Как ще ги стигнем пакистанските журналисти в класацията по лично достойнство!

Както се видя от поредната демонстрация на сервилност от страна на медиите у нас, за които всяка изява на техния дългогодишен властелин Методиевич продължава да е задължителна за ретранслиране дори и след неговото детрониране, България заема незаслужено високо място в световната класация по медийна свобода под номер 122. Излиза, че тук сме мнооого по-свободни медийно от Русия, която заема 150-то място, независимо от яростното усилие на отговорните фактори у нас да се доближим по всякакви параметри до вдъхновяващия руски пример.

 

А какво да кажем за Пакистан, който изпреварва Русия с цели 5 места в тази класация? Защо тази мюсюлманска държава, остро критикувана от правозащитници по въпроса за правата на човека, е на 145 -място, при положение, че там поне журналистите запазват личното си достойнство. Не вярвате ли?

Ето ви един пример.

Пакистанският министър на водните ресурси Фейсал Уадву закъснял два часа за пресконференция. Журналистите го изчакали обаче. Но не с цел да му зададат въпроси, а за да му кажат какво си мислят за него. Заявили му в прав текст, че е корумпиран и отказали да го “обслужват”. Взели си микрофоните и тръгнали, докато той стои като наказан пред тях и се държи за сърцето ( видно от снимката).

 

 

 

 

Представете си сега подобна случка у нас, които изпреварваме по свобода на медиите Пакистан с цели 27 места!  Представихте ли си? Не можете. Защото дресировката на медиите тук не допуска подобни волности от страна “робите на труда”. Тук да не е Пакистан, я!

13 мнения за “Как ще ги стигнем пакистанските журналисти в класацията по лично достойнство!”

 1. На 26-ти април (вдругиден- понеделник) от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. Давам си прекрасно сметка, че дори не е и по профила на БЛОГА НИ.
  Но силно се надявам съблогарите (включвам в това число и коментатори и читатели) да прояват разбиране.
  Днес, 24 април Примата на родната естрада ЛИЛИ ИВАНОВА има РД!
  Голямата и като обществено излъчване и човещина, само туй да бе изпяла: “Но има ли един сред вас без глас да ме обича истински” в цялата му палитра на мен ми е предостатъчно.
  ЧРД, скъпа ЛИЛИ!
  Бъди себе си и никога да не те напуска изумителната ти виталност!

 3. Лазаровден.
  Тъкмо време да се поздравим с възкресението на парламентаризма в България. С удоволствие слушах как три часа отне на 150 депутати да приемат мораториум, с който всички бяха съгласни. Спореха кой е по-съгласен.
  Много по-красиво от овчето единомислие. Проблем е, че на част от избирателите, не така влюбени в парламентаризма, това може да се схване като орелракщукавщина.
  Както и да е, с нетърпение чакам дебати за изгонване на още руски дипломати и за арменския геноцид.
  Първо парламентаризма, после журналистиката….

 4. На 112 място сме. 33 места преди Пакистан.

 5. Честит Рожден Ден, ЛИЛИ! Моето семейство Ви пожелава много здраве, щастие и да продължавате да радвате всички истински българи със златния си глас!!!

 6. Глен Грант: Изненадан съм, Радев не оказва правилната подкрепа на НАТО, а се обърна повече към Русия

  Глен Грант е британски военен експерт, ключов участник в екипа на Центъра за гражданско-военни отношения, Монтерей, САЩ, който от 2010-2011 г. консултира методически реформи в българската отбрана. Той е работил и по реформи в Украйна, Полша, Косово, Молдова, Черна гора, Сърбия и Чили

  “България има смели войници, но за съжаление в тотално разбита система. Разполагате с 2 бригади, но не може да ги пратите на война незабавно. В сферата на отбраната страната трябва да се съсредоточи върху това, което може да направи, а не върху това, което би искала да направи. Разширяването на руското влияние в Черно море засяга благосъстоянието и сигурността на България. Изненадан съм, че президентът Румен Радев не оказва правилната подкрепа на НАТО, а се обърна повече към Русия. Ако той наистина вярва в НАТО, тогава действията му в подкрепа на руската отбранителна индустрия изглеждат странни”. Това заяви в интервю за БГНЕС подполковник Глен Грант.

  “За момента не е ясно каква е била целта за масовото разполагане на войски от Русия по Черноморието. Може би тя е била подготовка за сериозна инвазия, но след това те са загубили увереност, или може да е била генерална репетиция с цел да се даде урок или просто заплаха. Нещо ги спря и все още не знаем какво беше то. Ясно е, че ставаше дума повече за стратегическа логистика и широкомащабно разгръщане, отколкото за учения на отделни подразделения. Но липсата на инвазия не трябва да кара другите страни от НАТО да се чувстват в безопасност. Ако Русия беше нахлула, щяха да бъдат засегнати и други страни около Черно море. Това, което Русия направи, бе да поеме по-твърд контрол над Азовско море и да разпростре влиянието и силата по-навътре в Черно море. Това засяга благосъстоянието и икономиката на България, а оттам и сигурността, така че не трябва да се пренебрегва. Явно не, тъй като не атакува според очакванията. Но това не означава, че няма да се върне отново към такова намерение. Руснаците се справят добре с научаването на уроците, за разлика от много други страни в региона, които заплашват”, коментира Грант.

  “Индивидуално само САЩ са в състояние да се борят с Русия. Много други страни, с изключение на Великобритания и Франция, ще се помъчат да разположат над 10-20% от въоръжените си сили в бойна форма. Много държави от НАТО имат кораби, които не могат да плават, както и самолети, които не могат да летят, тъй като бюджетите им са разделени и напълно небалансирани. Повечето страни разполагат с много повече сили, отколкото могат да си позволят, като Румъния и България. Има смели войници, но за съжаление тотално разбита система. За съжаление, изглежда няма апетит за подобрение или промяна, за да отговори на заплахите от реалния свят. Българската армия винаги е била в състояние да изпълнява своите мисии, тъй като те са замислени така, че да отразяват онова, което може да се направи, а не което би трябвало да може да направи. Тя има две бригади, но не може да изпрати нито една на война незабавно, например в балтийските страни. Не може да управлява правилно Еър полисинг. Корабите не прекарват достатъчно време в морето”, категоричен е експертът.

  “Да се съсредоточи върху това, което може да направи, а не върху това, което би искала да направи. България е малка държава и трябва да използва парите разумно. Трябва да преосмисли цялата отбранителна система въз основа на това колко струва нещата да се купят и използват. Това означава да се отървете от всичко, което не може да си позволите. Министерството на отбраната и ръководният персонал все още живеят в дните на славното минало, но тези дни са отминали завинаги. Емоцията е лош съветник”, заяви Глен Грант.

  “Познавам Румен (Радев – б. ред.) от времето на работата ми в българската отбранителна система, когато беше заместник-командир на ВВС. Той всъщност е сред приятелите ми във Фейсбук. Подобно на много от тези, които го познавахме, бях изненадан, че той не оказа правилна подкрепа на НАТО, както е необходимо на страната и е прието според договорките, а се обърна повече към Русия. От действията му също изглежда, че той има амбиции да бъде нов авторитарен лидер, а не демократ. Ако той наистина вярва в НАТО, тогава действията му в подкрепа на руската отбранителна индустрия изглеждат странни.

  Глен Грант коментира и шпионските скандали между Русия и страни от ЕС: “Докато работих в системата, беше ясно, че има няколко души, които работят срещу страната и се опитват да подкопаят всяка реформа, която могат. Някои от тях остават в системата и на високи позиции 10 години по-късно. Не е ясно дали причината за техните действия е била добре обмислена и дали става въпрос за обикновен страх от промяна, корупция и нежелание да се спират паричните потоци или руското влияние. Но липсата на реформа или дори опит за реформа в такъв продължителен период, трябва ясно да посочи на правителството, че има сериозен проблем със системата за отбрана и сигурност. Тя е здраво задръстена от 1970 г. и ако не бъдат предприети драматични стъпки, ще продължи да се влошава още повече всяка година. Големите покупки не са отговорът”.

 7. ХВАЛА на пакистанските журналисти! А какво би казал папионката по въпроса за липсващото достойнство на повечето т. н. бг. журалисти?

 8. Да си българин днес означава да си почтен. Да си почтен означава да му мислиш и действуваш така че да не причиняваш зло на околните. Да не причиняваш зло на околните българи значи да да се придържаш към истината. Да се придържаш към истината означава да се изправиш срещу тези които лъжат. Да се изправиш срещу тези които лъжат означава да разобличаваш лъжите им. Да разобличиш лъжите им означава да дръпнеш дявола за опашката. Да дръпнеш дявола за опашката означава да намериш опашката му. Опашката на опашатите лъжи за българите са циментирани в русофилието. Русофилието е бетонирано в символиката на русопоклоничеството. Русопоклонничеството е вградено в МОЧА. МОЧА е опашката на дявола. Ако си българин ще дръпнеш дявола за опашката. Ако дръпнеш опашката пред всички ще се озъби дявола. Когато всички видят дявола ще разберат от къде идва злото. Едва тогава българите ще разберат каква е привилегията да си почтен. Защото дявола не обича почтените. Особено пък почтените българи.

 9. @sms
  Този Грант, щом е изненадан от поведението на Радев, значи не е никакъв експерт. А и не е чувал за (щях да напиша “за вица”) приказката за Лъжливото овчарче. Русия чака да свикнем със струпването на войски по границата. Сега реакцията беше адекватна. Да видим следващия път…

  Шегувам се. Грант добре го е казал….

 10. А Косово е на 70-то място по Свобода на словото!
  На един хвърлей място от нас…
  Косово, което само споменаването на името му хвърля в хистеричен ужас национал-“патриотите” у нас и медийните им клакьори и лакеи!

 11. Към Любен Пандев:
  Отношението към ПСА е само един от многото критерии за определяне на Българската идентичност, но тава не означава, че ако виждаш в него Паметника на окупатора Русия си задължително БЪЛГАРИН.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.