ГЕРБ издадоха вожда си като отказаха да почетат жертвите на арменския геноцид

След прословутото определение за Путин като убиец, президентът на САЩ Джо Байдън посочи и османците вчера с пръст като убийци, макар и с далечна задна дата. Обвини ги за арменския геноцид от 1915 година.

Автократът Ердоган, който се изживява като продължител на османската традиция, не приема да споделя и падението на това бивше величие. Точно както колегата му автократ Путин се кичи със съветското минало, но сам в частта, която му е удобна за пропагандиране на “руското величие”.

Това си е негов автократичен проблем на Ердоган, както и за Путин е проблем да бъде определян като убиец от президента Байдън, превърнал се в антипод на путинолюбивия Тръмп.

Наш проблем обаче е фактът, че най-голямата, най-победоносната от повече от десетилетие насам партия в България демонстрира в парламента сервилно отношение към турската автокрация. Депутатите от ГЕРБ, които не се славят с лична инициативност и проява на неподчинение на своя вожд Методиевич, демонстративно и ( разбира се) единодушно бойкотираха в Народното събрание минутата мълчание в памет на арменския геноцид.

Иначе казано, депутатите на Методиевич изпратиха разобличаващо послание какво си мисли техният падишах по този въпрос. А какво говори по темата вече съм писал нееднократно, припомняйки как се хвалеше пред американския посланик Джон Байърли, че като кмет на София е предотвратил гласуването на столичните общинари да бъде признат арменският геноцид и как е бил награден за това от турските служби.

Отказът на ДПС да почете арменските жертви не се нуждае обяснение – въпреки претенциите на тази партия да се бори за права и свободи. Но не така стои въпросът с ГЕРБ, която няма видима причина да се солидаризира с Ердоган.

Въпросът е в невидимостта, която сега изплува на повърхността като умряла риба, но със затворена уста. Няма ги да се възмутят от това и патриотарите, които служеха на своя аркадаш във властта Методиевич за патерица. Нито пък се обаждат фюрерите на най-големите “патриотични формация” извън парламента, за които ориентирът какво да мислят и пропагандират е мнението на Кремъл и неговата пропаганда.

Отговорът за причините за това мълчание дойде отново от Москва. Там срещу решението на Байдън да признае арменския геноцид се обяви най-яркото лице на путинската телевизионна пропаганда. Казва се Симонян.

Симонян разкритикува остро решението на Байдън, което аплодират арменците от цял свят!

Има ли още нашенци, които се правят, че не разбират какво е общото между Мeтодиевич, Путин и Ердоган?

11 мнения за “ГЕРБ издадоха вожда си като отказаха да почетат жертвите на арменския геноцид”

 1. На 26-ти април (УТРЕ- Понеделник) от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,

  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. доц.д-р Момчил Дойчев
  https://www.facebook.com/mdoychev

  Чий президент е Радев?
  Президентът говори за “дълбок пробив на службите” и за това “виновен е, разбира се, Борисов”. Но защо Радев не каза коя чужда вражеска външна сила е пробила службите ни, под чий външен контрол и зависимост са българските служби, част от партиите и медиите, както и част от правохранителните институции от 76 години насам, коя е вражеската страна, която заплашва нашата сигурност като води хибридна агресия против България включително чрез кибератаки на българските институции, извършила е терористични атаки на българска територия и ни е наложила монополно високи цени в енергетиката. Не казва коя страна е окупирала Крим и води война в Източна Украйна като заплашва цяла Европа с дрънкане на оръжие, коя държава е осъществила паралелни терористични атаки в Чехия и България, а също шпиони на коя държава се оказаха негови подчинени в президентството. Преди да обвинявате Борисов, обвинете преди това себе си, г-н Радев, или си подайтге оставката щом не смеете да назовете най-големия исторически неприятел на България от 2 века насам!

 3. Защо Байдън призна арменския геноцид

  “Третата причина Джо Байдън да реши да признае геноцида срещу Армения, може би най-важната, е характерът и личността на американския президент. Байдън е част от рядка порода политици, които вярват в принципи и ценности, без това да изключва реализма му, както се вижда в определени случаи. Президентът на САЩ вярва, че за да може една държава да бъде истински приятел и съюзник на САЩ, а не моментен партньор, тя трябва да зачита демократичните свободи и правата на човека и да спазва правилата в международните си отношения, нещо, за което сега е съвсем ясно, че не е случаят с непредсказуемия турски президент, който предвижда „велика“ Турция, която да се простира до „границите на (неговото) сърце“.

  реплика от филм : “Умирам си за “старомодни” ценности! Това търся в живота си” 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/zashto-baydan-prizna-armenskiya-genotsid

 4. Хич няма да питам, Симонян не е ли арменка? Щом българските комунисти са прегърнал македонизма, няма причина арменските да не прегърнат путинизма.
  Ако правилно съм чул и Захариева няма да гони още руски дипломати. На журналистически въпрос отговори “че малко ли изгонихме досега?”…. Не с тези думи, но в този смисъл…
  Напоследък се питам къде се дянаха нашите тръмписти? Очаквах поне някой да каже, че нашето момиче няма да получи Оскар, защото е прекалено бяло. А някой патрЕот да добави, че когато българите станем малцинство, и тази пречка ще отпадне….
  Ех, колко е хубаво, когато никой не ръси простотии и трябва сам да си ги измисляш… На шега… Повтарям, на шега!

 5. Симонян трябва да е арменка, нали? Тя, арменката, критикува решението на американската президентска администрация да признае изтреблението на собственият и народ за геноцид и престъпление към собственият и народ и към човечеството!!!
  Защото е русофилка! Разбирате ли сега защо аз напоследък започнах да осъзнавам, че русофилите не може да са част от етноса, народа, нацията, държавата към която се числят формално. Русофилите са преди всичко руснаци, и то руснаци от най-войнстващ вид, по-руснаци от руснаците, защото са потурнаци – еничари, ренегати, загубили чувството за национална или етническа принадлежност и памет за да се отдадат на перверзната си любов към друг етнос или чужда власт и държава. Този човешки вид нямат друг етнос за когото да милеят освен руския.
  Никой русофил по света на прави изключение. Щом любовта на арменците русофили към отечеството им преминава през първо любовта към Русия, какво да очакваме от нашите русофили, освен да са същите чужденци сред собствения им народ.

 6. Маргарита Симонян има нещо арменско в името си,а говори против геноцида,значи и арменците си имат своите Копейкини и Малиновци.

 7. То това е в основата на съветската доктрина – да предадеш дори семейството си в името на Партията и да ти дадат медал. Справка – Павлик Морозов.

 8. Банкянската МУТРА не се интересува от нищо! Той не се интересува от българите , а какво остава за арменците?????
  байХУЙ се интересува само от чекмеджетата и кюлчетата, нали!
  Една МУТРА се интересува само грабеж и келепир, нали!
  Не може да се очаква нещо друго от една васална МУТРА, която е зависима от император Путлер и султан Ердоган, нали!
  ДОЛУ васалната МУТРА бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ васалните КАЛИНКИ и МУТРИ на бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ васалните дупетати на бокоТИКВАТА!
  -ВЪН!
  -МАРШ!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!

 9. Днес се навършват 35 години от Ада в Чернобил – когато малоумщината на кремълската научно-техническа експериментална мисъл взриви АЭЦ имени В.И.Ленина!

  Да помълчим за жертвите.
  Поклон
  —————-
  https://faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora-chernobil-35-godini-sled-avariyata-a-oshte-ubiva

  Няма такава атомна централа “Чернобил”!
  Има АЭЦ имени В.И.Ленина!

  Ама…как да свържем името на товарищ Ленин с такава трагедия?
  Ще ни карат “ОТГОРЕ”…

 10. Има и още по-перверзен национален нихилизъм от русофилството, то е сърбоманството. И то е достижение на българския себепрезрителен гении. Македонистката върхушка е русофилска. За да не станат по никой начин “братя по оръжие” с българите, които също са русофили, те избират по-извратения начин да докажат русофилството си – стават сърбомани.
  Сърбите са русофили като българите, но македонстващите българи получават върховното удоволствие да се “актуват” с Русия опосредствано, като се дупят на сърбите, като в тайландското влакче по еротичния роман на Еманюел Арсан.
  Така, руснаците “актуват” отзад сърбите русофили, сърбите русофили “актуват” отзад македонстващите сърбоман-русофили, македонстващите сърбоман-русофили “актуват” отзад българските русофили.
  А жалките български русофили, като няма кого да “актуват”, задоволяват отзад с орална ласка руснаците. Руска врътка…

 11. Ваксинираните с одобрените от Европейската агенция по лекарствата ваксини американски туристи ще могат да пътуват в ЕС
  Европейската агенция по лекарствата е одобрила три американски ваксини “Модерна”, “Пфайзер”/”Бионтех” и Джонсън и Джонсън.
  От което следва, че туристи от трети страни, ваксинирани с НЕодобрени от Европейската агенция по лекарствата (като разните видове “сПутници”) няма да бъдат допускани на територията на ЕС, за да разнасят зарази, тровят, взривяват и шпионират на територията му ! 🙂
  И никакви изкуствено създадени острови и други подмолни законови “врътки” няма да помогнат на тов.Румен Драганов, Поли Карастояновна, Валентин Златев, Ангелкова и други алчни рубладжии, готови да уморят и изселят сънародниците си, само и само да угодят на руските си господари и да удвоят “тлъстинките” си.

  https://www.mediapool.bg/vaksiniranite-amerikanski-turisti-shte-mogat-da-patuvat-v-es-news321176.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.