Мълчанието наистина е злото

Не знам дали заглавието на колегите от “Дневник” или на автора, когото цитират, но се радвам, че и други са стигнали до извода, че мълчанието е злото.

https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/04/29/4204891_mulchanieto_e_zloto/

10 мнения за “Мълчанието наистина е злото”

 1. Има връзка и с предната статия за седемгодишното мълчание за руската диверсия на наша територия. В Новая газета има статия, в която ми направи впечатление употребата на някои думички.
  https://novayagazeta.ru/articles/2021/04/28/voronki-moskvichki

  “Прокуратурата реагира “най-накрая”…”

  “Сега на прокуратурата се “наложи” да признае връзката между събитията, силно отстъпвайки на темповете на разследване, както на Белингкат, така и в Чехия”.
  и т.н.

  “Най-големият номер на дявола е да убеди другите, че не съществува”.

 2. Да продължим с един друг “сюжет”. Пипалата на кремълската пропаганда. Една статия от 2017г.
  https://informnapalm.org/34580-kak-moskva-rasprostranyaet-svoyu-propagandu-cherez-telekanal-so-sponsorstvom-evrosoyuza/
  И сега crème de la crème,
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/29/4204883_televiziia_evropa_stava_evronjuz_bulgariia/

  Да не се чудите, защо наричам тази телевизия ТВ Евразия.

 3. Няма по-отвратителна и по-жалка кражба от плагиатството !!!

 4. @sms
  Плагиатство е силна дума.
  Ще си позволя да цитирам (по памет) двама безспорни авторитети.
  И. Инджев: Не мога да следя всички медии.
  Г. Брегович: Когато ме копират, за мен е удоволствие и признание.

  И. Инджев има толкова бисери, че е трудно да не го цитираш (волно или неволно).

  Апропо, наскоро беше международният ден на авторското право…

  Караиванов

 5. С уважение към Николай, като участник във форума. Не ми стана ясно, защо ТВ-та е Евразия, тя е про-руска или по-китайска ? Лично аз не гледам телевизии, ползвам Радио и Интернет, От медиите на 112-то място чета само седмичника “Трета възраст”. Разбира се съм абонат на единствения вестник,на който отказват да дават реклами – Стършел/излиза в четвъртък и струва 80 ст/. Когато отивам в София, понякога пускам на ултракъси вълни говора на ТВ Европа/Евронюз, но според мене те съобщават много повече новини от света, отколкото ,да речем БНР. . Предполагам, че Вие, както и други ползвате само печатни, ТВ,радио и Интернет медии, които са на 112то място и дано греша, с уважение Румен.

 6. Министър Николова, спрете се! Нова ковид – вълна от Русия ли ще внасяте?
  Русия е пред трета вълна на пандемията, а тя вкарва огромни тълпи туристи

  (Нали е патрЭотка, проксито на Симеонов, руска патрЭотка! Какво я интересуват българите, че щели да се заразят от руските туристи и че нямало да имат пари за лекарства, защото всички българи трябва да плащаме с данъците си чартърите и визите на руските пълчища отровители, шпиони и какви ли не още измамници и криминали, които ще нахлуят в бедната ни държава, защото вече никъде другаде не ги искат! Единствено министърът на здравеопазването с нова заповед може да предотврати това бедствие)

  https://faktor.bg/bg/articles/ministar-nikolova-sprete-se-nova-kovid-valna-ot-rusiya-li-shte-vnasyate

 7. „Биволъ“ проследи Балканския поток от лъжи на Теменужка Петкова
  Изслушване и на шефа на ДАНС за Турски поток искат от Демократична България и “Изправи се! Мутри вън”

  https://bivol.bg/%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8a-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba.html

 8. От много време драсвам по някой ред за това, как ТЪНКО (подчертавам!) манипулира ТВ Эвропа…
  Солидаризирам се с мнението на Николай.
  Не съм оптимист, че това би се променило след промяната им в Евронюз Европа..
  Дано времето ме опровергае, ама едва ли.

 9. За определението ТВ Евразия и “франчайза” с Евронюз. Преди седмица, две, или три срещнах, че Пеевски е правил опити да сключи такъв договор, предполагам през Канал 3, която май стана НОВА нюз. След като се наложи да бъде “изтеглен”, се е наложило да се мине към план Б с ТВ Европа. Да не забравяме, че България он еър (ТИМ) има договор с Блумбърг, а ТВ7 имаше договор със CNN.

  За Евронюз. В линка (отново го поствам) https://informnapalm.org/34580-kak-moskva-rasprostranyaet-svoyu-propagandu-cherez-telekanal-so-sponsorstvom-evrosoyuza/
  статията посочва,че Русия е акционер през националния оператор ВГТРК. Посочват се и новини, които са прононсирани кремълски опорки.

  Руската пропаганда има различни методи за проникване и те не се ограничават само до официалните глашатаи Спутник, Раша тудей, Первъй и т.н. Преди години се разшумя покрай сайта Zero Hedge и “автора” Тайлър Дърдан, в който има и “тънка чрвена линия” с български корени. Накратко, създателят на сайта, Дан (Даниел) Иванджийски е син на създателя на сайта Строго секретно Красимир Иванджийски.

  Спирам до тук. Ако потърсите инфо с ключови думи, посочени по-горе, ще разберете.

 10. @ Николай
  Виждам, че и Вие като мен се опитвате да си правите проучвания за реалните собственици на медиите.
  В нормалните (демократични) държави първото и задължително условие за съществуването на всяка медия е да се ЗНАЕ ясно КОЙ е собственикът й, а у нас най-трудното е да се добереш точно до тази информация!? Човек трябва да придобие специални аналитични умения, да има връзки и късмет, да се превърне в някакъв Шерлок Холмс или Мегре, за да разплете умишлено преплетените в сложно кълбо от връзки и зависимости подставени лица и така да стигне до реалните собственици. Този “уникален феномен” на прикриване на собственика на дадена медия е характерен не само за България, той процъфтява най-вече в Руската федерация!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.