В България има зрящи за главното зло политици

 

Методи Лалов

“Демократите ли? По символите ще ги познаете. Нека видим кой е символът, с който управляваната вече 15 години от ГЕРБ Столична община така и не намира сили да се раздели. 

Няма да ни е трудно да го открием – намира се в центъра на София, откъдето натрапчиво ни напомня, че управата на столицата няма нищо против паметник, възхваляващ като “освободителка” армия, окупационна за страната ни, обслужвала човеконенавистния и обявен за престъпление комунистически режим. Говорим, разбира се, за Паметника на Съветската армия (ПСА). 

Групата ни внесе предложение за демонтирането на паметника и преместването му извън центъра на столицата още през март 2020 г. Докладът ни, разбира се, беше поставен на трупчета и пренебрегван от управляващото мнозинство в Столичния общински съвет. 

Всъщност изобщо не е чудно – съпартийците им от парламентарната група на ГЕРБ-СДС страдат от същата неспособност да се разделят с миналото. Щяха ли иначе да отделят 44 милиона лева за преместването на парламента в сградата на бившия Партиен дом? Архитектурният конкурс за преустройството на Партийния дом е обявен още в първия мандат на ГЕРБ. Споменахме ли допълнителните 19 млн. лв. за цялостен ремонт? И всичко това, за да бъде изваден българският парламент от историческия си дом и преместен в сграда, която и до днес е символ на най-мракобесния период от съвременната българска история. 

Тези две забележителни действия – упоритото пазене на Паметника на Съветската армия и преместването на държавността в Партийния дом – ясно показват какво се крие зад фасадната демокрация на ГЕРБ на всички нива от управлението в България. Партията, която и до ден днешен размахва пръст, обяснявайки как само тя ни пази от комунистите, все по-трудно прикрива привързаността си към техните символи. 

Времето Ви обаче изтича, дами и господа. Последните избори ясно го показаха. Столичани вече Ви виждат съвсем ясно и скоро ще Ви изпратят в миналото, да правите компания на паметниците и времената, към които сте толкова привързани. 

Това беше декларацията, която групата на Демократична България в Столичния общински съвет направи на днешното заседание на съвета”.

 

 

 

Горният текст от Фейсбук на съдия Методи Лалов, който, според мен извърши саможертва, напускайки професионалната си кариера, за да слезе на по-ниското стъпало в политиката като общински съветник, заслужава популяризиране. Вижда се, че не всички демократи са “слепи” за най-видимия знак на статуквото. То у нас е съветско по своята бруталност. Стърчи над всичко и над всички, а “джуджетата” наоколо се правят, че не го виждат. Правят се и че не разбират главното послание на този инструмент на унижението, който надхвърля по своето деструктивно значение дори и закодирания в него позор на националния нихилизъм и примирението пред демонстрацията на поклона пред окупацията.

Говорим за най – видния, най-видимия символ на преклонението пред ЛЪЖАТА, нахално извисен над българската столица. И докато не бъде премахнат, няма да сме свободни като индивиди и народ.  

Докато в България има такава болезнена по своята безчувственост търпимост към ЛЪЖАТА, винаги ще бъдем на дъното. Включително на дъното на уважението от страна на народите, които уважат себе си преди всичко, за да ги уважават и останалите.

 

15 мнения за “В България има зрящи за главното зло политици”

 1. “Да не дразним Путин ” на нашият Пръв Партиен и държавен ръководител може да се сравни само с политиката на Франция и Англия “Да не дразним Хитлер”, която, заедно с огромната материална и политическа подкрепа от страна на Сталин доведе до ВСВ

 2. На 26-ти април (следващият понеделник) т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 3. Искам г-н Методи Лалов за министър на правосъдието!

 4. Долу МОЧА-вците!
  Както се редеше през “такова беше времето” да следваме челния, осъвременявам, чешки опит.
  БУЦИ, той е на пангара (макар и в оставка, макар и в отпуска, макар и в болнични).
  Планетата със затаен дъх: “След мен, Предводителю” реакцията на (екс) първото ченге на Републико наша, здравей.
  Доказателства бол и най-паче замитаните досега от службите и прокуратурата у нас. Визирам взривовете в оръжейни обекти през същата тази 2014 и опитът за убийство на Гебрев и компаньони по маса. на следващата
  А долното инфо е толкова многозначително, че няма накъде повече.
  Много мина, мъничко остана.
  https://www.actualno.com/politics/protestirashti-pitat-dali-borisov-e-poluchil-izraelsko-grajdanstvo-s-pismo-do-ns-news_1586137.html

 5. На прощаване ”Борисов 3” неотложно отпусна близо 5 млн. от нашите данъци за изкуствен остров край Варна като “неотложен” разход !?

  (Правя асоциативна връзка с едно изявление на Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, който се изживява като „говорител“ на българския туризъм, агентът на ДС “Владимир” един от доносниците, внедрени в контролните органи на редица външнотърговски дружества като „Химимпорт”, който по ТВ+ каза, че България била “островна държава”, имала няколко острова по черноморското ни крайбрежие и Дунав и това давало основание да прилагаме законодателството на Гърция и други островни държави да приемаме туристи от трети държави като Русия без визи или с изключително облекчен визов режим на границата, изговори и още други безочливи (антиевропейски) измекярски твърдения. Значи да си построим остров (и), за да пускаме руските пълчища от наркотрафиканти, измамници и криминали, разни КГБешници и ГеРеУшници, “чепиги” и “мишкини”, да влизат безвизво и да разнасят новичоци, взривове за складовете на военните ни заводи и какви ли не covid вируси из цяла България?)

  Строителството на острова ще бъде срещу новостроящия се петзвезден хотел в курорта Св. Св. Константин и Елена. Той е собственост на едноименното акционерно дружество, част от бизнес групата около “Химимпорт” и “Централна кооперативна банка” (ТИМ).
  Възложители на бъдещото строителство са Община Варна и областния управител на Варненска област. И двете институции в момента са контролирани от ГЕРБ. Става дума за изграждане на “брегозащитно съоръжение”. Финансирането е отпуснато от кабинета на Бойко Борисов с решение от 17 февруари т.г. Описанието на проекта и приложените скици в инвестиционното предложение ОБАЧЕ показват, че става дума за изкуствен остров. След изграждането му, компанията Св. Св. Константин и Елена ще го получи на концесия, за да изгради върху него ваканционна и развлекателна инфраструктура.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/23/4199036_neotlojen_razhod_kabinetut_borisov_e_otpusnal_5_mln_lv/?ref=home_layer2

 6. Диверсанти, отрова и оръжия: чешкият епизод от трилъра около Гебрев
  Специалното поделение на ГРУ 29 155, заподозряно в отравянето на оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев, най-вероятно е взривило и негова пратка в Чехия през 2014 г.
  Момчил Милев, Йово Николов

  https://www.capital.bg/vestnikut/daily/sviat/2021/03/22/4201752_eksplozii_na_tihiia_front/

 7. Критерий за принадлежност към българския род днес е отношението към МОЧА. Всички снишаващи се, сгъващи се, дълбокомислено пресмятащите и т.н. пластични личности, които реално се разхождат между нас с намокрени от страх пред Русия гащи, погледнато обективно и безмилостно през призмата на истинския патриотизъм, не ще да са Българи. Един истински българин не би се повлякъл по каквито и да било залъгалки, когато оценява що за монумент е МОЧА. – Трофей на окупатора! Аз ко го защитава или “не вижда” символа на чуждата власт, значи е съгласен с окупацията, значи е сътрудник на окупатора, значи не е българин а руски слуга. Волю или неволю. Няма извинение за “неволю”. Следователно, мерило за българщината е МОЧА. Всичко останало е ала-бала.

 8. Не е по темата но не мога да не изразя мнение. ЕНП поздравили ГЕРБ за победата на изборите и пожелали същата стабилност на България! Последни сме в Европейския съюз по всички показатели а те ни пожелават “стабилност”? За мен това е пожелание да си останем на сегашното последно място.По-голяма арогантност не мога да си представя.

 9. Добър ден, г-н Инджев,
  Съвсем не случайно попаднах на едно “право на отговор” в Честно Казано (епизод 112) по Евроком на вашият “приятел” Костя Копейкин, който към четиринадесетата минута и двадесет и петата секунда на разговора се опита за затапи водещата с репликата “Къде видяхте агресия във Възраждане?”. Не знам в какви отношения сте с г-жа Кулезич, но съм сигурен, че ще има какво да ѝ споделите.

 10. Към Явор:

  Не съм. Има следа в интернет защо е така.
  А на наглия Копейкин съм му следил агресиите и също може да се намери отговор в мрежата.

 11. Много ми е интересно защо последователното даване на мандати на партиите всички наричат парламентарна рулетка? На мен по ми прилича на револверен барабан. Кой сложил кьорфишек, кой се прострелял в крака…
  А все още не прилича на руска рулетка…

 12. Към Явор,
  може би аз също гледах това предаване и ми се струва, че г-жа Кулезич беше премазана от наглостта на копейката. Тя не смееше да го нарече по начина на заяждане националистически фашист, което се проведа във връзка с изказването на неин минал гост проф. Янакиев. Тя явно не беше подготвена или не очакваше тази злоба, която се изля, но поне можеше да възрази на изказването му, че било разбито българското село и ЕС е виновен за това. Тя трябваше само да му каже, кой направи насилствената колективизация и ТКЗсетата по русо-съветски образец, за да може веднага да МУ покаже кога и кой е истинският виновник – РУСИЯ, на която този тип се прекланяше до облизване…!

 13. Г-жа Кулезич се държа подобаващо с Копейкин, като не остави без отговор или контравъпрос нито едно от нахалствата му. Гвоздеят на безочието му беше твърдението, че нямало русифициране на българското Черноморие. Ако на мястото на Кулезич седеше Бойко Василев, щеше през цялото интервю да мига на парцали, без да гъкне, а бай Кольо от телевизия эвроком щеше да гледа Копейкин с ням овчи възторг (както винаги).

 14. Методи Лалов заслужава да бъде наричан “съдия Методи Лалов”, макар вече да не е действащ съдия. Това е титла, която му отива, защото беше и е принципен, умен и честен човек и юрист. Не мога да преценя какво е загубил и спечелил в личен и професионален план, напускайки поста си на съдия, но съдебната система много загуби. Много свестни и принципни хора, отлични юристи, я напуснаха през годините също. За мен интересно би било да питам г-н Иво Инджев дали и при какви обстоятелства би се върнал като водещ и автор в някоя електронна медия? Крайно време е това да се случи. Дано се оттече вече тази кална река на безвремието в българската политика, държава; в медииите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.