112 място по медийна свобода е като онзи телефон за бедствия

 

 

 

 

 

Залязващата звезда на българската политика, имитираща руското самодържие, посланията си видоизменя, но самохвалния нрав не. Досега обичаше да плаши опонентите си с “което куче ме е залаяло, все е побеснявало”. Днес промени заканата с предизборна цел и заяви на поредния “извънреден” (!)  брифинг, посветен на Деня на храбростта, предвидимо събитие от календара ( в което няма нищо извънредно), по следния начин:

 

“Досега всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите” . Доста глупава лъжа в контекста на всеизвестния факт, че загуби позорно президентските избори от Румен Радев, който срази с лекота неговото протеже Цецка Цачева, след което пък на залязващия сега му се наложи тогава да лъже още, че е загубил нарочно – щото бил голямо демократ и не искал да съсредоточава прекалено много власт в едни ръце. Съответно днес залязващият не смее да се изправи на новите президентски избори лично ( като мъж, без да се крие зад покорната Цачева този път) срещу най-омразния си личен противник в политиката.

Както се вижда, след няколко необичайни за него опита да говори в множествено число след победното си поражение на изборите от 4 април ( “ние победихме, направихме, ние успяхме и т.н.) отново се е завърнал към своето еднолично самоизтъкване. 

Пътьом той отново се изказа презрително за телевизиите “ с опакото на ръкта”. Не си причинявал да ги гледа, а се насилил да му покажат някои кадри от политически живот, за да може да излее високомерието си върху опонентите си. Телевизиите обаче продължават да ни причиняват същото негово цитиране и демонстриране по измислени от него поводи. 

Той и преди не си причиняваше да гледа. “Само” се обаждаше по телефона на водещи на публицистични предавания, като моя милост в БТВ, да подпитва кой какво е казал за ( срещу ) него. Докато но го отрязах след няколко такива опита за разлика от новодошлия по едно време Бареков, който обичаше да му докладва на висок глас, че да чуят всички как си говори с “генерала”.

Защо телевизиите не го “отрежат” , не го откачат от новинарските си емисии като задължително присъствие в емисиите им на базата на подхвърления от него като кокал за глозгане фалшив “информационен повод”?

На телевизиите, ако може да се обобщава така, им е лесно да пренебрегват разни критици, които най-много да се изкажат критично за тях в някакъв си личен блог. Но онзи, когото създадоха като първа величина в българската политика и продължават да крепят на върха й след като попадна в изолация и безизходица, не смеят и сега да откажат думата в образ и звук. 

Те явно не му се обиждат или не им позволено. Той го знае отлично и се гаври с тях като авторитарен началник с подчинени, които не могат да си намерят друга работа.

Човек с достойнство би се засегнал, когато му кажат, че не струва нищо. Такъв човек би отвърнал със същото. Но не и визираните от залязващата телевизионна звезда телевизии. 

Ето защо медийната свобода в България се илюстрира с числото 112. Като телефона за реагиране на бедствия.

3 мнения за “112 място по медийна свобода е като онзи телефон за бедствия”

 1. Гнусната банкянска МУТРА отново продължава да ЛЪЖЕ, нали!
  Лъже навсякъде и няма нито една дума истина, която да е казал……..нито дума, нали!
  Вчера искаше да ръководи ЦИК , а днес вече не искал да ръководи ЦИК, нали!
  Ето такъв е бокоТИКВАТА, вчера иска едно ,а днес иска точно противоположното, нали!
  Също така банкянската МУТРА постоянно ЛЪЖЕ, че се справя най-добре с коронавируса, но всички знаем, че ние сме на първото място по смъртността от китайският вирус, нали!
  ДОЛУ МУТРАсалият ЦИНИК!
  ДОЛУ банкянският УБИЕЦ и ПСИХОПАТ!
  ДОЛУ ПОРЦИОНният крадец!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 2. На 6 май, Гергьовден, празник на пролетта, ден на храбростта, Бай Гадньо сбра своята тайфа и прислугата с микрофоните в ръка, да си покаже наглостта, изля си яростта, лъсна му завистта, страха че губи властта, навсякъде виждал врагове и щял да атакува, дали не ги и сънува и бълнува, не се знае, който може да тълкува, от това което излезе наяве, нарочно или не, на Бойко Борисов му пада перде, както сам изрече ще се вреже, така че където когато както когото и да разсече, той да си е добре, пък да става щото ще, след него и от кръв море

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.