България в списъка на неприятелските на Русия държави: повод за освобождение от русофилското иго

Руският българофоб Алексей Пушков снизходи да отговори на коментатор(и) в сайта на българския Дневник ( колегите да почерпят за оказаната им “чест”), чиято прогноза за поражение на Русия в евентуална война с НАТО, беше превърната в новина в руски проправителствени медии и предизвика гневната реакция на този виден кремълски слуга.https://www.gazeta.ru/politics/news/2021/04/30/n_15923390.shtml

 

Пушков размаха пръст на анонимния български коментатор по стандартно безсилния за днешната руска пропаганда начин. Прогнозата на българина била “учудващо плитко разсъждение”, което др. сенатор не оборва с никакви аргументи. Само се удивява на градуса на “ненавистта” от страна на “тази публика” ( в България), чиито предци също са били смятани за “част от цивилизования свят” начело с Хитлер, с когото България е била съюзник през втората световна война.

“Учудващо” е наистина, че толкова правоверен и високопоставен разпространител на правата кремълска вяра изобщо употребява термина “втора световна война”. В Русия  я наричат упорито “отечествена”, за да заобиколят факта, че голямата война, стоварила се след това върху тяхното отечество, е разпалена от смайващия за целия свят по онова време пакт за ненападение от края на август 1939 година между Сталин и Хитлер, подписан в Москва. Двамата хищни претенденти за световно господство започват веднага да си разпределят Европа, само че Хитлер накрая губи поради прекалената си глупост да настрои най-могъщите държави на света срещу Германия, докато с тяхна помощ СССР е сред победителите и мълчаливото им съгласие Сталин си запазва плячката, разширявайки империята си, за да рухне от колониално преяждане и да започне да повръща нагълтаното, което ненаситният съветски търбух не успя да смели, завлечаки туловището си в гроба на историята 45 години по-късно.    

Съветското отечество на Пушков дава пример на тогавашна България за дружбата с Германия. Година и половина, преди Царство България да се включи в Тристранния пакт, СССР дружи интензивно с нацистите, подстрекава агресията им и я захранва с огромни доставки на стратегически суровини ( и “стртагическия си неутралитет”) за войната на Хитлер в Европа и в Африка.

 

 

 

 

 

 

Това е същият Пушков, който в качеството на председател на комисията по Международни отношения в руската имитация на парламент , възкликна на 3 декември 2014 година: “време е България да се пукне от яд”. Злобната истерия на Пушков, повторение на аналогичното пожелание на славянофила Аксаков от края на 19 век България да пукне, беше предизвикана от факта, че два дни по-рано неговият господар Путин обяви края на “Южен поток”,  прероден обаче у нас с угодническо настървение от Борисов под формата на “Балкански поток”. https://ivo.bg/2014/12/04/братушка-кълне-българия-като-бабушка/

Путин изкорени русофилството в Грузия през 2008 година, а в Украйна през 2014-та. Сега е на път да го занули ( любим израз на Путин по други поводи) и в славянска Чехия, където дори Брежнев не успя напълно на това поприще с танковете си през 1968 година.

Пита се кога ще дойде ред и на България.

Според пропагандния канал “Русия 1” този момент идва. Каналджиите твърдят, че България е сред страните, които министерството на външните работи на страната смята да обяви като “неприятелски”. В престижната компания на САЩ, Великобритания, балтийските държави, Украйна, Полша  и Грузия!

Това е  толкова добра новина, че чак не е за вярване. Ако тя се потвърди, българските власти, които и да са те, ще имат основание за реципрочност. Ако пък не се възползват от тази възможност за освобождаване от съветското постколониално влияние, българските граждани ще имат повод да им търсят сметка за поредното унижение, на което хвърлят България в нозете на кремълския самодържец – нозе, с които ни подритва, но слугите му у нас са готови да целуват.

Ако някому се струва, че един малък народ не може да си позволи да побеждава “великата” Русия, нека се замисли за парадоксалния пример на миниатюрната Чечня. Тя беше смазана военно от Русия под командването на премиера Путин през 2000 година, но за да мирува този народец стопанинът на Кремъл буквално плаща милиарди на своя васал Кадиров, за да поддържа мир в бунтовната република, която рано или късно пък ще въстане срещу руското иго.

 

 

 

 

 

 

Това е единственият случай в историята, при който победители плащат данък на победените. Засега е единствен. От нас зависи да си поискаме най-сетне данъка за факта, че бяхме изнасилени да станем най-покорния васал на СССР и най-шпионирания слуга на Путин в наше време.

 

14 мнения за “България в списъка на неприятелските на Русия държави: повод за освобождение от русофилското иго”

 1. Честит съм!
  О, миг спри, ти си тъй прекрасен!
  Жив да не бях, доживях!
  Такава компания, просто не е за вЕрване!
  Буци да почерпи.
  Само преди няколко дни, га избухна, н-тия, много съм колебателен, да ръгна ли кавички, шпионски скандал с матушката, той се обърна леко заобикално и силно фриволно, както само той го умее, към “най-великият дипломат на всички времена и народи” Унилият кон (“Дебили, блядь”),с дружеското: “Русия е приятелска страна…”
  Чакам потвърждение с днешна дата на цитата от зайчарника дет се е набутал.
  Редя ви аз не от вчера: “Много мина, мъничко остана”.
  Ще да видим.

 2. Уважаеми г-н Инджев, ако позволите, моля да публикувате настоящия ми коментар под настоящата Ваша статия (вероятно, докато съм го писала, адресирайки го към статията Ви “Лавров се подиграва на България, че е прозряла със седем години давност взривоопасна руска намеса”, сте публикували и настоящата си статия и смятам, че коментарът ми е по-уместен за нея). Благодаря!
  Мислех да започна коментара си с омерзението ми от 4-часовото т. нар. изслушване на злощастните теменужка и владко, но предпочитам да не си развалям сладкия привкус на надеждата. Затова – към посланието на последния абзац “пришивам” и вчерашната радостна новина, че България вече е сред (цитирам) “вражеските, неприятелските” за рЪфЪ страни и е в черния (с)писък и то редом със САЩ: оРъФаните с последен безпомощен писък. Какво по-добро от това за Родината ни! Намирам и символика във факта, че това се случва в навечерието на един от най-светлите християнски празници, както и че новината е предадена по – направо да не повярва човек! – корпулентната битиви. Но то не (беш)е за вярване, че с наслаждавахме и то почти цяла седмица на участието на г-н Инджев в предаването “Пресечна точка” по Нова, която, меко казано, също не е безспорна. В тази връзка си позволявам да цитирам покойния Кристиан Таков – “България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло… Ще се става!”. Да бъде!

 3. Слава Богу този път сме от правилната страна на елязната завеса.
  Официално от днес ние пускаме руснаците в България но негово величество царя ВВП не ги пуска извън Русия. Вече отмениха туристическите полети или по точно при нас идват празни за да си приберат желаещите да се върнат в родината.

 4. Добра новина е, че България в списъка на неприятелските на Русия държави! Лошата новина е, че нито Борисов, нито Радев, нито Доган, нито Нинова, нито Трифонов са неприятели на окупатора, а напротив!

 5. Иво пише: “Каналджиите твърдят, че България е сред страните, които министерството на външните работи на страната смята да обяви като “неприятелски”. В престижната компания на САЩ, Великобритания, балтийските държави, Украйна, Полша и Грузия!
  Това е толкова добра новина, че чак не е за вярване.”
  Ето това е мечтата ми: да бъдем обявени от евразийците за неприятелска държава и да скъсаме завинаги дипломатически отношения с ненаситния руски кърлж, който повече от 100 години безжалостно смуче българска кръв. Най-после и ние, българите, да заживеем свободно, като европейци в Европа, към която принадлежим географски и цивилизационно, а не към евразийския концлагер, където отново ни тикат родоотстъпниците във властта.
  Това е толкова добра новина, че чак не е за вярване!

 6. Костадин Ангелов: Решението за закупуване на “Спутник V” е незаконно и по нашия, и по законите на ЕС!
  Кой в Здравната комисия гласува “ЗА” опасната руска ваксина? ПОИМЕННО!

  “Вирусът носител при руската ваксина “Спутник V” не е обезвреден и затова може да предизвика сериозни заболявания: заради тези съмнения Бразилия отказа да одобри руската ваксина. Допусната ли е небрежност при направата ѝ?Държавната агенция по лекарствата Anvisa е открила индикации, че използваният при тази ваксина вирус носител „Аденовирус 5“ не е “обезвреден” и затова може да започне да се размножава. А това би могло да бъде много опасно за хора със слаба имунна система, тъй като с активния вирус пациентът де факто получава инжектиран причинителя на заболяването.”

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kostadin-angelov-reshenieto-za-zakupuvane-na-sputnik-v-e-nezakonno-i-po-nashiya-i-po-zakonite-na-es

 7. Добра новина от руската психиатрия. Този път наистина сме на правилната страна. А товарищ Пушков, въпреки, че е “сенатор” (как може един цървул да е сенатор не знам), просто е един обикновен имперски алкохолик и кърлеж на снагата на обикновения иванушка. Свалете му вратовръзката и грандоманския костюм и под него ще се покаже цялата голотия на руската имперска политика. Имам чувството, че се води по методички от началото на 19 век.

 8. ziv i zdrav .CHESTIT PRAZNIK za teb i semeistvoto.statuiata na svobodata nosi kasmet. NovaZelanda

 9. Като чели най-после ще се отприщи лавината на българската съпротива. Вероятно няма да е лесно веднага напълно да се прекъсне руското влияние, защото има множество зарибени наемници. Ако обаче се започне от големите риби, ще получим добър шанс на развръзка. Дано с помощта на Америка, както тогава при Орешарски, бъде натиснат джипкаджията, който поради това, че е изключително страхлив, бързо ще си признае зависимостите и от кой и как е получавал заповедите. Но тук важното ще бъде не само признанието, а разобличаването на руската намеса, както при изборите в Америка. Ще се получи опасна „верижна реакция„ на залавяне, а при това може да започне да се лее и много Новичок, с цел тя да бъде прекъсната! От друга страна, за да си запазят живота, споменатите ще започнат поголовно да си признават.

 10. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ ОТ БЛОГА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА!
  фам. Тинкови
  Видин

 11. О, МИГ, ПОСПРИ!!! Относно Възкресението, Павле и Жоре, “Докьладваха ми вече”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.