекъсва водещата, показвайки простотията си съвсем отчетливо. Беше напрягащо, дразнещо и много неприятно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.