Реваншизъм и ненавист лъхат от изявите на нашия победен победител

 

 

 

 

 

 

Какво му е “извънредното” на един брифинг, когато той е всекидневие – че и по два пъти на ден вече “извънредно” дават брифинги от ГЕРБ?

От самоизолацията в джипката скочиха в имитацията на диалогичност със серия от изявления. Не им стига фактът, че телевизиите с най-голяма аудитория още не могат да се съвземат от вцепенението след като си загубиха медийния бащица и продължават да “отразяват” неотразимия му поток от самохвалства, заплахи и нацупени коментари. 

Да се чуди човек дали пък това обслужване не е платено до края на годината или за някакъв срок, съобразен поне с президентските избори. Защото е видно, че предизборната кампания на отиващата си власт не е спирала и за момент в медиите. Ако преди те прилежно показваха и преразказваха монолозите на Бащицата от държавния му автомобил, днес правят същото, ретраслирайки реабилитираните от него “брифинги”.  

Не е оригинално да се констатира, но е факт: той лъже, а те мажат. 

Главният производител на фалшиви новини в републиката набеди невинен човек за користен интерес да снабдява с машини за гласуване следващите избори и го свърза с най-големия си враг “Демократична България. Когато се разбра, че лъже, първо отказа да коментира с презрение към толкова дребен въпрос ( при изненадващото си появяване на летище София вчера), а след това пусна обичайните зидаро-мазачи да “брифират” , т.е. да финтират журналистите.

А как да разчетем особеното настървение, с което раздава на манастири пари за последно като премиер? Близо два милиона и половина отпусна на Столичната община да ремонтира две пътни отсечки, водещи до два манастира в околностите на София, плюс още почти два милиона лева за пътя до Клисурския манастир “Света Петка”. А за Дивотинския манастир “Света Тройца” даде още 600 000 лева и превърна таз щедрост за сметка на общите ни пари в повод на особена гордост като да ги е платил от чекмеджето си.

Да не би да се кани да се оттегли в манастир? Що за платена любов вкарва и търси в храмовете на духа?

Едва ли  ще се замонашва тепърва. Просто подкупва духовни пастири в разни манастири и се надява това да му се зачете като богоугодно дело. Всъщност , както вече го видяхме и чухме, катастрофиралият победител никак не се е смирил. Напротив.

Той търси реванш и няма да се спре пред нищо в името на тази цел. “Буйните” младежи, с които ни заплаши в нощта на катастрофалната му изборна победа явно са толкова “буйни”, че не го послушаха, когато ги призова да не протестират пред работното място на конкурента му Радев. Уж бяха посъветвани от него да не правят така, а си осъществиха намерението. 

Това е или първият случай на явно неподчинение в редиците на ГЕРБ, където думата на вожда е закон, или пък е поредната маневра с двойно дъно от рода на онези, които Бащицата играе с Русия и със Запада с шпионските скандали. Който се хванал на сигналите му, хванал се. Важното му е да ги излъчи, за да може да се позовава после на тях като на факт, който опровергава критиците му.

Апропо, когато продължава да пита защо Радев или други политици не са заели позиция по въпроса за Навални или за руските санкции срещу висши представители на ЕС, някой трябва да го попита каква е позицията му за истинския руски шпионаж и терористичните му действия в България, за които се говори и пише в целия свят след разкрития в Чехия и българската връзка с тях.

Конфуций е казал, че ненавиждащият е победен. От ненавистта, която напира от всяка изява на низвергнатия ни премиер, наднича горчивината на победения “победител”. 

 

12 мнения за “Реваншизъм и ненавист лъхат от изявите на нашия победен победител”

 1. “Да не би да се кани да се оттегли в манастир? Що за платена любов вкарва и търси в храмовете на духа?”

  “Православието е последното убежище на комунизма”. Збигнев Бжежински

 2. Слагам ръка на сърцето и се изповядвам, че като заклет симпатизант на най-стойностният сегмент на протестните партии-Демократична България съм напълно удолетворен от маймунджилъците на Буци. Изключителен контрапродуктивен ефект има поведението МУ сред умерените гербаджии. Продължи ли в същият дух ще отчая дори И значителна част от твърдия им електорат. А да привлече колебаещи се-ОТНЮД.
  И понеже, думата дума отваря давам два линка към видеоклипове за любимата матушка на Император Тиквоний I Банкянски.
  Първият е изцяло на български. Има няколко факти със съмнително качество но общо взето, криво ляво, горе-долу, с приближение-бива.
  Вторият е на уралският диалект на българският, туй по Павел Тинков, на най-добрият ерудит-зевзек на рускоезичният виртуален ресурс-Александър Невзоров. Минута и половина е.
  https://www.youtube.com/watch?v=mTJrJD3EDRo

 3. Баце се среща с колегите от МВР и дели с тях заработката. Това е по повод ходенето при поповете и в манастирите и пилеенето на парите на данъкоплатците.
  Църквата, както и герп, отдавна загуби властта, която държеше с мръснишки номера от всякакъв порядък. Но, също както и герп, все още не го признава. Баце ходи по манастирите при колегите от МВР (може и да има някой поп, който да не е бил доносник – да ме прощава) да си мрънкат, да се оплакват от народа и да правят планове как пак ще вземат властта и отново ще колят и ще бесят (ако питаш поповете – буквално, както е било преди).
  А на брифингите им викат извънредни, защото са извън всякакъв ред – на мисли, на работа, на събития…
  Покойният и непрежалим Стойко Тонев, a.k.a. Тони Филипов, д-р, в една своя статия беше написал, че не е важно какво яйце ще снесе кокошката, а как ще го окряка. Явно баце е чел дневниците, или поне са му подчертавали някои пасажи. Крака, все едно щраусови ги снася.

 4. Великденски поздрав на всички. Аз пак съм тук, след малко технически проблеми.

 5. Да, струва ми се, че тепърва предстои да чуем потресаващи неща, свързани с мерзостта и низостта на Борисовото управление. Защо обаче тази мисъл не ме радва, а ме ужасява. Може би защото на този лъжец никога никой не му е поставял граници – заради това се чувства безнаказан, ненаситен, отмъстителен, реванш на всяка цена, с всякакви средства. Така ми се иска да го забравим бързо, да бъдем управлявани от нормални, интелигентни, умни хора, а това лице да престане да бъде фокус на обществото ни.

 6. по принцип мутрити, понеже ги бори съвестта постоянно какви чудовищни престъпления са извършили, за самооправдание и самоуспокоение като пътуват с джиповете си гледат за просяци, клошари и изпаднали хора и спират да им дадат милостиня, понякога доста щедра така че околните да видят също колко много пари дават, а на манастири и попове дават ужким да им се опростят греховете и да почнат на чисто, но той и Луканов така се намъкваше неканен по храмове и държеше запалена факлия като автомат, но не му простиха господарите от Кремъл.

 7. К.Ганев, вие няма да е зле първо да Благодарите на Църквата, за това че Комунизъма царува само 45 г. А можеше да са 450 г. Както беше по Турско. В България, заклетите комунисти са малко. Разбойниците са много повече. Но Църквата съществува и заради тях. И те са Божи чеда. Бог може да смири всеки. И ще Ви кажа още нещо. Земната власт е тази, която учи хората на лошотия. Всички, които искат земна власт, стават ученици на сатана. В това число и вашия полит. противник Борисов. Едно е да дадеш чужди пари на Църквата, друго е да идеш там, да запретнеш ръкави и да свършиш нещо добро от себе си. Не за да те изберат отново за Цар а за да докажеш вярата си. Който разбира, че живеем пред очите на Бог, знае. ББ демонстрира Набожност но това е само 1вата Божия Заповед. След това има още 9.

 8. Непрекъснатото повтаряне на “Бойко ги би десет пъти на избори” не ви ли напомня на руското победобесие “опять повторим”?

 9. Г-н Щепсел, няма да е зле да пробвате да се включите в някой друг контакт. Аз съм непробиваем за глупости на религиозна тема. Забавлявам се, без да ми се обиждате, на наивните ви и чисто по детински опити да предизвикате безсмислен, досаден и безкраен дебат, в който да ме надприказвате. Това няма да се случи, не мога да участвам сериозно в дебат на толкова ниско ниво. Мога да се майтапя, но…
  И друг път съм го писал тук – правото на човек да бъде глупав е най-базовото човешко право. Правото на човек да върши глупости е в основата на всяка човешка свобода. Но никой не е длъжен да дава материално превъплъщение на тези две права. Никой не е длъжен да разпространява глупости или да дава материална база за вършене на глупости. Глупаците трябва да опитат сами да разпространяват или да демонстрират глупостите си. В този смисъл заслужавате уважение.
  Бъдете здрав, живейте дълго и правете само богоугодни неща. Все пак вие разбирате и знаете!

 10. Г-н Ганев,

  На този, който има много (вяра, надежда и любов) ще му се даде още повече (вяра, надежда и любов – а вие какво си мислехте – пари и имоти ли?). А на този, които има малко (вяра, надежда, любов) ще му се отнеме и малкото (вяра, надежда, любов) които има.

  Материалният аспект на живота е само върхът на айсберга. В Св. Писание става въпрос за духовност и нематериални категории.

  По повод споменаването на човешката глупост се сетих за Айнщайн, който е също е казал: “Колкото повече навлизам в науката, толкова повече вярвам в Бог”.

  Така че, колкото повече – толкова повече. Бог да е с Вас, ако и Вие да не сте с Него.

  Искрено Ви пожелавам, колкото повече здраве имате, толкова повече здраве Бог да Ви даде!
  Винаги с интерес чета остроумните Ви коментари!

 11. Иванка, зарибих се може би да отговарям. Ако може, последно ще коментирам. Трябва ли да припомня какво ще се даде? Дава се Божието Царство. А то не е само това, което пишете. Божието Царство е Истинското Царство, където живее Бог Създател, Бог Син, Ангелите и Светиите. Ние бяхме изгонени от там и то не случайно. За някои човеци с “високо ниво” това сигурно звучи глупаво или наивно или … те си знаят какво. Да са живи и здрави и още много животи да им даде Господ. Все още време има.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.