В Полша демонтираха още един Монумент на окупационната червена армия

В полския град Чеховице-Дзедзице демонтираха паметник на съветско-полското братство по оръжие на основание на закона за забрана на комунистическата или друга тоталитарна пропаганда .

 

 

 

 

Под видеото, разпространявано в рускоезичния интернет, коментаторка е написала на украински: “Сега наред е Альоша …руският солдат в България… ”

Цвєтаєва Лана

@lana_efimova62

23h

Replying to 

@A_Vit_

На черзі Альоша…болгаріі русскій солдат…

Както знаем, закон за декомунизацията има и у нас. Само че в България думата на руското посолство е ( по-важен) закон – по него се равнява в София гербаджийското кметство, което осветява с мощни прожектори светинята на съветската окупация МОЧА, наблюдаван денонощно с камери, доставени от посолството на българските колаборационисти да шпионират българските граждани, несъгласни да преклонят главица през съветската символика с размаханото оръжие.

Колкото до Альоша, той е по-известен в Русия като вариант на МОЧА заради сълзливата песен за фалшивия съветски герой, който ни най-малко не е воювал в България, но доминира над един от най-древните градове на света, какъвто е Пловдив. А в нозете на огромната статуя на окупатора като някакъв местен незначителен пигмей е сбутан в централния пловдивски парк паметникът на великана на българското националноосвободително движение Левски.  Веднъж обесен с ръцете на османците за радост на Русия, на която Апостола пречи да се разпорежда с българското бъдеще, той е в състояние на символично перманентно унижение и в наши дни под ботушите на Альоша.

 

 

 

 

 

Най-позорното е, че този позор не пречи с нищо на българските власти, които ни давят във фалшива антикомунистическа реторика от “десни позиции” повече от 10 години – в София, Пловдив, Варна, Бургас и изобщо в цяло България.

7 мнения за “В Полша демонтираха още един Монумент на окупационната червена армия”

 1. Иво,приятелю, ние мислещите хора в България много добре знаем, че всичко у нас е имитация.Пример:: Подкрепа! И за това сме си виновни ние и най-много .т.н. журнлисти!

 2. Тия дни се мъчих да преброя колка МОЧА(И) са наизпостроени в милата ми България. И като се започна едно броене от Силистра на юг, от Бургас на запад, от Петрич на север, и от Видин пак до Силистра щях да изпадна в тих ужас. Ще ни трябват не един, а няколко музея на соц.изкуството, та да можем до пеберем там хилядите кубици бетон и арматурно желязо. Истината е, че наистина трябва да се започне от софийската МОЧА. Белким и другите повлекат крак.

 3. В България действа закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен /обн. в ДВ Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г/.
  По силата на елементарната логика, извършителите на всяко престъпление се категоризират като престъпници, с всички произтичащи от това последствия. Само ментално увредени индивиди биха градили капища величаещи престъплението! У нас ги охраняват, лъскат, полагат им венци, кланят им се и величаят престъпниците-извършители.
  Може-би нашите избранници /от всякакъв вид и ранг/ са решили, че /о, чудо!/има престъпление, а престъпници, които са го извършили няма?!
  Има ли антикомунисти в т.н. десни партии? А в парламента?
  По това ще ги познаете! Няма по-сигурен и по-точен лакмус. Всичко останало е от лукавого.

 4. Не може да се очаква нещо друго от герберастката сган,,нали!
  БокоТИКВАТА е най-васалната герберастка МУТРА, НАЛИ!
  ДОЛУ герберасткият васал!
  ДОЛУ банкянският изверг!
  ДОЛУ некадърният изродили!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  -ВЪН!
  -МАРШ!
  ОСТАВКА!

 5. Абе какъв музей, какво изкуство, направо да им драсваме фитила и това е! Една бройка да отива в музея и всичко друго да се срива, какво ще ги търпим! Даже и снимка на едната бройка е повече от достатъчна .

  В музея се пазят ценности, а това – кърти, чупи и извозва.

 6. @Никола
  29.04.2021 в 23:35
  Благодаря за интересния линк!
  Къде може да се разбере как са гласували българските евродепутати за Резолюцията?
  Мернах някъде, че социалистите са се били скрили за гласуването (не е неочаквано…).
  А господата Джамбазки и Слабаков?

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.