Медиите във “велика” Русия ровят по Великден в български форуми за удобни новини

Великден е и във “велика” Русия все по-настоятелно величаят “българите” като източник на удобна за дезинформиране информация. Онзи ден дежурният по българофобия шеф на парламентарната комисия по международни работи Пушков се почувства длъжен да изстреля коментар по адрес на коментатор в българския сайт “Дневник”, предрекъл поражение на Русия в случай на война с НАТО.

Явно е заразно. Официозната агенция РИА “Новости”, която и друг път си е измисляла новини от България, взети от българските форуми в интернет, се позовава на незнаен “авторитет” в коментарите на българския сайт “Факти”, според когото американците ги чака доларова трагедия. Защо? Защото така (предс)казвал някой си в един български форум.

 

 

 

 

 

 

РИА “Новости” се радва заедно с нашенския анонимник, че решението на Русия да намали употребата на долари като разплащателно средство при износа на петрол щяло да предизвика неприятна “изненада” за държавния резерв на САЩ. Толкова дълго закопавахме заедно гадните капиталисти със сърпа и чука по съветски образец, че днес, когато червените вождове станаха червиви от пари в условията на сделания като за тях капитализъм, инерцията на това старо братство ( по идеологическо) оръжие продължава да ни носи по своето жълто-кафяво течение.

Грижат се за нас “братушките”. Каквото и да кажем, то се превръща в новина в Русия по липса на други западни авторитети, които да попържат американците или да ядосват руските депутати, готови да полемизират публично с мнението на някой си българин. Съответно в руските форуми по този повод се шегуват, че вероятно Ванга е възкръснала и е направила пророчество за предстоящото нещастие на американския държавен резерв, причинено от руснаците. 

Опитвам се да се почувствам горд като българин от руското внимание, но не мога. Явно и по тази линия съм неблагодарен на нашите вечни “освободители”. Но истинската причина да не оценявам като нещо кой знае какво позоваването на български коментаторски напъни в интернет е друга.

Работата е там, че в контролираните от властта медии в Русия има такъв дефицит на нормални новини, че си измислят всякакви идиотщини. Взрив от сакразъм предизвика например напълно сериозно поднесената “новина” за отличните рефлексите на Путин, показан по телевизиите да хваща химикалка преди тя да падне от бюрото му.  

При такова ниво на малоумие, което поставя руските медии на 145 място в класацията по медийна свобода на “Репортери без граница”, не е за учудване, че в отчаянието си пишещите писарушки в Русия ровят вече в българските форуми за “новини” – за да не кажа метафорично, че са изпаднали толкова, че бъркат в кофата за боклук.  

 

7 мнения за “Медиите във “велика” Русия ровят по Великден в български форуми за удобни новини”

 1. “… решението на Русия да намали употребата на долари като разплащателно средство …”

  Явно виждат долар все по-рядко, завалиите!

 2. Иво, от кЪФ зор им връзваш кусур на т.н. братушки, че им липсвали новини с положителен знак.
  На всичкото отгоре, бюджета на медийната империя RT е по-голям от годишния на държавата България.
  Как примерно да пуснат долният клип в оборот и с какъв коментар да го съпроводят. И то при положение, че постоянно надуват мускали и дрънкат оръжие. Съсипват ги от подигравки по какви ли не поводи а те: “Можно повторить”.
  Де късмет, де.

 3. Няма да се учудя, че тези служби на Кремъл, които четат постингите по форумите, да пратят Чепиговци и Мишкиновци да тровят и да палят по ай пи адресите- Например форумите на Поглед-инфо, Гласове, Епицентър и другите там русолизци, на ведомост при Митрофанова и Шаренкова, с тяхното лизозадницие нищо чудно да предоставят и айпиадресите на тези които пишат срещу Кремъл и той да прати по следите им своите отровители и терористи. Форумът на Гласове например предоставя възможност за на пръв поглед немодерирано свободно публикуване, като дори крайно антикремълски постинги биват изстривани от техния модератор Галя Лазарова, наричана още Галя Гумата, но същите биват съхранявани в пдф файлове и изпращани някъде, интересно къде. Като знаем на какви мисии биват изпращани Чепиги и други техни терористични Чепици, нищо чудно един ден да помиришете дебелия край на нещо, което дори не знаете как се казва, а и няма да ви трябва на оня свят.

 4. Подслушано в Оня Зайчарник.
  –Шефе, Началникът Возкресе!
  -А аз, кога?

 5. Те като ровят, дали могат да стоплят какво им казва един български професор-имунолог за тяхната “вансина”?

  https://offnews.bg/zdrave/prof-kiurkchiev-vaksinite-sa-svoboda-tozi-rimejk-na-kitajski-zatvor-750829.html

  Това го казва сериозен европейски учен, а не някой анонимен коментатор. Което направо означава, че няма да го публикуват в техните “медии”.

 6. Българската Съветска Партия и другари…

 7. Петиция с 5 въпроса пита Euronews знае ли с кого ще си партнира в България през ТВ “Европа”? Собственикът на ТВ”Европа”, Добрин Иванов, е оръжеен търговец и има общи интереси с Делян Пеевски

  https://www.mediapool.bg/petitsiya-s-5-vaprosa-pita-euronews-znae-li-s-kogo-shte-si-partnira-v-bulgaria-prez-tv-evropa-news321469.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.