И дивите зверове разбират от човещина-поучителната за някои човеци история за един благодарен ягуар в снимки

 

 

 

 

 

В мрежата, както е прието да бъде определян Интернет, попадат какви ли не чудеса на природата, които се случват покрай човеците. 

 

 

Един удивителен разказ в снимки оспорва теорията, че див звяр с котешки инстинкти ( дива котка, рис, тигър, лъв, леопард, гепард, пума, ягуар…) не може да бъде опитомен без риск да прояви своята зверска същност при съжителството му с хората. 

 

 

 

 

 

 

В бразилките джунгли военни спасили млад ягуар. Бил накрая на силите си. Давел се в бързо течение. 

 

 

 

 

 

 

Не бил в състояние да си тръгне на брега на реката. Прибрали го. Подсушили го. Нахранили го. Искали да го пуснат да си ходи в джунглата, но той не пожелал. 

 

 

 

 

 

Нарекли го Джикитай, Намерения.

 

 

 

 

 

 

Намерения си намерил човешко семейство. Останал да живее с хората. Отказал да ги напусне, след като му спасили живота. 

 

 

 

 

 

 

Наедрял. Станал страховита голяма котка, но …бил зачислен като част от бразилската армия, която не пожелал да напусне повече.

 

 

4 мнения за “И дивите зверове разбират от човещина-поучителната за някои човеци история за един благодарен ягуар в снимки”

  1. Красива история, благодаря и приятен уикенд!

  2. ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА КРАСИВАТА ИСТОРИЯ

    Един ден Джикитай (Намерения) си спомнил че е ягуар и без колебание отхапал главата на спасителката си, която определил като симпатизант(ка) на местна политическа партия.

  3. ДДуховит си като вентилатор.

  4. При спохождане на руски новини, които понякога от линк в сайта набирам, след видеото попадам на други предложения за новини. Така попаднах на интервюто на един московчанин, който водеше една бяла пума. Нея той водеше дивата котка на каишка като куче с твърде големи размери. Московчанинът даде интервю, като каза, че там имало и много други като него и игнорирал предупрежденията, че вероятно когато животното минело в, или след пубертета си, променя и държанието си. „Той“ обаче, бил бивш военен и свикнал с напрегнатия „начин“ на живот така, че не му пукало“. На видеото галеше и се целуваше с животното, но когато по пътеката за разходка се появеше някой с куче(нце), отиваше на страни и чакаше да отминат. Във видеото обаче показаха и друг кадър преди това, където изтръгват от устата му друго куче с малки размери. Въпреки, че може този „печен военен“ да е бил някой вагнеровец или „путински миротворец“, както е и възможно в последствие съдбата да му се е отблагодарила по „тигърски“. Във всеки случай, не бих го съжалил.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.