ГЕРБ ще номинират за президент “умен и красив” кандидат, т.е. няма как да е Методиевич

Не, не искам и на Великден да взимам повод от онзи, който ни управлява повече от две петилетки и дори на своите опоненти успява да подхвърли информационни поводи като кокал за глозгане. 

В скоби казано: изразът за кокала и глозгането е негов цитат. 

Припомням отново, че той ми се обади на 28 март 2012 година по телефона да ме (под)купи с изпреварваща информация за спирането на проекта АЕЦ “Белене”, за да не му ”глозгам кокалите” . Очакваше да ме очарова като ме превърне в първоизточник за тази важна информация, която след това се оказа фалшива новина.

Поредната му грозна (видео)картинка, излъчена сега на Великден, показа падението на онези, които му целуват краката докато той им целува ръка. 

Верен на номера си да прави изненадващи посещения без предупреждения за публиката, от чиито въпроси бяга позорно, той избра да ощастливи с присъствието си благодарни свещници от Софийската семинария. И се започна една грозна постановка…

Той им целува ръцете буквално, те на него нозете- метафорично, но всеотдайно.

Християнството по нашите земи е оцеляло векове и е запазило достойнството си в условията на мюсюлманска доминация и чужда окупация, но след 45 годишна кървава с(ъ)ветска дресировка негови църковни служители днес не смятат за срамно да се кланят на един недодялан властник.

Той се хвали невъздържано, че е дал много пари като премиер за ремонт на църкви и манастири. Пари, пари и пак пари са му в устата, а те го гледат в захлас и не спират да му благодарят за парите – каквито “онези, които ходят в “Александър Невски” не са дали преди, уточнява той.  Божият раб с расото му благодари непрекъснато,  кима съгласно и слуша безропотно политическите му ругатни по адрес на грешниците в българската политика, които той изброява поименно, въртейки през цялото време на представлението нервно в ръцете си червено великденско яйце. Слушат го с покорството на роб пред един деспот.

И за да е пълна гаврата на празноглавия, той отново се изказа в присъствието на свещенослужители за Господа като за Началника.

Поповете край него смирено премълчаха и тази свинщина. Щото е дал пари – не от личното си чекмедже, но е дал, съгласяват се те.

Така е в любимата му Русия, където църквата е на хранилката на държавата още от времето на Петър Първи. В неговата България той се кълне в Запада пак заради парите, които идват от там, но на практика насажда източните нрави дори в сферата на духовното, което си пазарува пропагандно.

Утехата за зрителите на тези срамотни сцени е в неволния смях, който той произвежда. След позорището в Семинарията той се напъна да роди “нови новини”, за няма и ден без неговото медийно присъствие. “Новата новина” е свързана със стария му мерак един ден да покори и президентския връх. А че е бил на ръба да се кандидатира още през 2011 година знам от номинирания в последния момент от него Росен Плевнелиев ( минаха 10 години и си позволявам да напиша истината, бидейки разочарован от някогашния си приятел, който вместо да се еманципира от своя политически ментор все повече се държи спрямо него като към Началника).

Вече окончателно се е отказал амортизираният властник от мерака за президент. Съобщи ни го днес императивно и без да иска произведе виц с новината, че кандидатът за държавен глава на ГЕРБ щял да бъде умен и красив, но няма да е самият той.

Ами да, щом ще е умен и красив, нямам как да е той.

НА СНИМКАТА ( стоп кадър от видеото, разпространено от него): Методиевич в нощта на катастрофалната си победа от 4 април, сам и сърдит, че не е случил да народ

 

23 мнения за “ГЕРБ ще номинират за президент “умен и красив” кандидат, т.е. няма как да е Методиевич”

 1. За протокола да уточним, че при Буци И в “личните чекмеджета” пачките са краднати от данъкоплатците.
  На път сме И, дежа вю, нашите попове да не вдянат случващо се сега в любиматан им матушка. Захласнати днес в “щедростта” на банкянската Тиква, колегите им там, начело с шефа-полковник Гундяев улавят нестандартен повей на вятър на промяната от противоборстваща на кремълския гном кула, май. Водещият се за патриарх-Кирил се изока, че и духовници и миряни, не трябва “голям да го вадят’ защото и един път да се съглася с него, това води неизбежно до тирания. Смирение му е майката. За всии. Заключи първото духовно лице на русийката.
  А Баце и “Началника” да издигне за президент наесен с песен шансовете за успех на последния не са по-големи от тези на “майката на нацията”-АЕЦка цачева.
  По сите азимути и позиции за герба МУ: “The game is over!”
  Последният да дръпне шалтера.

 2. Честит празник г-н Инджев на Вас и всички свободни журналисти !

 3. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

  П.П.: Кой ли е този умен и красив, за когото говори падишаха? Около него много умни и красиви не останаха, откакто Даниел Митов бе (зло)употребен за едното нищо. Сещам се само за Плевнелиев, но не ми се вярва Буци да прояви толкова въображение. Опасявам се, че ако самият падишах е на балотаж, дори аз ще се насиля да гласувам за оня бастун Радев.

 4. “Слушат го с покорството на роб пред един деспот”.
  Ама той вече не е деспот. В оставка е. Очевидно няма и да бъде.
  Ако демонстративно му бяха обърнали гръб, нямаше да разсърдят нито Началника горе, нито бъдещите си началници долу (вторите дори точно обратното) . Защо не са го направили? Криво разбрано чувство за благодарност? Християнско нежелание да се рита падналия или състрадание към нищия духом? Или робско недоверие към очевидното – че са се отървали от този сатрап?
  Ако БПЦ е решила да ме изненадва, по-добре да е със скъсването с гундяевщината и с признаването на Македонската и Украинската църква….

 5. На Великден обедните новини на БНТ започнаха с пестеливо видео от Великденската служба в Александър Невски”, след което се разпищолиха в раболепен репортаж от пищната клоунада на обикалящи в кръг “свещеници”, облечени в бяло и обилно накачулени със злато, предвождани от полковник Гундяев в храма – реплика “Христос Спасител” в Москва. (Оргналният храм бил разрушен през 1931 г. по заповед на Сталин.) На два-три пъти в текста, който четеше Спас Кьосев с благоговение, бе подчертано, че става въпрос за най-многобройната православна църква, руската! Последва секунден репортаж от струпани гръцки свещеници, обелечени в черно, пред тесния вход на касически гръцки храм, и накрая видео от служба в православна църква в Полша, където имало около 200 хиляди православни християни, но “сигурно били много повече”, заключи четецът, без да даде аргументи за твърдението. Прави ми впечатление, че след изборите руската пета колона у нас рязко онагля, “излезе на светло” във всички области на обществено-политическия ни живот, особено по медиите! Очевидно е, че се готвят за атака! Пак започнаха да интервюират Цветлин Йовчев, бившият шеф на ДАНС и бивш президентски съветник, изпълзяха от русофилските си дупки разни съветски професори- “библиотекари” и започнаха да дават акъл по телевизиите, радиата и инфосайтовете, патрЭотите използват всеки повод за протести, зоват всички “здрави патрЭотични сили” да се обединяват срещу турската инвазия и македонските крадци на българска история. Само руската инвазия не виждат “патрЭотите” и как ще я видят като парите за предизборната им кампания, съответно и ангажиментите, идват от Кремъл!

 6. Към симпатизант/ка на ДСБ:

  От хипотезите, спрягани досега, най-вероятна изглежда кандидатурата на Николай Младенов след онази твърде рядка по своята приповдигнатост портретна публикация за него в “Ню Йорк таймс”.Както и след мистериозния му отказ да продължи международната си дипломатическа кариера като пратеник на ООН за Либия – отказ, който увисна без (друго) обяснение във въздуха.

 7. Да Фърля и аз моите 5 стинки за евентуалния “умнокрасив” кандидат на герба МУ за президент.
  Дори, и безспорно най-авторитетната публична личност в “Републико наша, Здравей” да влезе в надпреварата, визирам баш Стопанинът на БЛОГА НИ, имам си правото на полет на фантазията, няма как да бъде избран. Достатъчно ще бъде обстоятелството, че е посочен от полит чумавия банкянски чукундур.
  Даже, аз няма да гласувам за Иво!
  Приятелството си е приятелство но компромис не правя с принципите си.
  Даже, булката с която да използвам холивудското клише сме: “щастливо женени” от почти половин век, “пристане” ли МУ на Бибитко кат кандидат-“майка на нацията”, а тя е Космос в сравнение с АЕЦка цачева: “Развод ми дай, развод ми дай и повече не ме мъчи”.
  Кой рабрал-разбрал!

 8. Радвам се да прочета, че има и други хипотези освен “Борисов”. В казионните телевизии май още не са ги чули.

 9. 3 март, световен ден на свободния печат. Бреййй! И позивната е “112”?!..

 10. @Георги Николов
  ГЕРБ цяло десетилетие вегетираше (да не кажа дебелееше) върху мантрата, че ни пази от БСП. Сега е ред на някой да се уреди като пазач от ГЕРБ. Много ме е страх, че няма да е ДБ.

 11. Тази сутрин в Битивито бяха изтъпанили Андрей Пантев да словоблудства за Възкресесението, Боже опази! Отварям интернет-Бибитко пак обърнал палачинката и кат пръв Атлантик скастрил Радев, че не осъждал намесата на Русия, жива да не бях!

  Господи, аз ли криво ти се молих, ти ли криво ме разбра? Като исках да разкараш всички пияни и луди хора от живота ми, защо още ги гледам по българските телевизии?

  Явно трябва да спра да гледам – ама пусто сърце не трае!

  Пуснах си Унгарски танц No 5 да се успокоя…

 12. Православните християни в Полша са около 1.700.000,данните са ми от края на 80 те години.

 13. ББ е пълен анахронизъм и обида за цивилизования човек, насилник, необразован, нахален, лошо възпитан човек, патологичен лъжец. Това в политическия контекст, в който държи да се изявява. В личен план няма значение какъв е. Това не ни е интересно, въпреки че 12 години ни управлява като феодален деспот, патерналистично и лично. Колкото по-бързо го забравим, толкова по-добре. Тази страница трябва незабавно да бъде затворена, за да може да се тръгне в друга посока. Всеки спор около личността му е губене на време и ресурс. И, да, Божият Син възкръсва за всички – за вярващите и за невярващите, за добрите и за не толкова добрите, за посредствените и лошите също. В това е неговото могъщество. Дано и българския народ възкръсне на изборите след Възкресението!

 14. Като стана въпрос за вяра и религия:
  Православната църква има вече не по-малък грях от католическатата заради индулгенциите през средновековието. Православната църква наложи политика на индулгенции и в новата ни история. Потвърждава се от думите на човека от народа на снимката по-горе.

 15. Препоръчвам на хората да си палят свещи и да търсят духовното навсякъде другаде но не и в православната църква. Тя отдавна не е стълб и хранител на духовното. Ако се разходите в гората и намерите красиво дърво и се вгледате, ще видите че в него има много повече вяра и бог отколкото във всички православни църкви взети заедно.
  Между другото така смятам и за католическите църкви на запад. Повечето за това са пусти и празни.

  Поздрави от Бавария!

 16. Относно вярата и как я възприемам е лично мнение. Безусловно тя се базира на предания и интуиция. Много хубава изява по този въпрос направи д–р Канов от NY, жалко, че не мога да я приложа. Израснал точно по неговото време, вероятно връстници и по съдба, изпитвам същите вътрешни преживявания далеч от род и сънародници. Но като човек запознат с изяществото на природата и в общност строежът на „Светът“, мисля си, че точността на всичко създадено е необяснимо само с намесата на еволюцията. Преди всичко, има Бог!

 17. Радвам се,че г-н Инджев се съгласява с мен за предполагаемият кандидат на на ГЕРБ за президент-предположение,което дадох тук още при обявяването на номинацията на Даниел Митов за министър-председател на България.Тогава-по някаква причина-моето мнение на излезе във форума,но приемам,че грешката е при мен.

 18. @Alex-DE

  Бог е в сърцето, всичко друго са човешки измишльотини и конструкции. Жалкото е, че църквата векове наред е била място за духовно обединение и крепител на културата, но това отдавна не е така, а БПЦ не дава никакъв повод това да се възроди.

  И при католиците не е много по-добре – живея в католическа страна- само има малко повече уважение към културния аспект на религията, но вяра липсва.

  Моето обяснение е, че повече от век един призрак броди из Европа – призракът на комунизма.

  Маркс директно атакува християнската цивилизация в основите и: “религията е опиум за народите”, държи в подчинение народните маси, които са “нищи духом” и т. н., “битието определя съзнанието” – всички сме закърмени с тези мантри.

  Маркс, също като БиБи, разчита на простите – те са му важни, защото са мнозинство.

  Комунистическата идеология насъсква хората и разчита на тяхната злоба, завист и гняв, и зове за бунт, терор и революция. Богатите са априори заклеймени, бедните априори имат право.

  Църквата е длъжник на хората за това, че векове наред повтаря едни буквални фрази, без да тълкува посланията в тях и те вече не докосват душите на вярващите.

  Буквализмът унищожава смисъла. Например често цитираната фраза “Блажени са нищите духом и тяхно е царството небесно”.

  Както знаем, в старобългарския език е имало падежи. Когато има падежи, словоредът не е закрепен на подлог-сказуемо-определение и т.н. защото падежните окончания показват отношенията между думите.

  Например:
  “Охотник убил льва” се превежда като
  Ловецът уби лъва.

  “Льва убил охотник” също се превежда като
  Ловецът уби лъва.

  Обаче ако на български разменим местата на ловец и лъва в изречението, се променя и смисъла – кой кого е убил.

  И така, при редакцията от старобългарски на новобългарски, безхаберно е запазен стария словоред, вместо да бъде осмислено предаден смисъла:

  “Блажени духом са нищите, и тяхно е царството небесно”

  Кои са нищите? Ами в една йерархия, това са последните, на най-ниското ниво. Тоест, по друг начин казано, последните ще станат първи.

  Скромните, тихите, работливите, помагащите, тези, които не се пъчат гръмогласно, а ден след ден, правят по нещо добро и си вършат работата.

  Какво казва Христос: Аз съм Божи Син и аз съм Спасителят на света.
  Всеки друг, който се обяви за равен на Бога, е следовник на дявола.

  Твърде много спасители на света виждам в днешно време. Де що има леви идеолози все света ще спасяват. До гуша ми е дошло от спасители. Нека спасят първо себе си, и да оставят хората на мира.

  Извинявам се, малко дълго стана, надявам се не досадно.

  In God We Trust!

 19. Към anonimen:

  Не знам дали се съгласявам с Вас. Става дума за хипотетична кандидатура сред имената, които се спрягат и от други “гадатели”. Иначе една Кристалина Георгиева би била твърде вероятен избор на Методиевич, ако зависеше само от него.
  Из областта на фантастиката, в случай, че говорим за най-безспорни народни любимци, Лили Иванова би спечелила от раз на първи тур ( както вметнах миналата седмица в предаването “Пресечна точка” по нова ТВ). Само че това е супер нереалистично да се случи.

 20. от трън ,та на глог.Кристалина е кадър на КГБ,помнете ми думите.

 21. Става дума за избори на президент с малки правомощия/не като във Франция, САЩ и др. страни/, но преди това са изборите за НС. нека Ви припомня/по данни на ЦИК/, например, как са гласували в едно село във Врачанско, където няма организация на ДПС и не живеят турци: 24% са гласували за ДПС, или всеки четвърти от избирателите. За чест на католистическото село Бърдарски Геран, там са 3ма за ДПС, а на предишните избори са нула. Ако се поразровите в данните на ЦИК ще откриете и други подобни.

 22. а какво да кажем за 250-300 хиляди турци,които гласуват за агенти и сътрудници на ДС и слуги на БСП,която им смени имената?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.